- Eigen recept
Kruidkoek
Een lekkere kruidige kruidkoek als ontbijt of gewoon als tussendoortje.
- 300 gram bloem of volkorenmeel, - 1 zakje bakpoeder, - 240 gram donkere basterdsuiker, - 1 eetlepel koekkruiden, - 1 theelepel kaneel, - 1 ei, - 1 volle eetlepel schenkstroop, - 200 ml water, - Mespunt zout, - flinke lepel honing, - evt. 100 gram rozijnen toevoegen, - evt. kaneelsuiker om te bestrooien, - evt. amandelschaafsel om te bestrooien
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-09-2011Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Een kruidkoek waarvan de hele familie meende dat tante Daatje het geheim er voor bezat. Na haar overlijden bleek het recept te zijn overgenomen uit het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool (Wannee).
, , , , , , , , Voor taartvorm met doorsnede van 24 cm.:, , 150 gram blauwe en/of gele rozijnen, , 100 gram krenten, , 125 gram boter, op kamertemperatuur, , 2 grote eieren, , 125 gram (donker) bruine basterdsuiker, , 1 theel. gemalen kruidnagels (gruis), , 1 theel. fijn geraspte nootmuskaat, , 1 theel. gemberwortelpoeder, , 1 eetl. kaneelpoeder, , 125 gram bloem, gezeefd, , 1 mespuntje zout, , 2 eetl. ragfijn gesnipperde gekonfijte sinaasappelschillen (oranje snippers), , , , , , , ,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-10-2003Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
kruidkoek
Een lekker en makkelijk recept voor kruidkoek.
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 250 g donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel nootmuskaat, gemalen, 225 ml melk, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (bakafdeling, 55 g), 1 zakje amandelschaafsel (bakafdeling, 45 g)
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2009Nederlands30-60 min.
Kruidkoek
Een heerlijk smeuiige kruidkoek die zonder boter bereid wordt.
3 ons zelfrijzend bakmeel/3 ons donkerbruine basterd/2 eetlepels speculaaskruiden/1/4 liter lauwe melk/eventueel een eetlepel appelstroop
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-07-2010Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Kruidkoek op grootmoeders wijze.
? 250 g boter, ? 500 g zelfrijzend bakmeel, ? 500 g donkerbruine basterdsuiker, ? 1 eetlepel kaneel, ? 1/2 eetlepel nootmuskaat, ? 1/2 eetlepel gemalen kruidnagel, ? 5 dl melk, ? 200 g elitehaver (notenmix)
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-2003Nederlands60-120 min.
kruidkoek
375 g zelfr. bakmeel 2,5 dl melk, 225 g bruine basterdsuiker 200 g rozijnen, 3 eetl. stroop mespunt zout, 11/2 eetl. koekkruiden ,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-03-1999Regionaal60-120 min.
Kruidkoek
Montignac op klompen
500 gram tarwe volkorenmeel, 15 gram speculaaskruiden, 10 gram kaneel, 300 ml. suikervrije stroop, appel, peren of dadel, 15 gram bakpoeder, 4 dl. magere melk, 5 ml. vloeibare zoetstof, 2 appels, geschil en, in kleine stukjes.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-03-2005Montignac Nagerecht60-120 min.
Kruidkoek
Lekker bij warme chocolademelk
200 gr. boter, 1 mespuntje zout., 4 theelepels gemberpoeder., 5 theelepelskaneel., 1 theelepel gemalen kruidnagel., 1/2 theelepel zwarte peper., 1.2 theelepel geraspte nootmuscaat., 150 gr. donker bruine basterdsuiker., 3eieren., 200 gr. bloem. (zelfrijzend) of (cakemeel), boter om in te vetten,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-10-2004Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Al weer een kruidkoek. Super gemakkelijk, kan niet mislukken. Helemaal zonder vet! Dus goed voor de slanke lijn.
200 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gram bruine basterdsuiker - 200 gram mengsel van rozijnen en krenten - snufje zout - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden - koude thee
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2003Nederlands10-20 min.
kruidkoek
375 g zelfr. bakmeel, 225 g bruine basterdsuiker, 3 eetl. stroop, 11/2 eetl. koekkruiden, 375 g zelfr. bakmeel, 225 g bruine basterdsuiker, 3 eetl. stroop, 11/2 eetl. koekkruiden,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-03-1999Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Op basis van karnemelk i.p.v. melk
500 gram zelfrijzend bakmeel, 400 gram bruine basterdsuiker, zout naar smaak, 200 gram rozijnen, 4 dl. karnemelk, 5 theelepels koekkruiden
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-10-2005Nederlands60-120 min.
kruidkoek
Lekker bij mocca royal of vanille koffie
50 gram boter en boter voor het invetten, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ei, zout, 2 eetlepels koekkruiden, 1 dl. melk, 50 gram bakgember, 50 gram sukade, 150 gram zelfrijzend bakmeel
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-200060-120 min.
Kruidkoek
Snel klaar en erg lekker
1 pond zelfrijzend bakmeel, 1 pond bruine suiker, 1/2 pond rozijnen, 1/2 liter gekookt water, 2 eetl speculaaskruiden, 1 theel gemberkruiden
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-01-2010Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Deze kruidkoek is rijk aan vezels en super makkelijk te maken.
250 g volkorenmeel, 1 zakje bakpoeder, 250 g donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, sap vn 1 sinaasappel, 1 tl kaneel, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, snuf zout, 225 ml magere of halfvolle melk, 100 g rozijnen (of gedrookte abrikozen, of tutti frutti), 75 g gehakte hazelnoten 9of walnoten of andere noten)
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-07-2010Nederlands10-20 min.
Kruidkoek
300 gr. brio, 600dl. melk, 1000gr.zelfreizend bakmeel, 1000gr.donkere basterdsuiker, 4 zakjes speculaaskruiden
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-199930-60 min.
kruidkoek
300 gr. bloem, 1 tl zout, 275 gr. bruine basterdsuiker, 2 tl bakpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 tl kaneel, 150 gr. boter, 6 el Langnese honing, 2 eieren, Vulling: 8 bolletjes gember (gesnipperd), 75 gr. sukade in stukjes gesneden, , ,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-06-199930-60 min.
Kruidkoek
50 gram boter beetje boter voor invetten, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ei, zout, 2 eetlepels koekkruiden, 1 dl melk, 50 gram bakgember, 50 gram sukade, 150 gram zelfrijzend bakmeel, (cakevorm = ca. 1 liter)
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-12-2000Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
, 250 gr zelfrijzend bakmeel, zout, 1 theelepel kaneel, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/4 theelepel gemberpoeder, 125 gr boter of margarine, 100 gr donkerbruine suiker, 100 gr pitloze rozijnen, 1 lepel stroop, 1 ei, 8 lepels melk, kristalsuiker
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-07-2004Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Lekker bij de koffie besmeerd met roomboter
425 gr roggebloem, 250 gr bruine basterd suiker, 12 gr bakpoeder, 200 gr rozijnen, 1 ei, 2 el bakgember, 3 el stroop (2 el stroop 1 el gemberstroop), 1 el bloem, 1? el koekkruiden, 2? dl melk, ? tl zout,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-08-20000-10 min.
kruidkoek
400 gr. zelfrijzendbakmeel, 150 gr. licht bruine basterdsuiker, 150 gr. donker bruine basterdsuiker, 2 eetl. koekkruiden, 3 dl. melk, citroensap, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr. rozijnen
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-04-200160-120 min.
Kruidkoek
250 gr zelfrijzend bakmeel, 250 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel koekkruiden, zout, 2 dl karnemelk.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2002Nederlands60-120 min.
kruidkoek
Recept is voor twee cakeblikken van 25 cm. * 1/2 liter melk, * 1 pond bruine suiker, * 1 pond zelfrijzend bakmeel, * 2 eetlepels koekkruiden, * 1 zakje vanillesuiker, * snufje zout,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-11-2000Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
- 125 gr boter, - 100 gr kristalsuiker, - 1 ei, - 300 gr bloem, - 1? tl zuiveringszout, - 1 tl gemalen kaneel, - 1 tl gemalen gember, - ? tl zout, - 2 tl geraspte sinasappelschil, - 1? dl stroop, - 1? dl bloemenhoning, - 2? dl heet water, - 5 tl sinasappelsap,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-200360-120 min.
Kruidkoek
Lekker bij de koffie of als tussendoortje: koek zonder suiker.
- 4 eetlepels rozijnen, - 200 gram tarwemeel, - 3 theelepels bakpoeder, - 1 dessertlepel koekkruiden, - 25 gram roomboter, - snufje zout, - geraspte citroenschil, - 5 eetlepels diksap, - 1 ei, - 2 dl. koude thee,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-03-199960-120 min.
- Eigen recept
Kruidkoek
150 gr boter of margarine, 150 gr suiker, 3 eieren, 100 gr bloem, 50 gr maïzena, 2 tl bakpoeder, 1 mespunt zout, 1 mespunt gemberpoeder, 1 tl koekkruiden, 100 gr geraspte bittere chocolade, 100 gr gemalen hazelnoten, 30 gr gehakte sukade, 30 gr gesneden oranjesnippers,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-10-200860-120 min.
Kruidkoek
2 sinaasappelen - 200gr. rozijnen - 300gr. zelfrijzend bakmeel - 1 ei - 250gr. bruine basterd suiker - 4 thl. kaneel - 1 thl. nootmuskaat - 1 thl. djahe - snuf zout - 1 el. schenkstroop - 2 dl. melk - 1 el. bloem
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-07-2000Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
kruidkoek
De allerlekkerste abrikozen/rozijnen/amandelkoek
0,75 dl wodka of rum, 300 gram volkoren bakmeel, 1 zakje bakpoeder, 1 ei, 200 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 en1/2 dl halfvolle melk, 150 gram rozijnen, 150 gram gedroogde abrikozen, 80 gram amandelen in stukjes (keukenmachine), 1 eetlepel keukenstroop, 2 eetlepels koekkruiden, sap van 1 perssinaasappel.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-11-2008Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Makkelijke kruidkoek.
250 gram zelrijzend bakmeel, 250 gram bruine basterdsuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 1/2 theelepel cacao, 1 1/2 theelepel koekkruiden, 2 dl. water, 25 gram gesmolten roomboter
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-08-201130-60 min.
kruidkoek
Past in het EGA afslankprogramma je mag van deze kruidkoek 1/8 puntje nemen mits je 1 vrucht laat staan en verder die dag geen bloem gebruikt.
160 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 200 graam rozijnen, 1 dopje vloeibare zoetstof, beetje kaneel, 8 theelepels koek of speculaaskruiden, 1 blik spa rood,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-02-2003Slanke keuken0-10 min.
- Eigen recept
Kruidkoek
2 heerlijke kruidkoeken uit grootmoeders tijd
1,5 pak bloem, 2 zakjes bruine suiker, 1 grote theelepel kaneel, 1 grote theelepel nootmuskaat, 2 zakjes bakpoeder, 2 zakjes rozijnen.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2008Nederlands20-30 min.
kruidkoek
Deze koek is bij mij nog nooit mislukt. Het is een makkelijk recept en snel gemaakt. Ik bak er altijd 2 tegelijk, want als ik ze beide niet nodig heb, laat de ander zich heel goed invriezen. De vulling is afhankelijk van wat ik in mijn lade heb liggen: blanke rozijnen, donkere rozijnen, gedroogde abrikozen of tutti frutti, (stem)gemberbolletjes.
