256 bloemkool en kip recepten

Simpel en lekker! Voor babies vanaf 6 maanden.

INGREDIENTEN

75 gram bloemkool, 1 kleine aardappel, 30 gram kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Malse kip met bloemkool in paprikakerriesaus met aardappelpuree.

Het idee was om een beetje af te wijken van de standaard bloemkool met kerriesaus. Gele paprika en kerrie gaan prima samen, het geeft wat meer hoogte aan de smaak van kerrie.

Je kunt de saus natuurlijk ook gebruiken voor allerlei andere `witte` gerechten.

INGREDIENTEN

400 gr bloemkool, 250 gr aardappels, geschild, 1 gele paprika, 2x kip, poten, olijfolie, melk, water, citroensap, peper, zout, kerrie, sojasaus, tabasco of iets roods pittigs (cheyennepeper)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippendijen, ontveld + ontbeend, 1 ui, kerriepoeder, 200 gr. champignons, bloemkool

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kippenbout -, 2 ons bloemkool-in-roosjes -, 1 ui of 2 sjalotten -, 1/3 rode paprika -, 2 x bouillonblok (groente- of kippe-), kerrie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Weer eens bloemkool, maar het is ook zo gezond en lekker. Heel gewoon en gemakkelijk, dus ook vrij snel klaar te maken. Ik kwam de bloemkool tegen in de winkel.

INGREDIENTEN

300 gr. Kipfilet, 1 Bloemkool, 4 grote Aardappel, Kipkruiden, 100 gr. Kaas, Boter, Braadboter & Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

-

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in roosjes, 125 ml crème fraîche, 300 ml water, 300 gram kipfilet, in blokjes, 1 pak Knorr wereldgerechten kip tandoori, 2 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht.

Tip:
Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk
door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

INGREDIENTEN

Wat gaat er in een curry-gerecht?, , Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is te gebruiken voor een curry-gerecht. Enkele suggesties: kip, varkensvlees, , garnalen, visfilet, tofu, cashewnoten, champignons, paddestoelen, Chinese kool, bamboescheuten, paksoi, wortelen, , aubergines, prei, sjalotjes, boontjes, peultjes, bloemkool, broccoli, taugé en andere roerbakgroenten etc. etc.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders.

INGREDIENTEN

Bloemkool, gedroogde garnalen of kip, 2 uien, peper, sambal, ketjab, rijst of aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram rijst, 1 kleine bloemkool (circa 750 gram), in roosjes, 4 eetlepels olijfolie, 500 gram kipfilet, 1 prei, in ringen, 125 gram verse roomkaas met kruiden, 125 ml crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht met vlees

INGREDIENTEN

3 el boter of margarine, 350 g kipfilets in blokjes, 1 kleine bloemkool, 700 g aardappelschijfjes, 1 pot Patak's Tikka Masala (Indiase currysaus, 400 ml), 3 rijpe nectarines

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

-

INGREDIENTEN

3 el zonnebloemolie, 300 gram kipfilet, 1 bloemkool, 400 ml tikka massala saus, 800 gram aardappelschijfjes, 2 el Aziatische kruidenmix (diepvries), 3 el ongezouten pinda`s

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet750 gr bloemkool80 ml droge rode wijn1 el tomatenpuree1,8 dl vette kippemouillon?tl kaneel?tl versgemalen zwarte peperzout80 ml olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

600 g bloemkoolroosjes (zak 450 g, diepvries) of 1 bloemkool in kleine roosjes +, 1 el zonnebloemolie +, 1 schaal kipfilethaasjes (300 g) +, 1 pot kormasaus (400 ml) +, 1 blik gepelde tomaten (400 g) +, 3 el amandelschaafsel (bakje 55 g) +, 2 pakken 1 minuutrijst (a 2 x 150 g) +, 1 bakje koriander (15 g), blaadjes grofgesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel en gemakkelijk

INGREDIENTEN

=600 gr.Bloemkoolroosjes, [zak 450 gr.diepvries] of, =1 bloemkool in kleine roos-, jes. = 1 el zonnebloemolie., =1 schaal kipfilethaasjes, [300 gram], =1 pot kormasaus[400 ml., Pataks]= 1 Blik gepelde to-, maten [400 gram], =3 el amandelschaafsel, [bakje 55 gram], =2 pakken 1 minuutrijst, [a 2 x 150 gr.], =1 bakje koriander[15 gram], [blaadjes grof gesneden]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een makkelijke maaltijd uit de wok, heerlijk met pasta of rijst.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet1 teentje knoflookca. 250 gr. bloemkool100 gr. peultjes, 1 theel. bouillonpoeder, opgelost in 1 dl. water40 gr. boter40 gr. bloemmelk, ca. 1 eetl. kerriepoederpeperzout50 gr. rozijnensambal naar smaakpasta of, rijst voor 2 personenarachide- of zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is ook weer zo`n heerlijk curry gerecht waar ik dol op ben. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met de Thaise keuken kun je nooit meer zonder. Tenminste dat heb ik aan Thailand overgehouden sinds ik er een keer ben geweest. Alleen al de geur van de groene curry doet me watertanden.
Het gerecht is uitermate geschikt om mee te variëren, daarom heb ik deze keer broccoli en bloemkool gebruikt. Het was een goede keuze en dus wil ik het graag met jullie delen.

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet, - 1 struik broccoli, - ½ bloemkool, - 2 uien, - 1 bosje koriander, - 1 rode peper, - 4 tenen knoflook, - 1 blik kokosmelk, - 2 tot 4 eetlepels groene curry pasta, - 4 el vissaus, - 4 kaffir lime-leaves, - 1 el suiker, - arachide of wokolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Thais
  •  20-30 min.

Bloemkool met pestosaus.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 3 lenteuitjes of 1 dunne prei, 125 ml creme fraiche, 2-3 eetlepels rode pestosaus[potje]

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool 2 dl. zonnebloemolie 2 eieren bordje bloem, peper & zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 2 middelgrote aardappelen(vastkokend), 300 gr kipfilet, kerriepoeder, 1,5 ltr water, 3 (kip) bouillonblokken, 150 gr risottorijst, 4 tomaten, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder(ketoembar), peper. (eventueel naar smaak een teentje knoflook en een klein gesnipperd ui)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen, 175 gram, 200 gram bloemkool, 1 u, 1 enkele kipfilet, 100 gram, 15 gram boter, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel bloem, 1 dl kippenbouillon, zout, peper, 2 eetlepels zure room, op kamertemperatuur, 2 eetlepels seroendeng (uit een potje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool (ca 750 g.), 250 g. gesnipperde schouderham, 1 el. kerrie, 2 dl. melk, 20 g. boter en boter voor het invetten, 30 g. bloem, 100 g. geraspte kaas, peper, nootmuskaat, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen (175 g), 200 g bloemkool, 1 ui, 1 enkele kipfilet (100 g), 15 g boter, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. bloem, 1 dl. kippebouillon, zout en peper, 2 eet. zure room, 2 eet. seroendeng

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels arachide- of olijfolie, 750 gram kipfilet, in reepjes, 1 ui, grof gesnipperd, 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes, 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 1 eetlepel gemalen koriander(ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneelpoeder, 400 ml kokosmelk, 400 ml kippenbouillon, 500 grm bloemkool, in kleine roosjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool bereid op de manier van een 'kokkie' die in dienst was bij een Nederlandse familie op een Javaanse theeplantage. Sinds de jaren dertig is het recept in de familie gebleven en het kwam tevoorschijn toen een van de kleinkinderen haar grootmoeder liet weten voortaan vegetarisch te willen eten. (aldus Hans Belterman in Het Noord-Hollands Dagblad)

INGREDIENTEN

, 300 - 350 gram bloemkoolroosjes, zout, 1 stukje foelie, 125 gram gezeefde bloem, 1 losgeroerd ei, 1 dl melk, 1 tl. milde kerriepoeder (kerrie Djawa), witte peper uit de molen, (zonnebloem)olie voor het frituren, ,, Voor de saus, 1 el. (zonnebloem)olie, 1 gesnipperd sjalotje of uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 tl. sambal oelek, 2 el. pindakaas, 1 el. ketjap manis, 1/2 tablet voor groentebouillon, enkele druppels limoen- of citroensap, 50 - 75 gram seroendeng (geroosterde kokos met pinda's), enkele kleine toeven verse koriander

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Verukkelijk!!!

INGREDIENTEN

150 gr blokjes ham, 1 el olijfolie, 400 gr kip- of kalkoenfilet, 1 ui in stukjes, 1 winterwortel in blokjes, 200 gr bloemkoolroosjes, 200 gr broccoliroosjes, 1 glas droge witte wijn, 1 zakje geraspte mozzarella (pizzakaas), zout, peper en basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verukkelijk!!!

INGREDIENTEN

150 gr blokjes ham, 1 el olijfolie, 400 gr kip- of kalkoenfilet, 1 ui in stukjes, 1 winterwortel in blokjes, 200 gr bloemkoolroosjes, 200 gr broccoliroosjes, 1 glas droge witte wijn, 1 zakje geraspte mozzarella (pizzakaas), zout, peper en basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk bij wild

INGREDIENTEN

400 gr. bloemkoolroosjes, zout, 4 eetl. geschaafde geroosterde amandelen, witte peper, 50 gr boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool bereid op de manier van een 'kokkie' die in dienst was bij een Nederlandse familie op een Javaanse theeplantage. Sinds de jaren dertig is het recept in de familie gebleven en het kwam tevoorschijn toen een van de kleinkinderen haar grootmoeder liet weten voortaan vegetarisch te willen eten.

INGREDIENTEN

300-350 gram bloemkoolroosjes, zout, 1 stukje foelie, 125 gram gezeefde bloem, 1 losgeroerd ei, 1 dl melk, 1 tl milde kerriepoeder (kerrie Djawa), witte peper uit de molen, (zonnebloem)olie voor het frituren,, Voor de saus:, 1 el (zonnebloem)olie, 1 gesnipperd sjalotje of uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 tl sambal oelek, 2 el pindakaas, 1 el ketjap manis, 1/2 tablet voor groentebouillon, enkele druppels limoen- of citroensap, 50-75 gram seroendeng (geroosterde kokos met pinda's), enkele kleine toeven verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Na een etentje werd het recept aan me gevraagd door mee-eters vandaar dat jij het ook mag hebben. Voor 2 of 3 personen.

INGREDIENTEN

200 Kipfilet in blokjes, 1 grote Ui, 1 kleine prei en 4 tenen knoflook, 1 grote rode paprika, Spaanse pepers (zonder zaad is het veel minder pittig) of sambal naar smaak., 3 theelepels gemalen korianderzaad, Blokje kipbouillon, 1 blik kokosmelk, 6 eetlepels ketjap manis, 1 bloemkool, , , witte rijst voor erbij.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vroeger hield ik niet van witte bonen, maar in dit gerecht is het heerlijk!

INGREDIENTEN

1 hele kip; 2 gesnipperde uien; 4 el olie; 4 tl kerrie; 2 teentjes knoflook; grote pot witte bonen; 2 in stukjes gesneden appels; bloemkool in roosjes gesneden, 2 tomaten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen(ca.175 gr)., 200 gr.bloemkool., 1 ui., 1 enkele kipfilet(ca.100 gr)., 15 gr.boter., 1 theel.kerriepoeder., 1 theel.bloem., 1 dl.kippebouillon., zout en peper., 2 eetl.zure room,op kamertemperatuur., 2 eetl.seroendeng(uit een potje)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen(ca.175 gr)., 200 gr.bloemkool., 1 ui., 1 enkele kipfilet(ca.100 gr)., 15 gr.boter., 1 theel.kerriepoeder., 1 theel.bloem., 1 dl.kippebouillon., zout en peper., 2 eetl.zure room,op kamertemperatuur., 2 eetl.seroendeng(uit een potje)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram basmatirijst, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels milde currypasta, 500 gram kipfilet, 2 uien, 525 gram bloemkoolroosjes, 1 blik kokosmelk(400ml), verse koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2007
  •  …
  •  30-60 min.

Bloemkool bereid op de manier van een 'kokkie' die in dienst was bij een Nederlandse familie op een Javaanse theeplantage. Sinds de jaren dertig is het recept in de familie gebleven en het kwam tevoorschijn toen een van de kleinkinderen haar grootmoeder liet weten voortaan vegetarisch te willen eten.

INGREDIENTEN

300 - 350 gr. bloemkoolroosjeszout1 stukje foelie125 gr. gezeefde bloem, 1 losgeroerd ei1 dl. melk1 theel. milde kerriepoeder (kerrie Djawa)witte peper, uit de molen(arachide)olie voor het frituren, Voor de saus:,, 1 eetl. (arachide)olie1 gesnipperd sjalotje of uitje1 uitgeperst teentje, knoflook1 theel. sambal oelek2 eetl. pindakaas1 eetl. ketjap manis1/2 tablet, voor groentebouillonenkele druppels limoen- of citroensap50 - 75 gr. seroendeng, (geroosterde kokos met pinda's)enkele kleine toefjes verse koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Favoriet in huize Francisca. Bloemkool met een Oosters tintje.

INGREDIENTEN

Een bloemkool, 2 uien, 2 theelepels ketoembar, een mespunt sambal, anderhalve eetlepel olie, 1 dl. kippenbouillon, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zalm gegrild in tandoori/yoghurtmarinade met in yoghurt/ketjap gesmoorde bloemkool.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets, 1 el tandooripasta (Pataks), 2 el volle yoghurt, 1 el olijfolie, Voor de bloemkool:, 1 bloemkool, in roosjes, 3 el olie, 3 tl gemalen komijn (djinten), 3 tl gemberpoeder, 2 tl gemalen koriander, 2 tl kurkuma (koenjit), 2 dl volle yoghurt, 1 el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g pandanrijst, zout, versgemalen peper, 1 kleine bloemkool, 400 gr. kipfilet', 5 el olijfolie, 1 pak Kaapse Kerriesaus (400 g, Fair Trade original), 1 rode paprika, 200 gr.jonge maïs, 15 takjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

HEERLIJKE GROENTENGERECHT

INGREDIENTEN

400 G BLOEMKOOL, 200-250 G BROCCOLI, 3 LENTE-UITJES, , VOOR DE PESTOSAUS:, 125 ML CREME FRAICHE, 2-3 EL GROENE OF RODE PESTO

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bloemkool roosjes, 1 citroen, 1 el (zoute) soja, 1 takje peterselie, peper, 1 dl bier, 1,5 dl melk, 1 ei, 135 gr bloem en 1 el ketjap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies