Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blinde vink recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

4 blinde vinken, 1 bloemkool, 4 porties aardappelen, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, het wit van een halve prei, 200 ml magere room, 2 eetlepels ketchup, boter, olijfolie, peper uit de molen en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 4 blinde blinde kalfsvinken, ? 50 gram boter, ? 2 schijven ananas, ? 2 eetlepels gember siroop, ? 2 eetlepels kerrie, (naar smaak), ? 1/4 liter creme fraiche, ? zout, ? peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kalfschnitzel per persoon, ? 200 gram kalfsgehakt, ? kruiden naar smaak, ? peper, ? boter of olie, ? cocktailprikkers, , De enige echte vink wordt gemaakt van kalfsvlees. Dat kunt u ook zelf. U kunt dan varieren met de samenstelling van de vulling., , Neem een kalfschnitzel per persoon. Rol de schnitzel goed uit zodat het een paar millimeter dik is. Snijdt het in drie (maximaal vier) repen. Neem ongeveer 200 gram kalfsgehakt en maak dit aan met peper en kruiden naar smaak. Voeg geen extra zout toe omdat zout het vocht aan het vlees onttrekt. Verdeel het gehakt over de reepjes kalfsschnitzel en zet het lapje met een cocktailprikker- tje vast. Verwarm boter of olie in een braadpan en bruin de vinkjes rondom (niet te hete boter) en bak ze gaar., ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker vlees bij een uitgebreid diner

INGREDIENTEN

Dun gesneden runderlapje, gehakt, champignons, mosterd, augurkjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  •  
  •  60-120 min.

Blinde vinken van kabeljauw met garnalen Dit lekker Exotische recept is in 15 min klaar smullen maar!!

INGREDIENTEN

100 gram kabeljauwfilets, 50 gram grijze garnalen, 2 eetlp gehakte petercelie, 1 thee lp sojasaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Receptje van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

2 blinde vinken, 1 groene paprika, 1 vleestomaat, tijm (liefste vers), rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes, zout, 4 blinde vinken, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 2 1/2 el vloeibaar bakvet, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes -, zout -, 4 blinde vinken -, 2 1/2 eetlepels vloeibaar bakvet -, 1 bosuitje, in dunne ringetjes -, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 in kleine roosjes geplukte bloemkool * zout * 4 blinde vinken * 2 1/2 eetlepels boter * 1 in dunne ringetjes gesneden bosui *2 cups mosterdressing.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink met lauwwarme bloemkoolBron:www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes, zout, 4 blinde vinken, 2 1/2 el vloeibaar bakvet (Bakken & Braden, C1000 Selectie), 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

=1 Bloemkool,in kleine, roosjes., =4 Blinde vinken, =2,5 el bakken en braden., =1 Bosuitje,in dunne ringe-, tjes, =Zout, =2 Cups mosterddressing, [Johma]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 ui, 3 eetl. boter, 4 blinde vinken, 1 eetl. bloem, 1/4 theel. salie, 1/4 l. slagroom, 1 eetl. citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? ui, 3 eetl. boter, 4 blinde vinken, 1 eetl. bloem, ? theel. salie, 1/8 l. slagroom, 1 eetl. citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super slank, 215 kcal !

INGREDIENTEN

25 g boter, 4 blinde vinken, zout, peer, 50 g peultjes, 50 g sperziebonen in schuine stukjes, 4 worteltjes in reepjes, 1 tl tomatenpuree, 21/2 dl vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1½ kg C1000 kruimig kokende aardappelen, zout, 1 struik bleekselderij, 4 el C1000 Bakken & Braden vloeibaar, 4 blinde vinken, 1 bakje Maggi doseerjus naturel,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1blik ossestaartsoep 500gr fijne worteltjes en erwtjes 4 blinde vinken 1ui peterselie tijm laurier en magarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink in roomsaus en bloemkool

INGREDIENTEN

4 blinde vinken, 1 bloemkool, 4 porties aardappelen, 2 sjalotten, 4 teentjes knoflook, het wit van een halve prei, 200 ml magere room, 3 eetlepels ketchup, boter, olijfolie, peper uit de molen en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kalfs blinde vinken, 2 schijven ananas, peper, 50 gram boter, 2 el kerriepoeder, 250 ml creme fraiche, 2 el gembersiroop, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 VOGELTJES ZONDER KOP . 4 porties spruiten. 4 porties aardappelen. 150 gr. soepgroenten (fijngesneden). 1 teen knoflook (finngesnipperd). boter, lookboter (half om half). snufje Provencaalse kruiden. verse zwarte peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Winters gerechtje met vergeten groenten. Overheerlijk.

INGREDIENTEN

4 dunne lapjes varkensvlees, 250 gr varkensgehakt, 100 gr postelein, olijfolie - boter, peper - zout, , Zalfje van aardpeer:, , 6 aardperen, 1 scheutje melk, 1 blokje kippenbouillon, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje room, 1 klontje boter, zout, , Gebakken aardperen:, 200 gr boter, 6 aardperen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink, spruitjes en aardappelen in sausje van augur

INGREDIENTEN

4 vogeltjes zonder kop, *4 porties spruitjes, *4 porties aardappelen, *250 gram soepgroenten fijngesneden, *1 teentje knoflook, fijngesnipperd, *boter, lookboter ( half om half ), *snuifje Provencaalse kruiden, *verse zwarte peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 4 gedroogde pruimen, 120 gr. gevogeltegehakt, ajuin, wordtel, prei, kruidentuiltje, 1 potje truffelschilfers, boter, olijfolie, sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gram gehakt half om half, 100 gram champignons, 1 ei losgeklopt, 2 beschuiten fijngewreven, 50 gram ontvelde pistachenootjes en dan fijngehakt, 1 el chilipoeder zoet, peper en zout, 500 gram magere kalfslapjes, 4 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenfond, 1 flesje Grimbergen Blond 30 cl, 2-3 el allesbinder, bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld met geitenkaas en tapenade.

INGREDIENTEN

4 konijnenruggen, 75 g geitenkaas, 10 g tapenade, 1 ei, 8 reepjes gerookt spek, 4 stuks witloof, 8 takjes rozemarijn, 1 soeplepel gemengde, gehakte tuinkruiden, 2 dl room, 1 dl bruine fond, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde vink met pittige saus

INGREDIENTEN

1 ui, 4 halve perziken, 4 g boter, 4 blinde vinken, 3 el sinaasappel marmelade, 1 el bouillon poeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink van rund, gevuld met pruimen en ganzenlever op een bedje van linzen met opperdoezen, saus van la Trappe en appelstroop.

INGREDIENTEN

Voor de blinde vink:, , 4 bieflapjes, , 4 pruimen, , 4 x 25 g ganzenlever,, , Voor het bedje:, , 60 g ontbijtspek, , , , 100 g Opperdoezer aardappeltjes, , 100 g linzen (geweekt), , mespuntje kerry, , 1 fijngehakt sjalotje, , 1/2 fijngehakt teentje knoflook,, , , Voor de saus:, , 1/2 flesje trappistenbier la Trappe, , 50 g appelstroop, , 100 g jus de veau, , 50 g boter om te monteren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik gewoon bedacht aan het eind van de middag toen ik boodschappen deed. Heb het gemaakt voor mijn man en mij. Het is het begin van de herfst, overdag is het nog warm, in de ochtend en in de avonds is  het al koeler. Vandaar een nog beetje zomers stamppotje à la Willy.  

INGREDIENTEN

Runder vink: biologisch rundergehakt, biologische katenspek, Zwarte peper, kerrie, curcuma, kleine stukjes in de zon gedroogde tomaatjes, kokosmelk, kokosolie, , , Stamppot: bio aardappelen, zoete aardappel, paar blaadjes witte kool, snijbonen, kokosolie, olijfolie, parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 dunne lapjes escalopes,varkensvlees., * 150gr gehakt., * 40gr krabvlees., * 1 eetlepel olijfolie., * 1 snede witbrood,geweekt in wat melk., * 2 fijngesnipperde sjalotjes., * 1 fijngesnipperd teentje knoflook., * 1 ei., * 2 eetlepels cognac., * 1 wortel,brunoise gesneden., * 1 ui,brunoise gesneden., * 1 glas water., * 1 eetlepel zoete sojasaus., * 150gr sojascheuten.(taugé)., * 1 stukje gember,2cm,fijngehakt., * 2 eetlepels vers genipperde koriander., * 50 gr voorgekookte rijst., * 50gr boter., * Versgeraspte peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr rijst,- 4 grote bladeren van kool,- olijfolie,- 2 gehakte uien,- look,- suiker,- 300 gr kalfsgehakt,- 200 gr varkensgehakt,- 30 gr peterselie,- 1 el tomatenpuree,- 1 blik gepelde tomaten,- komijnpoeder,- 50 gr boter,- en komijnzaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 varkenslapjes (van het hespengebraad), 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 varkenslapjes (van het hespengebraad) 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper & zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

© Landvoogd Belgique

INGREDIENTEN

4 varkenslapjes (van het hespengebraad) -, 200 g varkensgehakt-, 1 ui-, 1 teentje knoflook-, 2 wortelen-, 1 courgette-, 1 blik gepelde tomaten-, 1 dl vleesbouillon-, 30 g rozijntjes-, 200 g couscousgries-, olijfolie-, boter-, 1 eetlepel bloem-, nootmuskaat-, 1 takje tijm-, 1 blaadje laurier-, peper-, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr rijst, 4 grote bladeren van jonge kool, olijfolie, 2 gehakte uien, look, suiker, 300 gr kalfsgehakt, 200 gr varkensgehakt, 30 gr gehakte peterselie, 1 el tomatenconcentraat, 1 blik gepelde tomaten, komijnpoeder, 50 gr boter, komijnzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bieten met blokjes spek zonder zwoert

INGREDIENTEN

Garen bietjes azijn suiker kaneel zout en spek om uit te bakken, gekookte aardappelen, kan lekker zijn met een sausijsjes of blinde vink

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4-5 aardappelen, 1 blinde vink p.p., 1 rode paprika, een stuk of wat champignons, ± 50 gram boter, bieslook, wat zout, peper en bloem, een paar plakken belegen 40+ of volvette kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekkere groente

INGREDIENTEN

1 zakje groente a la carte broccoli mat kaassaus, verse aardappelpuree of puree uit een pakje voor 2 personen., 50 gr.geraspte jong belegen kaas, 1 a 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetl.amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk voor Kerst

INGREDIENTEN

1 zakje HAK broccoli met kaassaus, verse aardappelpuree of puree uit een zakje voor twee personen, 50 g geraspte jongbelegen kaas, 1 a 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel amandelschaafsel,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg spruitjeszout2 niet te rijpe bananen1 eetl. citroensap1 eetl. boter1 theel. kerriepoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 500 g panklare rode kool (C1000 Vers), 1/2 tl chilipoeder, 2 el azijn, 3 el rode wijn, 2 el rietsuiker, peper, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook(gesnipperd), 500 g panklare rode kool, 1/2 tl chilipoeder, 2 el azijn, 3 el rode wijn, 2 el rietsuiker, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top