700 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 e.l. speculaas- of koekkruiden, 1/4 t.l. zout, 500 gram melk, 100 gram roomboter, 250 gram gedroogd fruit * of, 2 flinke e.l. fijngesneden gemberbolletjes
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-200730-60 min.
Kruidkoek
Na een inspirerend verhaal van Liesbeth die 85 kilo (!) afviel, met de vraag naar het recept van haar kruidkoek. Gelukkig wilde ze dit recept met iedereen delen. Dus bij deze, eet smakelijk! Ingredienten: 300 g havermout 150 ml volle Yoghurt Zakje bakpoeder Lekker wat kaneel 125 gram gewelde rozijnen ( in water) 2 eieren 1 banaan of appel in stukjes Rond de 100 tot 150 ml lauw water Â
300 g havermout, 150 ml volle Yoghurt, Zakje bakpoeder, Lekker wat kaneel, 125 gram gewelde rozijnen ( in water), 2 eieren, 1 banaan of appel in stukjes, Rond de 100 tot 150 ml lauw water
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-09-2015Nederlands60-120 min.
Kruidkoek
Een heerlijke kruidkoek die niet vet is en heel eenvoudig te maken.
500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram donker bruine basterdsuiker, 1/2 liter karnemelk, 250 gram gewassen rozijnen, 2 afgestreken eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-02-2000Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Kruidkoek
200 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr donkerbruine basterdsuiker, 200 gr blanke rozijnen, 2 eetlepels speculaaskruiden, snufje zout, 250 ml karnemelk, 2 eetlepels honing
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2013Nederlands30-60 min.
Kruidkoek
Om te smullen en zo simpel om te maken. Kost weinig tijd.
500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram bruine basterdsuiker, 1 appel, 100 gram rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder en 2 theelepels koekkruiden, 1/2 liter gekookte melk, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2005Nederlands0-10 min.
Kruidkoek
Dit recept is van mijn overgrootmoeder. Ga maar na, als het al die generaties heeft overleeft, moet het wel heel erg lekker zijn
75 gram zelfrijzend bakmeel, , 175 gram bloem, , 1 theelepel zuiveringszout, , 250 gram suiker, , 250 cc melk, , 1 eetlepel boter, , 1 theelepel kaneel, , 1 theelepel piment, , 1 theelepel nootmuskaat, , 1 ruime mespunt gember, , Snufje zout
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-03-2003Nederlands60-120 min.
kruidkoek
Slanke kruidkoek, niet superzoet wel verantwoord!
150 gram volkorenmeel, 1-2 thl bakpoeder, 4 thl koekkruiden, kaneelpoeder, halve appel, 1 dl magere melk, 1 dl spa rood, (eventueel suiker/ zoetstof zie serveertips)
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands0-10 min.
Kruidkoek
Een heerlijke kruidkoek met een zachte smaak. Met dank aan Deesje
Voor 2 koeken, ong. 20 cm. lang: 500 ml. karnemelk; 500 gr. donkere basterdsuiker; 500 gr. bloem; zakje bakpoeder; 2 eetl. koekkruiden; 2 zakjes vanillesuiker; 1 ei; thlpl. zout;
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-08-20030-10 min.
kruidkoek
Hartige cake met noten, rozijnen en kruiden.
300 gr. amandelen of gemengde noten(geen hazelnoten, 300 gr. rozijnen, 300 gr. kristal suiker, 180 gr. bloem, 6 gr. kaneel, 6 gr. kruidnagelpoeder, 6 eieren,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-199820-30 min.
Kruidkoek
Lekker alternatief voor een gewone cake
500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 gr. bruine bastardsuiker, 200 gr. rozijnen, noten, gember, sucade (alles naar wens), 8 theelepels speculaaskruiden, halve liter karnemelk, In plaats van noten kan je ook muesli gebruiken.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-09-1999Nederlands60-120 min.

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »