8.122 bonen recepten

  • Top 100

Van de BBC gehaald

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan.
Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter!
Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal.
Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder.
Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker veel groenten. Een slank, erg lekker en vooral snel wokgerecht. Lekker met pesto en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bonen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

INGREDIENTEN

500 gram schouderkarbonades zonder bot 2 uien 5 tenen knoflook 100 gram grof gesneden spekblokjes 1 paprika (kleur naar keuze) 1 kleine aubergine 150 gram sperziebonen 2 middelgrote vastkokende aardappels 1 blik gepelde tomatenblokjes 1 potje witte bonen 1 el paprikapoeder ( mild of pikant) 1 tl thijm 1 laurierblaadje 2 maggiblokjes 1 dl rode wijn 3 el olijfolie versgehakte bladpeterselie peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

DIT MOET JE E C H T uitproberen!!!!Heel lekker en apart bij een leuk diner. Maar kan natuurlijk ook gewoon als groenten worden serveert. Ik denk met een lekkere aardappelpuree. Hier hoeft dan niet eens vlees bij.
Maar helemaal TOP bij een chique diner!!

INGREDIENTEN

Ca, 800 gram sperziebonen VOOR DE SAUS 40 gram boter 40 gram bloem ? liter runderbouillon van 1 tablet zout nootmuskaat 3 hardgekookte eieren bosje bieslook eventueel een beetje appelsap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"… Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

• 3 grote uien., • 1 eetlepel olijfolie., • 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., • 1 grote groene paprika (in blokjes)., • 400 gram mager rundergehakt., • 1 blik tomatenblokjes., • 1½ theelepel chilipoeder., • 1½ eetlepel bloem., • 1½ eetlepel bruine suiker., • 1 groot blikje tomatenpuree., • 1 grote pot bruine bonen., • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Niet zelf verzonnen, wel: slank, snel klaar (in 15 min.!) en niet duur. En
verrassend lekker! Je moet wel over een magnetron beschikken.

INGREDIENTEN

25 gram gerookte spekblokjes (heel weinig dus; laat een iets-dikker-dan-dun, plakje ontbijtspek afsnijden bij de vleeswarenafdeling), 2 uien, 2 worteltjes, 2 theel. chilipoeder, 1 grote stevige appel (Jonagold), 1 kleine pot bruine bonen (360 gram netto), 1 dl. donker bier (oud bruin), 1 theel. bouillonpoeder, 1.5 eetlepel Zaanse mosterd (of andere grove mosterd), peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals ....

* Bid niet voor bruine bonen
* Heilig boontje zijn.
* Boontje komt om zijn loontje
* Honger maakt rauw bonen zoet
* Voor spek en bonen
* Ieder moet zijn eigen boontjes doppen.
* Zo stijf als een bonenstaak
* Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje

En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen.

INGREDIENTEN

* 750 gram sperzie bonen, * bosje bonenkruid of 1 eetlepel bonenkruid, * 2 eetlepels olie, * 3 uien, * 400 gram kipfilet in stukjes, * 125 gram bacon reepjes, * 2 eetlepels boter, * 4 eetlepels tarwebloem, * 1/4 liter groentebouillon, * peper en zout en nootmuskaat, * 1 pakje soya room, * 100 gram gratinkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Als ik weinig tijd heb en toch gezond wil eten maak ik vaak deze roerbakschotel. Ik maak het ook als ik een dagje geen vlees wil eten. We zijn er echt dol op en je kunt vaak restje groenten gebruiken die je nog in huis hebt.

INGREDIENTEN

1 grote pot (jonge) kapucijners of bruine bonen, 1 rode paprika, 1 flinke prei, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram feta kaas (geitenkaas kan ook), 1 eetlepel tijm, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verrassend nagerecht met een heerlijke smaaksensatie door de combinatie van het zure van de citroen en het zoete van de merinque.

INGREDIENTEN

Voor zandtaartdeeg:, 250 g bloem, 160 g margarine in blokjes, snufje zout, 1 el melk, 1 ei., Voor de vulling:, 4 uitgeperste citroenen, 160 gr. suiker, 80 gr margarine, 6 eidooiers, 2 el bloem, 180 gr suiker, 3 eiwitten.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Behoorlijk pikant bonengerecht vol vezels en vitaminen en reuze gemakkelijk.

INGREDIENTEN

* halve rode paprika * 2 tenen knoflook * 1 ui * 1 flinke prei * half bakje champignons * 200 gr varkenshaas of kipfilet * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 blik bruine bonen * 3 flinke el Patak's currypasta mild * 1 el Blue Band vloeibaar * scheutje rode wijn of water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 gr rosbief, 2 theelepels tijm, 75 gr boter, 2 dl vleesfond, 200 gr gepelde sjalotten, 1 eetlepel vloeibare (lindebloesem)honing, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker goedkoop en snel. En overheerlijk!
[

INGREDIENTEN

Witte bonen in tomatensaus, plakjes ontbijtspek, fijn gesneden, gekruid rundergehakt, 1 grote ui, 1 tot 2 tenen knoflook, fijn, 1 e droge peterselie, 1/4 t kerriepoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Een heerlijke en aparte combinatie met bruine bonen en kipfilet...

INGREDIENTEN

250 gram bruine bonen uit blik of pot, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 maggiblokje, 1 tomaat, peper, zout, 4 eetlepels olie, 250 gram kipfilet, 2 a 3 stengeltjes bleekselderij, 1/2 kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ja, sperzieboontjes in een apart jasje. Met een saus van room, mayonaise en mosterd.

INGREDIENTEN

1 pond sperziebonen 2 el pijnboompitten 3 el zure room 2 el mayonaise 1 el grove mosterd zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De Hete Bruine Bonen Schotel is een heerlijk gerecht als je van de Aziatische keuken houd waar een beetje pit in zit.

Lekker voor de koude winterdagen!

INGREDIENTEN

Grote pot bruine bonen, 3 kipfilets, 3 Rode pepers, 1 Rode Paprika, 4 Lente Uitjes, 1 Rode UI, 3 Tomaten, 3 Tenen Knoflook, 2 Eetlepels bruine suiker/rietsuiker, 1 Takje Koriander of 1 Eetlepel Koriander poeder, 1 Eetlepel Ketjap Manis, 1 Stukje gember (ongeveer 2 centimeter) of 1 eetlepel gember siroop of gember poeder, 2 Eetlepels Tomaten ketchup, 1 Limoen, 3 Eetlepels olijfolie, Half kopje water, , De marinade:, 2 eetlepels Ketjap Manis (zoet), 1 Limoen, 3 eetlepels olijfolie, 1 Rode peper, 1 Eetlepel Tomaten ketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk gerecht speciaal bedacht voor op de camping

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen (800g), 1 grote gesnipperde ui, 1 ons blokjes rookspek, 1 rode paprika in blokjes, blik tomaat in blokjes, 2 t knoflook geperst, flinke strooi Provencaalse kruiden, peper, zout, 1 rookworst, scheut rode wijn, olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke pittige bruinebonensoep zonder vlees. Ik maak deze soep regelmatig omdat wij vegetariërs in de familie hebben. Wij zijn geen vegetariërs maar eten wel minsten 1x per week geen vlees. Ik mis het vlees absoluut niet maar mocht je vlees willen zie dan mijn opmerking bij "serveertips". Ik doe ik vaak als mensen er echt vlees bij willen. Deze soep wordt altijd enthousiast ontvangen en vaak gemaakt door mij, familie en vrienden. Snel klaar te maken en dat is ook een voordeel. Ik vergeet iedere keer een foto te maken, volgende keer als ik dit maak zal ik een foto plaatsen.
Het is een tevens een lekkere maaltijdsoep. Serveer er dan wat lekker knapperig bruin of wit brood bij..mmm

INGREDIENTEN

1 rode peper (fijn gesneden) naar smaak zaadjes wel of niet verwijderen, ik verwijder ze., 1 paprika, in stukjes of kleine reepjes gesneden., 2-3 wortels, in stukjes., 2 grote uien, klein gesneden., 1 flinke prei, in dunne ringetjes, 1 grote pot bruine bonen, (afspoelen en uit laten lekken), mespunt kruidnagelpoeder., 1 kruidenbouillon tablet., 1- 2 theelepels olie., Wat fijngesneden selderij.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Eenpansgerecht, snel, simpel en door ons geregeld gegeten. Van een vriendin die een poos in Portugal gewoond heeft.

INGREDIENTEN

4 uien, 4 ons sperciebonen, 4 tomaten, 2 blikjes tonijn in olie, peper, zout, iets thijm, veel basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Goedkoop en snel klaar uit het Bezuinigingskookboek

INGREDIENTEN

500 gr. gehakt, 1 grote ui, wat laurierbladeren, wat (verse) tijm, 1 blik witte bonen in tomatensaus, wat sambal, 20 gr. margarine, zout en peper, scheutje azijn, scheutje ketjap, 1 stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker makkelijke ongecompliceerde gerecht die ook nog snel klaar zijn.

INGREDIENTEN

500 g biologisch rundergehakt (een eurotje meer maar wel lekkerder), 200 g gerookte spekreepjes, 1 e boter, 3 e olijfolie, 2 uien, fijn, 2-3 teentjes knoflook, fijn, 50 ml brandewijn, 2 t aromat, 1 t gemalen zwarte peper, 2 t gedroogde oregano, 1 t gedroogde basilicum, 450 g tomatenstukjes uit blik, 2 potten bonen in tomatensaus (850 g), verse peterselie, oregano en basilicum voor garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2013
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Een witte boon is een zoete boon en die vraagt een zure saus en een bruine boon is een zure boon en die vraagt om een zoete saus

INGREDIENTEN

Witte bonen, water, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend.
Denk aan het weken van de bruine bonen!

INGREDIENTEN

400 gram bruine bonen, 2 ½ liter water, zout, 250 gram soepvlees, 2 laurierblaadjes, ½ theelepel kruidnagelpoeder, ½ knolselderij, 3 eetlepels fijngesneden selderijgroen, 1 prei, 1 winterpeen, 1 grote ui, 150 gram reepjes mager rookspek of gehaktballetjes van 150 gram rundergehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bruine bonen, water, zout, stroop, azijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker hoofdgerechtje voor 460 kcal/persoon.

INGREDIENTEN

1 blikje kidney bonen, 4 halve perziken uit blik, 1 kleine ui, 200 g sperziebonen, 1 el olie, 150 g rundergehakt, 1 knoflookteentje, 3 el ketjap, 1 tl sambal, 1 el tomatenpuree.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500gr witte bonen, 2 l water, 3,4 lep zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Bruine Bonen (of Capucijners) met keukensiroop plus gebakken spekjes.

INGREDIENTEN

Blik Bruine bonen, plakjes spek of bacon, pot keukensiroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Sudderkip, kippenbouten of kipfilets in een aromatische Surinaamse Jus

INGREDIENTEN

1 kip / 4 kippenbouten of 500 gram kipfilets, 2 deciliter zoute ketjap, 2 deciliter zoete ketjap. 1 eetlepel zwarte bonen saus, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 deciliter kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels Chinese 5 kruidenpoeder, mespuntje vetsin, beetje bruine suiker, maizena om te binden. Beetje cayennepeper om het geheel wat pittiger te maken (naar wens).

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen, 500 gr. zoute spekjes, 3/4 pot zilveruitjes, 400 gr. rijst, stroop

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Traditionele bonen schotel uit het amerikaanse wilde westen

INGREDIENTEN

225 gr pittige worstjes 225 gr mager spek 1 ui 400 gr geoelde tomaten uit blik 2 eetlepels olie 450 gr bonen uit blik (witte bonen, chilie bonen,bruine bonen ) 1theelepel donkerbruine suiker 1 theelepel mosterd een snuifje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 GR MAGERE SPEKLAPPEN- 500 GR SPERCIEBONEN OF KOUSEBAND- 1 GROTE UI- 3 TEENTJES KNOFLOOK- KOPJE KETJAP MANIS-LEPEL BRUINE SUIKER-1/2 LEPEL KETOEMBAR-PEPER-ZOUT

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke witte bonen in een " zure" saus!

INGREDIENTEN

500 GR witte bonen (blik of gedroogd), 100 GR bacon in plakjes, Boter, Bloem, 1/2 boullionblokje, Azijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke witte bonen in een " zure" saus!

INGREDIENTEN

500 GR witte bonen (blik of gedroogd), 100 GR bacon in plakjes, Boter, Bloem, 1/2 boullionblokje, Azijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies