Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

56 blini recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Warschause flensjes.

INGREDIENTEN

125gr boter # 5 eieren # 125gr suiker # snufje zout # geraspte schil van een citroen # 125gr bloem # 8 eetlpl olie (80gr) # 2 eetlpl suiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardappelpannekoekjes met tomaat/avocado salsa

INGREDIENTEN

Voor de blini: 200 gram geschilde bloemige aardappel3/4 cup (110 gr) zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bicarbonate of soda1 theelepel geraspte citroenschil1 ei100 gr boter, Salsa cruda: 1/4 cup (60ml) vers geperst citroensap1/4 cup (60ml) extra vierge olijfolie1 teentje knoflook, fijngehakt2 tomaten, van zaad ontdaan, in stukjes gesneden1/2 cup fijngehakte verse peterselie1 kleine rode (spaanse) ui1 avocado, in stukjes geneden1 eetlepel uitgelekte baby kappertjes, zure roompaprika poeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 ml meloencoulis, 2,0 gram texturas Calcic, 500 ml water, 2,6 gram texturas Algin, 125 ml slagroom, 1 eetlepel suikerwater, klein bosje verse munt blaadjes, pak poffertjes mix, injectiespuit

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Zet de Franse brasserie bij jezelf op tafel met deze blini's met gemarineerde zalm. Een echt feestelijk gerecht om mee uit te pakken met een gezelschap. 

INGREDIENTEN

Blini's, 100 gram bloem, 50 gram roggemeel, ½ liter melk, 14 gram instant gist, 3 eieren, mespunt suiker, mespunt zout, , Roomcrème, 1 sjalot, gesnipperd, 1 bosje kervel, gesneden, 200 gram roomkaas naturel, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 kleine augurken, gehakt, 1 eetlepel kappertjes, Sap van 1/4 limoen, zout en peper uit de molen, , 200 gram gemarineerde verse zalm, in dunne plakjes gesneden, Bosje kervel en takje frisee sla,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Lekker veel groenten

INGREDIENTEN

200 g geraspte courgette 2 lente-uitjes gesnipperd 70 g feta verkruimeld 1 ei 50 g maiszetmeel 5 cl olijfolie 1 citroeninkwartjes + sap van 1/2 citroen 1 eetlepel vers gehakte basilicum peper en zout, Voor de tomatencoulis: 1 blik gepelde tomaten 1 sjalotje fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook gehakt 1 eetlepel olijfolie 2 koffielepels gehakte verse tijm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2007
  • Turks
  •  30-60 min.

Dit gerecht heb ik gemaakt op een zeer culinaire kookcursus, men leert hier allerlei speciale recepten te maken die in een luxe restaurant niet misstaan

INGREDIENTEN

250 gr gerookte zalm in stroken, 100 gr creme fraiche, 1/2 bakje paarse shiso( kruiden, kan vervangen worden door iets anders), 1/4 bosje bieslook, 2 tomaten, BLINI'S: 1/4 zakje gist, 1,5 dl lauwwarme melk, 7,5 gr eidooier, 50 gr boekweitmeel, 1,5 gr zout, 50 gr gezeefde bloem, 25 gr eiwit, scheutje olijfolie, MAKREELSALADE: 1 makreel, 3 sjalotjes, klein teentje knoflook, scheutje olijfolie, citroensap, 1/2 el tomatenketchup, cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Snel, gemakkelijk en lekkere borrelhap.

INGREDIENTEN

8 sneetje bruin brood, 100 g zure room, 100 g gerookte zalm, 1 schaaltje tuinkers, olijfolie, zwarte peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2016
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

Wil je je gasten eens lekker verwennen bij de borrel. Leuk idee!!!

INGREDIENTEN

KIP, 1 dessert lepel mosterd, 4 el mayonaise, 2 dunne plakjes gerookte kipfilet, 8 blaadjes verse oregano, BLINI`s MET GEROOKTE ZALM, 6 takjes dille, 15 cl crème fraiche, ½ citroen, 1 dessertlepel uitgelekte kappertjes, 50 gr zalm, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze mini pannenkoekjes met een hartig beleg zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het recept komt van origine van het platteland en ze zijn makkelijke en goedkoop te bereiden. Ze zijn bij uitstek geschikt als borrelhapje maar met enkelen bij elkaar die verschillend zijn belegd ook leuk als voorgerechtje. Je kunt de blinis zelf eenvoudig maken van poffertjes mix in een poffertjespan of met een heleboel tegelijk in een grote koekenpan.

INGREDIENTEN

Blinis:, , 200 gr poffertjes mix, 350 ml melk, 1 ei, 2 el zonnebloemolie, , , voor de toppings:, , 200 ml creme fraiche, 3 el honing-mosterd-dille saus, gerookte zalm, Hollandse garnalen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op02-02-2014
  • Russisch
  •  
  • Eigen recept

Een Russisch ontbijt, weer eens wat anders en bijzonder ook. Ik had geen boekweitmeel maar wel boekweitgrutten. Kan ook prima.

INGREDIENTEN

Voor de blini`s;, 75 gr boetweitmeel,35 gr bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 ei losgeklopt, 180 ml karnemelk, 30 gr. gesmolten boter, boter en of olie om te bakken., Voor het beleg, mascarpone, graved lax (Lidl),engelse marmelade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Basisrecept, 15 - 18 stuks

INGREDIENTEN

375 gr boekweitmeel, 6,25 dl melk, 20 gr verse gist of 1 eetl gedroogde, 3 eieren, gesplitst, 125 gr zachte boter, 1/2 theel zout, boter of olie om te bakken, takjes verse munt of dille voor de garnering, , Serveren met:, kuit of zalmkaviaar, gerookte zalm, zure room of yoghurt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm. Andere Varianten zijn: Gerookte ham met een ananascremekaas, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat

INGREDIENTEN

VOOR 20 STUKS :, 4 eidooiers, 150 g volkorentarwemeel, 150 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 3,5 dl slagroom, 4 eiwitten, 50 g suiker, 50 g rozijnen (blank,blauw), geweld, 1 appel, geschild in blokjes, 20/25 g boter om te bakken, poedersuiker, VOOR DE VULLING:, 125 g creme fraiche, 1 el dessertsaus (aardbeien), vers fruit (bijvoorbeeld frambozen) of jam

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75 g mix voor poffertjes, 100 ml melk, 1 ei, 3 eetlepels olie, 1 bakje paddestoelenmelange (200 g), 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 sjalotje, fijngesneden, 1 theelepel olijfolie met truffelaroma, 1 bekertje zure room (125 ml), enkele sprietjes verse bieslook in stukjes van 4 cm

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

150 gram mix voor poffertjes - 250 ml melk - 1 ei - 3 eetlepels olie - 3 kleine rijpe avocado's - 2 eetlepels zure room - 1 eetlepel citroensap - 10 gram verse basilicum - 7 gram verse koriander - 100 gram gerookte zalm - 50 gram lompvis kaviaar zwart - 100 gram gedroogde kipreepjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Kinderkeuken Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 mini blinis, 2 sneden gerookte zalm, 50 gr. zure room, enkele takjes bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Blini's, kleine boekweit- of tarwemeelpannekoeken op gistbasis, zijn afkomstig uit de Russische keuken. Traditioneel zijn de blini's een vast onderdeel van de zogenaamde zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreid assortiment voorgerechten. In Rusland worden blini's bestreken met zure room, besmeerd met gesmolten boter en met rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm belegd. Haring en wodka mogen op de hapjes-tafel ook niet ontbreken.

INGREDIENTEN

15 gram gist, , 2 1/2 dl. lauwe melk, , 150 gram boekweitmeel, , 2 gesplitste eieren, , 1 theelepel suiker, , zout, , 60 gram boter, , 50 gram bloem,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Russisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Normaal gesproken hebt u voor het bakken van blini's wat meer tijd nodig dan hier staat aangegeven, omdat het beslag zeker 1 uur moet rusten. Met dit recept hebt u blini's in 20 minuten.

INGREDIENTEN

- 2 eieren, - 4 deciliter yoghurt, - 1 mespunt zout, - 1/2 theelepel bakpoeder, - 100 gr. bloem, - 2 eetlepels olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Russisch
  •  10-20 min.

Verrassend hapje voor een onvergetlijk feest

INGREDIENTEN

24 miniblini's, 1 flinke snede gerookte zalm (niet te dun), verse room, wasabi (soort japans, zeer pikante mosterd), opgelegde gember

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker lunchgerechtje metzelf gebakken Blini's

INGREDIENTEN

200 gr. poffertjesmix / 1 ei / 100 gr.gerookte paling / 100gr.gerookte zalmfilet / 6 radijsjes / 50gr. boter / 1 bakje tuinkers / 1/8 l. zure room.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Makkelijke borrelhap, voor 8 personen

INGREDIENTEN

-125 g verse room, -sap 1 citroen, -16 mini blini's, -1 potje forel eitjes, -zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frisse blini's met zalm

INGREDIENTEN

Blinibeslag: 250 g patentbloem, 250 ml melk, 25 g crème fraîche, 25 g boter, 7 g verse bakkersgist, 3 eieren, 1 mespuntje zout. Voor de saus: 300 g crème fraîche, 200 g roomkaas, 1 tl zout, 2 takjes dille, Sap van 1 limoen, Plakjes gerookte zalm of zalmeitjes.

  •  Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Voorgerecht
  •  
INGREDIENTEN

150 gram 4 granen pannenkoekenmeel, mespunt zout, 1 1/2 dl melk, 200 gram geitenkaas, honing, druiven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Originele blini worden gemaakt van bloem en boekweitmeel deze zijn met aardappel

INGREDIENTEN

250 gr bloemige aardappel, 50 gr tarwe of patent bloem, 100 ml melk, 1 ei, zout en peper, vloeibare boter om in te bakken,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mini pannenkoekjes met zalm en room

INGREDIENTEN

, VOOR CA.50 STUKS:, Voor de blini's:, 1 kop zelfrijzend bakmeel,2 eieren,1,25 dl.melk,1 eetl.zure room., Voor de topping:, 1,25 dl zure room,2 eetl.mayonaise,2 theel.citroensap,1 eetl.geknipte bieslook,1 eetl.fijngesneden munt,125 gr.gerookte zalm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  •  
  •  20-30 min.

Lekker met een bolletje vanille-ijs

INGREDIENTEN

20 g suiker, geraspte schil van 1 citroen, 100g zelfrijzend bakmeel, 1 tl. bakpoeder, 1 el. gesmolten boter, 1,5 dl. melk, 2 eieren,gescheiden in dooiers en eiwit. mespunt zout.mespunt suiker. 1el. olijfolie, 4 tot 5 el. ricotta, 200g frambozen, poedersuiker, blaadjes munt., Voor de saus; 250 g, frambozen, 1 tl. citroensap, 75 g poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 100 g gerookte palingfilet, , 100 g gerookte zalmfilet, , 6 radijsjes, , 200 g poffertjesmix, , 1 ei, , 50 g boter, , 1 bakje tuinkers, , 1/8 l zure room,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een verbluffend voorgerechtje door chef-kok Flora Mikula. Lekkere associatie van zalm, bietjes en zachte geitenkaas.

INGREDIENTEN

- 200 g verse geitenkaas, - 1 eetlepel mierikswortel (potje), - 1 bekertje zure room, - Zout, , , - 200 g verse zalm, - ½ bosje dille, - sap en zeste van 1 limoen, - 1 gekookte of rauwe rode biet, - Zout, - Mini blinis

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr. poffertjesmix, 1 theelepel suiker, 3 eetlepels olie, 2 hardgekookte eieren, 100 gr. gerookte zalmsnippers, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook, 1 bakje verse roomkaas met sjalot, 2 eetlepels melk, vers gemalen peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram boekweitmeel, 100 gram tarwemeel, 2 eieren, 4.4 dl. melk, 1 potje forel- of zalmeitjes, 1 potje zure room, boter, zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heeeeel lekker. 15 stuks

INGREDIENTEN

40 gram zelfrijzendbakmeel*1 ei licht geklopt*11/3 el melk*1/3 el zure room., VOOR DE VULLING: 0,40 dl zure room*1 el mayonaise*1/3 el citroen*1 tl bieslook*ca. 45 gram zalm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zakje gist, 3 dl lauw water, 1 dl lauwe melk, 1 theelepel suiker, 350 g boekweitmeel, 1 dooier, 1 eiwit, slagroom, boter

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.

Mijn Tip: goed als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht als je er rijst bij serveert.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, 6 el olijfolie, 20 cl crème fraïche, 100 g geraspte comté, 24 klein blini`s, 1 bosje tijm, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. rozijnen, 1 klein blikje ananasstukjes, 6 dadels, 2 zoetzure appels, 4 eieren, 300 g volkorenmeel, 300 ml slagroom, 2 theel. bakpoeder, 50 g boter, 1 theel. kaneelpoeder, 4 eetl. appelstroop

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Russisch
  •  30-60 min.

Een recept van het Kooktheater Vier personen. Amuse. Bereiding ca. 30 minuten.

INGREDIENTEN

Voor de blini's:, 60 g boter, 125 g bloem, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 3/4 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel gedroogde gist, 2 eieren, 21/2 dl volle melk, , voor de vulling:, 1/2 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 teentje knoflook, 1 bakje tuinkers, 4 eetlepels boter, 12 kwarteleitjes, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blini's met bietjessalade en dilleroom

INGREDIENTEN

1 klein gekookt bietje, 2 dl. water, 1 eetl. azijn, 1/2 eetl. gembersiroop, 1 eetl. fijngehakte bieslook, 3 eetl. zure room, 1/2 eetl. fijngehakte dille, 100 gr. poffertjesmix, 1 eidooier, 1 eetl. olie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een voedzaam aardappelgerecht voor bij de hoofdmaaltijd of de lunch. Absoluut géén boter gebruiken bij het bakken!

INGREDIENTEN

4 geraspte vastkokende aardappelen, 2 eidooiers, zout, peper, 1 bekertje (ca 250 ml) yoghurt naturel, crème fraiche of fromage blanc, voor niet vegetariers: een paar plakken fijngesneden rauwe ham, fijngeknipte (platte)peterselie en/of bieslook, olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2011
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 sneetjes gerookte zalm, 60g boter, 2 kleine preien, 3dl room, 1 eierdooier, peterselie, peper en zout, 180g bloem, 2dl water, 1dl room, 60g boter, 2 eieren.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Idee voor kerst!

INGREDIENTEN

12 plakken carpaccio van ossenhaas (ca.300 g)*, 1½ eetlepel citroensap, 4 eetlepels fijne olijfolie, 1½ eetlepel verse dille, fijngehakt, 125 g zelfrijzend bakmeel, 100 125 ml melk, 1 groot ei, 50 g geraspte belegen kaas, 1 grote aardappel van 150 g, geschild, 40 g boter, 40 g rucola, 25 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top