Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boerenkoolstamppot recepten (139) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bevat per eenpersoonsportie: energie 680 kCal - eiwit 28 g - vet 43 g - koolhydraten 45 g

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (kruimig), 600 g boerenkool (panklare), zout, 2 rookworsten (a 250 g), 25 g boter of margarine, 1 eetlepel azijn, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke ouderwetse boerenkoolstamppot uit grootmoeders tijd

INGREDIENTEN

300 a 400 gram gesneden boerenkool, 12 medium aardappelen, 1 pakje gerookte dobbelsteentjes spek (ong. 125 tot 150 gram), 1 rookworst, 1 pot augurkenreepjes, zout, boter, verse jus of jus uit een pakje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke boerenkoolstamppot

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1 grote pot boerenkool van Hak, 1 flinke ui, pittige mosterd, peper en zout, 1 bakje spekreepjes, boter, azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Aardappelen, boerenkool gewassen en gesneden, melk, boter, spekjes, rookworst, augurken, zilveruitjes, mosterd

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
INGREDIENTEN

1 1/2 - 2 kilo aardappelen, boter reuzel, melk, 500-750 gram boerenkool (meer als het struiken zijn), zout, citroensap, rookworst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappels (kruimig), ? 600 g boerenkool (panklare), ? zout, ? 2 rookworsten (` 250 g), ? 25 g boter of margarine, ? 1 eetlepel azijn, ? versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappels (kruimig), -600 g boerenkool (panklare), -zout, -2 rookworsten (` 250 g), -25 g boter of margarine, -1 eetlepel azijn, -versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Net ff anders

INGREDIENTEN

400 gr aardappelen, 300 gr gesneden boerenkool, 1 pakje light verse roomkaas met knoflook en kruiden a 80 gr, 1 dl magere melk, 2 eetlepels azijn, 1 plak magere achterham a 100 gr, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige zachtzoete smaak. Heerlijk bij deze winter-stamppot!

INGREDIENTEN

=2 zakken gesneden boerenkool (a 300 gram), =1.5 kg kruimige Aardappelen,geschild en in stukken., =1 Gelderse Rookworst (275 gram)., =40 gram Roomboter., = 2 eetl. witte Wijnazijn. = 3 Uien in ringen van 1/2cm., =200 gram Piccallily

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boerenkoolstampot met ui en tomaat

INGREDIENTEN

600 a 800 gram aardappelen, 600 a 800 gram boerenkool, 2 eetlepels boter of margerine, 2 uien in ringen, 4 a 6 tomaten in partjes, 1 eetlepel mosterd, 1,5 dl. melk, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 kg aardappels (kruimig), 600 g boerenkool (panklare), zout, 2 rookworsten (a 250 g), 25 g boter of margarine, 1 eetlepel azijn, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, zout, 600 gr boerenkool, 1 ui, 1 bakje oesterzwammen, 1 bakje kastanjechampignons, 150 gr gezouten cashewnoten, 1 eetlepel boter, 1 dl melk, 1 eetlepel mosterd, peper, 50 gr geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

BOERENKOOLSTAMPPOT ETEN WIJ ALLEMAAL.PROBEER OOK DEZE VARIANT MET ZACHTE BRIE EN DE PITTIGE SMAAK VAN DE WORST EENS.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen600 gr boerenkool5 el melkzout en peper150 gr brie350 gr boerenmetworst150 gr walnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met bospaddestoelen en noten

INGREDIENTEN

1 kg kruimige Aardappelen -, 500 g gesneden Boerenkool -, 1 grote Ui -, 250 gr. Paddestoelenmix -, 25 g Boter, 1 dl. Melk -, Zout & Peper - Mosterd, 150 gr. Pecan- of Walnoten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het basisrecept

INGREDIENTEN

1 Kg kruimige aardappelen, 600 gr panklare boerenkool, zout, versgemalen peper, rookworst, 25 gr boter/margarine, 1-2 eetl azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere kruidige boerenkoolstamppot, anders dan anders

INGREDIENTEN

Aardappelen-boerenkool-boursin-boter-slagroom-geraspte kaas-nootmuskaat-peper-zout-naar eigen inzicht en trek vlees erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere en simpele stamppot

INGREDIENTEN

1 kg boerenkool(of 600 gram schoongemaakte), 1250 gram aardappelen, 1 eetlepel azijn, zout, peper, boter of margarine, 1 sjalotje, 400 gram rundergehakt, 100 gedroogde tomaten, 1 dl tomato frito, 2 theelepels majoraan, 150 gram geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimige aardappelen, Zout, 600 gr boerenkool, 1 ui, 1 bakje oesterzwammen, 1 bakje kastanjechampignons, 150 gr gezouten cashewnoten, 1 eetlepel boter, 1 dl melk, 1 eetlepel mosterd, Peper, 50 gr geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een ouderwetse stamppot

INGREDIENTEN

800gr aardappelen, grote zak gesneden boerenkool, melk, boter, kurkuma, Franse mosterd, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

=1 kg kruimige aardappelen, =2 Uien=1,5 kg gesneden boeren-, kool[500 gram diepvries], =125 gr.magere spekblokjes, =1 dl melk=Scheutje natuurazijn, =Nootmuskaat = 1 Gelderse worst., [275 gram]

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vega variatie op de bekende stamppot

INGREDIENTEN

- 4 grote aardappelen, - 400 gram gesneden boerenkool, - 200 gram schapenkaas, - 2 eetlepels mosterd, - 1 eetlepel groente bouillonpoeder, - 2 eetlepels pompoenpitten, - 1 bosje lente uitjes, - 2 vega rookworsten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g boerenkool, 2 zakjes aardappelpuree voor stamppotten, 1 liter water, 350 g rookworst, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg aardappelen, 750 g (schoongemaakte) boerenkool, 50 g havermout, 1 rookworst, zout, 30 g reuzel of 40 g boter, azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

N.a.v. een oproepje het recept van mijn moeder

INGREDIENTEN

1 1/2 tot 2 kg. aardappelen, 1 grote zak gesneden boerenkool (dit is anders dan vroeger, dan kocht je de struiken), 1 grote rookworst, zout, peper, klontje boter, scheutje melk (kan ook koffiemelk zijn).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vooral makkelijk na een reisdag

INGREDIENTEN

1 pak Honig stamppot boerenkool

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Uit avro's slank menu, voor 4 personen, ca. 530 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

1,5 kg boerenkool of 1 kg gesneden boerenkool, 1 kg aardappelen, 300 gr mager varkensvlees, 100 gr ontbijtspek, 25 gr boter of margarine, melk, peper, aroma of zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boerenkoolstamppot.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 2 personen:, 400 gr aardappelen, 250 gr gesneden boerenkool, 1 kuipje verse roomkaas met kruiden van 150 gr, 100 cl halfvolle melk (of 50 cl melk en 50 cl kookvocht)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 kg geschilde aardappelen(een kruimig kokende aardappel), 1,5 kg fijngesneden verse boerenkool, 150 gr gerookt spek in blokjes, 75 gr roomboter, zout, 1 grote of 2 kleiner rookworsten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Voor hele koude dagen. Lekker stamppotje.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 250 gram gesneden boerenkool, 0,5 eetlepel azijn, 20 gram margarine, 1 dl halfvolle melk, 1 eetlepel Zaanse mosterd, 2,5 eetlepel geraspte kaas, 0,5 uitje, zout en peper naar smaak, 1 rookworst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Boerenkoolschotel is in een ander (maar zeer makkelijk jasje gestoken.)

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels geschild 500 gram boerenkool gesneden 2 flinke uien gesnipperd. 1 pond gehakt zout en peper klein pakje Mon Chou ca. 50 ml koksroom of slagroom olijfolie zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

11/2 kg aardappelen (Eigenheimers of Irene), 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 500 gr gesneden boerenkool, 175 gr salami in dikke plakken, 1 mozzarellakaasje, 50 gr zwarte olijven zonder pit, zout, peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 dl hete melk, 3 eetlepels pijnboompitten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een boerenkoolpot voor de lijner dus kalorie beperkend en vlug klaar

INGREDIENTEN

3 kleine aardappelen, 200 gr. boerenkool (panklaar), 1 kleine ui, 1/2 paprika, 100 gr. shoarmavlees, 1/2 groentebouillontablet, boter of margarine, tomatenpuree, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, gebakken uitjes - 3 el, boerenkool (gesneden) - 600 gr, kruimige aardappelen (geschild) - 1 kg, ambachtelijke rookworst (ca 300 gr) - 1, boter - 50 gr

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Door toevoeging van creme-fraiche wordt je boerenkoolstamppot zacht en romig van smaak.

INGREDIENTEN

750 gram gekookte aardappelen, 450 gram diepvriesboerenkool in deelblokjes, zout, peper, nootmuskaat, 125ml. creme-fraiche, 125gr. spekblokjes, 1 rookworst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie, 3 rode uien, 4 eetlepels mascarpone, 1 fijne slagersrookworst, 4 dunne plakjes Italiaanse rauwe ham, 2 teentjes knoflook, 800 g kruimige aardappelen voorgekookt, 500 g boerenkool gesneden, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ouderwetse Hollandse winterschotel, traditioneel met Geldserse rookworst en spekjes

INGREDIENTEN

1 kg boerenkoolbladeren of 750 gr panklare borenkool; 1,2 kg aardappels; zout; 1 grote rookworst; 1/2-1 dl melk; 30 gr margarine of boter; 1/2 el slaolie; 100 gr doorregen gerookt spek in kleine blokjes; nootmuskaat; peper; zout; 1-11/2 tl mosterd; 1 el azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept stond ooit op een AH-kaartje en is sinds jaren één van onze favoriete stamppotten. De oosterse ingrediënten maken dit een zeer smakelijke stamppot!

INGREDIENTEN

1000 gram kruimige aardappels, 600 gram boerenkool, 50 gram boter of margarine, +/- 12 (vegetarische) balletjes, 2 el ketjap, 3 tl sambal, 125 ml water, 200 ml melk, 100 gram gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

2 personen

INGREDIENTEN

, 600 gram voorgekookte aardappelen, 1 ui], 1 kleine rode paprika(s), 1 klein of halve rode peper, stukje 150-200 gram chorizoworst, 50 gram ontpitte zwarte olijven, 300 gram gesneden boerenkool, 50 gram magere gerookte spekreepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800gr Aardappelen, 1 Grote zak boerenkool, 4 speklapjes in blokjes gesneden, Boterom te bakken, Boter,melk, peper,zout, shoarmakruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 kg kruimig kokende aardappelen, 3 el pijnboompitten(bij Xenos zijn ze zeer goedkoop), 50 gr boter, 750 gr panklare boerenkool, zout, 1 dl melk, 6 el groene pesto, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top