Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Blancheren

Blancheren recepten (1.278) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

blancheren van koolbladeren

Hele koolbladeren (voor bijv. koolrolletjes) zijn heel makkelijk te "blancheren" in de magnetron

INGREDIENTEN

Koolbladeren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  •  
  •  0-10 min.

Groentetaart

Dit is een groentetaart die ondanks dat de meeste ingredienten door kinderen niet lekker gevonden worden, toch graag wordt gegeten.

INGREDIENTEN

, 4 eieren, 1 pond lof, 1 pond prei, 1 pond champignons, geraspte (oude) kaas, creme fraiche, roomboter bladerdeeg, uitgebakken spekjes, Peper en bouillonpoeder naar smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Courgetti Spaghetti ala lowcarb!

Super lekker en gezond pastagerecht maar dan koolhydraatarm! Lekker van pasta genieten, ook als je op dieet bent of voor na het sporten!

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 blikje tonijn of verse tonijn (tonijn op waterbasis als je voor blik kiest), 1/2 blik tomatenblokjes of puree, 125 gr champignons in plakjes, 1 ui, 1 knoflook teen, 1 tl cayennepeper, 1 hand verse basilicumblaadjes, 1 hand kiemen, Citroensap van 1/2 citroen, Olijfolie, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel Paksoi En Champignons

Eenvoudige, maar smaakvolle ovenschotel

INGREDIENTEN

400 g. aardappelen, boter om in te bakken, 1 teen knoflook (geperst), 1 ui (gesneden), 100 g. (kastanje)champignons, 1 paksoi, 2 eieren, 2 theelepels kerrie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Malai Kofta

India is het land waar ik 5 jaar geleden verliefd op ben geworden. De mensen, de kleuren, de geuren en ook zeker het eten. Dit recept heb ik geleerd in een klein dorpje in de buurt van Agra. Daar zaten wij een aantal dagen vast ivm regenoverlast en te laat vertrekkende bussen. In het kleine hotelletje waar we sliepen heb ik de gastvrouw een avond geholpen met koken. Deze Malai Kofta was echt heerlijk! Malai Kofta is een vegetarische versie van gehaktballetjes. Het wordt gemaakt van paneer, een superverse en zachte melkkaas. Laat je niet afschrikken door de flinke ingrediëntenlijst. Het is niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediënten zijn sowieso een must wanneer je Indiaas wilt koken.

INGREDIENTEN

Voor de Paneer:, 3 liter melk, 6 eetlepels citroensap, (dit geeft meer paneer dan je nodig hebt, maar paneer is een kleine week houdbaar in de koelkast en kun je op verschillende manieren verwerken), , Voor de saus:, 3 uien (fijngehakt in de keukenmachine), 1/2 eetlepel heel fijngehakte knoflook, 1/2 eetlepel heel fijngehakte gember, +/- 500 gram verse tomaten (gepureerd in de keukenmachine, of uit blik), Snufje kunjit (geelwortelpoeder), 1 Theelepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 Theelepel korianderpoeder, 1 Theelepel komijnpoeder, Chilipoeder, zout en suiker naar smaak., 150 ml gecondenseerde ongezoete melk (of volle koffiemelk), Scheutje melk, , Voor de paneer-balletjes:, 100 gram doperwtjes (diepvries), 1 wortel, geraspt, 300 gram paneer (je vers gemaakte paneer of voorverpakte), 1 grote aardappel, gekookt en geschild, 5 takjes verse koriander, fijngesneden, 100 gram grof gesneden cashewnoten en rozijnen, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel chaat masala (als je dit niet kunt krijgen, gewoon overslaan), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

ham/prei taart met brie

Een heerlijk luchtige hartige taart die niet zo zwaar en vet is omdat de kaas vervangen is door brie en de slagroom die meestal gebruikt wordt is vervangen door verse roomkaas. De smaak is heel mild, zodat je alle ingrediënten goed kunt proeven .

INGREDIENTEN

1 prei, 150 gram ham, 200 gram verse roomkaas, 3 eieren, 2 teentjes knoflook,100gram brie, 4 plakjes bladerdeeg, peper,zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

Mmmm dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks

INGREDIENTEN

500 gr verse sperziebonen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 10 plakjes rauwe ham, 200 ml slagroom, 25 gr roomboter, 100 ml droge witte wijn (riesling), 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, ¼ el citroenschil, ½ t chilipoeder, 1 laurierblad, Zeezout, Vers gemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Oosterse koolsalade

Met o.a. santen

INGREDIENTEN

1 juur van tevoren blancheren en laten afkoelen,,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!

Dit is eigenlijk een hele luxe Tjap Tjoy met een Thaise twist die barst van de smaken door al die heerlijke frisse lentegroenten. Heel snel klaar (eerst alles klaarzetten), weinig calorieën, dus slank, en super lekker en gezond! Hier kun je je dus letterlijk klem aan eten. Als ik zoiets zie dan spreekt het me qua smaak direct aan. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet, 1 tl maizena, 1 ½ tl sesamolie, 2 cm verse gember, 3 knoflooktenen, 1 rood chilipepertje, zonder zaad, 2 sjalotjes, 2 lente uitjes, 3 stengels bleekselderij, 100 gr haricotverts of kleine sperziebonen, 1 handje sugarsnaps of peultjes, 100 gr champignons, 2 jonge wortels, julienne gesneden, 1 stengel prei, 2 el zonnebloemolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, ½ tl suiker, 1 el sojasaus, 1 el vissaus (nam pla), 1 el droge sherry of chinese rijstwijn, Vers gesnipperde koriander (garnering),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Bloemkool met kaas-preisaus gegratineerd

Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen!

INGREDIENTEN

500 gr bloemkool roosjes, 1 stengel verse prei, 100 gr cherry tomaten, 2 grote aardappels, 25 gr roomboter, 3 el bloem, 300 ml magere melk, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 t paprikapoeder, 1 teentje knoflook (geperst), 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, 50 gr oude kaas geraspt, 2 el vers gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Herfst: romig groente ovenschoteltje met kip

Er is weer volop verse najaarsgroente, de dagen worden korter, het wordt kouder en de tijd van de ovenschoteltjes breekt weer aan. Deze is lekker hartig en romig. Zeer gezonde- en smakelijke hap die je heel snel en makkelijk kan maken.

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets of 3 kleinere, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 tl kerriepoeder, Snufje chilipoeder, Snufje nootmuskaat, 2 teentjes knoflook, geperst, 750 gr gemende verse seizoensgroente (diepvries doperwtjes, bloemkool roosjes, bospeen, broccoli roosjes, sperziebonen, plakjes trostomaat of wat je ook maar lekker vind), 1 bekertje slagroom, 200 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Caponata

Een Siciliaans groentengerecht hetgeen ik voor het eerst heb gegeten in restaurant Case Perotta, op de flanken van de Etna in San Alvio. Het lijkt nog het meest op Ratatouille, maar daarmee doe je eigenlijk tegelijkertijd beide gerechten te kort.

INGREDIENTEN

1 aubergine *** 1 kleine knolselderij *** 1 bosje voorjaarsuitjes *** 1 kleine courgette *** 1 kopje olijf olie *** 4 tomaten *** 1 potje gevulde olijven(12 stuks) *** 1 klein potje kappertjes *** 1 eetlepel tomatenpuree *** 1/2 kopje azijn *** 1 theelepel zout *** 1 theelepel peper uit de molen *** 1 mespunt suiker *** 1 bosje oregano *** 1 eetlepel pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gr bloem, 150 gr roomboter, 1 ei, Beetje zeezout, 2 el koud water, , Voor de vulling:, 500 gr witte asperges, 200 gr gekookte achterham (blokjes), 1 bosje lente uitjes, 1 ui (gesnipperd), 1 bosje platte peterselie (gesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 3 eieren, 150 ml slagroom, Witte peper, Nootmuskaat, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Russische Salade

Dit recept komt van Bianca Boonstra

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 knolselderij, 1 komkommer, 125 gr mayonaise, 150 gr erwten, 3 augurken,6 plakken ham, 6 plakjes gekookt ei, 6 plakjes olijf, toefjes peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Russisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Courgette gevuld met (geiten)kaas, tomaten, pesto en pijnboo

Heerlijke vegetarische gevulde courgettes die ook niet-vegetariërs heel lekker vinden. Mijn man - een fervente vleeseter - nam er zelfs 2!

INGREDIENTEN

2 flinke courgettes, 2 sjalotjes, 2 knoflookteentjes, 3 (Roma) tomaten, 2 eetlepels olijfolie, 100 gram zachte geitenkaas, (of 50 gram geitenkaas en 50 gram verse roomkaas), 2 eetlepels verse basilicum-pesto, 75 gram geraspte belegen kaas, 2 flinke eetlepels pijnboompitten, peper, zout, 2 theelepels gedroogde oregano,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

romige aardappelgratin met rozemarijn en tijm

Dit is een super lekker, romig kerst bijgerecht en weer eens wat anders dan de klassieke geroosterde roseval aardappeltjes met rozemarijn, olijfolie en grof zeezout. Dit bijgerecht heeft veel meer smaken en past wel bij elk hoofdgerecht. Presenteer het leuk in 2 terracotta 2 persoons ovenschaaltjes. Nog een leuke variatietip: vervang de rozemarijn eens door rijkelijk oregano want is ook erg lekker.

INGREDIENTEN

750 gr vastkokende aardappels, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 150 ml creme fraiche, 100 ml melk, 200 gr mozzarella, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, Snufje nootmuskaat, Snufje paprikapoeder scherp, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gezonde groente-kiploempia's

Je kunt eindeloos variëren met de vulling van deze loempia. Zelf vind ik deze combinatie erg lekker. Fingerfood om je fingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

50 gr so-oen (glasvermicelli), 400 gr gepocheerde kipfilet, 1 winterwortel, 60 gr taugé, 75 gr komkommer, 15 gr grofgehakte verse koriander, 15 gr grofgehakte verse munt, 2 el zoete chilisaus, 2 el limoensap, 2 tl nam plaa (thaise vissaus), 12 blaadjes botersla, 12 velletjes rijstpapier (banh trang), Voor de saus:, 6 el zoete chilisaus, rasp van 1/4 limoenschil, 2 tl suiker, 1 el witte wijnazijn, evt. 1/4 fijngesnipperd rood pepertje zonder zaad,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2008
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

carpaccio van portabello

Ontzettend lekker voorgerecht. Gemakkelijk te maken. Ideaal als je gasten hebt, want alles is van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

4 portabello's, 2 el. balsamicoazijn, 3 eetl. sojasaus, 5 eetl. olijfolie met truffelaroma, 1 el. tijm, zwarte peper, 1 venkelknol, 1 el. citroensap, 5 eetl. olijfolie, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen

INGREDIENTEN

175 gram Pandanrijst, zout, 200 gram verse ananasstukjes, 1 rijpe mango in stukjes, 1 rood pepertje, 1 rode ui`, 2 lente-uitjes, 50 gram taugé, 250 gram gepelde Noorse garnalen, 3 eetlepels verse korianderblaadjes, 6 eetlepels zoute pinda`s, 100 gram verse peultjes, 4 cm verse gemberwortel, 4 eetlepels pindakaas, 6 eetlepels kokosmelk, 4 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 uitgeperste knoflookteentjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De enige echte Griekse kip uit de oven

Een lekkere vette, krokante, scharrelkippenbout is altijd lekker en had genoeg kip. Maar weer eens lekkere Griekse kip maken. Ik zie soms een oud recept voorbij flitsen, maar dat is dus beslist geen echte Griekse kip. Dit wel want niemand weet dat aardappels moeten marineren. Dat is de enige methode om die echt lekkere en kruidige Griekse smaken te krijgen. Makkelijk te maken en een geweldig lekkere Grieks bordje eten!

INGREDIENTEN

4 mooie dikke kippenpoten, 3 teentjes knoflook, 2 grote uien, 1 pond sperziebonen, 750 gr aardappels (vastkokend), 1 takje verse rozemarijn, 1 pakje feta, Paprikapoeder (heet, pikant), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Royaal Griekse olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2014
  • Grieks
  •  60-120 min.

amuse van geitenkaasmousse met paprikagelei kruidenolie en

Een amuse die er mooi uitziet.En lekker smaakt.

INGREDIENTEN

100gr. geitenkaas met honing[Bettine] 1/2 dl. slagroom,1dl. zonnebloemolie, 50gr. groene kruiden [spinazie, peterselie, basilicum,bieslook], peper en zout.scheut olijfolie, 1sjalotje gesnipperd, halve rode paprika in kleine blokjes,1,5 dl.water halve eetlepel suiker, half blaadje gelatine, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

*Jamie Oliver's Salade van jonge spinazie, doperwten en feta

Salade van jonge spinazie, verse doperwten en met feta en citroen-olijfoliedressing. Verrassend frisse combinatie, lekker met zoete smaak van doperwten.

INGREDIENTEN

- jonge spinazie, - verse doperwten, - 2 el citroensap, - 5 el olijfolie, - 1 tl zout, - 1 tl peper, zwarte, gemalen, - Fetakaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Voorjaar: Met spinazie gevulde kipfilets gerold in Schwarzwa

Lekkere verse voorjaarsspinazie, even geblancheerd en dan gerold in lekkere gekruide kipfilets waaromheen een plakje lekkere Schwarzwalder Schinken (ham). Even gebakken en dan in de oven afgebakken. Ondertussen maak je een lekkere paddenstoelensaus. Het is smullen!!!

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets (liefst biologisch), 8 plakken Schwarzwalder Schinken (kan natuurlijk ook andere rauwe gerookte ham zijn), 2 eetlepels zonnebloemolie,, Vulling:, 400 gram verse bladspinazie (kan ook bladspinazie uit diepvries, die hoef je dan niet te blancheren), 1 sjalotje, 20 gram boter, zout, pepet, nootmuskaat, paar druppels tabasco, 2 eetlepels roomkaas, Saus:, 150 gram witte champignons, 150 gram kastanjechampignons, 1 eetlepel boter, 1 sjanlotje, peper, zout, 1/2 glas witte wijn, 200 ml slagroom, 1 eetlepel sherry of cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige, romige penne met kip en broccoli

Eigenlijk is dit ook weer een klassieke combinatie van smaken. Kip doet het net zo lekker met broccoli als met champignons en is nog gezond ook. Alleen heb ik hem lekker pittig gemaakt door extra veel knoflook te gebruiken. De ansjovis, zongedroogde tomaatjes en het snufje chilipoeder doen de rest, kortom een zee aan smaken en nog lekker romig ook. Pan op tafel, opscheppen, bord op schoot en WK kijken!

INGREDIENTEN

400 gr penne (of pasta naar keuze), 500 gr kipfilet, 1 ui, gesnipperd, 75 gr zongedroogde tomaten op olie, 1 broccoli stronk, 8 teentjes knoflook, geperst, 2 ansjovis filetjes, fijngehakt, 300 ml kippenbouillon, 100 ml droge witte wijn, 2 el olijfolie, Halve el bloem, Snufje chilipoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 3 el vers gesnipperde basilicum, Geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes Uit De Wok

INGREDIENTEN

750 gram spruitjes, 2 sjalotjes, 1 spaanse peper, 1 Granny Smith appel, sap van 1 citroen, 2 eetlepels olie, 1 knoflookteen, 2 eetlepels gembersiroop, 50 gram cashewnoten, zout en peper, , (grotere spruitjes eerst 5 minuten blancheren)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

indische gehakttaart

Een heerlijk gerecht wat goed voor te bereiden is.

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, zakje boemboe nasi-goreng, 1 prei, 1 winterwortel ong. 300 gr., plak achterham 150 gram of al kant en klaar gesneden, 2 eieren, 5 el paneermeel, 3 el ketjap (manis), 2 tl sambal (oelek), 5 plakjes bladerdeeg indien nodig meer, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kaasfondue

INGREDIENTEN

Groene asperges / broccoliroosjes / peultjes / etc. wat je wilt. eerst effe blancheren en uit laten lekken, lekker vers (liefst verwarmd) stokbrood erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quinoasalade

Quinoa is een graansoort uit het Andesgebergte die nog niet zo lang bij ons te verkrijgen is. De gierstachtige, geelwitte zaadjes staan bol van voedingsstoffen; opmerkelijk is het hoge eiwitgehalte

INGREDIENTEN

-150 g quinoa, -400 ml water, zout, -200 g kleine peultjes, -200 g erwten, -1 bosje lente uitjes, Vinaigrette:, -2 a 3 el witte wijnazijn, -1/2 th lepel mosterd, -zout en peper, -5 el koudgeperste olijfolie, -1 bakje tuinkers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

waterkersrolletjes

INGREDIENTEN

* 1 casino brood (vierkant) * 2 zakjes waterkers (even blancheren) * 125 gr creme frais * peper & zout * nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.

INGREDIENTEN

800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gehakt met snijbonen en tauge

Montignac recept met snijbonen, gehakt en tauge

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, 1 ui, 1 rode paprika, 1 plak salami van 100 gr.,1 plak katenspek van 100 gr.,500 gr.snijbonen, 250 gr. tauge, paprikapoeder, evtl.teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde paprika

Gevulde paprika met gehakt-mengsel, uiteraard geschikt voor Montignaccers, fase I!

INGREDIENTEN

2 redelijk grote groene paprika's, 300 gram gehakt, 1 ui, 1 bakje champignons, zout of bouillonpoeder/blokje (Alleen voor fase II van Montignac voor Montignaccers), peper, chilipoeder, cayennepeper, knoflook, maggi of japanse ketjap van conimex (of andere ketjap zonder suiker zoals kikkoman), paar plakjes kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

hertenbiefstuk met portsaus

Passend hoofdgerecht in het wildseizoen met alle smaaksensaties

INGREDIENTEN

4 hertenbiefstukjes a 150 gr., 50 gr roomboter, , Voor de saus:, halve fles zoete, rode port, 4 kleine sjalotjes, ontdaan van schilletjes, pot wildfond, 1 eetlepel witte wijn azijn, 2 a 3 eidooiers, 100 gr ijskoude roomboter, , Voor het garnituur:, 500 gr kruimige aardappels, beetje melk, room of boter, theelepel worcester saus, , 250 gr kleine spruitjes, eetlepel (arachide)olie, bakje spekblokjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: Romige bloemkool broccoli wortel

Weer een ander lekker ovenschoteltje met 3 soorten (winter)groente, ham en kaassaus. Erg lekker, makkelijk te maken en heel erg gezond. Zo lekker om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 winterwortels, 500 gr broccoli, 200 gr schouderham, 100 ml melk, 200 ml slagroom, 50 gr roomboter, 100 gr geraspte oude kaas, 2 el bloem, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Chinese Fondue

Heel erg leuk om te doen! Een heel volledig recept voor Chinese fondue, met verschillende soorten Oosterse sausjes. Een magere, overheerlijke variant op de vleesfondue, slechts 500 kcal per portie!

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder,, Voor de gembersaus:, 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak,, Voor de pittige saus:, 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak,, Voor de fondue:, 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap - 100 g gepelde garnalen - 2-3 liter groenten-, kippe- of vleesfond (pot),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

frans lamsstoofpotje

Een heerlijk, echt voortreffelijk stoofpotje.

INGREDIENTEN

800 gr lamspoulet van de schouder of de bout. 2 eetlepels bloem, olijfolie, 2 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook fijngesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 1 in grove sukken gesneden augergine, enkele takjes verse tijm en rozemarijn,fijngehakt. 2 laurierblaadjes, 12 fles rode wijn. zout en peper, 1 in grove stukken gesneden courgette. 200 gr haricots verts, gehalveerd en geblancheerd(door ze een minuutje te blancheren behouden ze een mooie groene kleur) 1 eetlepel maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Paddestoelcroquetten

Dit is een heel oud basisrecept voor croquetten.Vind het ook niet erg "kroket" genoemd te worden. Goed paneren voor een croqante korst!!

INGREDIENTEN

30 g bloem, 30 g boter, 2 dl gekruide bouillon, 4 g gelantine (een half blaadje), peper,zout, citroensap, 1 eiwit, paneermeel, 2 eetlepels olie, , 200 g paddestoelen (wegen na blancheren, en iets minder vocht toevoegen dan 2 dl.), de paddestoelen kunnen vervangen worden door:, , 200 gaar kalfs of rundvlees of, kip, wild, ei, vis, kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Asperge Eiertaart

INGREDIENTEN

200 gram witte asperges, 200 gram groene asperges, 1 vlokje boter, beetje suiker, 100 gram gekookte ham, 2 el paneermeel, 200 gram kwark, 200 gram verse roomkaas, 3 eieren, 1 el gehakte peterselie, 1 el bieslookrolletjes, 3 el geraspte Goudse kaas, 100 gram fetakaas, 1 schaaltje tuinkers, zout en witte peper, , voor het deeg:, 260 gram bloem, 80 gram boter, 1 ei, nootmuskaat, zout en witte peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2012
  •  
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top