1. Home
  2. Recepten

recepten (31.506) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels 3 teentjes knoflook (geperst) Bosje verse platte peterselie (gesnipperd) Zwarte peper Zeezout 2 el citroensap 1 1 ½ el Parmezaanse kaas Goede olijfolie Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in een pan water met wat zout gaar. Giet ze af en stamp fijn met een stamper of staafmixer. Doe de knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas er in (niet teveel) en ietsje meer dan de helft van de gesnipperde peterselie. Giet er nu de olijfolie bij totdat het al roerend/stampend romig genoeg is. Proef dan even en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Op het bord of in schaal afgarneren met de laatste verse peterselie. Met wat olijfolie met truffel (want zo`n fles heb ik dus ook staan) wordt het nog lekkerder, dan maak je eenvoudig een `koninklijke` puree met een ster! Ook leuk om met visite en eters er met een RVS ring rondjes mee te steken en die op het bord te leggen. Smullen maar.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Madame Jeanetsambal (Surinaamse Sambal)

Superhete surinaamse sambal met een heerlijke smaak

INGREDIENTEN

- 1 potje Piccalilly, - 1 theelepel Sambal Oelek, - 4 Madame Jeanetpepers geel(verkrijgbaar in sommige supermarkten, toko`s), - 1 theelepel suiker, - 2 bollen knoflook

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke aardappelpuree met champignons en spekjes

INGREDIENTEN

250gr Champignons, 800 gr Aardappels [Bloemige], 125 gr gerookte spekreepjes, Boter (klontje), Melk, Knoflookpoeder, Peterselie gedroogd, Zout en Peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Provencaalse tomaten uit de oven

Heerlijke gevulde tomaten die je doen denken aan de zomer en de provénce. Bomvol smaak en een prima bijgerecht bij allerlei gerechtjes. Bovendien is het een vitaminebommetje.

INGREDIENTEN

6-8 rijpe tomaten. Tros, roma, vlees (wat je hebt), 150 gr witte broodkruimels (witbrood of stokbrood), 2 bosuitjes of lente uitjes (helemaal in stukjes), 2 el basilicum (fijn gesnipperd), 2 el platte peterselie (fijn gesnipperd), 2 teentjes knoflook (fijn gesnipperd), ½ el verse tijm (fijn gesnipperd), Zeezout, Zwarte peper, Olijfolie (goede), 60 gr geraspte Gruyere kaas

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere Italiaanse kiprolletjes

Ik wilde weer eens iets anders met kip en dit is het geworden

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, Ontbijtspek, 250 gr champignons, Geraspte oude kaas, Zout, Peper, Italiaanse kruiden gedroogd, Paprika poeder, Knoflook poeder, 1 tl balsamico azijn,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tzatziki

De Griekse dip.

INGREDIENTEN

350 ml Griekse yoghurt - 2 middelgrote komkommers, geschild - 4 a 6 teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - beetje azijn - zout

  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

gekonfijte tomaten

Een tomatengerecht met zuiderse geur, dat ook apart als mezze kan gegeten worden

INGREDIENTEN

16 pruimtomaten, ontveld en ontpit., 2 takjes tijm., 1 takje rozemarijn., 1 takje salie., 6 gehakte knoflooktenen., 200 ml olijfolie., Peper en zout

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Keftedes

Griekse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 kg. rundsgehakt, 1 grote ui, 3 el fijn gehakte peterselie, 1 thl fijn gesnipperde muntblaadjes, 1 thl oregano, 1 el citroensap, 1 el olijfolie, 2 sneetjes oud wit brood, 2 eieren, zout, peper, bloem en 1 kop lijfolie om te bakken.

  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

tzatziki

Bekende griekse yoghurt-komkommer saus, lekker bij de borrel met stokbrood , of bij gegrild vlees.

INGREDIENTEN

500 gr. dikke griekse yoghurt, 1 komkommer ( als de komkommer teveel vindt doe er dan wat minder in ), 4 - 5 tenen knoflook, zout, witte peper en scheutje azijn, en 4 el olijfolie.

  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse sperziebonen

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes.

INGREDIENTEN

, * 500 g sperziebonen, * 5 gedroogde tomaten op olie, * zout, * 100 g magere spekreepjes, * 1 el balsamicoazijn

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pikante Aardappeltjes met Chilisaus

Onweerstaanbaar lekker!!

INGREDIENTEN

, 2 grote bloemige aardappels a 225 gram, ongeschild, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl gemalen piment, 1 tl gemalen koriander, 1 el paprikapoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper, , Voor de Chilisaus:, 1 el olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 200 gram tomatenblokjes uit blik, 1 verse rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden, 1 el balsamicoazijn, 1 el fijngehakte verse koriander, plus koriandertakje voor de garnering,

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige Oosterse perzikensalade

Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes!

INGREDIENTEN

1 blik halve perziken - 1/2 krop ijsbergsla - 1 theelepel sambal brandal - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel donderbruine basterdsuiker - 3 eetlepels seroendeng (=kokosmengsel met pinda`s)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kleine aardappeltaartjes

Deze aardappeltaartjes passen uitstekend bij een feestelijk vlees- of visgerecht. Heel mooi als je de borden vooraf klaarmaakt. Ik maak dit vaak bij mijn recept van Eendenborstfilet-in-sherrysinaasappelsaus. N.B. Heb je soufflebakjes die groter zijn dan plm. 7 cm. doorsnede gebruik pas dan de genoemde  hoeveelheden aan.

INGREDIENTEN

2 of 3 middelgrote aardappelen (liefst geen vastkokende aardappelen) -, peper, zout -, boter om in te smeren -, wat tijm -, 2 eidooiers -, 125 ml slagroom

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelgratin

Zo n heerlijk simpel maar HEEL veelbelovend recept die met een etentje niet kapot kan!!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, in dunne plakjes 2 grote uien, in dunne plakjes gesneden 2 el verse bieslook, gesnipperd 250 gr magere yoghurt 2 en een half dl slagroom 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout eventueel

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelsalade

Echt een superlekkere aardappelsalade voor bij de gourmet, fondue of bbq!

INGREDIENTEN

Kilo aardappelen, 2 uien, 3 eieren, kerriepoeder, verse bieslook, zout, peper, 5 eetl. mayonaise.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indische andijvie van Riet

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.

INGREDIENTEN

1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) -, 500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -, 5 eetl ketjap manis -, 2 grote uien (gepeld en gesnipperd) -, 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld -, 2 teentjes knoflook (gesnipperd) -, 2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) -, 2 eet olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super aardappel puree met 20 knoflookteentjes

Heerlijke puree met veel gezonde knoflook

INGREDIENTEN

800 gram aardappels (geschild gewicht); 1 bol (minimaal 20 teentjes ) knoflook (geschild); 2 laurierblaadjes; 750 ml. melk + 750 ml. water; 3 el. olijfolie; zeezout en zwarte peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: romige sperziebonen, bacon, kaas, ui

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr sperziebonen, 2 el roomboter, 1 ui (gesnipperd), 6 plakjes bacon (of ontbijtspek), 3 ½ el mayonaise, 3 ½ el zure room (of kookroom), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, ½ zakje extra belegen geraspte kaas

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Atjar zoals bij de Chinees

INGREDIENTEN

450 gr witte kool, 50 gr wortel, 300 ml azijn, 150 ml water, 75 gr suiker, 2 theel. kurkuma,

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chinese biefstuk met paddenstoelen

中國的牛肉蘑菇

INGREDIENTEN

500 g biefstuk, in dunne plakjes gesneden, 2 e sojasaus, 1 e maïzena, 3 e zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e fijngesneden gember, 1 tot 2 rode pepers, in dunne ringen gesneden, 6 Chinese paddenstoelen, 20 min. in heet water geweekt, 2 e oestersaus, 1 t suiker, 4 lente-uitjes, in plakjes gesneden of witte ui in smalle halve ringen

  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Grieks gemarineerde kipfilet met perfecte grillsmaak (BBQ)

Een heerlijke kipfilet die ik, mede door de juiste marinade de typisch Griekse grillsmaak heb gegeven en dat is verdomd goed gelukt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 3 el goede olijfolie, 1 teentje knoflook (ragfijn), 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, ½ tl komijn, Zeezout, Zwarte peper uit de molen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde Aardappels Met Ui

Echt Italiaans!

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, in vieren., 4 uien, gehalveerd, 4 vleestomaten, in vieren, 2 tenen knoflook,in plakjes, 4 el olijfolie, 4 takjes verse rozemarijn, kleiner gebroken, zout en peper.,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

rosti misluknie

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 2 kleine eieren (of 1 grote), 1 gesnipperde ui, zout, peper, 25 gr. boter, 1 eetlepel olijfolie

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Varkensvlees in ketjap

Deze heerlijke zoete varkensschotel met een vleugje gember en veel pepers om het pittig te manen verschijnt vaak op feestjes, dan wordt er een heel varken geslacht en is er vlees voor iedereen.

INGREDIENTEN

, 5 theelepels olie, 5 sjalotjes gepeld en gesnipperd, 5 teentjes knoflook, gepeld en geperst, of fijngestampt 600 g varkensvlees in dobbelstenen gesneden, 8 cm (3 in) gemberwortel, geschild en in plakjes gesneden, 4 theelepels ketjap benteng manis, 1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd, 2 kopjes kippenbouillon (zie Kuah Siap ? Kippenbouillon, eveneens op deze pagina), 6-10 lombok rawits, heel laten,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde aardappeltjes met peterselieboter

Echt heerlijke gevulde aardappeltjes met kruidenboter. Weer eens iets anders dan gewone aardappelen en heel goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

18 klein vastkokende aardappeltjes, zout, peper, 30 gram (zachte) boter, 3 eetlepels gehakte peterselie

  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

spruitjes,maar dan lekker

Hou je eigenlijk niet van spruitjes,verbaas jezelf door dit eens te proberen,de bacon maakt de spruitjes heerlijk zilt en de slagroom geeft ze een zachte smaak,echt lekker!!

INGREDIENTEN

Ongeveer 700 gram spruitjes,pak bacon of spekreepjes 500 gram, klont boter,500ml.kippenbouillon, 250ml.slagroom,zwarte peper(uit de molen `t lekkerst),nootmuskaat

  • Canadees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Canadees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittige aardappelen

Dit is een recept uit Tanzania ik weet dat kant en klaar diepvries pittige aardappelen van pas kunnen komen, maar tegen deze zelfgemaakte pittige aardappelen kunnen ze echt niet op!Bruikbaar voor Vegetariers.

INGREDIENTEN

225 gram aardappelen, in flinke blokken gesneden 1 ui fijngehakt 2 teentjes knoflook, geperst 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels citroensap 1 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)½ theelepel korianderzaad 1/4 theelepel kaneelpoeder Snufje chilipoeder 1 eetlepel verse peterselie of koriander, fijngehakt Olie zout

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met gorgonzola en walnoten

Makkelijk, van te voren te bereiden, lekker met pittig gekruid vlees of met een salade met een bite

INGREDIENTEN

, , , ? liter melk100 g gorgonzola500 g vastkokende aardappelen50 g gepelde walnoten1 eipeper3 el fijngehakte peterselieboter om in te vetten, , ,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Spaanse spruitjes

DIT RECEPT STOND VANMORGEN IN DE TELEGRAAF EN OMDAT DE PRINTER HET NIET DOET MOET IK HET MAAR EVEN OP SMULWEB OPSLAAN.MISSCHIEN HEBBEN JULLIE ER OOK WAT AAN WANT HET ZIET ER LEKKER UIT

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , 500 gr schoongemaakte spruiten, 200 gr chorizo, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 2 dl kippenbouillon, 3 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, , , , , , , ,

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aspergegratin

HEEEEERLIJK en snel Italiaans bijgerecht!! Met een lekkere salade, pasta, rauwkost en wat kouds te drinken een SUPER maaltijd. Zet je er een berichtje onder als je hem meeneemt of gemaakt hebt? Dat zou ik leuk vinden.

INGREDIENTEN

750 g groene asperges-, 300 g gerookte zalm-, 250 ml slagroom-, 1 bol mozzarella, in plakjes-, 1 zakje geraspte kaas (175 g)-, 1 eetlepel kruidenboter-, zout-, zwarte peper-, nootmuskaat-,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

(oven) gedroogde tomaatjes

In een tal van gerechten zoals voorafjes,pasta`a salades etc.gebruik ik gedroogde tomaatjes.Als je ze eenmaal hebt geproefd hoe lekker en vol die van smaak zijn,dan hoef je echt geen andere meer.Als je tomaten koopt laat ze dan nog 1 week narijpen het liefst pruimtomaten.

INGREDIENTEN

1 kg rijpe pruimtomaten, goede olijfolie,extra vierge, (zee)zout,peper en gedroogde Italiaanse kruiden.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Atjar-Tjampoer

Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje.

INGREDIENTEN

250 g Kool., 200 g Wortel., 3 Uien., 2 tl Kurkuma., 2 Kopjes azijn., 2 Rode Pepers., 1 teentje Knoflook., 1 el Suiker.

  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.

Boursinaardappeltjes

Lekker romig aardappelgerecht,lekker bij gebakken vis of een schnitzel

INGREDIENTEN

35 gr.boter2 tenen knoflook uit de pers100 gr.mager gerookt spek in blokjes500 gr.aardappelschijfjes100gr.Boursin1 dl.melk

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groentereepjes met Spaanse olijvendip.

Lekker, snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

1 rode paprika1 stengel bleekselderij3 bospeentjes1 kleine komkommer2 teentjes uitgeperste knoflook3 eetl fijngehakte olijvenscheutje sherryz&p

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

mini loempia's

Ze eten er de vingers bij op. er zijn er altijd te weinig van.

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg (voor 20 stuks), 500 gram runder of varkensgehakt, 150 gram tauge, 1 dun preitje, 1 rode ui, 1 paprika, 1 of 2 rode pepers, 3 teentjes knoflook, 1.5 tl trassie, 1 tl laos, 1.5 tl djahe, scheutje (+- is 3 eetlepels) ketjap manis, scheutje (+- is 3 eetlepels)ketjap asin, 1 liter olie om in te frituren

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koude kip met kerriemayonaise

Lekker met een frisse salade / recept in zuid-afrika gekregen

INGREDIENTEN

1.4 kg kippen drumsticks of kippen delen (of 700 g kipfilet als je koude kippenvel niet lust), 1+3/4 t zout, 1/2 t peper, 3 uien in dunne halve ringen, 3 e abrikozenjam, 1+1/2 e kerriepoeder, 1+1/2 e azijn, 1 e maismeel, 250 ml basis mayonaise op smaak gebracht met zout en peper

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Feta uit oven

INGREDIENTEN

Feta, tomaten, olijfolie, knoflook, chilipoeder, zwarte verse peper bosuitje of peterselie

  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2008
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ècht lekkere spinazie

INGREDIENTEN

4 el pijnboompitten, 2 el zachte olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 150 gr magere, gerookte spekjes, 1 ui fijngesnipperd, 1,5 kilo gewassen bladspinazie, 50 gr rozijnen, 2 beschuiten, zout en peper,

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

Als jij van zoet houd, zal jij deze gerechtje beslis lekker vinden.

INGREDIENTEN

500 g varkenslappen of schouderlappen of speklappen, 2 e hoisinsaus, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e droge sherry, 1 t sesamolie, 1 t honing, 1 t suiker, 1/2 t knoflookpoeder, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/4 t gemberpoeder, zout, sambal oelek, rode kleurstof, naturel (je kan het ook weglaten, maar dan is het niet meer een typische Char Siu, honing voor bestrijken van vlees,

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

INGREDIENTEN

600 gram magere runderlappen, 60 gram boter, Zout, peper, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, 2 tomaten, 3 kruidnagels, snufje foelie, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje), 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig), 1 sneetjes ontbijtkoek, (eventueel wat zout indien nog nodig)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste vegetarisch koolrabi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top