461 bloemkool rijst recepten

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paleo

INGREDIENTEN

1 kleine kop van bloemkool, gescheiden in roosjes, 3 plakjes van niet uitgeharde spek, snijd ze in kleine blokjes, 2 grote eieren, 2,5 cm gember, geraspt met een microplane, 1 kleine ui, fijngehakt, 113 gramin plakjes gesneden champignons, 2 lente-uitjes, in dunne plakjes, 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, 2 eetlepels gehakte basilicum, 1 eetlepel gehakte munt, 1-2 eetlepels kokos aminos, Kosher zout, Vers gemalen zwarte peper, Scheutje van de kokosnoot azijn (optioneel), Scheutje van Red Boat Fish Sauce (niet optioneel)

  •  Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Bijgerecht
  •  
  • Eigen recept

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht.

Tip:
Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk
door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

INGREDIENTEN

Wat gaat er in een curry-gerecht?, , Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is te gebruiken voor een curry-gerecht. Enkele suggesties: kip, varkensvlees, , garnalen, visfilet, tofu, cashewnoten, champignons, paddestoelen, Chinese kool, bamboescheuten, paksoi, wortelen, , aubergines, prei, sjalotjes, boontjes, peultjes, bloemkool, broccoli, taugé en andere roerbakgroenten etc. etc.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een makkelijke maaltijd uit de wok, heerlijk met pasta of rijst.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet1 teentje knoflookca. 250 gr. bloemkool100 gr. peultjes, 1 theel. bouillonpoeder, opgelost in 1 dl. water40 gr. boter40 gr. bloemmelk, ca. 1 eetl. kerriepoederpeperzout50 gr. rozijnensambal naar smaakpasta of, rijst voor 2 personenarachide- of zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere alles in een schotel met rijst, bloemkool en gehakt

INGREDIENTEN

/- 1 kg gehakt, 4 grote uien, 8 gepelde tomaten of blik of gezeefde tomaten in tetradoos,1 bloemkool,2 zakjes rijst,1 doosje tomatenpurree,kruiden: paprikapoeder,peper,zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel en lekker! Voor babies vanaf 6 maanden.

INGREDIENTEN

75 gram bloemkool, 1 kleine aardappel, 30 gram kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Bloemkool, kerrysuas,champignons,ham en rijst,olie om te roerbakken desgewenst wat zout toevoegen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker eens andere bloemkool, beetje pittig

INGREDIENTEN

Bloemkool, uien, sambal, kerriepoeder, 1 teentje knoflook, ketjap.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een vegetarische ovenschotel

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1/2 kop groentenbouillon, 1/2 kop geraspte oude Goudse kaas, 1/2 kop gemalen pinda's, 3 eetl. sojameel, 1/2 kop tarwekiemen, 1/2 kop gekookte bruine rijst, nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bloemkool, 2 eieren, 1/2 glas zonnebloem olie, zout, konoflook, selderij, paneermeel en bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Bloemkool met pestosaus.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 3 lenteuitjes of 1 dunne prei, 125 ml creme fraiche, 2-3 eetlepels rode pestosaus[potje]

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk vego-recept wat zelfs gezworen vleeseters lekker vinden. Het smaakt veel beter dan het eruit ziet!

INGREDIENTEN

200 gram bloemkoolroosjes, 200 gr rijst, 1 fijngesneden ui, olijfolie, 1 à 2 theelepels (of naar smaak) groene currypasta, 750 ml groentebouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 blikje linzen, wat verse koriander, potje mangochutney

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders.

INGREDIENTEN

Bloemkool, gedroogde garnalen of kip, 2 uien, peper, sambal, ketjab, rijst of aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, in roosjes, zout, 1 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal trassi, 2 el citroensap, 1 dl kokosmelk, 2 el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kippendijen, ontveld + ontbeend, 1 ui, kerriepoeder, 200 gr. champignons, bloemkool

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk snel recept.

INGREDIENTEN

** 1 bloemkool voor 4 personen, ** 400 gram kipfilet, ** 1 ui, ** 1 teentje knoflook, ** 1 groene paprika, ** 1 gele paprika, ** olijfolie, ** 200 ml water, ** 1 kippenbouillontablet, ** Provencaalse kruiden, ** peper, ** zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Smullen geblazen!

