214 bleekselder recepten

INGREDIENTEN

1 selderplant, 40 gram boter,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 asperges, 1 preiwit, ½ bleekselder, 2 uien, 250 ml room, 100 ml room (half opgeklopt), 3 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 2 teentjes knoflook, 4 takjes peterselie (of basilicum), peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2013
  • Europees
  •  20-30 min.

Gewokte gambia's met tomaat en bleekselderij. De zgn. Henrike31's 'gambiiiiiiiaaaaaaaaaaa's !!!

INGREDIENTEN

14 gamba?s, 1 rode peper, 1 rode ui, 2 tenen verse knoflook, 1 flinke stengel bleekselderij, 3 tomaten, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 rood pepertje, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Hele verassende combinatie! Pittig & hartig, licht & fris tegelijk.Mmmmmm....

INGREDIENTEN

* 4 zoute haringen* 2 gekookte bietjes (200 gram)* 100 gram eikenblad sla* 100 gram rucola* 100 gram lollo biondo* 50 gram bleekselderij (dunne stengel met blad)* 1 teentje verse knoflook* ? eetlepel fijngehakte verse peterselie* 1? eetlepel natriumarme grove mosterd* ? eetlepel olijfolie* 1 vers rood pepertje * evt. extra (zwarte) peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke saus, kan bij pasta, en ravioli of gewoon turks brood

INGREDIENTEN

300 g rundergehakt, 100 g varkensgehakt, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselder, 2 teentjes knoflook, 6 verse tomaten, 3 el olijfolie, 2 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 4 el tomatenpuree, gedroogde oregano, 2 takjes verse rozemarijn, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een Vlaamse hutsepot met aardappelen, groenten en spruitjes.Een verrukkelijk, rustiek herfstmaal.Recept van het sterrenrestaurant "Comme Chez Soi" in Brussel

INGREDIENTEN

500 gram spruitjes, 1 kilo geschilde aardappelen, 200 gram uien, 250 groene kool ( alleen het lichtgroene gedeelte), 125 gram worteltjes, 50 gram bleekselder, 125 gram prei ( het witte deel), 100 gram raapjes, alle hoeveelheden gelden voor schoongemaakte groenten, 50 gram boter, 750 cl fonds van kip, 1 bouquet garni(1 takje tijm, 1 laurierblaadje en een paar takjes peterselie)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 zoete ui, olie, 500 g aardappelen, 300 g bleekselder, 1 rode paprika, 1 kleine courgette, look, 1 groentebouillontablet, verse basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

De echte bereiding van kalfsvlees met tonijn saus ......lekker

INGREDIENTEN

Voor 6 personen 800gr kalfsmuis,40g boter,olio 1glas witte wijn 1wortel 1 bleekselder 100gr tonijn onder olie 2anjovis onder zout of in blik 1citroen p&z

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Weightwatchersrecept 4 points per persoon

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets(200 gr. elk), 1 kg gepelde tomaten, 200 gr. wortelen, 1ui, 2 takjes bleekselder, 1 knoflookteentje, 4 EL droge witte wijn, 4 KL olijfolie, 1 vleesbouillonblokje, 1 KL gedroogde tijm, 1 laurierblad, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker stuk vlees ,

INGREDIENTEN

1kg.varkensschouder met zwoerd/2 grote uien/1winterwortel/1/4 selderijknol /2stelen bleekselder zout/peper/boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

24 mini pasteitjes van boter, 50 gr boter, 50 gr bleekselder, 50 gr wortelen, 100 gr gepelde garnalen, 1 el gehakte peterselie, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Voorgerecht/soep voor 4 pers. 40 Kcal/pers. bereidingstijd 30 min.

INGREDIENTEN

200 g prei; 50 g (1 stengel) bleekselder; 150 g wortel; 300 g bloemkool; 1 l groentebouillon; 1 teentje look; peper; ketjap manis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2004
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bos bleekselder, 4 el blauwe schimmelkaas, 1 el zure room, 1 el appeldiksap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg Tomaten - 2 dikke uien - 3 a 4 stengels bleekselder - 2 wortelen - 3 blokjes kippebouillon - 1 handje vermicelli - 200 gr gemengd gehakt .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bulgur bevat mangaan, wat de botten versterkt en zo osteoporose helpt voorkomen

INGREDIENTEN

3 theelepels olijfolie, 4 bosuitjes, 2 tenen knoflook, 1 wortel, 1 stneel bleekselder, 250 g. champignons, 200 g. bulgur, 3 3/4 dl. kippenbouillon, 1 theelepel rozemarijn, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  •  …
  •  10-20 min.

Een vlugklaar borrelhapje

INGREDIENTEN

1 middelgrote panklare struik bleekselder, 3 eetl. citroensap, chilipoeder, 125g. mon chou of danish blue, 4 eetl.cognac, aroma

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Lekker voor tussen de middag.

INGREDIENTEN

2 eieren- 2 bleekselder stelen- handje walnoten (een beetje in brokjes gemaakt)-3 eetlepels mais-4 eetlepels augurk- 3 eetlepels mayonaise- 3theelepel kerrie- groene aromat.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  •  …
  •  10-20 min.

Zomertijd is barbecuetijd! Meteen het moment om eens origineel met kippenvlees uit de hoek te komen.- Voor 4 personen -

INGREDIENTEN

4 kippenbouten ; Kipkruiden met zout;, 2 eetlepels olijfolie;, 2 eetlepels ciderazijn;, 2 theelepels tabasco;, 2 knoflookteentjes, fijngehakt, , Voor het garnituur:, , knapperige stengels bleekselder;, Blue-cheese dressing (meng 35 g blauwe kaas met 60 ml room, 2 eetlepels mayonaise, een scheutje melk, peper en zout)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  •  …
  •  20-30 min.

Caponata-Siciliana . Lauwwarm serveren bij gebakken of bbq vis / wit vlees ofwel koud als voorgerechtje met wat geroosterd brood er bij .

INGREDIENTEN

Olijf-olie - 2 aubergines - 1 ui - 3 tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 50 gram zwarte ontpitte olijven - 2 stengels bleekselder of minder naar believen - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels wijnazijn - 1 eetlepel suiker - peper en evt. zout - peterselie om te garneren .

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2007
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

W.W.recept voor 2 pers.; 4,5 Pt /pp

INGREDIENTEN

2 kalfslapjes, 130gr elk, - 200gr perzik, - 100gr ui, - 100gr bleekselder, - 100ml water, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel chilisaus, - 2 koffielepels margarine, - ? eetlepel tomatenketchup, - ? eetlepel maiszetmeel, - ? koffielepel lookpoeder, - ? koffielepel paprikapoeder, - Peper/Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kcal 55

INGREDIENTEN

2 takjes bleekselder - 1 middelgrote tomaat - gehakte peterselie - 1 el luchtige saus naar keuze ( sauzen)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gr victoriabaars, peper en eventueel zout, 2 el olijfolie, **courgettesaus, 80 gr ui, 60 gr bleekselder, 300 gr courgette, 1 el olijfolie, 1 dl water, 1 el witte wijnazijn, 1 el bloem, paprikapoeder, peper en eventueel zout, 1/2 dl halfvolle melk

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mosselfeest kan beginnen

INGREDIENTEN

3 kg mosselen, 1 kleine ajuin, 2 stelen bleekselder, 1 venkelknol, 3 sinaasappelen, enkele safraandraadjes, 5 gedroogde tomaten, roomse kervel ( smaak die veeleer naar anijs neigt)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kan als voorgerecht of als lunch/brunch = 155 Kcal per persoon.

INGREDIENTEN

350 gr champignons, 60 gr sjalotjes, 50 gr bleekselder, 1 eetl. zachte bakmargarine, 10 gr bloem, 2 dl groentebouillon, 20 ml witte wijn, 30 ml halfvolle koffieroom, 1 eetl. fijngehakte peterselie, peper (eventueel zout), 4 sneden geroosterd brood.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Kan als voorgerecht of als lunch/brunch = 155 Kcal per persoon. van "vifke"

INGREDIENTEN

350 gr champignons, 60 gr sjalotjes, 50 gr bleekselder, 1 eetl. zachte bakmargarine, 10 gr bloem, 2 dl groentebouillon, 20 ml witte wijn, 30 ml halfvolle koffieroom, 1 eetl. fijngehakte peterselie, peper (eventueel zout), 4 sneden geroosterd brood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Wanneer men er blokjes kaas bijvoegt kan dit ook als volwaardige maaltijd worden opgediend.

INGREDIENTEN

1 zure appel; sap van ? citroen; 150 g bleekselder; 25 g walnoten; dressing; 1 el rozijnen; pezo

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr chinese mie,- 1/2 ui,- 2 teentjes look,- 1 stengel bleekselder,- 150 gr kipfilet, in dobbelsteentjes gesneden,- 150 gr gepelde garnalen, in kleine stukjes gesnededn,- 2 el ketjap,- 3 el olie, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze stoemp is vochtiger dan de Nederlandse stamppot, en is een authentiek Brussels gerecht afkomstig van de chef Pierre Wynants van "Comme chez Soi"

INGREDIENTEN

-400 g uien, -500 g groene kool (alleen het lichtgroene deel), -250 g worteltjes, -100 g bleekselder, -250 g prei (alleen het witte deel), -200 g raapjes, -500 g spruitjes, -100 g boter, -1,5 liter kippefond, -1 bouquet garni (2 takjes tijm,1 laurierblad,en een paar takjes peterselie, bijeen gebonden), -1 kg aardappelen (geschild), -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 4 stengels bleekselder, 1 prei, 1 wortel, 1 courgette, enkele bloemkoolroosjes, margarine, 1 l rundsbouillon, 1 blik gepelde tomaten (400 g), 1 takje tijm, 1 laurierblad, peper en zout, 50 g vermicelli, parmezaan

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  •  …
  •  30-60 min.

Voorgerecht of een lunchgerechtje voor vier pers. 225 Kcal/pers.

INGREDIENTEN

200 g maatjes; 150 g boontjes; 2 tomaten; 50 g bleekselder; 50 g ui; 1/2 granny smith; 12 roze peperbollen; 12 peterselieblaadjes; 10 zachte margarine; citroensap;, Vinaigrette:, , 1 kl mosterd; 1 el wijnazijn; 2 el arachideolie; 2 el water; peper en evt. zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

1 ui - 1/2 bleekselder - 1 preiwit - 1 kg witloof - boter - 6 dl witte wijn - 1 liter Veloutesaus (brick "a la minute" van Knorr) - 250 gr boschampignons - 1 koffielepel curry - 200 gr gerookte eendenborst - wat platte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 3 grote uien * 100g gekookte ham * boter * 200g bleekselder * 3 vleestomaten * 1 glas droge witte wijn * 1 liter vleesbouillon *300g aardappeltjes * tijm * peper * 2 eierdooiers * cayennepeper * peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Runderribstuk met selder

INGREDIENTEN

1 Runderribstuk van 900 gram (zonder been), 1 mooie bleekselder, 1 ui, 1 grote wortel, 10 peterseliestengels, boter, 1 takje tijm, 1 blad laurier, 4 dl kalfsfond, Peper, Zout, 1 el whisky, 1 el gehakte peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Schots Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-200 g biefstuk, -1 eetlepel sojasaus, 1 koffielepel -Worcestershiresaus, -3 eetlepels zonnebloemolie, -1 dl Tongerlo Dubbel Bruin 6?, -50 g verse sluimererwtjes, 1/2 rode paprika, -1 takje bleekselder, 100 g gemengde sla -(liefst met rucola), -peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een stevige bonensoep uit de Amerikaanse staat Oregon

INGREDIENTEN

125 gr kievitsbonen - 125 gr nierbonen(kidney) - 125 gr witte bonen - 125 gr bruine bonen - 2 el plantaardige olie - 1 grote ui - 6 stengels bleekselder - 3 grote wortels - 4 tenen knoflook - 2 laurierbladeren - 7 cups (1 cup = 250 ml) - zout en peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Amerikaans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Nodig voor vier :, 20 lamskoteletjes, 7 teentjes knoflook, 1 venkel, 2 tomaten, 1 grote courgette, 2 stengels bleekselder, 100 g prinsessenboontjes, 3 jonge worteltjes, het groene gedeelte van prei, 200 g sluimererwtjes (peultjes), basilicum, olijfolie, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 l ontvette kippebouillon, 1 mooie braadkip van ong. 1200 gr, het wit van een dikke prei, 250 gr. wortelen, 1/2 bleekselder, 1 grote ui, zout, peper & muskaatnoot, 30 gr. boter, 1 dl room, 3 eierdooiers, gehakte peterselie, kervel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heerlijke feestsoep voor iemand die niet op de calorieën hoeft te letten :-)

INGREDIENTEN

100 gr maïzena,2 liter kippenbouillon van 6 blokjes, 150 gr rijst, 1 l tomatensap,1 groot blik tomatenblokjes, 100 gr boter, 1 grote ui+ 1 grote wortel, heel fijn gesnipperd,1 liter room,mag ook magere room en helft magere melk,2 stengels bleekselder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- pittig aangemaakte tartaar op sneetjes roggebrood, - dunne sneetjes brood belegd met dilleboter en versierd met garnalen, - kleine stukjes meloen met parmaham, - komkommer gevuld met mayonaise vermengd met verse tuinkruiden, - hamrolletjes gevuld met gervais - in kleine porties gesneden, - bleekselder gevuld met blauwe kaas en room, - dadels gevuld met boter en een dubbele hoeveelheid oude kaas, - barquettes gevuld met een mengsel van zalm en mayonaise, - wortelstaafjes, - radijsjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Origineel recept uit Ligurie (Toscane).

INGREDIENTEN

750 g kalfsvlees, schouder of borststuk-, 3 stengels bleekselder--, 1 flinke wortel-, 500 g aardappelen, vastkokers-, 350 g tomaten-, 1 mooie courgette-, 1 ui-, verse rozemarijn-, 2 teentjes knoflook-, olijfolie-, 2 dl witte wijn-, 2 dl rundsbouillon, mag van blokje-, zwarte peper uit de molen en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies