Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boontjes recepten (3.473) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

INGREDIENTEN

- ui, - teentje knoflook, - pepertje (optioneel), -1 stukje kipfilet, - een hand boontjes, - plak mihoen, - scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak), - 1,5 el sojasaus, - 1 el honing, - peper, - (kokos)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker gestoofde boontjes

INGREDIENTEN

350 gram boontjes, 1 ui, zout, nootmuskaat, azijn, ketjap manis, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Warme hap

INGREDIENTEN

Speckjes, uien, boontjes, tomaten op sap, tomatenpuree, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met koteletjes en aardappelen, Voor 4 personen:Mmmm lekker

INGREDIENTEN

700 g verse jonge boontjes, 4 koteletjes, 1 handvol spekblokjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook,4 porties aardappelen, boter,peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 gram verse jonge boontjes, *4 koteletjes, *1 handvol spekblokjes, *ui, *2 teentjes knoflook, *4 porties aardappelen, *boter, *peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boontjes in roomsaus, gewikkeld in ham, met een kaaskorstje erop mmmmmmmmm!

INGREDIENTEN

1 kg. sperziebonen, zout, ca. 50 g. boter, 2 dl. slagroom, peper, nootmuskaat, 12 grote plakken gekookte (York)ham samen ca. 250 g., 3 eetl. droog kruim van witbrood, 3 eetl. graspte oude goudse kaas, 1 eetl. gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van mijn vriendin uit Frankrijk. Ideaal eenspansgerecht voor de zomer.

INGREDIENTEN

1 pond (verse) sperziebonen of (verse)haricots verts. 2 uien, 2 tenen knoflook, 350 gram champignons, 1 bakje roomkaas met kruiden, creme fraiche, 200 gr. spekjes, 2 dl. bouillon, knoflook, 2 laurierblaadjes, peterselie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr boontjes...300gr gehakt..1 ui..1 gele paprika

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 g (verse),boontjes-, 4 koteletjes-, 1 handvol spekblokjes-, 1 ui-, 2 teentjes knoflook-, 3 porties aardappelen-, boter en, peper & zout .

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit supersimpele recept heb ik per ongeluk gemaakt bij gebrek aan tijd. Erg voedzaam!

INGREDIENTEN

1 Potje kidney-bonen, zakje pijnboompitjes, 1 zakje gemengde sla naar keuze, geurige olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Boontjes, een zomers gewas, kun je met een paar ingredi?nten omtoveren tot een ware hoofdmaaltijd. Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingredienten tot hun recht komen.

INGREDIENTEN

- bosje peterselie, - 250 gram champignons, - olijfolie, , - 0.5 kilo aardappelen, , - 1 eetlepel zeezout kristallen, - 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper, - 3 rijpe tomaten, , - 0.5 kilo boontjes, , - 2 grote uien, - 3 teentjes knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 g peultjes, schoongemaakt, 200 g haricots verts, schoongemaakt, 200 g tuinerwten (diepvries), 1 pot witte bonen (680 ml), 3 eetlepels olijfolie, 100 g chorizoworst, in kleine stukjes, 3 sjalotjes, in dunne ringen, 2 theelepels gedroogde oregano

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel laos, 1/4 theelepel trassie, zout, olie, 5 dl bouillon (of water), suiker, 500 gram sperzieboontjes, sap van 1/2 citroen, stukje santen (1 cm) of 1 theelepel santenmix.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk en gemakkelijk groentegerecht

INGREDIENTEN

400 gr. boontjes, 100 gram tauge, teentje koflook, 2 tl. sambal, een klontje croma

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

(ofwel Sambal goreng boontjes) Een heerlijk (makkelijk) recept uit de Indonesische keuken, maar dan lekker snel klaar. De smaak is een beetje zoet-pittig en je kunt het zo scherp maken als je zelf wilt!!

INGREDIENTEN

Rijst voor 2 personen; 1 groot blik sperziebonen (of ongeveer 500 g. verse sperzieboontjes); 1 1/2 ui; 2 teentjes knoflook; 2 thl sambal oelek; 1 thl laos (Conimex); 1/2 thl trassie (Conimex); zout; olie; 1 blikje tomatenpuree; 4 dl bouillon (mag gewoon van bouillonblokjes); een beetje citroensap; 2 eetlepels suiker; 3 eetlepels Santen (Conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram sperzieboontjes, 2 uien, 2 knoflooktenen, 1/2 blok santen, 1 rode lombok, 2 eetlepels olijfolie, 3 theelepels sambal oelek

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Standaard lasagna bij een italiaan is lekker, maar vaak zo eentonig. Als ik nu eens alles wat ik lekker vind er in stop, dacht ik... en dit is het resultaat!

INGREDIENTEN

*300 gram half om half gehakt, *twee blikjes sandwichtonijn -dit is heel fijn, bijna in draadjes-, *een blikje crispy mais, *een pakje lasagne tradizionale mix van Honig, *een blik boontjes( het liefst lange haricots verts), *een bolletje mozzarella, *een pak lasagne bladen, *melk voor de bechamel saus, *een rode ui, *een paprika, groen of geel, *150 gram (gerookte) ham (in dunne plakjes), * oregano (gedroogd)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht is pittig en kan het beste met rijst of rostie bij een pittig vlees of vis gerecht worden geserveerd.

INGREDIENTEN

300 gr schoongemaakte sperciebonen, 2 eetlepes gefruite indische uitjes ( supermarkt / toko), 1 teen knoflook, 1 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel gemberpoeder (djahe), 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 gele paprika, 1 rode papria, 2 middel grote uien, 1 bakje champignons, klein blikje mais, 750 gr boontjes, stukje bakboter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heel hete boontjes.

INGREDIENTEN

400 gr. boontjes, 3-5 rode pepertjes, 1 ui, 1 knoflook, zout, suiker, olie om te bakken, ketjap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Boontjes roerbakgroentes mix voor bamigroenten

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit is vrij gemakkelijk maar wel lekker en altijd een succes

INGREDIENTEN

1 pnd boontjes 0,2 lit.room peper,zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittig zoete boontjes

INGREDIENTEN

Boontjes, ui, bouillonblokje, kokoscréme, knoflook, chilisaus, gember, koenjit, laos, ketoembar, goela djawa

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een groenten gerecht dat lekker smaakt bij mijn "Tandoori kip"

INGREDIENTEN

400 gr sperzieboontjes, een rood pepertje zonder zaadjes, een tl kerrie poeder,1/4 blokje santen=kokos {toko} 3 eetl zonnenbloem olie, wat zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittig zoete boontjes

INGREDIENTEN

Boontjes, tomaten,uien,santen,bouillonblokje, suiker, chilisaus, knoflook, blikje tomatenpuree

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram boontjes, 1 pak speklappen ongeveer 500 gram, peper, bouillionpoeder, chilliepeper, maggi

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke boontjes met veel smaak

INGREDIENTEN

Klein potje boontjes 2 sjalotjes 2 tomaatjes 1tl kerrie 1 surinaamse peper 1knoflook

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk en gemakkelijk groentegerecht

INGREDIENTEN

400 gr. boontjes, 100 gram tauge, teentje koflook, 2 tl. sambal, een klontje croma

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een recept van de EGA-afslankclub.

INGREDIENTEN

200 gr. boontjes., 125 gr. uitjes., 1 teentje knoflook., 1 klein tomaatje., 1/4 rode paprika.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Sperzieboontjes op z'n indisch

INGREDIENTEN

500 gr sperziebonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tl sambal oelek, 1 tl laos, 1/4 tl trassie, 4 dl bouillon, 1 tl suiker, olie, zout, sap van 1/2 citroen, 1 cm santen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. boontjes, 1 rode paprika, 2 eetl. olie, 1 bakje Boemboe Sajoer Boontjes (conimex), 2 dl. water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 uitje, 500 gram boontjes, 3 teentjes knoflook, ? kopje water, 2 a 3 tomaten, Bouillonblok, ? 3 eetlepels ketjap, 1 koffiel. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pond boontjes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ketjap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijke lichtromige pittige Indische sperzieboontjes.

INGREDIENTEN

350 gram sperziebonen, 100 gram taugé, 1 laurierblad of daun salam, seroendeng, 1 tomaat ontveld in reepjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 1,5 theelepel sambal oelek, 1 fijngehakte ui, 1 theelepel bruine basterdsuiker of goelah djawa, 1 stukje citroenschil of sereh, zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 200 gram dunne sperzie boontjes, olie, half knoflookteentje, zout, sambal oelek, 1 ui,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top