8.187 bonen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Van de BBC gehaald

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bonen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Niet zelf verzonnen, wel: slank, snel klaar (in 15 min.!) en niet duur. En
verrassend lekker! Je moet wel over een magnetron beschikken.

INGREDIENTEN

25 gram gerookte spekblokjes (heel weinig dus; laat een iets-dikker-dan-dun, plakje ontbijtspek afsnijden bij de vleeswarenafdeling), 2 uien, 2 worteltjes, 2 theel. chilipoeder, 1 grote stevige appel (Jonagold), 1 kleine pot bruine bonen (360 gram netto), 1 dl. donker bier (oud bruin), 1 theel. bouillonpoeder, 1.5 eetlepel Zaanse mosterd (of andere grove mosterd), peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan.
Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

3 grote uien., 1 eetlepel olijfolie., 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., 1 grote groene paprika (in blokjes)., 400 gram mager rundergehakt., 1 blik tomatenblokjes., 1½ theelepel chilipoeder., 1½ eetlepel bloem., 1½ eetlepel bruine suiker., 1 groot blikje tomatenpuree., 1 grote pot bruine bonen., 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zo simpel en overheerlijk in de vakantie op een warme dag, na een dag hard werken. Je zult verrast zijn.

INGREDIENTEN

, 2 el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 1 rode paprika in reepjes, 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt, 250 gram pittige chorizo in plakjes ( of verse als je dit kunt krijgen), 1 blik of pot limabonen ( 2 blikken kan ook), 1 blik tomatenblokjes, Zout en peper uit de molen, Fijngehakte peterselie en extra vergine olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gerecht speciaal bedacht voor op de camping

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen (800g), 1 grote gesnipperde ui, 1 ons blokjes rookspek, 1 rode paprika in blokjes, blik tomaat in blokjes, 2 t knoflook geperst, flinke strooi Provencaalse kruiden, peper, zout, 1 rookworst, scheut rode wijn, olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke en aparte combinatie met bruine bonen en kipfilet...

INGREDIENTEN

250 gram bruine bonen uit blik of pot, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 maggiblokje, 1 tomaat, peper, zout, 4 eetlepels olie, 250 gram kipfilet, 2 a 3 stengeltjes bleekselderij, 1/2 kopje water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenpansgerecht, snel, simpel en door ons geregeld gegeten. Van een vriendin die een poos in Portugal gewoond heeft.

INGREDIENTEN

4 uien, 4 ons sperciebonen, 4 tomaten, 2 blikjes tonijn in olie, peper, zout, iets thijm, veel basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Goedkoop en snel klaar uit het Bezuinigingskookboek

INGREDIENTEN

500 gr. gehakt, 1 grote ui, wat laurierbladeren, wat (verse) tijm, 1 blik witte bonen in tomatensaus, wat sambal, 20 gr. margarine, zout en peper, scheutje azijn, scheutje ketjap, 1 stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Behoorlijk pikant bonengerecht vol vezels en vitaminen en reuze gemakkelijk.

INGREDIENTEN

* halve rode paprika * 2 tenen knoflook * 1 ui * 1 flinke prei * half bakje champignons * 200 gr varkenshaas of kipfilet * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 blik bruine bonen * 3 flinke el Patak's currypasta mild * 1 el Blue Band vloeibaar * scheutje rode wijn of water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een witte boon is een zoete boon en die vraagt een zure saus en een bruine boon is een zure boon en die vraagt om een zoete saus

INGREDIENTEN

Witte bonen, water, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bruine bonen, water, zout, stroop, azijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 GR MAGERE SPEKLAPPEN- 500 GR SPERCIEBONEN OF KOUSEBAND- 1 GROTE UI- 3 TEENTJES KNOFLOOK- KOPJE KETJAP MANIS-LEPEL BRUINE SUIKER-1/2 LEPEL KETOEMBAR-PEPER-ZOUT

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500gr witte bonen, 2 l water, 3,4 lep zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Bruine Bonen (of Capucijners) met keukensiroop plus gebakken spekjes.

INGREDIENTEN

Blik Bruine bonen, plakjes spek of bacon, pot keukensiroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen, 500 gr. zoute spekjes, 3/4 pot zilveruitjes, 400 gr. rijst, stroop

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Traditionele bonen schotel uit het amerikaanse wilde westen

INGREDIENTEN

225 gr pittige worstjes 225 gr mager spek 1 ui 400 gr geoelde tomaten uit blik 2 eetlepels olie 450 gr bonen uit blik (witte bonen, chilie bonen,bruine bonen ) 1theelepel donkerbruine suiker 1 theelepel mosterd een snuifje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke witte bonen in een " zure" saus!

INGREDIENTEN

500 GR witte bonen (blik of gedroogd), 100 GR bacon in plakjes, Boter, Bloem, 1/2 boullionblokje, Azijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke witte bonen in een " zure" saus!

INGREDIENTEN

500 GR witte bonen (blik of gedroogd), 100 GR bacon in plakjes, Boter, Bloem, 1/2 boullionblokje, Azijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Worst en bonen, het hele jaar door

INGREDIENTEN

2 blikken gekookte witte bonen, 1 ui, 500 gram verse worst, mosterd, 100 gram boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Duits
  •  20-30 min.


Op mijn manier!

INGREDIENTEN

2 potten bruine bonen ( hak ), 1 ui, 1 bos peterselie, 1 el boter, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De Hete Bruine Bonen Schotel is een heerlijk gerecht als je van de Aziatische keuken houd waar een beetje pit in zit.

Lekker voor de koude winterdagen!

INGREDIENTEN

Grote pot bruine bonen, 3 kipfilets, 3 Rode pepers, 1 Rode Paprika, 4 Lente Uitjes, 1 Rode UI, 3 Tomaten, 3 Tenen Knoflook, 2 Eetlepels bruine suiker/rietsuiker, 1 Takje Koriander of 1 Eetlepel Koriander poeder, 1 Eetlepel Ketjap Manis, 1 Stukje gember (ongeveer 2 centimeter) of 1 eetlepel gember siroop of gember poeder, 2 Eetlepels Tomaten ketchup, 1 Limoen, 3 Eetlepels olijfolie, Half kopje water, , De marinade:, 2 eetlepels Ketjap Manis (zoet), 1 Limoen, 3 eetlepels olijfolie, 1 Rode peper, 1 Eetlepel Tomaten ketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

Een handvol witte bonen, zout, 3 el. witte wijnazijn, 3 el. sla-olie, 3 el. olijfolie, bosje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een gewoon ouderwets smul-recept. Vooral wat je er bij serveert is belangrijk.

INGREDIENTEN

500 gr. bruine bonen (echte, geen potje), 1 pond uien, 250 gr. mager gerookt spek, laurierblaadje, 1/2 pakje ossenstaartsoep, 1,5 eierlepel zout, engelse kerry (afgestreken eetlepel).,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In dit snelle stoofpotje kunt u het lamsvlees ook vervangen door reepjes kip- of kalkoenfilet, die u op dezelfde manier bereidt.

INGREDIENTEN

250 gr. mager lamsvlees, in blokjes * 1 kleine ui, fijngesneden * 1 rode paprika, in blokjes * 1 kleine courgette, in blokjes * 1 blik witte bonen in tomatensaus (a 400 gr.) * 1,5 eetl. olie * zout * peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen.(verse bruine bonen kan ook, duurt alleen wat langer). 1 pak spekdobbeltjes of spekreepjes(duopak). 1 bakje champions. 1 blik perziken of ananas(wat je zelf het lekkerste vindt). eventueel rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenpans gerecht voor koude dagen.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels in blokjes, 2 ons mager gerookt spek, 1 rookworst v/d Hema, 1 blik bruine bonen, olie, 1 grote ui.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g zwarte ogige bonen, 3 uien, 1 groene paprika, 1 teentje knoflook, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  •  
  •  20-30 min.

Op zijn surinaams

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen, 2 preien, 1 ui,4 aardappels, 1 eetlepel sambal, 2 kippenbouten, ketjup manus(naar smaak), 1 theelepel gember poeder.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept met kidneybonen,perzikken en gehakt. 500 kcal.

INGREDIENTEN

- 2 potjes kidneybonen of 1 grote pot, - 8 halve perzikken, - 2 uien, - 400 gram sperziebonen, - 3 el olie, - 300 gram rundergehakt, - 2 knoflookteentjes, - beetje ketjap, - wat sambal naar smaak, - 2 blikjes tomatenpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Voor de kou op een camping.

INGREDIENTEN

600 gr. varkensvlees, 2 grote uien, 1 1/2 blik witte bonen, 1 teen knoflook,laulier,basilicum,tym, zout en peper., 1 blikje tomatenpuree, geraspte oude kaas of parmezaanse

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker slank recept 480 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

1 blik kidneybonen in chilisaus (400 gr);, 1 potje witte bonen uitgelekt (250 gr);, 300 gr gerookte kip in reepjes;, 4 bosuitjes in ringen;, 1 rode paprika in stukjes;, 1 teentje knoflook uitgeperst;, 8 taco schelpen;, 80 gr geraspte kaas., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram gedroogde witte bonen - 1 hele varkenspoot - 2 uien - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 eetlepel stroop - 1 theelepel Franse mosterd - 45 gram bruine basterdsuiker - 125 ml tomatensap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 400 gr penne, * 300 gr gedroogde witte bonen, * 700 gr tomaten, * 2 teentjes knoflook, * 1/2 bosje peterselie, * 1/2 bosje basilicum, * 100 ml olijfolie, * peper uit de molen, * zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Ontdek nu de absolute topper van het jaar voor je keuken!

van 49,9
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies