1. Home
  2. Recepten
  3. Blinde Vink

Blinde vink recepten (41) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Blinde Vink

INGREDIENTEN

? 4 blinde blinde kalfsvinken ? 50 gram boter ? 2 schijven ananas ? 2 eetlepels gember siroop ? 2 eetlepels kerrie (naar smaak) ? 1/4 liter creme fraiche ? zout ? peper

Bereidingswijze

Snijd de ananas in kleine stukjes. In de uitgebruisde boter de gepeperde vinken rustig bakken en regelmatig keren (? 10 a 12 minuten). Haal de vinken uit de pan en houdt ze warm. Roer de kerrie door de rest van de boter en voeg de creme fraiche en de gembersiroop toe (zacht vuur). Rustig verwarmen en de stukjes ananas doorroeren. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren bij de kalfsvinken. Tip Prima te combineren met spekjes, uitjes, frites en salade.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink

INGREDIENTEN

4 blinde vinken, 1 bloemkool, 4 porties aardappelen, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, het wit van een halve prei, 200 ml magere room, 2 eetlepels ketchup, boter, olijfolie, peper uit de molen en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink

INGREDIENTEN

1 kalfschnitzel per persoon, ? 200 gram kalfsgehakt, ? kruiden naar smaak, ? peper, ? boter of olie, ? cocktailprikkers, , De enige echte vink wordt gemaakt van kalfsvlees. Dat kunt u ook zelf. U kunt dan varieren met de samenstelling van de vulling., , Neem een kalfschnitzel per persoon. Rol de schnitzel goed uit zodat het een paar millimeter dik is. Snijdt het in drie (maximaal vier) repen. Neem ongeveer 200 gram kalfsgehakt en maak dit aan met peper en kruiden naar smaak. Voeg geen extra zout toe omdat zout het vocht aan het vlees onttrekt. Verdeel het gehakt over de reepjes kalfsschnitzel en zet het lapje met een cocktailprikker- tje vast. Verwarm boter of olie in een braadpan en bruin de vinkjes rondom (niet te hete boter) en bak ze gaar., ,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

blinde vink

Lekker vlees bij een uitgebreid diner

INGREDIENTEN

Dun gesneden runderlapje, gehakt, champignons, mosterd, augurkjes

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  •  
  •  60-120 min.

blinde vink

Blinde vinken van kabeljauw met garnalen Dit lekker Exotische recept is in 15 min klaar smullen maar!!

INGREDIENTEN

100 gram kabeljauwfilets, 50 gram grijze garnalen, 2 eetlp gehakte petercelie, 1 thee lp sojasaus

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Blinde Vink Met Rijst

Receptje van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

2 blinde vinken, 1 groene paprika, 1 vleestomaat, tijm (liefste vers), rijst

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Blinde vink met lauwwarme bloemkool

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes, zout, 4 blinde vinken, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 2 1/2 el vloeibaar bakvet, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink met lauwwarme bloemkool

INGREDIENTEN

1 in kleine roosjes geplukte bloemkool * zout * 4 blinde vinken * 2 1/2 eetlepels boter * 1 in dunne ringetjes gesneden bosui *2 cups mosterdressing.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink met lauwwarme bloemkool

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes -, zout -, 4 blinde vinken -, 2 1/2 eetlepels vloeibaar bakvet -, 1 bosuitje, in dunne ringetjes -, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Blinde vink met lauwwarme bloemkool

INGREDIENTEN

=1 Bloemkool,in kleine, roosjes., =4 Blinde vinken, =2,5 el bakken en braden., =1 Bosuitje,in dunne ringe-, tjes, =Zout, =2 Cups mosterddressing, [Johma]

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Blinde vink met lauwwarme bloemkool

Blinde vink met lauwwarme bloemkoolBron:www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 bloemkool, in kleine roosjes, zout, 4 blinde vinken, 2 1/2 el vloeibaar bakvet (Bakken & Braden, C1000 Selectie), 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Blinde vink met roomsaus

INGREDIENTEN

1/2 ui, 3 eetl. boter, 4 blinde vinken, 1 eetl. bloem, 1/4 theel. salie, 1/4 l. slagroom, 1 eetl. citroensap.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde vink met roomsaus

INGREDIENTEN

? ui, 3 eetl. boter, 4 blinde vinken, 1 eetl. bloem, ? theel. salie, 1/8 l. slagroom, 1 eetl. citroensap.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde Vink Met Voorjaarsgroenten

Super slank, 215 kcal !

INGREDIENTEN

25 g boter, 4 blinde vinken, zout, peer, 50 g peultjes, 50 g sperziebonen in schuine stukjes, 4 worteltjes in reepjes, 1 tl tomatenpuree, 21/2 dl vleesbouillon

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink in roomsaus

Blinde vink in roomsaus en bloemkool

INGREDIENTEN

4 blinde vinken, 1 bloemkool, 4 porties aardappelen, 2 sjalotten, 4 teentjes knoflook, het wit van een halve prei, 200 ml magere room, 3 eetlepels ketchup, boter, olijfolie, peper uit de molen en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

blinde vink in ossenstaartsaus

INGREDIENTEN

1blik ossestaartsoep 500gr fijne worteltjes en erwtjes 4 blinde vinken 1ui peterselie tijm laurier en magarine

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

blinde vink met bleekselderijstamppotje

INGREDIENTEN

1½ kg C1000 kruimig kokende aardappelen, zout, 1 struik bleekselderij, 4 el C1000 Bakken & Braden vloeibaar, 4 blinde vinken, 1 bakje Maggi doseerjus naturel,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Orientaalse Blinde Vink

INGREDIENTEN

4 kalfs blinde vinken, 2 schijven ananas, peper, 50 gram boter, 2 el kerriepoeder, 250 ml creme fraiche, 2 el gembersiroop, zout.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink met spruitjes

Blinde vink, spruitjes en aardappelen in sausje van augur

INGREDIENTEN

4 vogeltjes zonder kop, *4 porties spruitjes, *4 porties aardappelen, *250 gram soepgroenten fijngesneden, *1 teentje knoflook, fijngesnipperd, *boter, lookboter ( half om half ), *snuifje Provencaalse kruiden, *verse zwarte peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink met aardpeer

Winters gerechtje met vergeten groenten. Overheerlijk.

INGREDIENTEN

4 dunne lapjes varkensvlees, 250 gr varkensgehakt, 100 gr postelein, olijfolie - boter, peper - zout, , Zalfje van aardpeer:, , 6 aardperen, 1 scheutje melk, 1 blokje kippenbouillon, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje room, 1 klontje boter, zout, , Gebakken aardperen:, 200 gr boter, 6 aardperen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink met spruitjes

INGREDIENTEN

4 VOGELTJES ZONDER KOP . 4 porties spruiten. 4 porties aardappelen. 150 gr. soepgroenten (fijngesneden). 1 teen knoflook (finngesnipperd). boter, lookboter (half om half). snufje Provencaalse kruiden. verse zwarte peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blinde vink van kwartel met truffelsaus

INGREDIENTEN

4 kwartels, 4 gedroogde pruimen, 120 gr. gevogeltegehakt, ajuin, wordtel, prei, kruidentuiltje, 1 potje truffelschilfers, boter, olijfolie, sojasaus

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een Belgische Blonde Blinde Vink

INGREDIENTEN

200 gram gehakt half om half, 100 gram champignons, 1 ei losgeklopt, 2 beschuiten fijngewreven, 50 gram ontvelde pistachenootjes en dan fijngehakt, 1 el chilipoeder zoet, peper en zout, 500 gram magere kalfslapjes, 4 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenfond, 1 flesje Grimbergen Blond 30 cl, 2-3 el allesbinder, bieslook

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld

In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld met geitenkaas en tapenade.

INGREDIENTEN

4 konijnenruggen, 75 g geitenkaas, 10 g tapenade, 1 ei, 8 reepjes gerookt spek, 4 stuks witloof, 8 takjes rozemarijn, 1 soeplepel gemengde, gehakte tuinkruiden, 2 dl room, 1 dl bruine fond, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pittige vink

Blinde vink met pittige saus

INGREDIENTEN

1 ui, 4 halve perziken, 4 g boter, 4 blinde vinken, 3 el sinaasappel marmelade, 1 el bouillon poeder

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Blinde Vinken

Blinde vink van rund, gevuld met pruimen en ganzenlever op een bedje van linzen met opperdoezen, saus van la Trappe en appelstroop.

INGREDIENTEN

Voor de blinde vink:, , 4 bieflapjes, , 4 pruimen, , 4 x 25 g ganzenlever,, , Voor het bedje:, , 60 g ontbijtspek, , , , 100 g Opperdoezer aardappeltjes, , 100 g linzen (geweekt), , mespuntje kerry, , 1 fijngehakt sjalotje, , 1/2 fijngehakt teentje knoflook,, , , Voor de saus:, , 1/2 flesje trappistenbier la Trappe, , 50 g appelstroop, , 100 g jus de veau, , 50 g boter om te monteren

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Septemberstamppotje met kool en snijboontjes En runder vink

Dit recept heb ik gewoon bedacht aan het eind van de middag toen ik boodschappen deed. Heb het gemaakt voor mijn man en mij. Het is het begin van de herfst, overdag is het nog warm, in de ochtend en in de avonds is  het al koeler. Vandaar een nog beetje zomers stamppotje à la Willy.  

INGREDIENTEN

Runder vink: biologisch rundergehakt, biologische katenspek, Zwarte peper, kerrie, curcuma, kleine stukjes in de zon gedroogde tomaatjes, kokosmelk, kokosolie, , , Stamppot: bio aardappelen, zoete aardappel, paar blaadjes witte kool, snijbonen, kokosolie, olijfolie, parmezaanse kaas,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde vinken gevuld met krab.

INGREDIENTEN

* 4 dunne lapjes escalopes,varkensvlees., * 150gr gehakt., * 40gr krabvlees., * 1 eetlepel olijfolie., * 1 snede witbrood,geweekt in wat melk., * 2 fijngesnipperde sjalotjes., * 1 fijngesnipperd teentje knoflook., * 1 ei., * 2 eetlepels cognac., * 1 wortel,brunoise gesneden., * 1 ui,brunoise gesneden., * 1 glas water., * 1 eetlepel zoete sojasaus., * 150gr sojascheuten.(taugé)., * 1 stukje gember,2cm,fijngehakt., * 2 eetlepels vers genipperde koriander., * 50 gr voorgekookte rijst., * 50gr boter., * Versgeraspte peper & zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde kalfsvink in kool

INGREDIENTEN

250 gr rijst,- 4 grote bladeren van kool,- olijfolie,- 2 gehakte uien,- look,- suiker,- 300 gr kalfsgehakt,- 200 gr varkensgehakt,- 30 gr peterselie,- 1 el tomatenpuree,- 1 blik gepelde tomaten,- komijnpoeder,- 50 gr boter,- en komijnzaadjes.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde kalfsvink in kool

INGREDIENTEN

300 gr rijst, 4 grote bladeren van jonge kool, olijfolie, 2 gehakte uien, look, suiker, 300 gr kalfsgehakt, 200 gr varkensgehakt, 30 gr gehakte peterselie, 1 el tomatenconcentraat, 1 blik gepelde tomaten, komijnpoeder, 50 gr boter, komijnzaadjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Blinde vinken met couscous

© Landvoogd Belgique

INGREDIENTEN

4 varkenslapjes (van het hespengebraad) -, 200 g varkensgehakt-, 1 ui-, 1 teentje knoflook-, 2 wortelen-, 1 courgette-, 1 blik gepelde tomaten-, 1 dl vleesbouillon-, 30 g rozijntjes-, 200 g couscousgries-, olijfolie-, boter-, 1 eetlepel bloem-, nootmuskaat-, 1 takje tijm-, 1 blaadje laurier-, peper-, zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Blinde vinken met couscous

INGREDIENTEN

4 varkenslapjes (van het hespengebraad), 200g varkensgehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl vleesbouillon, 30g rozijntjes, 200g couscousgries, olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, nootmuskaat, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bieten Met Spek

Bieten met blokjes spek zonder zwoert

INGREDIENTEN

Garen bietjes azijn suiker kaneel zout en spek om uit te bakken, gekookte aardappelen, kan lekker zijn met een sausijsjes of blinde vink

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkool

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4-5 aardappelen, 1 blinde vink p.p., 1 rode paprika, een stuk of wat champignons, ± 50 gram boter, bieslook, wat zout, peper en bloem, een paar plakken belegen 40+ of volvette kaas,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gegratineerde Broccolischotel Met Amandelen

Makkelijk voor Kerst

INGREDIENTEN

1 zakje HAK broccoli met kaassaus, verse aardappelpuree of puree uit een zakje voor twee personen, 50 g geraspte jongbelegen kaas, 1 a 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel amandelschaafsel,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoetzure rode kool

INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 500 g panklare rode kool (C1000 Vers), 1/2 tl chilipoeder, 2 el azijn, 3 el rode wijn, 2 el rietsuiker, peper, zout,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hazenrug gevuld met eendenlever

Bijzonder lekker gerecht voor de echte wildliefhebbers onder ons.

INGREDIENTEN

-1 hazerug van circa 350 g, -100 g rauwe eendenlever, -olie en boter, -25 cl wildfond, -1 el slagroom, -zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koolrolletjes van savooiekool met verse worst

Koolrolletjes kom je in de hele wereld tegen. Vooral in Oost-Europa. In Hongarije heten ze töltött káposzta en zijn ze gevuld met rijst en gehakt. In Oekraïne zijn het holubtsi. De Russen noemen ze golubtsy, oftewel "duifjes", wat waarschijnlijk in de verte weer verband houdt met onze "blinde vink" of de Vlaamse "vogel zonder kop". De Poolse versie lijkt veel op de Russische en wordt geserveerd met een zoet-zure tomatensaus. Ook de Chinezen kennen ze. Er is zelfs een Chinese koolrolletjessoep. Een voedzaam gerecht, economisch, van eenvoudig te verschaffen bestanddelen en makkelijk te maken. Vandaar waarschijnlijk de populariteit. Hier een Nederlandse variant met een "eigen" draai.

INGREDIENTEN

8 grote savooiekoolbladeren, 1 middelgrote ui, 1/2 kg grove verse worst, 1/2 liter runderbouillon, 1 geraspte wortel, 1 tl tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, zout, peper, kerriepoeder

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Banaanvinken

We kennen de rundervink, de blinde vink, het verstopte ei en zie hier de variatie met de banaanvink met een zeer toepasselijk sausje.

INGREDIENTEN

4 iets dikker gesneden plakken ontbijtspek, , 300 gr rundergehakt, 2 bananen, 1 beschuit, 1 ei, kerriepoeder, zout en versgemalen peper, bloem,, Voor de saus:, 1 banaan, geprakt, 2 el yoghurt, 1 bekertje creme fraiche, 2 tl kerriepoeder, zout en peper, beetje honing,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hazerug gevuld met eendenlever

Gastronomen en lekkerbekken...dit gerecht is voor jullie!!

INGREDIENTEN

-1 hazerug (ontvliesd), -100 g rauwe eendenlever, -olie en boter, -25 cl wildfond, -1 el slagroom, -zout en peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kippenrollade met eekhoorntjesbrood en gerookte eendenborst

INGREDIENTEN

2 enkele kippenfilets * 2 eetlepels pikante mosterd * 12 dunne plakken gerookte eendenborst * 2 sjalotjes * 4 witte boterhammen zonder korst * 8 eetlepels room * 100 g vers eekhoorntjesbrood * 1/2 bosje platte peterselie * 1 teentje knoflook * 1 ijsbergsla * boter * 1,5 dl room * het sap van 1/2 sinaasappel * 1 eetlepel korianderpoeder * een mespuntje chilipoeder * peper en zout

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste blinde vink recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top