37 boeuf bourgogne recepten

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Oud frans bourgondisch recept

INGREDIENTEN

Voor dit gerecht is alleen staart stuk goed genoeg, neem een zeer ruime kilo, daarbij 250 gram gezouten spekblokjes, twee grote tenen knoflook, pond champignons, pond sjalotten, runderbouillon, tuinkruiden, halve fles zachte rode wijn, bourgogne is niet verkeerd, wat verse groene pepers.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Frans
  •  120 min. <

Heerlijk winters stoofgerecht a la Julia Child, wat nog lekkerder wordt als je het een dag van te voren maakt.

INGREDIENTEN

Ca. 1300 g. stoofvlees, rund; riblappen of sukadelapjes; niet te vet., 1/2 l.rode wijn; bourgogne, cotes du Rhone o.i.d; in ieder geval lekkere wijn die je er ook bij wil drinken., 1/2 l. bouillon van blokje; vlees of paddenstoel, ca. 2 el. tomatenpuree, 4 laurierbladen, 1/2 tl tijm, 4 flinke tenen knoflook gehakt., 1 el olie, ca 30 gr. bloem, 200 gr. gerookt spek in blokjes, 1 flinke ui in plakken, 1 wortel in stukken., , 1 boter en 1 el olie., ca. 15-20 kleine uitjes., 4 takjes peterselie, 1 laurierblad, 1 takje tijm., , 1 el olie en 2 el boter., 500 gr. kastanje champignons in kwarten., beetje zout en peper;, eventueel een heel fijn gehakt sjalotje., , gehakte peterselie ca. 2 el.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Recept voor een heerlijke Franse stoofpot

INGREDIENTEN

• 1 kg rundvlees. Bij voorkeur dikke lende of magere runderlappen. Hoe beter en verser het vlees, hoe lekkerder de boeuf uiteindelijk zal smaken!, • Liefst echte boter, maar anders zonnebloemolie of arachide olie., • 4 niet te grote uien., • 75-100 gram mager rookspek., • 1 el bloem., • 1 afgestreken el tomatenpuree., • 2 teentjes verse knoflook., • Wijn (rood, Bourgogne!): ongeveer een halve liter tot een hele fles., • Een takje verse tijm (plm. 16 cm, incl. blaadjes)., • 1 tot 2 blaadjes laurier., • Peper en zout naar smaak, • eventueel een half bouillonblokje, • 2-3 worteltjes., • 100 g champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-03-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Franse vleesschotel

INGREDIENTEN

300 gram sjalotjes, 1 kleine winterwortel, 1 kilogram sukadelappen, zout, peper, 2 el olijfolie, 75 gram boter, 200 gram magere spekblokjes, ? liter rode wijn (Bourgogne), 4 el bloem, 1 vleesbouillontablet, 1 tl tijm, 1 teentje knoflook, 1 doosje diepvries erwten, 1 bakje champignons, 6 takjes peterselie, 5 el zilveruitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Herfstrecept

INGREDIENTEN

, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De enige echte Franse manier van bereiden van deze stoofpot.
Het is voor acht personen, maar omdat de bereidingstijd lang is toch de hoeveelheden aanhouden. Na afkoeling is het prima in te vriezen!!!

INGREDIENTEN

1,5 tot 2 kilo runderstoofvlees (sukadestuk, riblapjes), 250 gram ontbijtspek, 1 eetlepel olie, 100 gram boter, 36 verse zilveruitjes, gepeld, 300 gram champignons, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels marc de bourginonne (of cognac), 0.5 liter runderbouillon, 1 fles rode bourgogne, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels maizena, 2 eetlepels koud water, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Echt een aanbeveler!

INGREDIENTEN

*1 kg rundvlees (sucaddelappen kan ik aanbevelen), *olijfolie, *boter, *circa 20 a 15 kleine sjalotjes(heel houden), *200 gr mager rookspek in blokjes, *2 el bloem, *1 1/2 dl water, *1/2 l rode wijn (uiteraard bourgogne), *zout, *versgemalen peper, *2 teentjes knoflook, *peterselie, *oregano, *rozemarijn, *1 el tomatenpuree, *250 gr kleine champignons (heel laten), *1 glaasje cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

600 g riblappen, 100 g spekblokjes, 250 g champignons, 1 winterwortel, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 350 ml rode bourgogne wijn, 200 ml runderfond, 40 g boter, 2 eetlepels zilveruitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn versie van dit klassieke gerecht. Een aanrader. Door de bereidingswijze 'redelijk' mager.

INGREDIENTEN

200 gr ontbijtspek. beetje (olijf)olie. 1 kg doorregen runderlappen of riblappen (Het vlees mag best al een beetje aan de 'rijpe' kant zijn. De boeuf wordt daar alleen maar lekkerder van).
1 grote ui, twee eetlepels boter. 1 opgetaste eetlepel bloem. 2 tenen knoflook. 1 fles fruitige rode wijn. paar takjes thijm en rozemarijn, 2 bladen laurier, zout, peper. 1 winterwortel. 150 gram champignons. peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk traditioneel vleesgerecht uit Frankrijk. Door de temperatuur van het vlees langzaam tot 95 ° te laten komen wordt het vlees heerlijk mals. Het laten koken van het vlees droogt het vlees uit! Vandaar de bereidingswijze op lage temperatuur. Het aanbraden van het vlees dient voor de smaak.

INGREDIENTEN

    ,
  • 1 kilo riblappen,
  • 1 winterwortel,
  • 250 g (kastanje)champignons,
  • 5 à 6 sjalotten,
  • bouquet garni,
  • knoflook,
  • thijm,
  • 1 fles bourgogne,
  • paar eetl. bloem,
  • 1/2 l. bouillon,
  • blokjes spek,
  • laurierblaadjes 2 à 3,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-11-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Rundvlees op de bourgondische manier.

INGREDIENTEN

700 gram runderlappen, 75 gram reuzel of ganzevet, 150 gram dikke plak ontbijtspek, 1 1/2 eetlepel bloem, 15 kleine bosuitjes, 1/2 rode of groene paprika, 250 gram champignons, 1 eetlepel marc de Bourgogne (indien verkrijgbaar, het is een aftreksel van wijn)., , Voor de marinade: 2 preien, 2 wortelen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, verse peterselie, verse bladselderij, takje tijm, zout, versgemalen peper, 1 fles rode wijn (bijv. Bourgogne of een stevige Beaujolais).

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Bistro gerecht, een zeer geurige ragaout nan niet te duur vlees die de volgende dag nog beter smaakt

INGREDIENTEN

1 kg rib of schouderlappen 2 kg grote uien 2 wortels 40 gr. boter 150 gr. magere spekjes 1 fles rode bourgogne 1 teentje knoflook 1 kruidenboeket 250 gr. champignons tomatenpuree zout peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

*1kg rundvlees van de schouder zonder bot, in blokjes van ongeveer 5cm gesneden, 3 eetlepels reuzel(varkensniervet), *150 gram spek in blokjes, *12 kleine uitjes, *1eetlepel bloem, *ruim 2 dl oude droge rode Bourgogne, *verwarmd stukje kaasdoek met daarin gebonden: 1 teen knoflook, stuk sinaasappelschil van ongeveer 5 cm, 1 laurierblad, *takje tijm, *stukje nootmuskaat, *zout, GEEN PEPER

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Frans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Circa 1 kg doorregen runderstooflappen, -2 flinke uien, -2 teentjes knoflook, -400 g champignons, -2 volle eetl. bloem, -zout en versgemalen peper, -4 eetl. olijfolie, -150 g magere spekblokjes, -2 laurierblaadjes, -1 theel. tijm, vers of gedroogd, -0.5 l rode Bourgogne, -0.25 l geconcentreerde vleesbouillon of runderfond, uit een pot of van een tablet, desgewenst allesbinder, -peterselie om te bestrooien

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Circa 1 kg doorregen runderstooflappen, 2 flinke uien, 2 teentjes knoflook, 400 g champignons, 2 volle eetl. bloem, zout en versgemalen peper, 4 eetl. olijfolie, 150 g magere spekblokjes, 2 laurierblaadjes, 1 theel. tijm, vers of gedroogd, 0.5 l rode Bourgogne, 0.25 l geconcentreerde vleesbouillon of runderfond, uit een pot of van een tablet, desgewenst allesbinder, peterselie om te bestrooien

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 kilo rundvlees (doorregen, wel het meeste vet eraf halen, in grove stukken, 4 rode uien, in vieren snijden, 1 teentje knoflook (in de knoflookpers), 300 g wortel, in plakken, 2 tl tijm, 2 el bloem, 1 pot rundvleesbouillon (euroshopper), 500 ml rode wijn (bourgogne of Chenet), 100 gr magere spekreepjes en 250 gr champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

250 gr ontbijtspek zonder zwoerd in blokjes van 2 1/2 cm, 12 sjalotten, 1 kg mager stoofvlees in blokjes van 5 cm, 5 el bloem, 1 grote fijngehakte wortel, 1 grote fijngehakte ui, 4 el cognac, 2 geplette teentjes knoflook, 2 tl zout, 1/2 tl tijm, 1/4 tl peper, 1 laurierblad, 7 dl rode bourgogne, 50 gr boter, 500 gr champignons in plakje

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stoofschotel met wijn en rundvlees

INGREDIENTEN

Ca. 700 gr. magere runderlapjes, 1 ui, 12 chalotjes, 1 winterwortel, 1 doosje champignons, 2 eetlepels olie, 30 gr. roomboter, zout, versgemalen peper, 125 gr. magere spekblokjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bloem, 3 dl volle rode wijn (Bourgogne), halve pot vleesfond, 1 eetlepel cognac of vieux, 1 takje tijm, 5 takjes peterselie, 1 laurierblad, mespunt suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Rundvlees op zijn Frans, met braadpan in de oven

INGREDIENTEN

Kg magere riblappen, 3 uien, 2-3 teentjes knoflook, 250 g kastanjechampignons, 4 eetl. olie of 50 g braadboter, 150 g doorregen spekblokjes, 2 eetl. bloem, zout en versgemalen peper, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, 1 takje verse tijm, of 1/2 theel. gedroogde tijm, 0,5 l rode wijn (bij voorkeur uit de Bourgogne), 1/4 l rundvleesfond (uit een pot), allesbinder of aangeroerde maïzena, fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke overbekende stoofpot

INGREDIENTEN

700 gram rundvlees met ietsje vet en in grove stukken gesneden/ 150 gr. ontbijtspek aan blokjes/ 3 grote uien/ 5 peentjes/ 2 teentjes knoflook/ 2 ons champignons/ een kruidenboeket bestaande uit: peterselie, selderij, bieslook, 2 laurierbladen, tijm, 1 kruidnagel en basilicum/ bloem/ 1/2 l.bouillon eventueel gemaakt van blokjes/ 1/3 l. rode wijn b.v. beaujolais of petit bourgogne/ boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een overbekend recept!

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 kilo rundvlees (doorregen, wel het meeste vet eraf halen) in grove stukken snijden, 4 rode uien, in vieren snijden, 1 teentje knoflook (in de knoflookpers), 300 gr wortel, in plakken, 2 tl tijm, 2 el bloem, 1 pot rundvleesbouillon (euroshopper), 500 ml rode wijn (bourgogne of chenet), 100 gr magere spekreepjes, 250 gr. Champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen, , 600 g magere runderlappen, in stukken van 4 cm, , 3 eetlepels olijfolie, , 50 g spekblokjes, , 250 g kastanjechampignons, gehalveerd, , 2 uien, in dunne partjes, , 2 tenen knoflook, fijngehakt, , 500 g winterwortel, in dunne plakjes, , 1 eetlepel bloem, , 375 ml rode wijn, , 250 ml vleesbouillon, , 1 eetlepel verse tijmblaadjes, , 2 laurierblaadjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-01-2013
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gr rosbief, 3 sjalotjes, 200 gr champignons, 75 gr boter, 100 gr magere spekblokjes, 20 zilveruitjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el bloem, 2 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, peper en zout, 1 el gehakte tijm ( 1 tl gedroogde tijm ) 1 laurierblad, 1 el maizena of bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke klassieker uit de franse keuken.

INGREDIENTEN

150gr. spekblokjes,2 eetlepels olie,200gr. zilveruitjes,400 gr. champignons,1,2kg. rundsvlees,60 gr. bloem,5 knoflookteentjes,tijm,laulier, peterselie,1/2l. rode wijn(bourgogne).

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (riblap), 1 ½ ons ontbijtspek in blokjes, 2 winterwortelen, Wijn (Bourgogne), 3 gekneusde tenen knoflook, bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, Bouquet garni, 12 kleine uitjes of sjalotjes, champignons, zelfgemaakte kalfsfond (van kalfsbeenderen), 1 pond spruitjes, 1 pond aardappelen of pastinaak, Nootmuskaat, Boter, 6 stoofpeertjes, Rode wijn of port, Kaneel, Vanillestokje, maizena, Sneetjes ciabatta, Teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit stuk vlees (een schijf van het ribstuk van jonge dieren, de runderrib), is een recept uit de klassieke Franse Haute Cuisine

INGREDIENTEN

-200 g kleine sjalotjes, -1 takje verse tijm, -6 tot 8 rozemarijnnaalden, -2 verse salieblaadjes, -2 el olie, -400 tot 600 g runderrib, -zout en zwarte peper uit de molen, -1/8 liter rode wijn (bourgogne), -1/8 liter runderfond, -20 g koude boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg rundvlees, reepjes vetspek of ontbijtspek, 1/2 l rode bourgogne, 1 lepel olie, knoflook, bouquet garni, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, 500 g uien in vieren, 350 g wortel, 2 stengels bleekselderij, 2 kalfspoten, 250 g ontbijtspek in blokjes, 7,5 dl bouillon, 4 lepels madera

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Recept voor Boeuf Bourguignon van mijn goede vriendin Rinie.
Haar recept is gebaseerd op het "originele Boeuf Bourguignon recept" dat Elisabeth David in haar boek French Provincial Cooking - een klassieker volgens Rinie - heeft beschreven.

Voor meer zalige recepten van Rinie voor klassieke gerechten zie mijn kookboek "Klassiekers van Rinie".

INGREDIENTEN

Kilo rundvlees (liefst van de bovenbil), 100 gram ongerookte spekblokjes, Grote ui, 4 takjes tijm (helft voor marinade, helft voor in de pan), 2 eetlepels grof gehakte peterselie (idem), 2 laurierblaadjes (idem), 120 ml goede rode wijn, liefst bourgogne maar in elk geval van de Pinot Noir druif, 2 eetl olijfolie, Beetje boter, 235 ml kalfsbouillon (zelgemaakt, of een potje bij de slager gehaald), Teen knoflook, 1 eetl bloem, , Voor de garnering: 220 gr kleine kastanjechampignons en een dozijn echte, zilveruitjes (niet uit een potje) of de dikke delen van lenteuitjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Frans
  •  120 min. <

Heerlijke klassieker uit de Franse keuken.

INGREDIENTEN

1,5 kg runderriblappen, 200 gr spekreepjes, 2 el bloem, 3 uien, grof gesneden, 1 winterpeen, in blokjes, 150 gr champignons, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 verse rode peper, zaadlijsten verwijderd, in stukjes, 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterselie en rozemarijn) of gedroogd in thee-ei, 1 liter rode wijn uit Bourgogne, Marc de Bourgogne (wijndistillaat) of cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-12-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een Boeuf Bourguignon van gemarineerd vlees.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg staartstuk, 1 ui, , Voor de marinade:, 1/2 l rode wijn (beaujolais), 1 klein laurierblad, peterselie, snufje tijm, 2 eetlepels olie, 1/2 theelepel zout, vers gemalen peper, 1 kleine wortel, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels boter, 1/2 dl vleesbouillon, 125 g gezouten spek, 100 g sjalotten, 150 g. champignons, beurre manie om te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

"Het leven is een gerecht, dat alleen veraangenaamd wordt door de saus" (Victor Hugo) Oerklassieker uit de Franse keuken, fenomenaal lekker.Ooit moet je dit eens klaar maken, om erover te kunnen praten.

INGREDIENTEN

-1 1/2 kg rundvlees (stoofvlees), in blokjes gesneden, -1 ui, Voor de marinade:, -1/2 l rode wijn (beaujolais), -1 klein laurierblad, -peterselie, -snuifje tijm, -2 eetlepels olie, -1/2 th lepel zout, -vers gemalen peper, -1 kleine wortel, -1 teentje look, -3 eetlepels boter, -1/2 dl vleesbouillon, -125 g gezouten spek, -100 g sjalotten, -150 g champignons, -beurre manie (om te binden), -

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 kg rundvlees, vetspek of ontbijtspek, 1/2 l rode bourgogne, 1 lepel olie, knoflook, bouquet garni, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, 500 g uien in vieren, 350 g wortel, 2 stengels bleekselderij, 2 kalfspoten, 1 kg gekneusde kalfsbotten, 250 g vetspek in dobbeltjes, 7,5 dl bouillon, zout, 4 lepels madera

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200gr gerookt spek in blokjes, 300gr sjalot in vieren, 2t knoflook, 750g magere rundlap in flinke blokken, 100g boter, 2el olijfolie, 3afgestr elbloem, 3 tak verse tijm, 2 laurierblad, 200ml heet water, 200ml fruitige rode wijn, 100gr champignons, 100g wortelbolletjes of winterwortel in stukjes, 6 gek iets kruimige aardappels, in kwarten, 1 bosje platte peterselie, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderstooflappen -, 2 flinke uien -, 2 teentjes knoflook -, 400 gram champignons -, 2 volle eetlepels bloem -, zout en versgemalen peper -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram magere spekblokjes -, 2 laurierblaadjes -, 1 theelepel tijm -, 1/2 liter rode Bourgogne -, 1/4 liter geconcentreerde vleesbouillon of runderfond uit een pot of van een tablet -, desgewenst allesbinder -, peterselie om te bestrooien

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept heb ik van Edzard mijn goede vriend die in Aalten woont

INGREDIENTEN

* kilo gram sucadelappen, * 3 paprika's (rood/geel/groen), * 4 tomaten, * (mexicaanse) olijven, * hete pizza-olie, * 4 grof gesneden uien, * 4 tenen knoflook, * zout en peper, * bouillonblokje, * theelepel mespuntje tijm, * eetlepel provencaalse kruiden, * paprikapoeder, * 500 ml rode wijn (liefst bourgogne), * 500 gram kleine champignons, * halve pot zoetzure zilveruitjes, * als het vocht te dun is binden met, allesbinder of pakje ossestaartsoep

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Gestoofd rundvlees op Bourgondische wijze,een echt feestelijk Frans stoofgerecht met veel knoflook, kruiden en rode wijn mmmmmmmmmmmm.

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, *4 dl eenvoudige rode Bourgogne, *1 dl cognoc, *1 flinke ui, grof gesnipperd, *4 tenen knoflook, ragfijn gehakt, *6 peterseliestelen, *3 bladselderijstelen, *4 laurierbladeren, *2 wortels of een stuk winterwortel, in plakjes, *8 zwarte peperkorrels, licht gekneusd, *mespunt gedroogde tijm, *1 1/2 theel zout, voor de saus:, *50 g boter, *2 eetl olie, *200 g doorregen spekblokjes, *2 flinke uien, gesnipperd, *4 tenen knoflook, ragfijn gehakt, *1 eetl bloem, *5 dl runderbouillon,bij voorkeur sterk geconcentreerd, *2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes, *1vleesbouillontablet, *zwarte peper uit de molen, , *250- 300 g kleine uitjes of sjalotjes, gepeld, *175 g boter, *2 eetl suiker, *250-300 g champignons, *8 sneden witbrood, in driehoekjes, *3 eetl olie, *3 eetl fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies