177 bloedworst recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

, , 2 stukken zwarte pens.10 g bakboter.2 appelen.50 g bruine rietsuiker.aardappelbloem., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Bloedworst zoals die volgens Apicius gemaakt moet worden.

INGREDIENTEN

1 liter bloed, zes hardgekookte eidooiers, 1 kleine prei, 1 ui, 200 g pijnpitten, 3 tl versgemalen peper, Verder:, * koude witte wijn met garum, * 1 varkensdarm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept uit 1850.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Tijdens logeerpartijtjes bij mijn oma in Middelburg leren eten en ik vind het nog steeds heerlijk.

INGREDIENTEN

1 plak bloedworst per persoon,ui en appel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 gram bloedworst - 2 uien - 500 gram stoofappelen - mespuntje kaneelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het hoeft niet altijd duur te zijn, recept uit de variatie-waaier

INGREDIENTEN

1 appel, 2 dikke plakken bloedworst ( ca. 75 g elk), 1 theelepel tijm, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 plakken bloedworst a ca. 100 g, bloem, 30 g boter, 1 grote zure appel

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Dikke plakken bloedworst - 500 g, 40 g boter, bloem, 2 uien, 5 appelen, citroensap, peterselie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.



oud gerecht

INGREDIENTEN

, 500 gr zoete appelen -- 750 gr zure appelen -- 1,5 kilo aardappelen -- 2 dl water -- zout -- 500 gr bloedworst -- 100 gr boter --,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

: 1? kilogram aardappelen, 500 gram zoete appelen, 750 gram zure appelen, 2 deciliter water, zout, 500 gram bloedworst, 100 gram boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bloedworst. Een van de typische zondagmorgengerechten. Gebraden met appels of met uien. Zwaar op de maag, maar een delicatesse. Dit keer een recept waar de bloed-worst met veldsla en spekjes wordt opgediend.

INGREDIENTEN

Veldsla, bloedworst in dikke plakken, lichtgerookt spek in blokjes, olijfolie, citroen, gesnipperde ui, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1? kilogram aardappelen, 500 gram zoete appelen, 750 gram zure appelen, 2 deciliter water, zout, 500 gram bloedworst, 100 gram boter of margarine.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 kilogram aardappelen, 500 gram zoete appelen, 750 gram zure appelen, 2 deciliter water, zout, 500 gram bloedworst, 100 gram boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stevige kost, deze ovenschotel !

INGREDIENTEN

-1 stengel prei van 200 g (in ringetjes), -1 grote appel (ontklokhuisd en in blokjes), -3 el appelazijn, -600 g gerookte bloedworst, -10 g boter, -zout en zwarte peper, -3 el Calvados, -100 g Emmenthaler (geraspt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappels(bijv. Nicola, zout, peper, 2 gekookte bieten, 1 theelepel komijnzaad, 2 appels(goudrenetten), 30 g boter, 4 plakken bloedworst, 100 ml melk, scheutje azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Origineel aperitief hapje

INGREDIENTEN

Een bloedworst van ongeveer 200 gr, 200 cl verse room, enkele druppels acaccia honing, een suiker arm koekje ( b v een koekje van brique deeg),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Deze variatie heeft een erg bijzondere smaak

INGREDIENTEN

-750 g aardappelen (niet bloemige soort), -3 uien (in ringen), -40 g boter, -300 g bloedworst (ontveld en in blokjes), -6 eieren en 6 eetlepels melk, -peper uit de molen en iets zout, -3 tomaten (gepeld en in partjes), -gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grootmoeders gerechten

INGREDIENTEN

500 gr linzen; zout; 1 laurierblad; 80 gr dikke plakken gerookt spek; 2 el olie; 3 gesnipperde uien; 60 gr margarine of boter; 400 gr bloedworst; 4 el bloem; peper; 1 mespunt basilicum; 1 el gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stevige kost, eenvoudig en goedkoop; en vooral.....zeer lekker !

INGREDIENTEN

-zout en versgemalen zwarte peper, -1 steeltje prei van circa 200 g, -1 grote appel, -3 eetlepels appelazijn, -600 g gerookte bloedworst, -10 g boter, -3 eetlepels Calvados, -100 g geraspte Emmenthaler, -boter om de schaal in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke Bourgondische en Brabantse stampot.

INGREDIENTEN

750 gram aardappelen *, 300 gram gekookte bietjes *, zout *, 1 grote appel *, 2 plakken bakbloedworst *, 1 eetlepel bloem *, 25 gram boter *, 4 eetlepels zilveruitjes *, 3 eetlepels slasaus *, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 bloedworsten, 2 kweeperen (of 4 indien kleine), 8 eetlepels grenadine, 8 eetlepels water, 2 eetlepels broodkruim, 2 eetlepels frambozenazijn, 2 eetlepels grenadine, olijfolie, kervel,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een ouderwetse zuid-afrikaanse recept

INGREDIENTEN

Verse bloed van een varken - 2 e zout - 500g varkensspek of binnenvet van varken, in kleine blokjes - 2 kopjes gekookte rijst - 1 kopje broodkruimels - zout - peper - 2 t kaneelpoeder - 1 t kruidnagelpoeder - 2 kopjes rozijnen - piment - salie - tijm - 1/2-1 kopje suiker - grote darmen op te stoppen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 gram aardappelen *, 300 gram gekookte bietjes *, zout *, 1 grote appel *, 2 plakken bakbloedworst *, 1 eetlepel bloem *, 25 gram boter *, 4 eetlepels zilveruitjes *, 3 eetlepels slasaus *, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een zeer oud gerecht dat met name in de slacht tijd werd gegeten

INGREDIENTEN

5 dl bloed, 500 gr roggemeel, 1.5 tl zoud, 1 tl vers gemalen peper, 1 tl gemalen kruitnagelen, 300 gr buikspek, 1 wijde kunst darm, 1 kilo aardappels, scheutje melk

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, 300 gr gekookte bietjes, Zout, 1 grote appel, 2 plakken bakbloedworst, 1 eetlepel bloem, 25 gr boter, 4 eetlepels zilveruitjes, 3 eetlepels slasaus, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje bakbloedworst 3 plakken a 200 gram *, 1 grote ui *, 1 teentje knoflook *, 1 pakje paprikamix 150 gram diepvries *, ? pak aardappelpartjes a 750 gram *, 1 blik gepelde tomaten (netto ca. 400 gram) *, 1 grote bruine pistolet *, ? eetlepel paprikapoeder *, ? theelepel karwijzaad *, zout * cayennepeper *, 3 eetlepels boter of margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke bloedworst die er veel in suriname wordt gegeten.

INGREDIENTEN

3 liters varkensbloed,2kg paneer meel,2 uien fijn gesneden, 2 hele pepers verse fijn gesneden,wat zwarte peper, 15 takjes celderij, wat gemberpoeder.Zout en ietsjes suiker.varkensdarm om te vullen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Het is een heerlijke cake zonder bakken, maar door de gelijkenis wordt ie bij ons thuis 'bloedworst'genoemd

INGREDIENTEN

2 pakken mariabiscuit, 250 gr. frituurvet, 300 gr. cacao, 2 eieren, 300 gr. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  •  
  •  30-60 min.

"Lees maar, er staat niet wat er staat": dus geen vleesgerecht maar iets voor zoetekauwen!

INGREDIENTEN

300 gram suiker, 5 eieren, 1 theelepel nescafe, 50 gram cacao, 250 gram zachte boter, 400 gram marie biscuit,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Omelet met bloedworst

INGREDIENTEN

? 400 g bakbloedworst (verpakt koelvitrine), ? 30 g boter of margarine, ? 15 sprietjes bieslook, ? 8 eieren, ? 3 eetlepels slagroom, ? zout, ? (versgemalen) peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere bloedworst (beuling op zijn Vlaams), met rabarber, banaan, appel en geflambeerd met rum

INGREDIENTEN

-4 bloedworsten, -200 g rabarberconfituur (of gelei), -3 appelen (geschild en in kleine stukjes gesneden), -1 gesnipperde rode ui, -boter, -2 bananen, -? dl bruine rum, -200 g spek, -puree van 4 aardappelen, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

"Lees maar, er staat echt niet wat er staat": dus geen vleesgerecht maar iets voor zoetekauwen!

INGREDIENTEN

300 gram suiker, 5 eieren, 1 theelepel nescafee, 50 gram cacao, 250 gram zachte boter, 400 gram marie biscuit,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Blaud stoet (bloed brood)
Bloedbrood is een typisch slachtrecept. Vandaag de dag wordt bloedworst vrijwel niet meer thuis gemaakt, doch vroeger gebeurde dat vaak en niet alleen in Groningen, maar onder andere ook in Overijssel en Gelderland.
Het speciale aan Gronings bloed brood is de toevoeging van rozijnen. In andere provincies werden in plaats daarvan stukjes spek gebruikt.
Bloedbrood werd veel gegeten met een schijf gebakken appel en rodekool.

INGREDIENTEN

Bloed........... 5 deciliter, roggemeel........... 1 kilo, rozijnen........... 275 gram, zout ........... 1 ½ theelepel, vers gemalen peper........... 1 mespuntje, gemalen kruidnagelen........... 1 mespuntje, reuzel........... naar eigen smaak, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2008
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram suiker, 5 eieren, 1 theelepel nescafe, 50 gram cacao, 250 gram zachte boter, 400 gram marie biscuit, , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 gram bloedworst * bloem * 50 gram boter * 2 appelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker limburgs streekrecept,verbeterd door ons waardoor het de tong nog meer streelt.

INGREDIENTEN

-, -, -, -, -, -, 600 gr. bloedworst, 2 appels, 50 gr. Canisiusstroop, bouillonblokje met water, 50 gr. boter, 1/10 l. yoghurt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Voor dit gerecht uit de Franse keuken worden bij voorkeur kleine zogenaamde zwarte bloedworstjes gebruikt, maar met plakken van deze worst smaakt het even lekker.

INGREDIENTEN

- 6-8 kleine goudreinetten, - 90 gr. roomboter, - kaneel, - peper, - 600 gr. kleine bloedworstjes of plakken, bloedworst, - 2 eetlepels bloem, - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakken bloedworst, 2 tl kerriepoeder, 4 el boter, 1 ui, 1 el zoetzure zilveruitjes (potje), 2 el mango chutney

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bloedworst. Een van de typische zondagmorgengerechten. Gebraden met appels of met uien. Zwaar op de maag, maar een delicatesse. Dit keer een recept waar de bloed-worst met veldsla en spekjes wordt opgediend.

INGREDIENTEN

Veldsla, bloedworst in dikke plakken, lichtgerookt spek in blokjes, olijfolie, citroen, gesnipperde ui, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Oerhollandse ingredienten brachten mij op het idee deze combinatie uit te proberen.Rommelkruid is een combinatie van anijs, karwij,kruidnagel,piment,sandelhout en zoethout.Wordt in balkenbrij gebruikt. Te koop in Reform winkel. Verrassend lekker.

INGREDIENTEN

500 gr. hoh gehakt, 1 plak bloedworst, 1 appel,1 tl sambal,2 el rommelkruid, (zee)zout naar smaak,2 eieren, zoveel paneermeel totdat het stevig aanvoelt.Paneermeel om cakeblik mee te bestrooien.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  •  
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies