Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boeuf bourguignon recepten (212) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Alom bekend en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen even rekening houden met de stooftijd, hoe langer hoe lekkerder!

INGREDIENTEN

800 g sukadelappen; 3 el olie; 200 g ontbijtspek, in reepjes; 20 kleine uitjes (of 2 grote uien in ringen); 1 winterwortel, in plakjes; 1 teentje knoflook; 2 el bloem; 1 fles rode wijn; evt. vleesbouillon; 2 takjes tijm; 3 peterseliestelen; 1 blaadje laurier; 2 stengels bleekselderij; 2 kruidnagels; 250 g champignons, in vieren gesneden;

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes Boeuf Bourguignon (à 275 g), 2 zakken minikrieltjes (à 450 g), 2 pakken rode kool met appel (diepvries à 450 g), 1/2 zakje verse peterselie (à 30 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Franse stoofschotel van rundvlees in rode wijn. Ideaal gerecht voor een groot gezelschap.

INGREDIENTEN

1 kg. mager rundvlees.3 uien fijngesneden,2 teentjes knoflook, uitgeperst,200 gr. mager rookspek of ontbijtspek in hele kleine blokjes,300 gr. champigons of andere paddestoelen,1 1/2 dl. water, 1/2 ltr. rode wijn, 2 eetl. bloem,zout,peper,verse groene kruiden (wat peterselie,oregano,basilicum)van de laatste 2 kruiden, elk ongeveer 2 takjes)Je kunt de kruiden ook fijnsnijden en in een leeg theezakje doen en mee laten trekken.1 eetl. tomatenpuree en evt. 1 glaasje cognac.Olijfolie om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk winters stoofgerecht a la Julia Child, wat nog lekkerder wordt als je het een dag van te voren maakt.

INGREDIENTEN

Ca. 1300 g. stoofvlees, rund; riblappen of sukadelapjes; niet te vet., 1/2 l.rode wijn; bourgogne, cotes du Rhone o.i.d; in ieder geval lekkere wijn die je er ook bij wil drinken., 1/2 l. bouillon van blokje; vlees of paddenstoel, ca. 2 el. tomatenpuree, 4 laurierbladen, 1/2 tl tijm, 4 flinke tenen knoflook gehakt., 1 el olie, ca 30 gr. bloem, 200 gr. gerookt spek in blokjes, 1 flinke ui in plakken, 1 wortel in stukken., , 1 boter en 1 el olie., ca. 15-20 kleine uitjes., 4 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1 takje tijm., , 1 el olie en 2 el boter., 500 gr. kastanje champignons in kwarten., beetje zout en peper;, eventueel een heel fijn gehakt sjalotje., , gehakte peterselie ca. 2 el.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boeuf Bourguignon (Bourgondische stoofpot)

INGREDIENTEN

500 gr. riblappen * 75 gr. ontbijtspek * 2 sjalotjes * 70 gr. boter * 20 zilveruitjes * 1 klein blikje tomatenpuree * 1 el. bloem * 2 dl. rode wijn * 2 dl. runderbouillon (van 1/2 tablet) * peper en zout naar smaak toevoegen * takje verse thijm * 1 laurierblad * 100 gr. champignons * 1 el. maïzena * 1 el. verse, gehakte, peterselie.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2006
  • Frans
  •  > 120 min.

Het is een "echt Frans "gerecht, dat heerlijk is geserveerd in een diep bord, waarna je met stokbroodin de saus kunt dopen maar ook met aardappelpuree, rode kool en appelmoes is het een heerlijk feest! Je kunt de ingredienten makkelijk aanpassen en wat over is kun je invriezen.Als je dit een dag van te voren maakt smaakt het nog lekkerder en als je dan bezoek krijgt hoef je tenminste niet de hele tijd in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

600 gr rib/runderlappen, 150 gr spekblokjes, Klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, Halve pot zilveruitjes, 4 sjalottjes of 2 uien, 5 teentjes knoflook Heel grof gehakt), 75 gr boter, kwart liter rode wijn, kwart liter krachtige rundvleesbouillon, 2 à 3 laurierblaadjes, (verse) tijm een paar takjes, 1 à 2 gehakte gedroogde chilliepepertjes (als je van wat pittiger houdt), peper, zout, 400 gr worteltjes, 250 gr champignons of andere soorten paddestoelen, maizena, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een echt herfstgerecht, met mals draadjesvlees in volle rode wijn. De riblappen worden heerlijk mals door de zuren in de wijn: die zorgen ervoor dat het bindweefsel zachter wordt. Lekker met aardappelpuree.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen (in stukken van 2x2 cm), 2 uien (in ringen), 250 gram winterpeen (in plakjes), 3 tenen knoflook (in plakjes), 750 milliliter rode wijn, 180 gram gerookt ontbijtspek, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 2 takjes verse tijm, 2 laurierblaadjes, 20 gram verse peterselie, 250 gram champignons (schoongemaakt), 1 potje zilveruitjes (240 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere winterse weekend maaltijd die een groot deel van de dag door het huis heen geurt.

INGREDIENTEN

500 g runder riblappen, 100 g gerookt spek, 4 sjalotten of 2 uien, 50 g boter, 2 teentjes knoflook, 20 zilveruitjes, 1 klein blikje tomaten puree, 1 eetl. bloem, 2 dl. rode wijn, 2 dl bouillon [vers of 1/2 van een bouillonblokje], peper zout, mespuntje tijm, 500 g champignons, 1 eetl. maizena, 1 eetl. fijn gegehakte peterselie, fles rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Herfstrecept

INGREDIENTEN

, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boeuf Bourguignon

INGREDIENTEN

900gr rib/runderlappen, 25gr boter, 1/2 duo bakje magere spekreepjes, 2 uien fijngesnipperd, 1 winterpeen in kleine blokjes, 2 eetl. bloem, 1/2 fles volle rode wijn, 1 pot vleesfond, 1 potje zilveruitjes, 1 runderschenkel met been, 2 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm, 1 teentje knoflook gepeld en geplet, 1-2 gedroogde chilipepertjes (silvo), 2 bakjes grotchampignons schoongeveegd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

EEN KLASSIEKE BOURGONDISCHE STOOFSCHTEL

INGREDIENTEN

5oo gram runderriblappen.100 gram ontbijtspek.4sjalotjes of 2uien.75 gram boter.20 zilveruitjes.1 klein blikje tomatenpuree.1 eetlepel bloem.2 dl rode wijn.2 dl bouillon{van 1/2 bouillontablet.peper.zout.mespuntje tijm,1 laurierblad.250 gram champions.{1 eetlepel maizena}1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofd rundvlees uit de Bourgogne. Dit gerecht is misschien wel het meest bekende uit de Bourgognestreek. De meningen over de juiste bereiding lopen nogal uiteen. Smmige recepten schrijven marineren voor, andere weer niet. Hier zet ik de niet gemarineerde versie neer. Het recept is voor 4 personen, maar met dezelfde moeite maak je de dubbele hoeveelheid, want de dag erna smaakt de boeuf zeker zo lekker. Bovendien kun je het makkelijk invriezen.

INGREDIENTEN

3 el olie, 800 gr rundvlees (b.v. sucadelappen) in, dobbelstenen van 4 x 4 cm, 200 gr mager ontbijtspek, in reepjes, 20 kleine uitjes of 2 grote uien, in ringen, , 1 kleine winterwortel, in plakjes, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el bloem, 1 fles rode wijn (bij voorkeur een bourgogne), , vleesbouillon (blokje), 1 bouquet garni van:, 2 takjes tijm, 3 peterseliestelen, 1 blaadje, , laurier, 2 stengels bleekselderij, 2 kruid-, , nagels, zout en versgemalen peper, 250 gr champignons, in vieren, (beurre manie),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn versie van dit klassieke gerecht. Een aanrader. Door de bereidingswijze 'redelijk' mager.

INGREDIENTEN

200 gr ontbijtspek. beetje (olijf)olie. 1 kg doorregen runderlappen of riblappen (Het vlees mag best al een beetje aan de 'rijpe' kant zijn. De boeuf wordt daar alleen maar lekkerder van).1 grote ui, twee eetlepels boter. 1 opgetaste eetlepel bloem. 2 tenen knoflook. 1 fles fruitige rode wijn. paar takjes thijm en rozemarijn, 2 bladen laurier, zout, peper. 1 winterwortel. 150 gram champignons. peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Echt een aanbeveler!

INGREDIENTEN

*1 kg rundvlees (sucaddelappen kan ik aanbevelen), *olijfolie, *boter, *circa 20 a 15 kleine sjalotjes(heel houden), *200 gr mager rookspek in blokjes, *2 el bloem, *1 1/2 dl water, *1/2 l rode wijn (uiteraard bourgogne), *zout, *versgemalen peper, *2 teentjes knoflook, *peterselie, *oregano, *rozemarijn, *1 el tomatenpuree, *250 gr kleine champignons (heel laten), *1 glaasje cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

1 kilo lendenlappen, 100 gram varkensvlees, 1 dikke plak ontbijtspek (150 gram), 50 gram boter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 12 sjalotjes, 25 gram bloem, 1,5 dl bouillon, 2 teentjes knoflook, zwarte peper, 1 klein blikje tomatenpuree, zout, 1/2 liter rode wijn (bordeaux), 150 gram champignons, peterselie en een laurierblad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse vleesschotel

INGREDIENTEN

300 gram sjalotjes, 1 kleine winterwortel, 1 kilogram sukadelappen, zout, peper, 2 el olijfolie, 75 gram boter, 200 gram magere spekblokjes, ? liter rode wijn (Bourgogne), 4 el bloem, 1 vleesbouillontablet, 1 tl tijm, 1 teentje knoflook, 1 doosje diepvries erwten, 1 bakje champignons, 6 takjes peterselie, 5 el zilveruitjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekregen van een ex-collega die het kreeg van een chef in Trebas (zuid Frankrijk)

INGREDIENTEN

800 gr. stooflappen, 150 gram vers spek, 150 gram champignons, 25 kleine uitjes of enkele grote in grove stukken, 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 1 bouquet garni, 5 dl rode (kook)wijn, 1,5 dl bouillon, 1 glaasje cognac, boter, bloem, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk recept voor het traditionele gerecht Boeuf Bourguignon. Doet het altijd goed!

INGREDIENTEN

- 900 gram runderriblappen in grove stukken gesneden, - 25 gram roomboter, - 4 uien in ringen, - 4 stronken bleekselderij, - 1.5 liter kippenbouillon, - 2 kleine blikjes tomatenpuree, - 2 bakjes kastanjechampignons (a 150 gram), - 2 laurierblaadjes, - 3 takjes tijm, - 2 takjes rozemarijn, - 1 rode peper, - 3 tenen knoflook (gepeld), - 1/2 fles rode wijn uit de Bourgogne, - 1 funghi tablet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze rundvleesstoofpot is een echte klassieker in de Franse keuken, waarvan iedere kok een eigen variatie maakt. Maar voor alle recepten geldt dat het gerecht lekkerder wordt als het van tevoren is klaargemaakt. Makkelijk dus!

INGREDIENTEN

100 gram mager rookspek in reepjes, 1 eetlepel olijfolie, 700 gram rundvlees van de lende, 1 ui, 1 wortel, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 1/2 liter rode wijn, 1/2 boillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 teen knoflook, 1/2 theelepel tijm, 1/2 laurierblad, 8 kleine uien, 1 eetlepel boter, 1 dl bouillon, 250 gram champignons, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een vrij authentiek recept voor een lekkere Franse stoofschotel. Lijkt heel bewerkelijk, maar het eigenlijk vrij eenvoudig en is voornamelijk "wacht"tijd. zeker de moeite waard!

INGREDIENTEN

600 g riblap of sukadevlees, 2 tenen knoflook, 2 (rode) uien, 3 wortels of 1 winterpeen, 1 stengel bleekselderij (evt), 1 bos peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 500 ml rode wijn, 250 g zilveruitjes, 250 g champignons, 250 g niet-gerookt spek (bijv. zuurkoolspek)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Smakelijk en mals (stoof)gerecht.

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen, 50-100 gram gerookt mager spek, 1 flinke ui, 2 bospeentjes (anders worteltjes), 100 gram champignons, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, 2 dl. water, 2 dl. rode wijn (neem goedkope), 1 flinke eetlepel bloem, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, boter, 1 volle theelepel (engelse) kerry, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boeuf Bourguignon, ook wel boeuf à la Bourguignonne, is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn, champignons, uitjes, en reepjes spek. Andere combinaties zijn ook mogelijk, zoals met wortelen of aardappelen. De naam betekent: 'Rund op zijn Bourgondisch' en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgognestreek. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten die zijn doorgedrongen tot de haute cuisine. Langzaam stoven was een manier om taai vlees mals en smakelijk te maken.  

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees, 3 tenen knoflook of een theelepel knoflookpasta, 1 winterpeen, 1 selderiesteel, 1 bosje krulpeterselie, 1 Bouquet Garni (peterselie, tijm en laurier), of een volle theelepel Provencaalse kruiden, 500 ml. rode (Bourgogne) wijn, 250 gr. verse zilveruitjes (of sjalotjes), 200 gr. kastanjechampignons, 250 gr.  ontbijt spekblokjes (of reepjes), 2 eetlepels bloem, een flinke klont boter, 1 grote blok rundvleesbouillon (of rundvleesfond), zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bourgondische runderstoofpot

INGREDIENTEN

100 gr. ontbijtspek, 1 netje sjalotjes, 1 kg magere runderlappen, 1 eetl. olie, 50 gr. boter of margarine, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetl. cognac of vieux, 1/2 fles rode wijn, 4 takjes peterselie, 1 theel. tijm, 1 bakje champignons, 1/2 eetl. maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gram runderriblappen, 5 tenen knoflook, 3 lauriersbladeren, 1 blikje tomatenpuree, 0,25 liter runderbouillon, 0,3 liter rode wijn, 2 uien, 250 gram wortelen, 250 gram bleekselderij, 125 gram spekreepjes, 250 gram kastanjechampignons, Tijm (eventueel rozemarijn), Peterselie (1 bosje), 20 zilveruitjes, Bloem of maizena om te binden, Boter of olie, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpotje van sucade

INGREDIENTEN

500 gr sucadevlees, 3 uien, 2 knoflooktenen, ongeveer 250 gr spekjes, 1 el bloem, 1 fles rode wijn, 1 el tijm, 1 laurierblaadje, 1 el peterselie, 1 a 2 doosjes champignons (al naar gelang de lust voor champignons), 1 blokje runderbouillon, rijst (360 gr), klontje bakboter, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk winters stoofpotje! Het hele huis gaat er ook zo lekker van ruiken...

INGREDIENTEN

800 gram runderriblappen (runderlap kan ook, maar is wat taaier), 200 gram gerookt spek in blokjes, 300 gram sjalotjes, 2 tenen knoflook, 400 gram winterpeen in plakjes, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm, 2 dl heet water, 2 dl rode wijn, 100 gram champignons, 1 bosje verse peterselie, zout, peper, boter, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Totaaltijd is lang, maar kan middels een snelkoker flink ingekort worden (20 minuten kooktijd)

INGREDIENTEN

750 g riblappen, in stukken, 2 uien, in ringen, 1 winterpeen (250 g), in plakjes, 3 tenen knoflook, in plakjes, 750 ml rode volle wijn, 125 g gerookt ontbijtspek (stukje), in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 verse peterselie (30 g), 1 bakje champignons (250 g), 1 pot zilveruitjes (340 g)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

???

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 750 g rib-runderlappen, 2 uien, 250 g winterpeen, 3 tenen knoflook, 750 ml volle rode wijn, 180 g ontbijtspek, 70 g tomatenpuree (blikje), 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 30 g peterselie, 250 g champignons (bakje), 320 g zilveruitjes (potje), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Draadjesvlees, maar dan wel lekker

INGREDIENTEN

700 g rib-runderlappen, op kamertemperatuur en in grove dobbelstenen, 2 eetlepels bloem, 25 g boter, 1 duobakje gerookte spekblokjes (250 g), 2 uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 500 ml krachtige rode wijn, 1 bak kastanjechampignons (250 g), schoongeveegd, 1/2 bos peen, schoongemaakt en in stukken, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker lang laten stoven, dan ruikt de hele kamer. Heerlijk!!

INGREDIENTEN

700 g rib-runderlappen (op kamertemperatuur en in grove dobbelstenen), 2 eetlepels bloem, 25 g boter, 1 duobakje gerookte spekblokjes (250 g), 2 uien (gesnipperd), 1 teen knoflook (fijngesneden), 500 ml krachtige rode wijn, 1 bak kastanjechampignons ((250 g), schoongeveegd), 1/2 bos peen (schoongemaakt en in stukken), 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Originele franse vleesgerecht

INGREDIENTEN

500g sukadelappen, 100g ontbijtspek, 2 uien, 2 ten knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1/2 l rode wijn, 1/4 l vleesbouillon, 1 laurierblaadje, 1 winterwortel, 250g champignons, 25g zachte boter, 25g bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 g riblappen, 100 g spekblokjes, 250 g champignons, 1 winterwortel, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 350 ml rode bourgogne wijn, 200 ml runderfond, 40 g boter, 2 eetlepels zilveruitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze Bourgondische stoofpot is zelfs nog lekkerder wanneer u hem een dag eerder maakt en hem de volgende dag weer zachtjes opwarmt.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelappen (of doorregen runderlappen), 50 gram boter, 100 gram mager rookspek in blokjes, 1 grof gesneden ui, 100 gram boter, 1 el bloem, 1 tl tijm of Provencaalse kruiden, 1 laurierblad, 1 takje peterselie, 1 teentje knoflook, 1,5 dl bouillon, 1,5 dl rode wijn, 100 gram champignons, klontje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees,heerlijk.

INGREDIENTEN

800 gram runderstoofvlees of runderhaaspuntjes, 50 gram boter, peper en zout, 2 grof gesneden uien, 500 gram in vieren gesneden champignons, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 6 eetlepels vleesjus, 200 gram uitgbakken reepjes ontbijtspek, 1 kwart liter rode wijn, 1 kwart liter water of runderbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen, , 600 g magere runderlappen, in stukken van 4 cm, , 3 eetlepels olijfolie, , 50 g spekblokjes, , 250 g kastanjechampignons, gehalveerd, , 2 uien, in dunne partjes, , 2 tenen knoflook, fijngehakt, , 500 g winterwortel, in dunne plakjes, , 1 eetlepel bloem, , 375 ml rode wijn, , 250 ml vleesbouillon, , 1 eetlepel verse tijmblaadjes, , 2 laurierblaadjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Benodigdheden, 500 gram sucadelappen, 150 gram Blue Band Vloeibaar, 100 gram ontbijtspek in blokjes, 1 grof gesneden ui, zout, peper, 1 eetlepel bloem, 1 mespuntje tijm, 1 laurierblad, 1 takje peterselie, 1 teen geperste knoflook, 1.5 deciliter Knorr Rundvleesbouillon, 1.5 deciliter rode wijn, 100 gram champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Frans stoofpotje, maak het een dag van tevoren want de volgende dag is het nog lekkerder!

INGREDIENTEN

500 gram sucadelappen, 50 gram margarine, 1 grof gesneden ui, zout en peper, 1 mespuntje tijm, 1 takje peterselie, 1 knoflookteentje, uitgeperst, 150 ml runderbouillon, 150 ml rode wijn, 100 gram kleine champignons, schoongeborsteld, 50 gram zilveruitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met goed vlees, veel verse kruiden en geduld maak jij de lekkerste boeuf bourguignon. (Bijna) net zo lekker als bij moeder thuis.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 winterpeen, 340 g zilveruitjes (pot), 400 g champignons, 900 g riblappen, 25 g boter, 125 g magere spekreepjes, 2 el bloem, 375 ml volle rode wijn (bijv. Franse pinot noir), 380 ml vleesfond (pot), 1 runderschenkel met been, 2 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm, 1 teen knoflook (gepeld en gekneusd), ½ tl chilivlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Een maaltijd met boeuf bourguignon is echt bourgondisch genieten! Bij deze Franse lekkernij krijgt men een gestoofd rundvlees voorgelegd, die gedipt wordt in rode Bourgogne-wijn, met uitjes, champignons en spekreepjes. Je kunt het gerecht bovendien bereiden lang voordat je daadwerkelijk gaat eten. Je eet boeuf bourguignon in combinatie met een glas rode wijn uit de Franse streek Bourgondië. Het rundvlees voor dit originele gerecht komt ook uit deze streek vandaan. Boeuf bourguignon is het meest geschikt om te eten in diepe borden, naar de Franse traditie. Leuke recepten voor boeuf bourguignon kun je hieronder vinden.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top