Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bisque recepten (102) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijke bisque - minstens even lekker als op restaurant - en ideaal voor tijdens het eindejaarsdiner!!

INGREDIENTEN

1 kg ongepelde grijze noordzee garnalen;, 100 g wortel;, 50 g ui;, 50 g stengels van witte selder;, 140 g tomatenpuree;, 1 teentje knoflook;, 3 a 4 eetlepels witte bloem;, 500 ml droge witte wijn;, Bouquet garni: 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, peterseliestengels;, 100 ml cognac;, 2 spaanse pepertjes;, 3 eetlepels olijfolie;, 1 koffielepel paprikapoeder;, peper en zout naar smaak;, ongeveer 1.5 l visfumet.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Voor dit klassieke Franse recept voor bisque drukt u de garnalen door een tamis of een heel fijne zeef. Een prachtige culinaire soep maar vergt veel werk.

INGREDIENTEN

675 gr kleine tot middelgrote ongepelde garnalen 1.5 el plantaardige olie 2 uien, gehalveerd en fijngesneden 1 grote wortel, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 2 dl water paar druppels citroensap 2 el tomatenpuree 1 bouquet garni 4 el boter 50 gr bloem 3-4 el cognac 1.5 dl slagroom zout en peper peterselie om te garneren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

VOOR DE WONTONS: 300gr. rauwe gepelde scampi; 4 lente-uitjes; 1 eetl. geraspte gember; 1 teentje knoflook; 1 eetl. sesamolie; 1 eetl. vissaus; hot chilisaus; 1 pakje wontons (diepvries), VOOR DE BISQUE: 2 eetl. olie; de schalen van de scampi; 300gr. ongepelde garnalen; 1 ui; 2 wortelen; 1 soep-selder; 1 prei; 2 tomaten; 1 laurierblad; 1 takje tijm; 1 teentje knoflook; 1dl. witte wijn; 1 etl. tomatenpure; 1dl. room; bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Feestelijke soep die overheerlijk smaakt

INGREDIENTEN

4 krabben, voor de court bouillon:, 2 wortels, doormidden gesneden, 3 selderstengels, in grote stukken, 2 blaadjes verse laurier, 3 takjes verse tijm, 1 ajuin, in grove stukken, 2 stukjes steranijs, 1/2 duimgroot stuk gember, doormidden gesneden, voor de bisque:, 1 klontje boter, 1/2 groene selder, fijn gesneden, 1 grote wortel, fijn gesneden, 1 ajuin, grof gesnipperd, 1 duimgroot stuk gember, in grote stukken, 3 tenen look, grof gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 2 el bloem, 1 l kippenbouillon, zeezout ‚€" versgemalen zwarte peper, voor de afwerking: verse room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine gekookte kreeft ( ongeveer 400g. ), 90g. boter, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselder, 5 cl cognac, ? l. droge witte wijn, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 vleestomaten, 1 l. visfumet, 2 afgestreken eetlepels bloem, 1 dl. Room, 6 takjes peterselie, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, verse oregano of marjolein, zoete paprikapoeder, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een subliem lekkere soep , ideaal om te bereiden op feestdagen , succes garantie !

INGREDIENTEN

2 wortels, 1 ui, Solo, tijm en laurier, 2 teentjes knoflook, 20 langoustinen, 0.75 fles droge witte wijn, 1 doosje safraan, 150 g room, 3 eierdooiers, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2016
  • Frans
  •  30-60 min.

Een heerlijke franse soep van garnalen. Het is even werk maar je steelt wel de show met deze klassieke franse soep als voorgerecht

INGREDIENTEN

*675 kleine tot middelgrote ongepelde garnalen, 1,5 eetl. olie, 2 uien gehalveerd en fijn gesneden, 1 grote wortel fijn gesneden, 2 stengels bleekselderij fijn gesneden, 2 liter water, paar druppels citroensap, 2 eetl. tomatenpuree, 1 bouquet garni (thijm,peterselie,laurier bij elkaar gebonden met keuken katoen) 4eetl. boter, 50 gram bloem, 3-4 eetl. cognac, 1,5 dl slagroom, zout en versgemalen witte peper en glade peterselie om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

675 gram ongepelde garnalen - 1 1/2 eetlepel plantaardige olie - 2 fijngesneden uien - 1 grote fijngesneden wortel - 2 stengels fijngesneden bleekselderij - 2 liter water - paar druppels citroensap - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 bouquet garni - 4 eetlepels boter - 50 gram bloem - 4 eetlepels cognac - 1 1/2 dl slagroom - zout en witte peper - gladde peterselie voor garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 levende rivierkreeftjes;, 2 eetlepels arachideolie;, 1 ui;, 1 dikke wortel;, 1 kruidenboeket(bestaande uit een paar peterseliestelen,een takje tijm en een laurierblaadje;, 2 teentjes knoflook;, 10 cl goede madeira;, 1/2 fles witte wijn;, 5 cl cognac;, 3 tomaten;, 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree;, 1 1/2 l gevogeltebouillon;, 60 g rijst;, 5 cl room;, 1 klontje boter;, peper en zout., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Snelle bisque die bovendien lekker smaakt

INGREDIENTEN

500 gr koppen van schaaldieren (scampi, krab, langoustines, garnalen), in stukken, 100 gr schaaldieren, gekookt (krabvlees, scampi, langoustines, garnalen), 50 ml cognac, 2 el pastis, 1 grote wortel, in grove stukken, 1 ui, in grove stukken, 1 prei, in grove stukken, 4 tomaten, in stukken, 10 kerstomaatjes, in twee, 1 teentje look, 2 el tomatenpuree, enkele blaadjes basilicum, 100 ml room, 100 ml witte wijn, 250 ml room, 1 stokbrood, 1 teentje look, olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2016
  • Frans
  •  20-30 min.

Een feestelijke garnalensoep

INGREDIENTEN

, , 0,5 kg kg wortelen; 1 groene selder; ongeveer 3 kg pellen van grijze garnalen; 4 soeplepels tomatenpuree; visfumet en eventueel wat extract van schelpdieren; ? liter room; 250 gr grijze garnalen; een botje bieslook; kruiden: peper,zout, tijm, laurierblaadje - een beetje look; olijfolie; Armagnac., , ., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 500 gr langoustines,gekookt en ongepeld., * 4 eetlepels olijfolie., * 1 kleine ui,gesnipperd., * 1 kleine wortel,in blokjes., * 1 stengel selder,in boogjes., * 1 eetlepel tomatenpuree., * 30 ml cognac., * 125 ml droge witte wijn., * 3 takjes bladpeterselie., * 1 takje tijm., * 1 laurierblaadje., * 500 ml visbouillon., * 1 rijpe tomaat,ontveld,ontpit en in stukken., * 1 eetlepel bloem., * 8 satéstokjes., * Peper & zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Klassieke franse kreeftensoep met `n hint van sinaasappel en cognac

INGREDIENTEN

1 Prei, in ringen, 1 Ui, ongeschild in grove stukken, 1 grote winterpeen, in plakken, 1 venkelknol, in plakken, 2 soepkreeften (+/-500 gr P.S), 3 dl cognac, 2 grote sinaasappels, 1 scheutje olie/vloeibare boter, 1 EL kerriepoeder, , Roux:, 200 gram boter, 240 gram bloem, 1 EL Tomatenpure, 200 gram noorse garnalen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2011
  • Frans
  •  > 120 min.

Overweldigend lekkere feestelijke soep

INGREDIENTEN

- 500 g wortelen;, -1 groene selder;, -ongeveer 3 kg pellen van grijze garnalen;, -4 soeplepels tomatenpuree;, - visfumet en eventueel wat extract van schelpdieren;, -0,25 liter room;, -250 gr gepelde grijze garnalen;, -een botje bieslook;, - peper ? zout - tijm ? laurierblaadje - een beetje look; olijfolie;, -Armagnac., , .,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Klassiek Frans recept.

INGREDIENTEN

675 gr. kleine tot middelgrote ongepelde garnalen1 1/2 el. plantaardige olie2 uien, fijngesneden1 wortel fijngesneden2 stengels bleekselderij, fijn gesneden2 l. waterpaar druppels citroensap2 el. tom.puree1 bouquet garni4 el. boter50 gr. bloem3-4 el. cognac1 1/2 dl. slagroomzout en vergem. zwarte pepergladde peterselie om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg. Kreeft, 16 cl. Witte Wijn, 80 cl. Visfond, 20 gr. Tomatenpuree, 40 gr. Wortel, 40 gr. Prei, 40 gr. Ui, 40 gr. Knolselderij, 3 knoflookteentjes, Peperkorrels, Laurierblad, Basilicum, Selderij, Rozemarijn, 1 ltr. Room,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijke soep met bladerdeegdekseltje.

INGREDIENTEN

12 gekookte rivierkreeftjes, 1 pak soepgroenten, 1 lookteentje, 2 el boter, 1,5 l water, 5 vleestomaten, 2 dl verse room, 1 scheutje worcestershiresaus, peper, zout, 1 scheut cognac, 4 plakken bladerdeeg, 1 eierdooier.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

675 gr kleine tot middelgrote ongepelde garnalen,1.5 el plantaardige olie,1 grote wortel,fijngesneden., 2 uien,gehalveerd en fijngesneden,2 stengels bleekselderij fijn gesneden,2 liter water,paar druppels citroensap, 2 el tomatenpuree,1 1bouquet garni,4 el boter,50 gr bloem,3-4 el cognac,1.5 dl sladroom, zout en versgemalen witte peper,gladde peterselie om te garneren, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mijn omaatje heeft mij het "Haagsche kookboek" uit 1907 nagelaten. Het staat boordevol  recepten van verleden tijd die ook in deze tijd lekker en eenvoudig  zijn. Er zal hier en daar een kleine aanpassing nodig zijn voor deze tijd. 

INGREDIENTEN

20 rivierkreeften. -200 gr. rijst. - 1¬Ĺ d. L. cognac. - cayenne. - zout. - 2 L. bouillon.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2014
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Visfond, langoustines, creme fraiche, cognac, mirepoix

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bereidingswijze, , Pel de garnalen en bewaar de koppen en de schalen voor de bouillon laat de garnalen afkoelen., Verhit de olie voed de koppen en de schalen toe en bak ze al roerend op hoog vuur totdat ze bruin zijn., Draai het vuur laag en voeg de groente toe en frituur ze ca 5min tot de uien zacht worden., Voeg het water,het citroensap,de tomatenpuree en de bouquet garni toe., Breng het geheel aan de kook,dek de pan af en laat het 25 min pruttelen., haal het door een zeef., Smelt op boter matig vuur.Roer de bloem erdoor en bak ze al roerend licht bruin,voed de cognac toe en geleidelijk de helft van de bouillon erdoor., Roer het geheel glad en voeg daarna de rest en zout peper toe., Draai het vuur lager,dek de pan af en laar de soep al roerend 5 min door pruttelen, Giet de soep in een schone pan, Voeg de slagroom en naar smaak wat extra citroensap toe., Roer het grootste deel van de garnalen erdoor en verhit het geheel al roerend., Serveer het gerecht met de overgebleven garnalen en de peterselie., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

675 gr kleine tot middelgrote ongepelde garnalen,1.5 el plantaardige olie,1 grote wortel,fijngesneden., 2 uien,gehalveerd en fijngesneden,2 stengels bleekselderij fijn gesneden,2 liter water,paar druppels citroensap(van een verse citroen), 2 el tomatenpuree,1 1bouquet garni,4 el boter,50 gr bloem,3-4 el cognac,1.5 dl sladroom, zout en versgemalen witte peper, peterselie om te garneren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke vissoep.

INGREDIENTEN

1 kilo garnalenschillen, 3 liter water, 200 gram tomatenpuree, 100 gram gesneden prei, 2 gesneden uien, 100 gram knolselderij,ook aan blokjes, 1 winterwortel aan stukken, bouillonblokjes, 2 eetlepels gewone olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Franser dan dit wordt het niet, een heerlijke verse rivierkreeften soep , rouille en kruidige broodjes. zie hier voor de pel instructie  

INGREDIENTEN

Soepje:, 8 rivier kreeftjes gekookt ongepelt, pel ze zoals in de video, 8 staartjes 4 voor decoratie, 4 gaan in de blender, 2el boter, 3 geplette knoflook tenen, 2 el tomatenpuree, 100 gram wortel in blokjes, 50 ml. cognac, 100 ml slagroom, 300 ml vis of kippen bouillon, zout peper uit de molen, 25 gram spekblokjes, , Rouille:, 4 takjes basilicum, 1 rode paprika, 1 rode peper ( gestript zonder zaadjes ), 2 tomaten, 2 geweekte witte boterhammen zonder korst, 3 teentjes knoflook, 2 deciliter olijfolie, , broodsoldaatjes/croutons, 100 gram zachte boter, 2 el. provinciaalse kruiden gedroogd en geweekt in 1 el. lauw water., 2 sneden oud brood wit of bruin zonder korst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Een bisque is een luxueuze, romige soep, die met alle schaaldieren kan worden bereid

INGREDIENTEN

500 gr verse kreeft, 75 gr boter, 1 ui, gehakt, 1 wortel, in stukjes, 1 stengel bleekselderij, in stukjes, 3 eetlepels cognac, plus extra voor het serveren (naar keuze), 2,5 dl droge witte wijn, 1 liter visbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 75 gr rijst, 1 bouquet garne, 1,5 dl room, plus extra voor de garnering, zout, witte peper en cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Feestelijke rode soep met rivierkreeftes en garnalen

INGREDIENTEN

1 doos rivierkreeftjes diepvries, 1/2 kg garnalen, 2 wortelen, 1/2 l visfond, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 5 eetlepels olijfolie, 1 half glas drog cognac, 1 wijnglas droge witte wijn, 1 dl room, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 20 g boter, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2011
  •  
  •  60-120 min.

Een heerlijk, feestelijk soepje, wat niet misstaat in een kerstdiner!

INGREDIENTEN

CROUTONS: 120 g bladerdeeg, 2 eetlepels sesamzaad, 1 eidooier, snufje zout., BISQUE: 500 g zalm zonder vel, 6 dl visbouillon, 1,5 dl witte wijn (bv. chablis), 60 g boter, 3 dl cr√®me fra√ģche, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel tomatenpur√©, 1 ui, 1 dosis safraan, peper en zout, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Isque, ook wel schaaldierensoep genoemd, is een rijke, romige stevig gekruide soep van Franse oorsprong die zodanig gepureerd is dat het een gelijkmatige gladde textuur heeft. Meest bekende bisque is natuurlijk die van kreeft of ‚€ėBisque d'homard', maar men kan een bisque bereiden van gelijk welke soort schaaldieren, zoals krab, garnaal, langoustine, rivierkreeftjes, scampi's, gamba's, ‚€¶ Om een bisque te bereiden trekt men eerst bouillon van de karkassen en de koppen van de schaaldieren en verder bestaat een lekkere bisque traditioneel uit vis, wijn, room en geparfumeerd met Cognac of Armagnac. Verder op smaak gebracht met een mengsel van specerijen/kruiden.

INGREDIENTEN

Preiwit ‚€" 1 st (in grove stukken), Wortel ‚€" 1 st (in grove stukken), Bleekselder ‚€" 1 stengel (in grove stukken), Sjalot ‚€" 1 st (in grove stukken), Olijfolie of bakboter, Cognac of Armagnac ‚€" 4 cl, Tomatenpuree ‚€" 1 el (geconcentreerd, volle el), Droge witte wijn ‚€" 2 dl, Visfumet ‚€" 1,3 l (bouillon), Kruidentuiltje (1 tijmtakje, 2 laurierblaadjes en 1 peterseliestengel), Room ‚€" 1 dl (half opgeklopt), Peterselie, bieslook of kervel (fijngehakt), Zwarte peper (versgemalen), Zeezout, , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Frans
  •  > 120 min.

Keizer van de soepen, voor een feestelijke gelegenheid.

INGREDIENTEN

2 kreeften (van 450 g), 2 wortelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 40 g tomatenpuree, 4 cl olijfolie (extra vierge), 5 eetlepels cognac, 5 dl wijn (wit/droog), 15 dl visfumet, 1 theelepel kerriepoeder, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Een bisque van scampi en pompoen , super lekker en feestelijke soep 

INGREDIENTEN

450 g scampi's, ui 1, 1 stengel witte selder, pompoen 300 g, gember (geraspt) 1 tl, peper, zout, tomatenpuree 1 tl, droge witte wijn 150 ml, visbouillon 750 ml, room 100 ml, boter, cayennepeper, dille, olijfolie 4 el

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een soep van langoestines

INGREDIENTEN

50 gr. rauwe ham, 1 wortel, 1 ui, 2 sjalotten, 1 lepel boter, 1 kg langoestines in de schaal (gekookt), vers gemalen peper, 1 glas, cognac, 1/2 l. witte wijn, 1.2 l. visbouillon, 1/2 l. kalfsbouillon, 4 tomaten, peterselie, stukje citroenschil, tijm, laurier, 1 flinke lepel rauwe rijst en 1 dl. slagroom.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bisque van noordzeegarnalen met kerrie

INGREDIENTEN

1 kg ongepelde Noordzeegarnalen;, 1 grote wortel;, 1 ui;, 2 teentjes knoflook;, 3 eetlepels tomatenpuree;, 4 eetlepels olijfolie;, 1/2 dl cognac;, 6 dl droge witte wijn;, 1 1/2 l visfumet;, 1 dl room;, 1 theelepel kerriepoeder;, 20 g boter;, wat griesmeel;, peper en zout., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Tapas

INGREDIENTEN

300 gr grote garnalen, 1 dl olijfolie, 50 gr prei, 50 gr ui, 3 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 4 groene pepers, 5 druppels tabasco, 1 teen knoflook, 50 gr tomatenpuree, 50 gr tomatenketchup, 2 eetl cognac, 30 gr bloem, 1 liter visbouillon, 2 dl room, 4 takken peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g ongepelde grijze garnalen, 1 liter visfumet, 3 dl jenever Rubbens O'De Flander 38%, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 wortelen, 1 selderijstengel, 4 sjalotten, 1 teentje look, 2 takjes dragon, laurier, tijm, kerriepoeder, saffraan, zeezout, cayennepeper, olijfolie, 50 g bloemboter (gelijke delen boter en bloem tot een bal vormen), 2 dl verse room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1000 g Noordzeegarnaal (ongepeld), 1 wortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 60 g tomatenpuree, 5 eetlepels cognac, 5 dl wijn (wit/droog), 15 dl visfumet, 1 dl room, 1 theelepel kerriepoeder, 20 g boter (roomboter), peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, -1 winterwortel, -1 prei, -1 laurierblad, -5 peperkorrels, -2 aardappelen, -1 kreeft, verse, -500 gr. kreeft, -0.5 dl. cognac, -1 l. visfumet, -1 l. room, -1 l. frituur-olie, -0.5 dl. slagroom, -1 el. tomatenpuree, -1 mespunt cayennepeper, -4 stengels peterselie, verse, gehakte, -4 stengels selderij, -1 takje rozemarijn, verse, -4 takjes dragon, verse, -2 takjes tijm, -2 teentjes knoflook, -1 tl. kerriepoeder, -1 tl. paprikapoeder, -Olie, -Kruidenbouillon, -Bieslook, verse, -Peper, -Zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1000 g Noordzeegarnaal (ongepeld), 1 wortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 60 g tomatenpuree, 5 eetlepels cognac, 5 dl wijn (wit/droog), 1,5 L visfumet, 1 dl room, 1 theelepel kerriepoeder, 20 g boter (roomboter), peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg kreeftafval - 325 gr wortelen - 325 gr uien - 325 gr witte selder - 100 gr boter - 3 el maisolie - 1 dl cognac - 1/2 l witte wijn - 225 gr rijst(dessert) - 5 l kippebouillon - 1 st laurierblad - 1 takje thym, peterselie - cayennepeper - 500 gr tomatenpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Een heerlijke goed gevulde soep.

INGREDIENTEN

75 g boter, 2 middelgrote courgettes in dunne schijfjes, 120 g champignons in schijfjes, 1 middelgrote ui fijngehakt, 2 el verse gehakte peterselie, 3 el bloem, 9 dl kippebouillon, 1,5 dl koffieroom, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Een overheerlijke garnalensoep

INGREDIENTEN

-50 gr olie, -1.5 kg ongepelde garnalen, -300 gr fijngesneden groenten (ui,selder,wortelen,prei), -100 gr tomatenpuree, -5 cl cognac, -2 dl witte wjn, -2.5 l visbouillon, -80 gr bloem, -scheutje room, -peper,zout,tijm,laurier,peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Frans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top