68 bloemkool gehakt ovenschotel recepten

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk

INGREDIENTEN

- 1 Hollandse bloemkool, - 4 eieren, - 1 dl. melk, - zout, peper, nootmuskaat, - 300 gr. gehakt, - boter voor het invetten, - paneermeel of geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

INGREDIENTEN

500 gr bloemkoolroosjes, 600 gr kruimige aardappels, 125 gr roomkaas, ½ bekertje zure room, 1 grote ui (gesnipperd), 8 plakjes bacon (gebakken), ½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt), 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

INGREDIENTEN

1 stuk Bloemkool, 4 stuks Eieren, 1 deciliter Melk, 300 gr. Gehakt, 1 stuk Zout, 1 stuk Peper, 1 stuk Nootmuskaat, 1 stuk Paneermeel, 1 stuk Kaas halfharde, geraspte

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 25 gr boter of margarine, 500 gr rundergehakt, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 bloemkool, 2 sjalotjes, 1/2 pak gezeefde tomaten a 500 gr, 1 theelepel suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 25 gr. boter of margarine, 500 gr. rundergehakt, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 bloemkool, 2 sjalotjes, 1/2 pak gezeefde tomaten a 500 gr., 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekkere, fruitig smakende, gezonde en komplete maaltijd.

INGREDIENTEN

*2 uien (groot), *20 gr. boter, *500 gr. rundergehakt, *4 el fijngehakte peterselie, *peper & zout, *2 el paprikapoeder, *50 gr. Parmezaanse kaas (geraspt), *1 bloemkool, *2 sjalotjes, *? pak gezeefde tomaten (a 500 gr.), *1 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpel ovenschoteltje, om bloemkool eens 'anders dan anders' te eten

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool, 2 uien, 500 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 1/2 pakje gezeefde tomaten (250 ml dus), 4 el peterselie, 2 tl paprikapoeder, 3 el parmezaanse kaas, peper, zout, margarine/boter, erbij: gebakken aardappeltjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een complete engezonde hartige maaltijd.

INGREDIENTEN

?A1kg bloemkool, ?A?o kg vleestomaten, ?A1 bruin bolletje, ?A1 ui, ?A2 el olie, ?A?o kg gehakt, ?Aversgemlen peper, ?A?o tl zout, ?A?o tl paprikapoeder, ?A1 ei, ?A50 gr geraspte Parmezaanse kaas, ?A2 el boter, ?A2 el peterselie, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke makkelijke ovenschotel

INGREDIENTEN

Bloemkool, puree uit zakje, 2 uien, knoflook, gehakt, kaas, zout, peper, kerrie, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Op zoek naar een verwerking van bloemkool die de kinderen ook lusten, vond ik dit. Is ook makkelijk van te voren te maken.

INGREDIENTEN

1.25 kilo aardappelen, 1 bloemkool, 1 ui, 250 gr. champignons, 30 gr. boter, 400 gr. gehakt, 1 zakje stroganoff-saus, 2 dl. creme fraiche, 50 gr. geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijk met tomaten en gehakt!

INGREDIENTEN

1 kilo bloemkool, 500 gr vleestomaten, 1 brui bolletje, 1 ui, 2 el olie, 400 gr gehakt, Peper en zout, ½ tl paprikapoeder, 1 ei, 100 gr Parmezaanse kaas, 2 el boter, 2 el fijngehakte peterselie, Boter voor de vorm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Kan men ook makkelijk op voorhand bereiden.Kleine kinderen zullen er gek op zijn.

INGREDIENTEN

Aardappelen,1 grote bloemkool,anderhalve kilo gehakt,1 blikje tomatenpuree,p+z,melk,nootmuskaat,boter,gemalen kaas,paneermeel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gekruide ovenschotel met bloemkool, aardappelen en gehakt.

INGREDIENTEN

List], 1 grote bloemkool, 500gr gehakt, 700gr evengrote aardappelen, 1 grote ui of 2 kleine, 1 teentje knoflook, 5 cherrytomaten, 200gr geraspte kaas, 2 eieren, 150ml melk, verse peterselie, dragon, peper, zout, paprikapoeder, , , De volgende twee ingrediënten kunnen weggelaten worden om het geheel wat minder spicy te maken, , halve theelepel sambal, halve theelepel worcestershiresauce,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Pittige ovenschotel

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 250 gr wortelen, 1 ui, 300 gr rundergehakt, 50 gr doorregen spek, 2 punten romige smeerkaas, 2 à 3 lepels witte instant-saus, 3/8 l water, 1/4 l melk, 2 eetlepels olie, 1 koffielepel bakboter, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, peterselie, aluminiumfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2007
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje.
Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje:
Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 5 middelgrote kruimige aardappelen, 200 gram mager rundergehakt, 1 middelgrote ui, 1 grote rode paprika of 2 gegrilde paprika`s (eventueel uit pot), scheutje koffiemelk of -room, 1/2 eetlepel kerriepoeder, peper, zout, paprikapoeder, mespunt nootmuskaat, scheutje tabasco of wat cayennepeper, 2 flinke eetlepels peterselie, plm. 10 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik kook graag en niet alle gerechten zijn echt slank dus kook ik "slank tussendoor" – dat houdt mij in "evenwicht"zo te zeggen. –
Dit slanke gerecht smaakt lekker en het is weer eens andere manier van het bereiden van de "gewone bloemkool".
Doe je niet "aan de slanke lijn" neem je meer van onderstaande ingrediënten.
Bloemkool is een "magere" groente dus je kan rustig een grote bloemkool nemen.
Ik had een net iets te grote ovenschaal genomen, 31x 18 (binnenmaat)- de kaassaus bedekte het dus niet helemaal zoals je op de foto kunt zien. Het idee is ontstaan door een recept van een slankclub, ik heb het veranderd maar het blijft een slankrecept.

INGREDIENTEN

150 gram tartaar (of heel mager rundergehakt), 2 uien (klein gesnipperd), 50 gr rauwe ham, 1 bloemkool, 1 pakje kaassaus light, Klein rood pepertje. (heel fijn gesnipperd en desgewenst zaadjes verwijderd., ± 500 gram aardappelen. (Ongeschild gewicht ), Wat bieslook en/of peterselie (fijn gesneden), Wat chilipeper., Zout/peper naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 350 gram (runder)gehakt, 600 gram aardappelschijfjes (ik heb ze zelf gekookt, maar je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken), 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel ketjap of meer naar smaak, 2 theelepels sambal (soort naar smaak), 2 los geklopte eieren, pittig geraspte kaas (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere multiculti maaltijd.

INGREDIENTEN

1 middelgrote bloemkool, 8 grote aardappelen, 4 teentjes knoflook, 2 uien, bakje vegetarisch gehakt, 1 groene paprika, 250 g cashewnoten, 250 g rozijnen, 2 el kerriepoeder, 2 el bloem, 150 ml water, 1 tl paprikapoeder, snufje koriander, peper en zout naar smaak, paneermeel en een klontje boter voor een korstje op de aardappelpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600g gehakt, 600g aardappelen, 1bloemkool, 30g boter, 10cl melk, paneermeel, peper, zout, muskaatnoot

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gr gehakt, 12 aardappelen, solo, 1 bloemkool, 100 gr bloem, 1/2 l bloemkoolsap, 1/2 melk, 250 gr gemalen kaas, nootmuskaat en citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram aardappelen, 1 bloemkool, 400 gram mager rundergehakt, 4 theelepels olie, magere melk, 4 eieren, wat parmezaanse kaas, peper en zout, Italiaanse kruiden naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g varkens- en kalfsgehakt, 600 g bloemige aardappelen, 1 bloemkool, 30 g boter, 1 dl melk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Goedkope, winterse schotel

INGREDIENTEN

* 600 gr varkens-en kalfsgehakt, * 600 gr bloemige aarappelen, * 1 bloemkool, * 10 cl melk, * peper, zout en muskaatnot

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600g varkens- en kalfsgehakt, 600g bloemige aardappelen, 1 bloemkool, 30g boter, 10cl melk,paneermeel, peper, zout en muskaatnoot.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een bijzonder smaakvolle en geurige gehaktschotel. U hebt er amper werk aan: 10 minuutjes voorbereiding en de oven doet de rest?

INGREDIENTEN

- ? 800 g bereid gehakt, - 1 kleine bloemkool, - 1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten ( 690 g), - 2 dl lichte room, - 3 eetl. paneermeel, - 1 eetl. boter, - 1 ui, - 1 ei, - 4 takjes peterselie, , , 1/2 koffiel. tijm, 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, , - peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Voor vier personen. Bereidingstijd +/- drie kwartier.

INGREDIENTEN

Groentenmengsel (bv: ui,look, paprika, courgette, aubergine, prei, chamignons, bloemkool, broccoli,worteltjes, of iets anders wat je erin wilt doen ), Een soort kaas (gruyere, of andere), Gehakt (als je vleeseter bent), Gekookte aardappelen (in plakjes gesneden), Spaghetisaus / zelf maken /of uit een pakje, Bladerdeeg (diepvries), 1 Losgeklopt ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Ovenschotel met gehakt en salami

INGREDIENTEN

1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool, 1 scharrelei, 1 1/2 el olijfolie, 300 g rundergehakt, 50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes, 300 g panklare broccoli in kleine roosjes, 700 g voorgekookte aardappelschijfjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Variatie op een recept wat ik op deze site gevonden heb. Handig voor een grote groep eters. Iedereen vond deze variant erg lekker dus ik dacht kom ik zet hem op de site.

INGREDIENTEN

2 a 3 kilo aardappelen, 1 kilo gehakt ( half om half of rundvlees ), 2 zakjes shoarmakruiden, 2 grote blikken of potten sperzieboontjes, 2 grote blikken halve perzikken, stuk of 4 grote tomaten, een pakje bloemkool ovenschotelmix van maggi.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een recept van mijn schoonmoeder met wat aanpassingen. het is een lekker winterkost maar ik eet het zomers ook als ik zin heb om lang bezig te zijn.

INGREDIENTEN

1 bakje(van 2 verpakt) celevita aardappelplakjes., 1 bloemkool, 500 gram rundergehakt (half om half is ook lekker), 2 kleinen uien of 1 grote, Goudse jong belegen kaas (gesneden), 1.5 pot aardappelanders ham/kaas, vergiet, braadboter en margarine, peper/zout/oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool, 1 scharrelei, 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie), 300 g rundergehakt, 50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes, 300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes, 700 g voorgekookte aardappelschijfjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke variant op `onze` bloemkoolgerechten uit de oven met tomaatjes en 2 soorten kaas.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool (in niet te kleine roosjes), 1 potje zongedroogde tomaten op olie, 1 zakje verse peterselie (incl de stengeltjes), 2 teentjes knoflook (grof gehakt), 1 bol Mozzarella (Galbani, uitgelekt en in blokjes), 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, (versgemalen) peper en zout, 15 gr basilicum (in reepjes)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Een lekker alternatief voor de klassieke bloemkool met kaassaus !

INGREDIENTEN

- 1 bloemkool (in roosjes), -1 kg krielaardappelen, -500 g gehakt (half om half), -200 g gemalen kaas, -4 grote vleestomaten, -5 el mosterd, -2 el arachideolie, -2 dl yoghurt, -1 hardgekookt ei, -bieslook en gehakte peterselie, -1 eierdooier, -250 g gepelde grijze garnalen, -sap 1/2 citroen, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel hoofdgerecht uit de oven
Bloemkool met met kerrie rozijngehakt en aardappelpuree {uit een doosje] uit de oven

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 bloemkool, 1 zakje witte saus [volgens gebruiksaanwijzing laarmaken], 1 zakje aardappelpuree [volgens gebruiks aanwijzing klaar maken], 4 dl melk, 3 dl water, 25 g rozijnen, 1 ui, gesnipperd, peper, zout, nootmuskaat, kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk licht groentegerecht onder een knapperige korstje van kaas en paneermeel.

INGREDIENTEN

Voor de groente:
, 1 bloemkool (1 kg)
, 500 gr rijpe tomaten
, 1 snufje geraspte nootmuskaat
, 50 gr geraspte parmezaanse kaas
, 4 eetlepels paneermeel
, 40 gr. boter
, voor het gehakt:
, een ui
, 400 gr half-om-half gehakt of quorn fijngehakt
, 1 bosje fijngehakte peterselie
, 1 ei
, 2 eetlepels paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk Mechels streekgerecht !

INGREDIENTEN

-1 grote bloemkool, -1 kg fijne aardappelen (vb krielaardappelen), -500 g gehakt, -200 g gemalen belegen kaas, -4 vleestomaten, -5 el pittige mosterd, -2 el arachideolie, -2 dl yoghurt, -1 hardgekookt ei, -bosje bieslook, -gehakte peterselie, -1 eierdooier, -300 g gepelde garnaaltjes, -sap 1/2 citroen, -zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heerlijke ovenschotel met een Italiaans tintje.

INGREDIENTEN

- 1 kleine bloemkool, - 1 gelijke hoeveelheid broccoli, - ruim 1 pond kruimige aardappelen, - melk, - 1 ei, - boter of vloeibare margarine, - zout&peper, - 1 grote ui, - 2 teentjes knoflook, - 400 gram rundergehakt, - 1 blikje tomatenpuree, - flink wat verse Italiaanse kruiden, fijngehakt, - Parmezaanse kaas, - een scheutje witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ik ben zelf een mosterd moster, dus voor mij een fantastische maal.

INGREDIENTEN

-1 bloemkool, -125 ml cremefraiche, -3,5 eetlepels mosterd, -1 ui, -4 gekookte aardappels, -300 gram rundergehakt, -kleinscheutje melk, -strooikaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke winterse stoofpot van aardappelen, gehakt, spek, bloemkool en brocolli in een lekker biersausje

INGREDIENTEN

, 1 bloemkool in roosjes, 1 brocolli in roosjes, aardappelen (hoeveelheid: voldoende voor 4 personen...), flesje bruin bier, 250gr gehakt, 125gr spekblokjes, 2cm verse gember, gehakt, 3 teentjes look, gehakt, 1 of 2 rode uien, gehakt, geraspte kaas voor gratin, geplette koriander bolletjes, enkele blaadjes salie, gehakt, verse tijm, 2 bouillonblokjes, 1 rode paprika, gehakt, peper, zout, nootmuskaat, klontje suiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2011
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een superlekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

- 1 bloemkool, - potje room, - 1 kg gehakt, - 1 grote ui, - peterselie, - knoflook, - erwten (blik of diepvries), - doos gepelde tomaten, - half potje tomatenpuree, - pili-pili, - bieslook, - 100 gr gemalen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies