1. Home
  2. Recepten
  3. Blini

Blini recepten (54) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Blini warschafski

Warschause flensjes.

INGREDIENTEN

125gr boter # 5 eieren # 125gr suiker # snufje zout # geraspte schil van een citroen # 125gr bloem # 8 eetlpl olie (80gr) # 2 eetlpl suiker.

Voorbereiding

Het eigeel en het eiwit van elkaar scheiden.

Bereidingswijze

De boter schuimig roeren in een kom. Om en om de eierdooiers, de suiker, het zout en de geraspte citroenschil door de boter roeren. De gezeefde bloem met eetlepels tegelijk door het beslag scheppen. De eiwitten zeer stijf kloppen en luchtig door het beslag mangen. Olie in een koekepan verhitten en daarin kleine koekjes bakken met een doorsnee van 10cm. De flensjes 7 min op klein vuur bakken, ze keren en de andere kant nog eens 3min bakken. De flensjes wam houden tot ze allemaal zijn gebakken. De flensjes met suiker bestrooid serveren.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardappel blini met salsa cruda

Aardappelpannekoekjes met tomaat/avocado salsa

INGREDIENTEN

Voor de blini: 200 gram geschilde bloemige aardappel3/4 cup (110 gr) zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bicarbonate of soda1 theelepel geraspte citroenschil1 ei100 gr boter, Salsa cruda: 1/4 cup (60ml) vers geperst citroensap1/4 cup (60ml) extra vierge olijfolie1 teentje knoflook, fijngehakt2 tomaten, van zaad ontdaan, in stukjes gesneden1/2 cup fijngehakte verse peterselie1 kleine rode (spaanse) ui1 avocado, in stukjes geneden1 eetlepel uitgelekte baby kappertjes, zure roompaprika poeder

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Blini met meloen kaviaar

INGREDIENTEN

500 ml meloencoulis, 2,0 gram texturas Calcic, 500 ml water, 2,6 gram texturas Algin, 125 ml slagroom, 1 eetlepel suikerwater, klein bosje verse munt blaadjes, pak poffertjes mix, injectiespuit

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

roos van gerookte zalm en makreelsalade op een blini

Dit gerecht heb ik gemaakt op een zeer culinaire kookcursus, men leert hier allerlei speciale recepten te maken die in een luxe restaurant niet misstaan

INGREDIENTEN

250 gr gerookte zalm in stroken, 100 gr creme fraiche, 1/2 bakje paarse shiso( kruiden, kan vervangen worden door iets anders), 1/4 bosje bieslook, 2 tomaten, BLINI'S: 1/4 zakje gist, 1,5 dl lauwwarme melk, 7,5 gr eidooier, 50 gr boekweitmeel, 1,5 gr zout, 50 gr gezeefde bloem, 25 gr eiwit, scheutje olijfolie, MAKREELSALADE: 1 makreel, 3 sjalotjes, klein teentje knoflook, scheutje olijfolie, citroensap, 1/2 el tomatenketchup, cayennepeper

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Tapas van een geweldige blini`s met kip en met zalm.

Wil je je gasten eens lekker verwennen bij de borrel. Leuk idee!!!

INGREDIENTEN

KIP, 1 dessert lepel mosterd, 4 el mayonaise, 2 dunne plakjes gerookte kipfilet, 8 blaadjes verse oregano, BLINI`s MET GEROOKTE ZALM, 6 takjes dille, 15 cl crème fraiche, ½ citroen, 1 dessertlepel uitgelekte kappertjes, 50 gr zalm, ,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Blini`s met mascarpone, graved lax en/of marmelade

Een Russisch ontbijt, weer eens wat anders en bijzonder ook. Ik had geen boekweitmeel maar wel boekweitgrutten. Kan ook prima.

INGREDIENTEN

Voor de blini`s;, 75 gr boetweitmeel,35 gr bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 ei losgeklopt, 180 ml karnemelk, 30 gr. gesmolten boter, boter en of olie om te bakken., Voor het beleg, mascarpone, graved lax (Lidl),engelse marmelade.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Blini's

Basisrecept, 15 - 18 stuks

INGREDIENTEN

375 gr boekweitmeel, 6,25 dl melk, 20 gr verse gist of 1 eetl gedroogde, 3 eieren, gesplitst, 125 gr zachte boter, 1/2 theel zout, boter of olie om te bakken, takjes verse munt of dille voor de garnering, , Serveren met:, kuit of zalmkaviaar, gerookte zalm, zure room of yoghurt

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Blini`s (Zoete)

In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm. Andere Varianten zijn: Gerookte ham met een ananascremekaas, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat

INGREDIENTEN

VOOR 20 STUKS :, 4 eidooiers, 150 g volkorentarwemeel, 150 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 3,5 dl slagroom, 4 eiwitten, 50 g suiker, 50 g rozijnen (blank,blauw), geweld, 1 appel, geschild in blokjes, 20/25 g boter om te bakken, poedersuiker, VOOR DE VULLING:, 125 g creme fraiche, 1 el dessertsaus (aardbeien), vers fruit (bijvoorbeeld frambozen) of jam

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelblini

Originele blini worden gemaakt van bloem en boekweitmeel deze zijn met aardappel

INGREDIENTEN

250 gr bloemige aardappel, 50 gr tarwe of patent bloem, 100 ml melk, 1 ei, zout en peper, vloeibare boter om in te bakken,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hamburger van tonijn

Hamburger van tonijn met puree van groene asperges

INGREDIENTEN

Aardappels, eieren, bloem, tonijn, groene asperges, groene curry, witlof

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappelblini met carpaccio

Idee voor kerst!

INGREDIENTEN

12 plakken carpaccio van ossenhaas (ca.300 g)*, 1½ eetlepel citroensap, 4 eetlepels fijne olijfolie, 1½ eetlepel verse dille, fijngehakt, 125 g zelfrijzend bakmeel, 100 125 ml melk, 1 groot ei, 50 g geraspte belegen kaas, 1 grote aardappel van 150 g, geschild, 40 g boter, 40 g rucola, 25 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Russische blinis met Hollandse garnalen en gerookte zalm

Deze mini pannenkoekjes met een hartig beleg zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het recept komt van origine van het platteland en ze zijn makkelijke en goedkoop te bereiden. Ze zijn bij uitstek geschikt als borrelhapje maar met enkelen bij elkaar die verschillend zijn belegd ook leuk als voorgerechtje. Je kunt de blinis zelf eenvoudig maken van poffertjes mix in een poffertjespan of met een heleboel tegelijk in een grote koekenpan.

INGREDIENTEN

Blinis:, , 200 gr poffertjes mix, 350 ml melk, 1 ei, 2 el zonnebloemolie, , , voor de toppings:, , 200 ml creme fraiche, 3 el honing-mosterd-dille saus, gerookte zalm, Hollandse garnalen

  • Russisch
  •  
  • Geplaatst op02-02-2014
  • Russisch
  •  

Citroenblini Met Ricotta En Frambozen

Lekker met een bolletje vanille-ijs

INGREDIENTEN

20 g suiker, geraspte schil van 1 citroen, 100g zelfrijzend bakmeel, 1 tl. bakpoeder, 1 el. gesmolten boter, 1,5 dl. melk, 2 eieren,gescheiden in dooiers en eiwit. mespunt zout.mespunt suiker. 1el. olijfolie, 4 tot 5 el. ricotta, 200g frambozen, poedersuiker, blaadjes munt., Voor de saus; 250 g, frambozen, 1 tl. citroensap, 75 g poedersuiker.

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Blini?s met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling

Lekker lunchgerechtje metzelf gebakken Blini's

INGREDIENTEN

200 gr. poffertjesmix / 1 ei / 100 gr.gerookte paling / 100gr.gerookte zalmfilet / 6 radijsjes / 50gr. boter / 1 bakje tuinkers / 1/8 l. zure room.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Blini's met avocadoroom en zalm

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

150 gram mix voor poffertjes - 250 ml melk - 1 ei - 3 eetlepels olie - 3 kleine rijpe avocado's - 2 eetlepels zure room - 1 eetlepel citroensap - 10 gram verse basilicum - 7 gram verse koriander - 100 gram gerookte zalm - 50 gram lompvis kaviaar zwart - 100 gram gedroogde kipreepjes

  • Kinderkeuken Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Kinderkeuken Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Courgetteblini

Heerlijike courgettekoekjes. Lekker bij de lamsracks maar ook als lunchgerecht of als vegetarisch bijgerecht bij een rijstgerecht, pasta of salade heerlijk. Je kunt de blini goed voorbereiden en vlak voor het eten in de oven verwarmen op 200 graden C.

INGREDIENTEN

400 gram courgettes - 1 pak poffertjesmix - 2 eieren - 1/2 liter water - 3 eetlepels olie - 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas - 1/2 eetlepels oregano - flinke mespunt zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  •  
  •  20-30 min.

Zuid-Franse Groentekoekjes

Mijn Tip: goed als voorgerecht. Maar ook als hoofdgerecht als je er rijst bij serveert.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, 6 el olijfolie, 20 cl crème fraïche, 100 g geraspte comté, 24 klein blini`s, 1 bosje tijm, zout en peper

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

blini?s met zure room en zalm

Heeeeel lekker. 15 stuks

INGREDIENTEN

40 gram zelfrijzendbakmeel*1 ei licht geklopt*11/3 el melk*1/3 el zure room., VOOR DE VULLING: 0,40 dl zure room*1 el mayonaise*1/3 el citroen*1 tl bieslook*ca. 45 gram zalm

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

Blini's

Normaal gesproken hebt u voor het bakken van blini's wat meer tijd nodig dan hier staat aangegeven, omdat het beslag zeker 1 uur moet rusten. Met dit recept hebt u blini's in 20 minuten.

INGREDIENTEN

- 2 eieren, - 4 deciliter yoghurt, - 1 mespunt zout, - 1/2 theelepel bakpoeder, - 100 gr. bloem, - 2 eetlepels olie

  • Russisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Russisch
  •  10-20 min.

Blini's, Russische pannenkoekjes

INGREDIENTEN

1 zakje gist, 3 dl lauw water, 1 dl lauwe melk, 1 theelepel suiker, 350 g boekweitmeel, 1 dooier, 1 eiwit, slagroom, boter

  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.

Warschause flensjes

Deze "blini Warschafski"worden in Polen na een lichte maaltijd als dessert gegeten.; ook als koffiegebak zijn ze heerlijk, vooral wanneer ze met jam worden besmeerd!

INGREDIENTEN

-125 g boter, -5 eierdooiers, -125 g suiker, -snufje zout, -citroenrasp van 1 citroen, -125 g bloem, -5 eiwitten, -8 el olie om te bakken, -2 el suiker om te bestrooien

  • Pools Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Pools Nagerecht
  •  20-30 min.

Blinis met room & zalm

INGREDIENTEN

12 mini blinis, 2 sneden gerookte zalm, 50 gr. zure room, enkele takjes bieslook

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Blini?s met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling

INGREDIENTEN

200 gr poffertjesmix, 1 ei, 100 gr gerookte paling, 100gr gerookte zalmfilet, 6 radijsjes, 50gr boter, 1 bakje tuinkers, 1/8 l zure room

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mini Blini's met forel eitjes

Makkelijke borrelhap, voor 8 personen

INGREDIENTEN

-125 g verse room, -sap 1 citroen, -16 mini blini's, -1 potje forel eitjes, -zout en peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Blini`s met paddenstoelenkaviaar

INGREDIENTEN

75 g mix voor poffertjes, 100 ml melk, 1 ei, 3 eetlepels olie, 1 bakje paddestoelenmelange (200 g), 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 sjalotje, fijngesneden, 1 theelepel olijfolie met truffelaroma, 1 bekertje zure room (125 ml), enkele sprietjes verse bieslook in stukjes van 4 cm

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Blini's met drie toppings van zalm, forel en garnaal

Start je diner in stijl met dit mooie voorgerechtje!  Blini's zijn luchtige, hartige pannenkoekjes uit Oost-Europa die qua uiterlijk wel wat weg hebben van het oerhollandse poffertje. In tegenstelling tot het poffertje eet je de blini echter veelal met een hartig belegsel. Dit is waarom ze het erg goed doen als opstarter van een uitgebreid (kerst-)diner of als een lekker borrelhapje.  Een klassieker is de blini met gerookte zalm en zure room, maar ook voor andere belegopties is de blini een topper! Zo ook de twee andere vissige hapjes in dit recept.   Blini's kun je zelf maken, maar je kunt ze kant-en-klaar kopen bij o.a. de Albert Heijn. Dat spaart je een hoop tijd!   

INGREDIENTEN

Benodigdheden (4 pers.):, - 12 kant-en-klare blini's (te koop bij AH), Topping 1: gerookte zalmrolletjes met zure room en dille, - ca. 50 gr. gerookte zalm in plakjes, - ca. 2 el. zure room, - 4 kleine takjes dille, Topping 2: gerookte forel met zure room en dille, - ca. 75 gr. gerookte forel, - ca. 3 el zure room, - 4 kleine takjes dille, Topping 3: roze garnalen met avocadomousse, - 1 avocado, - ½ sjalotje, - sap van een ½ limoen of citroen, - 12 roze coctailgarnaaltjes of 4 roze garnalen, - zout en peper, naar smaak

  • Russisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2018
  • Russisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blini's met geitenkaas

INGREDIENTEN

150 gram 4 granen pannenkoekenmeel, mespunt zout, 1 1/2 dl melk, 200 gram geitenkaas, honing, druiven.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling

INGREDIENTEN

100 g gerookte palingfilet - 100 g gerookte zalmfilet - 6 radijsjes - 200 g poffertjesmix - 1 ei - 50 g boter - 1 bakje tuinkers - 1/8 l zure room

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gerookte zalm met garnalen en gerookte paling

INGREDIENTEN

100 g gerookte palingfilet, 100 g gerookte zalmfilet, 6 radijsjes, 200 g poffertjesmix, 1 ei, 50 g boter, 1 bakje tuinkers, 1/8 l zure room

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Blini's met zalm

Frisse blini's met zalm

INGREDIENTEN

Blinibeslag: 250 g patentbloem, 250 ml melk, 25 g crème fraîche, 25 g boter, 7 g verse bakkersgist, 3 eieren, 1 mespuntje zout. Voor de saus: 300 g crème fraîche, 200 g roomkaas, 1 tl zout, 2 takjes dille, Sap van 1 limoen, Plakjes gerookte zalm of zalmeitjes.

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Voorgerecht
  •  

Blini's met gerookte zalm

Mini pannenkoekjes met zalm en room

INGREDIENTEN

, VOOR CA.50 STUKS:, Voor de blini's:, 1 kop zelfrijzend bakmeel,2 eieren,1,25 dl.melk,1 eetl.zure room., Voor de topping:, 1,25 dl zure room,2 eetl.mayonaise,2 theel.citroensap,1 eetl.geknipte bieslook,1 eetl.fijngesneden munt,125 gr.gerookte zalm

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  •  
  •  20-30 min.

Blinis Met Kaviaar En Zure Room

INGREDIENTEN

100 gram boekweitmeel, 100 gram tarwemeel, 2 eieren, 4.4 dl. melk, 1 potje forel- of zalmeitjes, 1 potje zure room, boter, zout.

  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Blini's

Verrassend hapje voor een onvergetlijk feest

INGREDIENTEN

24 miniblini's, 1 flinke snede gerookte zalm (niet te dun), verse room, wasabi (soort japans, zeer pikante mosterd), opgelegde gember

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rapée d`Albert

Een voedzaam aardappelgerecht voor bij de hoofdmaaltijd of de lunch. Absoluut géén boter gebruiken bij het bakken!

INGREDIENTEN

4 geraspte vastkokende aardappelen, 2 eidooiers, zout, peper, 1 bekertje (ca 250 ml) yoghurt naturel, crème fraiche of fromage blanc, voor niet vegetariers: een paar plakken fijngesneden rauwe ham, fijngeknipte (platte)peterselie en/of bieslook, olie

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Blini's

Blini's, kleine boekweit- of tarwemeelpannekoeken op gistbasis, zijn afkomstig uit de Russische keuken. Traditioneel zijn de blini's een vast onderdeel van de zogenaamde zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreid assortiment voorgerechten. In Rusland worden blini's bestreken met zure room, besmeerd met gesmolten boter en met rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm belegd. Haring en wodka mogen op de hapjes-tafel ook niet ontbreken.

INGREDIENTEN

15 gram gist, , 2 1/2 dl. lauwe melk, , 150 gram boekweitmeel, , 2 gesplitste eieren, , 1 theelepel suiker, , zout, , 60 gram boter, , 50 gram bloem,

  • Russisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Russisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Blini?s met zalmeitjes en zure room

INGREDIENTEN

200 gr. poffertjesmix, 1 theelepel suiker, 3 eetlepels olie, 2 hardgekookte eieren, 100 gr. gerookte zalmsnippers, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook, 1 bakje verse roomkaas met sjalot, 2 eetlepels melk, vers gemalen peper.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Blini's met Kwartelspiegelei

Een recept van het Kooktheater Vier personen. Amuse. Bereiding ca. 30 minuten.

INGREDIENTEN

Voor de blini's:, 60 g boter, 125 g bloem, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 3/4 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel gedroogde gist, 2 eieren, 21/2 dl volle melk, , voor de vulling:, 1/2 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 teentje knoflook, 1 bakje tuinkers, 4 eetlepels boter, 12 kwarteleitjes, zout, peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blini's met Schotse zalm

Zet de Franse brasserie bij jezelf op tafel met deze blini's met gemarineerde zalm. Een echt feestelijk gerecht om mee uit te pakken met een gezelschap. 

INGREDIENTEN

Blini's, 100 gram bloem, 50 gram roggemeel, ½ liter melk, 14 gram instant gist, 3 eieren, mespunt suiker, mespunt zout, , Roomcrème, 1 sjalot, gesnipperd, 1 bosje kervel, gesneden, 200 gram roomkaas naturel, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 kleine augurken, gehakt, 1 eetlepel kappertjes, Sap van 1/4 limoen, zout en peper uit de molen, , 200 gram gemarineerde verse zalm, in dunne plakjes gesneden, Bosje kervel en takje frisee sla,

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling

INGREDIENTEN

, 100 g gerookte palingfilet, , 100 g gerookte zalmfilet, , 6 radijsjes, , 200 g poffertjesmix, , 1 ei, , 50 g boter, , 1 bakje tuinkers, , 1/8 l zure room,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

(Zoete Blini`s

In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm. Andere varianten zijn: gerookte ham met een ananascrème, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat.

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 150 gr. volkorentarwemeel, 150 gr. tarwebloem, 2 tl. bakpoeder, 3,5 dl. slagroom (melkan), 4 eiwitten, 50 gr. suiker, 50 gr. rozijnen (blank/blauw), geweld, 1 appel, geschild en in blokjes, 20/25 gr. boter om te bakken, poedersuiker, Voor de vulling:, 125 gr. crème fraïche, 1 el. dessertsaus (aardbeien), vers fruit (bijvoorbeeld frambozen ) of jam, eventueel bakringen.

  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Russische Specialiteit

Blini's met bietjessalade en dilleroom

INGREDIENTEN

1 klein gekookt bietje, 2 dl. water, 1 eetl. azijn, 1/2 eetl. gembersiroop, 1 eetl. fijngehakte bieslook, 3 eetl. zure room, 1/2 eetl. fijngehakte dille, 100 gr. poffertjesmix, 1 eidooier, 1 eetl. olie, zout en peper

  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste blini recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top