INGREDIENTEN

Middelgrote bloemkool, 1 ui, blik gepelde tomaten, tauge, pindakaas of pindasaus.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Weer eens wat anders dan het geijkte roomsausje

INGREDIENTEN

Middelgrote bloemkool, 1 ui, blik gepelde tomaten, taugE, pindakaas of pindasaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Middelgrote bloemkool, 1 ui, blik gepelde tomaten, taugE, pindakaas of pindasaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Middelgrote bloemkool, 1 ui, blik gepelde tomaten, taugE, pindakaas of pindasaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Lekkere pittige groente.

INGREDIENTEN

1 zakje groente a la carte bloemkool met tuinkruidensaus., peper,zout, 200 gr.varkensvleesreepjes, 2 eetl.olie, 1/2 rode en 1/2 groene paprika, in stukjes, 1 theelepel groene of rode currypasta (potje), 1-1,5 dl. kokosmelk (blik)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1 bloemkool, *1 grote ui, *2 lenteuitjes, *2 el olie, *2 tl kerriepoeder, *1 tl sambal, *80 gram cashewnoten, *peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2007
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bloemkool, grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eieren, peper, zout, een snufje karwei, kerry of nootmuskaat, 3 eetlepels olie., Zelf vind ik kerry het lekkerst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes, 3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 125 g magere spekreepjes (C1000 Vers), 1 tl chilipoeder, 1 el kerriepoeder, peper, zout, 250 g tros cherrytomaatjes (C1000 Vers), 3 el koriander, fijngeknipt (C1000 Vers)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gezonde bloemkoolcurry! m`n vriend schept altijd nog een bordje op..

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 zak spinazie, 2 tomaten, 2 aardappelen, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 bekertje creme fraiche of mascarpone, kerrie massala, peper en zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ongeveer 270 kcal pp

INGREDIENTEN

? 1 theelepel aardappelmeel, ? 150 g bloemkool,in roosjes, ? 4 stuk bosuitje, ? 2 theelepel bouillonpoeder, ? 1 theelepel kerrie, ? 1 mespuntje knoflookpoeder, ? ? theelepel ma?zena, ? 1 eetlepel olie, ? ? stuk rode paprika, ? 2 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda's met kokos uit een potje.), ? 50 g tauge, ? 250 g varkenshaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een smakelijk recept simpel en gezond. Ik gebruik haverroom van wege een familielid met koeallergie.

INGREDIENTEN

1. Bloemkool (midddelgroot), 2. blok tofu, 3. Haverroom 500 ml. of creme fraiche 500 ml., 4. Kerrie (mild) twee eetlepels, 5. Bouilonpoeder (een eetlepel), 6. middelgrote ui, 7. 2 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels arachide- of olijfolie, 750 gram kipfilet, in reepjes, 1 ui, grof gesnipperd, 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes, 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 1 eetlepel gemalen koriander(ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneelpoeder, 400 ml kokosmelk, 400 ml kippenbouillon, 500 grm bloemkool, in kleine roosjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 2 middelgrote aardappelen(vastkokend), 300 gr kipfilet, kerriepoeder, 1,5 ltr water, 3 (kip) bouillonblokken, 150 gr risottorijst, 4 tomaten, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder(ketoembar), peper. (eventueel naar smaak een teentje knoflook en een klein gesnipperd ui)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gezond groentegerecht met geraspte kaas uit de oven.

INGREDIENTEN

1 bloemkooltje of broccoli, 250 gram groene paprika, 250 gram tomaten, 1 ui, 1 groentebouillonblokje, 100 gram rijst, 2 dl water, boter of margarine, 100 gram geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2012
  •  …
  •  30-60 min.

Cauliflower gashi (mangalore)
Dit eten wij vanavond.(24-12-2002)

INGREDIENTEN

3 dl. versgeraspte kokos., 7 a 8 eetlepels olie., 300 gr. uien, fijn gehakt., 3 gedroogde rode chilipepers., 2 theelepels korianderzaad., 0,1 theelepel mosterdzaadpoeder., 0,1 theelepel fenegriekzaad., 0,25 theelepel komijnzaad., pijpkaneel, stukje van 2.5 cm., 4 peperkorrels., 2 kruidnagels., 0,5 theelepel kurkuma., 0,5 theelepel paprikapoeder (pittig), 1 volle theelepel tamarinde., Gemberwortel, stukje van 2 bij 1 cm, fijn gehakt., 4 tenen knoflook, fijn gehakt., 200 gr. aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden. (gashi genaamd), 400 gr. bloemkool, in roosjes gesneden., Zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Na een etentje werd het recept aan me gevraagd door mee-eters vandaar dat jij het ook mag hebben. Voor 2 of 3 personen.

INGREDIENTEN

200 Kipfilet in blokjes, 1 grote Ui, 1 kleine prei en 4 tenen knoflook, 1 grote rode paprika, Spaanse pepers (zonder zaad is het veel minder pittig) of sambal naar smaak., 3 theelepels gemalen korianderzaad, Blokje kipbouillon, 1 blik kokosmelk, 6 eetlepels ketjap manis, 1 bloemkool, , , witte rijst voor erbij.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lamsragout wordt gekruid op een manier zoals men die in India ook kent. De bereiding van de ragout is typisch Frans en de bloemkool wordt gekookt zoals men dat ook in Frankrijk doet. De combinatie van lamsvlees met bloemkool is echter wel typisch voor India, Pakistan en Iran.

INGREDIENTEN

Madame Du Barry liet haar geliefde, de Franse koning Lodewijk de 15e, graag gerechten voorzetten die bereid waren met producten waarvan zij wist dat hij die niet kende. Wanneer een gerecht hem smaakte dan kreeg zij het recht om er haar naam aan te verbinden. Dat gebeurde onder andere met bloemkool die in die tijd voor het eerst op het Europese vasteland werd gekweekt en haar als een primeur werd aangeboden. Madame Du Barry wist toen niet dat de bloemkool al eeuwenlang in de keukens van India werd verwerkt. Via Perzie kwam de bloemkool via Noord-Afrika en het eiland Cyprus naar Italie en Frankrijk. Dat gebeurde allemaal in de 17e en 18e eeuw toen men in India en in het huidige Pakistan al vele honderden, wellicht al duizenden jaren bloemkool op het menu had staan.*****************************************************************************, 500 gram lams(schouder)lappen; 1 eetl. (zonnebloem)olie; 30 gram boter; zout; witte peper uit de molen; 40 gram bloem; 1/2 theel. scherpe kerriepoeder (Madras); 1/2 theel. milde paprikapoeder (Edelsusz); 1 dl droge sherry (fino) of Chinese rijstwijn; 1 bloemkool, schoongemaakt, in roosjes verdeeld; 3/4 eetl. fijngesneden verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke groente voor bij een Aziatisch (hoofd)gerecht, zoals bijvoorbeeld bij een curry.

INGREDIENTEN

Bloemkool, olie, blik kokosmelk (400ml), rode curry pasta, vissaus (scheutje), sojasaus (scheut), gemberwortel, ong 2 cm (eventueel gemberpoeder, maar is minder smaakvol), Teentje knoflook (optioneel), Citroensap, een scheutje (mag ook uit een flesje)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker recept uit een oude tip.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, kurkuma (koenjit), cashewnoten, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

C1000 recept

INGREDIENTEN

1 bloemkool(in kleine roosjes), 3 el olijfolie traditioneel, 125 g magere spekreepjes, 1 tl chilipoeder, 1 el kerriepoeder, peper, zout, 250 g tros cherrytomaatjes, 3 el koriander, fijngeknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 2 personen; Bereidingstijd: +- 10 minuten; Van :
"Nynke"

INGREDIENTEN

350 gram bloemkoolroosjes, 200 gram lamsbout zonder been, 1 blikje Rogan Josh (van Patak), 1 dl. koffieroom, 3 takjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 gram bloemkoolroosjes, 200 gram lamsbout zonder been, 1 blikje Rogan Josh (van Patak), 1 dl. koffieroom, 3 takjes koriander

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken bloemkoolroosjes met een tahinsaus

INGREDIENTEN

3 eetl. tahin, 1 grote teen knoflook, 3 eetl. dikke yoghurt, sap van 1 citroen, zout, 500 g bloemkoolroosjes, 1 ei, 3 eetl. bloem, (olijjf)olie om in te frituren.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies