Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

271 bonbons recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Makkelijkste manier om bonbons te maken.Leuk voor op kinderfeestjes om samen te doen.

INGREDIENTEN

1 a 2 repen chocolade ( 75 gram chocola is voldoende voor 4 grote bonbons), nootjes,marsepein,kersjes wat je zelf lekker vind.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Verschillende recepten voor bonbons en truffels

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Speciaal voor de prinsessen van Nederland ga je natuurlijk prinsessen bonbons maken.

INGREDIENTEN

Voor bonbonnetjes:, , 1 pak zachte nougat (a 200 gram, 18 stuks), 1 pak eetpapier, 1 zakjeDr.Oetker Chocoglazuur, 1 reep witte chocolade met rice crispies, suikerfiguurtjes met prinsessen thema, , Bonbon- of fonduevork

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2014
  •  
  •  30-60 min.

Voor de zoetjes onder ons...

INGREDIENTEN

Voor ca. 30 stuks: 1, 25 dl. creme fraiche, 500 gr. pure chocolade in stukjes, 2 eetlepels Grand Marnier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Lekkere dikke bonbons

INGREDIENTEN

1) 100 gr. ongeblancheerde amandelen, 100 gr. suiker, 1 eetlepel water. Olie om in te vetten., 2)150 gr. (melk)chocolade, 0,8 dl room, 1 borrelglaasje likeur of cognac., 3)ongeveer 300 gr. chocolade (of couverture),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een goede maaltijd afsluiten met een kopje koffie en zelfgemaakte bonbons. Heerlijk! Deze hoeveelheid is goed voor ongeveer 20 bonbons.

INGREDIENTEN

1 dl slagroom, 200 g pure chocolade, 1 tl (espresso)oploskoffie, 1 el Grand Marnier, 1 el poedersuiker, papieren bonbonvormpjes, 1 zakje gepelde walnoten (garnering)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Eigengemaakte bonbons van pistache pitten espresso en tia maria

INGREDIENTEN

Pistache pitten, gezoete slagroom, klopklop, dubbele espresso en tia maria, kant en klare bonbon cupjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Met een vulling van noten, rozijnen en kersen. Makkelijk te maken en heerlijk bij een kopje thee!

INGREDIENTEN

(voor 20 stuks), 50 g rozijnen, 50 g gekonfijte kersen, 1 scheutje kirsch, 75 g pure chocolade, 25 g gehakte noten, 25 g poedersuiker, Voor de afwerking: poedersuiker of pure chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heerlijk en zo makkelijk

INGREDIENTEN

Chocoladereep(en) (melk of puur wat je zelf het lekkerst vind),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Van rum en marsepein. Om cadeau te geven met kerst

INGREDIENTEN

75 ml rum (40 0/0), 100 gr geraspte sinaasappelschil, 400 gr marsepein, 175 gr poedersuiker, 50 gr Nougatine(Baukje), 300 gr melkchocolade en 50 gr Nougatine ter versiering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Duits
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 dl vanille-ijs, 400 g bittere chocolade, 10 g geconfijte sinaasappelschil, in stukjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2005
  •  
  •  30-60 min.

Bonbons en truffels

INGREDIENTEN

Room, verschillende soorten likeur, cacao, event hagelslag gemalen hazelnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2007
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Chocola (melk, wit en puur), room, Licor 43, koffieboontje

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  
  •  

Heerlijke zelfgemaakte bonbons

INGREDIENTEN

100 gram pure chocolade, 100 gram witte poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Halve liter room, 60 gr suiker, 50 gr boter, 2 zakjes klopvast, een zakje vanille, 200 gr chocolade (wit,puur,of melk), cocao poeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

In een half uurtje kan je heerlijke bonbons maken! In dit recept vind je de basis voor het maken van bonbons.

INGREDIENTEN

300 gram pure of melkchocolade, 200 gram chocolade (puur, wit of melk - naar keuze), 150 gram ongeklopte room, 75 gram chocola voor decoratie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2011
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan

INGREDIENTEN

- twee pakjes Oreo koekjes, - 300 gram melk chocolade, - 175 gram roomkaas, - een witte chocolade reep (optioneel, kijk stap 7), - 1 theelepel vanille extract

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op09-05-2014
  • Nagerecht
  •  

Superlekkere (fase II) montignac bonbons, uit montignac stap voor stap, de eerste 6 weken van Ria Tummers

INGREDIENTEN

1 bakje mascarpone (250 gram), 100 gram chocolade (> 70% cacao)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Heel simpel te maken bonbon.

INGREDIENTEN

2 marssen van 58 gram per stuk, 4 eetlepels cornflakes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram mascarponeroom, 1 dl slagroom, 200 gram chocolade, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Is niet moeilijk te maken, en je zal zien dat je er suxes mee hebt!

INGREDIENTEN

Bij dit recept moet je rekening houden met een wachttijd van een uur!, , 100 gr. monchou, 2 eetlepels rozijnen, 1 dl. amaretto, 4 eetlepels poedersuiker, 1 dl. slagroom, 1 doosje chocoladecups

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

* 1 pure chocoladereep a 75 gram, * 100 gram MonChou, * 2-3 eetlepels poedersuiker, * 48 halve walnoten, ca. 100 gram

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Allerlei soorten in een recept

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Lekkere bonbons van gevuld speculaas overgoten met chocolade

INGREDIENTEN

150 gr. Amandelspijs, ? ei, ? geraspte citroenschil, , Voor het deeg:, , 90 gr. Zelfrijzend bakmeel, 40 gr. Donkere bastertsuiker, 5 gr. Speculaaskruiden, zout, 60 gr. Koude boter, 20 gr. Gehalveerde amandelen, 1-2 el melk, 200 pure chocolade, in stukjes, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heel leuk om te doen met kinderen op een regenachtige dag.

INGREDIENTEN

150 gram marsepein, 250 gram pure chocolade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Plakken gerookte zalm, bakje (kruiden)roomkaas, kappertjes, rucola, evt. kleine garnaaltjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke kliederboel voor kinderfeestjes. En het is nog lekker ook.

INGREDIENTEN

Chocolade 1, 2 of 3 repen., Wit, melk of puur. Na eigen smaak!, Eventueel M&M's of andere kleine snoepjes. En misschien slachroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Trek in een hartige hapje eet eens deze haring bonbon

INGREDIENTEN

2 zoute haringen, 1/4 groene appel (bijv., Granny Smith), geschild, 40 g rode bietjes, geraspt (bak 400 g), 1 eetlepel (olijf)olie, 1 plakje roggebrood, 1/2 bakje bieslook, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Maak zelf met dit eenvoudige recept Uw lekkere karamelbonbons ; dit recept is goed voor 40 stuks

INGREDIENTEN

-1/2 l slagroom, -250 g suiker, -1 pakje vanillesuiker, -50 g poedersuiker, -1 eetlepel olie (smaakloos)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor 10 stuks.

INGREDIENTEN

10 cocktailworstjes, 10 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, katoenen garen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g MonChou, , 2 eetlepels rozijnen, , 1 dl Amaretto, , 4 eetlepels poedersuiker, , 1 dl slagroom, , 1 doosje chocoladecups

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  60-120 min.

(Moederdag) Hapje, 12 stuks

INGREDIENTEN

12 kerstomaatjes, 100 gr verse roomkaas, op kamertemperatuur, 2 eetl tropische vruchten-limonadesiroop, mespunt Mexicaanse kruiden, peper en zout, bieslook, 12 bonbonpapiertjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Lekker bij de koffie of thee, of gewoon voor tussendoor..

INGREDIENTEN

10 rode geconfijte kersen, 200 gr blanke gemalen amandelen, 100 gr suiker, 2 tot 3 eetlepels kirsch, 2 eetlepels water, 100 gr notennoga, 2 eetlepels kirsch, Gezeefde poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker gevuld met gepofte rice crispies

INGREDIENTEN

1 grote reep pure chocolade, doosje ricecrispies = gepofte rijst.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een chocolaatje van Chinees-Engelse afkomst, met lychees en gembervulling.

INGREDIENTEN

Ca 565 gr. lychees, uit blik60 gr. gemberbolletjes, in stukjes, gehakt170 gr. bittere- of melkchocolade1 eetl. roomboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

(Moederdag) Hapje,12 stuksHebben jullie geen spuitzak, dan kun je de tomaatjes ook met behulp van een klein lepeltje vullen. Versier de bovenkant dan met fijngeknipt bieslook.

INGREDIENTEN

12 kerstomaatjes, 100 gr verse roomkaas, op kamertemperatuur, 2 eetl tropische vruchten-limonadesiroop, mespunt Mexicaanse kruiden, peper en zout, bieslook, 12 bonbonpapiertjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Leuk om te geven tijdens de koffie

INGREDIENTEN

Banaan, pindakaas, chocolade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

12 gedroogde vijgen, 100 ml rode port, 2 eetl. gepelde pistachenoten, fijngehakt, 200 g chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2011
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Voor ongeveer 22 bonbons

INGREDIENTEN

Vulling:, 1 dl slagroom, 1 tl verse rozemarijnblaadjes, snufje zout, 1 el rodewijnazijn, 100 gr pure chocola, 20gr witte chocola, 25 gr roomboter, , bodem en omhulsel:, 250 gr pure chocola, grof zeezout, , , ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Om je vingers erbij op te eten

INGREDIENTEN

, , 450 gr sierappeltjes(bv John Downy)of sierpeertjes(gaaf en rijp met steeltje, , 125 gr suiker, , 1/2 liter brandewijn of rum, , 200 gr chocolade (puur of melk), , zakje nougatinekruimels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top