Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Suggesties kookboeken

Wij wonen tegen de Duitse grens aan en komen daar regelmatig voor de boodschappen en tanken etc. n natuurlijk vergeet ik mn meel en bakspullen niet! In mn recept staat vermeld dat er type 405 is gebruikt. Dit staat  gelijk aan (amerikaanse) patentbloem. Je kan ook biologische patent nemen . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Tijdens de vakantie in Ttalie zag ik dit recept in een Libelle. Thuis meteen gemaakt, en het is verrassend lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Simpel snel comfort food .   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

De biologische kipdijfilet is lekker mals en stevig van structuur. Hierdoor is het heerlijk te combineren in een pasta of in deze kipgoulash. De biologische kippen hebben twee keer zoveel ruimte als legbatterijkippen en mogen lekker buiten rondlopen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Had van een feestelijk buffet nog het een en ander over, zoals dadels, courgette, fèta en kwam op het idee om dit te combineren in één gerecht. Het was heel lekker en ook nog eens makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Bij het gebakken kabeljauwhaasje smaakt de romige ciroensaus wel heel erg lekker. De fijngesneden dille maakt de saus echt af. Heerlijk met de in boer gestoofde worteltjes met sjalotsnippers en lenteuitjes. Zeker geen slankrecept, maar af en toe genieten van een paar calorieën meer moet kunnen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekkere frisse  broodvervangende lunch om mee te nemen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Onbegrijpelijk populair, kant en klare pindasauzen. Voor de satésauzentest die enkele jaren geleden in volkskrant stond, kregen we er vijftien voor onze kiezen: glazuursplitsend zoet, tranentrekkend scherp of naar alles smakend behalve pinda. Waarom zou je in godsnaam instantpindasaus kopen? Onderstaande basispindasaus maak ik in, ik heb het getimed, 6 minuten. Zolang duurt het ook om pindasauskorrels op te lossen of de magnetronversie op te warmen. Je kunt de saus naar eigen smaak opleuken met extra sambal, ketjap, kokos of andere kruiden. De helft van dit pindasausrecept is genoeg bij saté of de barbecue voor vier eters: wat overblijft, is heerlijk op (stok)brood. Gadogado, Indonesische groentesalade met pindasaus, is mijn favoriete zomermenu voor gasten. Supersimpel, gezond, en je kunt alles tot een dag eerder klaarmaken. Dan nog rijst koken, pindasaus opwarmen en klaar. Breid de gadogado eventueel uit met saté, gefrituurde tahoeblokjes, gebakken banaan en gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept van Jamie Oliver: gebakken worteltjes met komijn, tijm, boter en Chardonnay: Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Pompoensoep! Leuk om te maken als de pompoenen er weer zijn en echt super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Biologische keuken kookboeken:
Top