7.773 bleekselderij recepten

  • Top 100

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen).

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept voor de lijners onder ons. Deze soep van verse groenten en bouillon kunt u onbeperkt eten. Deze soep zorgt voor een geweldige vulling en biedt voldoende voedingswaarde.

INGREDIENTEN

150 gr broccoli, de roosjes 2 el olijfolie 1 stengel blaakselderij, in plakjes 2 teentjes knoflook, gekneusd 0.5 l kippenbouillon half bosje verse basilicum, in reepjes peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen!
Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar… soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden.
Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  120 min. <

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met kalfsvlees, mozarella, parmenzaanse kaas en een tomatensaus. Veel werk?? Neem kant en klaar gepaneerde snitzels en een pot Italiaanse tomatensaus

INGREDIENTEN

4 kalfslappen van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grofgeraspte mozarella, 60 gram versgeraspte parmenzaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de garnering., , VOOR DE SAUS:, , 1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel. zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met gedroogde tomaten.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui,1 struik bleekselderij, 4 in repen gesneden gedroogde tomaten op olie,11/2 dl. witte wijn en 1/2 groentebouillon tablet,peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken in witte wijn

INGREDIENTEN

4 bossen bleekselderij, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, 125 ml droge witte wijn, 75 ml. kippebouillon, peterseliebieslook en/of paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout * gekookte ham * boter * bechamelsaus * tomatensaus * geraspte kaas * paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een tapa van bleekselderij met gorgonzola, pijnboompitten en olijven

INGREDIENTEN

* 175 gram gorgonzola op kamertemperatuur, * 3 eetlepels droge sherry, * 6 stengels bleekselderij, * 40 gram zwarte olijven zonder pit, * 25 gram geroosterde pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Verrassend, klonk niet sprankelend, maar is erg lekker

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengel bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels ketchup, 2 dl. vleesbouillion, 1 dl rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker veel groenten. Een slank, erg lekker en vooral snel wokgerecht. Lekker met pesto en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slank ovengerecht wat p.p. ca. 195 kcal. bevat.

INGREDIENTEN

75 gr. roomkaas op kamer temperatuur, 1 volle eetl. grove mosterd, 4 enkele kipfilets van ca. 75 gr. elk, 8 plakjes rauwe ham.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

INGREDIENTEN

1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zelfs de moeilijkste eters vinden dit lekker. Een ove(n)heerlijke gerecht, als extra gerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 stronk Bleekselderij, 250 ml Zure room, 200gr Geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Groentegerecht past goed bij rijsttafel of een oosterse vis-of vleesschotel

INGREDIENTEN

1 flinke struik bleekselderij, 2 sjalotjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 appels, 2 stengels bleekselderij, 2 perssinaasappels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  •  …
  •  0-10 min.

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  120 min. <

Apart borrelhapje!

INGREDIENTEN

1 struik Bleekselderij - 100 gr. Gorgonzola - 100 gr. Boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 el mayonaise, 2 el kerriepoeder, 2 el citroensap, 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 struiken bleekselderij * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Snel borrelhapje met kaas

INGREDIENTEN

6 mooie stengels bleekselderij, 250 gr roomkaas met kruiden, peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, * 1 komkommer, * 1 appel friszuur (bijv. Granny Smith), * 4 el olijfolie extra vierge, * 1 el rodewijnazijn, * 2 tl grove mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2011
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zachte soep. Extra lekker door de knapperige reepjes bleekselderij erin.

INGREDIENTEN

250 gram schoongemaakte knolselderij - 2 aardappels (kruimige soort) - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 2 kippenbouillon- of groentenbouillon-tabletten - 2 stengels bleekselderij - 2 eetlepels gesneden selderijblaadjes - peper en zout naar smaak - 2 eetlepels zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heb je dat ook wel eens? Een recept met 3 stengels bleekselderij? Wat doe je dan met de rest? Nu bijvoorbeeld dit. Je maakt er een lekkere frisse salade van.

INGREDIENTEN

De binnenste stengels en het groen van een struik bleekselderij, 1 groene appel, 3 eetlepels mayonaise, vers gemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker borrelhapje dat makkelijk en snel klaar is.

INGREDIENTEN

Paar stengels bleekselderij* 150 tot 200 gram pate* 2 el cognac.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, 1 blikje ananasstukjes, 75 gram rozijnen, 1 bekertje zure room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 300 gram bleekselderij, gewassen en in stukken van ca. 6 cm gesneden, - 250 ml groentebouillon, , , Voor de kaassaus:, - 1 el. bloem, , - 2 el. olie, - 100 g kaas naar keuze, in blokjes, , - 100 ml melk, , - zout, - peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 tl mosterd, 3 el wittewijnazijn, 4 el olijfolie extra vierge, 8 gr dille, fijngesneden, 1 struik bleekselderij, dun geschild, 1 komkommer, in halve plakjes, 200 gr feta

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.

INGREDIENTEN

3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 gr wortel - 2 el olijfolie - 2 theel gedroogde oregano - 200 gr geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 gr feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl fijngehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een aparte smaak aan de bleekselderij door her karamelliseren.

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, ? tablet kippenbouillon, 1? eetlepel suiker, 1 klontje boter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Speciaal voor mensen met een dieet!

INGREDIENTEN

250 gram bleekselderij, 1 eetlepel margarine, 1 tomaat, ? ui., Peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram bleekselderij - 1 eetlepel mayonaise - room culinair - gembersiroop - 400 gram krieltjes - 1 appel - 75 gram walnoten - 100 gram hamblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept voor de combimagnetron, maar met een kleine aanpassing in het recept kan het ook in de magnetron worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

* 1 struik bleekselderij, , * 1 blik tomaten (stukjes), , * 1/4 ui, , * 1/2 theel. tijm, , * zwarte peper, , * 25 gr paneermeel, , * 50 gr geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerd met diverse kaassoorten.

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, peper en zout, ong. 200 gr. buitenl.kaas (b.v.blauwschimmel, Brie en Boursin)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij - 2 el olie - 1 tl tijm - 2 laurierbladeren - 1/2 tl zout - peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

300 kcal.

INGREDIENTEN

Een moot zalm van ongeveer 150 gram, 1 bosje bleekselderij, 2 aardappelen zo groot als een ei, zout - peper - olijf of andere plantaardige olie - theel. bloem - kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies