8.159 bonen recepten

  • Top 100

Van de BBC gehaald

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bonen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Niet zelf verzonnen, wel: slank, snel klaar (in 15 min.!) en niet duur. En
verrassend lekker! Je moet wel over een magnetron beschikken.

INGREDIENTEN

25 gram gerookte spekblokjes (heel weinig dus; laat een iets-dikker-dan-dun, plakje ontbijtspek afsnijden bij de vleeswarenafdeling), 2 uien, 2 worteltjes, 2 theel. chilipoeder, 1 grote stevige appel (Jonagold), 1 kleine pot bruine bonen (360 gram netto), 1 dl. donker bier (oud bruin), 1 theel. bouillonpoeder, 1.5 eetlepel Zaanse mosterd (of andere grove mosterd), peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker veel groenten. Een slank, erg lekker en vooral snel wokgerecht. Lekker met pesto en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan.
Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter!
Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal.
Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder.
Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gerecht speciaal bedacht voor op de camping

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen (800g), 1 grote gesnipperde ui, 1 ons blokjes rookspek, 1 rode paprika in blokjes, blik tomaat in blokjes, 2 t knoflook geperst, flinke strooi Provencaalse kruiden, peper, zout, 1 rookworst, scheut rode wijn, olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eenpansgerecht, snel, simpel en door ons geregeld gegeten. Van een vriendin die een poos in Portugal gewoond heeft.

INGREDIENTEN

4 uien, 4 ons sperciebonen, 4 tomaten, 2 blikjes tonijn in olie, peper, zout, iets thijm, veel basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Goedkoop en snel klaar uit het Bezuinigingskookboek

INGREDIENTEN

500 gr. gehakt, 1 grote ui, wat laurierbladeren, wat (verse) tijm, 1 blik witte bonen in tomatensaus, wat sambal, 20 gr. margarine, zout en peper, scheutje azijn, scheutje ketjap, 1 stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Behoorlijk pikant bonengerecht vol vezels en vitaminen en reuze gemakkelijk.

INGREDIENTEN

* halve rode paprika * 2 tenen knoflook * 1 ui * 1 flinke prei * half bakje champignons * 200 gr varkenshaas of kipfilet * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 blik bruine bonen * 3 flinke el Patak's currypasta mild * 1 el Blue Band vloeibaar * scheutje rode wijn of water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een witte boon is een zoete boon en die vraagt een zure saus en een bruine boon is een zure boon en die vraagt om een zoete saus

INGREDIENTEN

Witte bonen, water, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bruine bonen, water, zout, stroop, azijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500gr witte bonen, 2 l water, 3,4 lep zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Bruine Bonen (of Capucijners) met keukensiroop plus gebakken spekjes.

INGREDIENTEN

Blik Bruine bonen, plakjes spek of bacon, pot keukensiroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen, 500 gr. zoute spekjes, 3/4 pot zilveruitjes, 400 gr. rijst, stroop

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Traditionele bonen schotel uit het amerikaanse wilde westen

INGREDIENTEN

225 gr pittige worstjes 225 gr mager spek 1 ui 400 gr geoelde tomaten uit blik 2 eetlepels olie 450 gr bonen uit blik (witte bonen, chilie bonen,bruine bonen ) 1theelepel donkerbruine suiker 1 theelepel mosterd een snuifje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 GR MAGERE SPEKLAPPEN- 500 GR SPERCIEBONEN OF KOUSEBAND- 1 GROTE UI- 3 TEENTJES KNOFLOOK- KOPJE KETJAP MANIS-LEPEL BRUINE SUIKER-1/2 LEPEL KETOEMBAR-PEPER-ZOUT

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke en aparte combinatie met bruine bonen en kipfilet...

INGREDIENTEN

250 gram bruine bonen uit blik of pot, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 maggiblokje, 1 tomaat, peper, zout, 4 eetlepels olie, 250 gram kipfilet, 2 a 3 stengeltjes bleekselderij, 1/2 kopje water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke witte bonen in een " zure" saus!

INGREDIENTEN

500 GR witte bonen (blik of gedroogd), 100 GR bacon in plakjes, Boter, Bloem, 1/2 boullionblokje, Azijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke witte bonen in een " zure" saus!

INGREDIENTEN

500 GR witte bonen (blik of gedroogd), 100 GR bacon in plakjes, Boter, Bloem, 1/2 boullionblokje, Azijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Als ik weinig tijd heb en toch gezond wil eten maak ik vaak deze roerbakschotel. Ik maak het ook als ik een dagje geen vlees wil eten. We zijn er echt dol op en je kunt vaak restje groenten gebruiken die je nog in huis hebt.

INGREDIENTEN

1 grote pot (jonge) kapucijners of bruine bonen, 1 rode paprika, 1 flinke prei, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram feta kaas (geitenkaas kan ook), 1 eetlepel tijm, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Worst en bonen, het hele jaar door

INGREDIENTEN

2 blikken gekookte witte bonen, 1 ui, 500 gram verse worst, mosterd, 100 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Duits
  •  20-30 min.


Op mijn manier!

INGREDIENTEN

2 potten bruine bonen ( hak ), 1 ui, 1 bos peterselie, 1 el boter, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

Een handvol witte bonen, zout, 3 el. witte wijnazijn, 3 el. sla-olie, 3 el. olijfolie, bosje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een gewoon ouderwets smul-recept. Vooral wat je er bij serveert is belangrijk.

INGREDIENTEN

500 gr. bruine bonen (echte, geen potje), 1 pond uien, 250 gr. mager gerookt spek, laurierblaadje, 1/2 pakje ossenstaartsoep, 1,5 eierlepel zout, engelse kerry (afgestreken eetlepel).,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In dit snelle stoofpotje kunt u het lamsvlees ook vervangen door reepjes kip- of kalkoenfilet, die u op dezelfde manier bereidt.

INGREDIENTEN

250 gr. mager lamsvlees, in blokjes * 1 kleine ui, fijngesneden * 1 rode paprika, in blokjes * 1 kleine courgette, in blokjes * 1 blik witte bonen in tomatensaus (a 400 gr.) * 1,5 eetl. olie * zout * peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen.(verse bruine bonen kan ook, duurt alleen wat langer). 1 pak spekdobbeltjes of spekreepjes(duopak). 1 bakje champions. 1 blik perziken of ananas(wat je zelf het lekkerste vindt). eventueel rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenpans gerecht voor koude dagen.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels in blokjes, 2 ons mager gerookt spek, 1 rookworst v/d Hema, 1 blik bruine bonen, olie, 1 grote ui.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g zwarte ogige bonen, 3 uien, 1 groene paprika, 1 teentje knoflook, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  •  
  •  20-30 min.

Op zijn surinaams

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen, 2 preien, 1 ui,4 aardappels, 1 eetlepel sambal, 2 kippenbouten, ketjup manus(naar smaak), 1 theelepel gember poeder.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept met kidneybonen,perzikken en gehakt. 500 kcal.

INGREDIENTEN

- 2 potjes kidneybonen of 1 grote pot, - 8 halve perzikken, - 2 uien, - 400 gram sperziebonen, - 3 el olie, - 300 gram rundergehakt, - 2 knoflookteentjes, - beetje ketjap, - wat sambal naar smaak, - 2 blikjes tomatenpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Voor de kou op een camping.

INGREDIENTEN

600 gr. varkensvlees, 2 grote uien, 1 1/2 blik witte bonen, 1 teen knoflook,laulier,basilicum,tym, zout en peper., 1 blikje tomatenpuree, geraspte oude kaas of parmezaanse

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker slank recept 480 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

1 blik kidneybonen in chilisaus (400 gr);, 1 potje witte bonen uitgelekt (250 gr);, 300 gr gerookte kip in reepjes;, 4 bosuitjes in ringen;, 1 rode paprika in stukjes;, 1 teentje knoflook uitgeperst;, 8 taco schelpen;, 80 gr geraspte kaas., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 400 gr penne, * 300 gr gedroogde witte bonen, * 700 gr tomaten, * 2 teentjes knoflook, * 1/2 bosje peterselie, * 1/2 bosje basilicum, * 100 ml olijfolie, * peper uit de molen, * zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Samp is de Afrikaanse naam voor grove maisgries. Het is dagelijks voedsel in grote delen van Centraal- en Zuid-Afrika. Het lijkt op grove polenta.

INGREDIENTEN

250 g samp (of grove polenta), 65 g bonen, een nacht geweekt, 30 g boter, 150 g geraspte kaas (indien gewenst), 1 theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gram gedroogde witte bonen - 1 hele varkenspoot - 2 uien - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 eetlepel stroop - 1 theelepel Franse mosterd - 45 gram bruine basterdsuiker - 125 ml tomatensap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies