Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.971 bier recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

INGREDIENTEN

, 500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur), 500 gr.uien, 2 th.l.rietsuiker, 2 eetl.bloem, 5 dl.runderbouillon van tablet, 1 fl.leffe bruin of bruin bier, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 100 gr.margarine, flinke scheut olie(om te bakken), Peper en zout, 2 sneetjes peperkoek in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Bier, Bier, Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-01-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier, Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op27-01-2000
  •  
  •  

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

INGREDIENTEN

700 gram runderbraadlappen, 2 uien, 1 paprika, 1 blik tomaten blokjes, 2 flesjes bier, 3 plakken ontbijtkoek, 3 flinke eetlepels mango chutney, 5 eetlepels Worcestershiresaus, Peper, Zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel kaneel, 1 Laurierblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Omdat alcohol in saudie verboden is wordt er druk geexperimenteerd met het zelf brouwen van bier.

INGREDIENTEN

Blikjes alcoholvrij bier, 2 kg suiker, 2 liter water, een theelepeltje gist en 1 tl suiker per gevulde fles bier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-04-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op06-11-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-01-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier, Bier, Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op15-04-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-07-2003
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-01-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-07-2001
  •  
  •  
  • Eigen recept

Met weinig inspanning een maximaal resultaat.

INGREDIENTEN

Olie, paar eetlepels, ong 1 kilo rundstoofvlees in grove stukken, bv riblappen, 1 grote ui, in dunne ringen, 1 eetl bloem, 2 eetl bruine basterdsuiker, 1 eetl tomatenpuree, 1 flesje Guiness of ander donker bier, 250 ml runderbouillon van blokje, 1 bosje verse groene kruiden als: rozemarijn, thijm, salie. Neem wat je in de tuin hebt staan of kunt krijgen in de winkel, twee laurierblaadjes, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees met bier zoals mijn moeder het altijd maakt.

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 2 grote uien, 2 blikjes champignons (of 1 bakje verse, deze dan wel eerst even bakken), 1 flesje bruin bier (oud bruin werk ideaal), 1 groot laurierblad, 3 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, peper en zout, evt. wat aardappelzetmeel om de saus te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Bier, Bier, Tip

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-07-2005
  •  
  •  

Beslag om mee te frituren

INGREDIENTEN

1 dl bier,1 ei, /- 100gr bloem,zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Bier, Rum

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-11-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bier, Rum

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-01-2002
  •  
  •  

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

INGREDIENTEN

Wat heeft u nodig :, , 600g sucadelappen, 1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd., Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een, gewone Nederlandse mosterd., zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo), 3 blaadjes laurier, 4 plakken ontbijtkoek, 2 flesjes Trappistenbier (à 30cl), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter.

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet of runderstoofvlees in blokjes, 2 stengels bleekselderij, 2 grote uien, 2 winterwortels, 1 blik tomatenpartjes (400 gr), 200 gr champignons in plakjes, Olijfolie, 1 volle el bloem, 1 t zeezout, Zwarte peper, 3 laurierblaadjes, Bosje verse selderij, 5 dl bier (let op: alleen pils)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zacht vlees echt zoals bij Oma thuis

INGREDIENTEN

Sucadelapjes een flesje bier zout peper en noot of foelie een grote ui een paar teentjes knoflook croma (het lieftst) of andere braad boter, halve eetlepel provencaalse kruiden ( gedroogd)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Grappige traktatie

INGREDIENTEN

Plastic bier glazen, chipitos, popcorn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2006
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spareribs met bier Een recept voor mensen die niet aan hun lijn hoeven denken !? Voor 4 personen Voorbereiding: : 15 min + 1 uur rusttijd Bereidingstijd: : 30 min Moeilijkheidsgraad: makkelijk

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, voor 4 pers., ½ el sojasaus 1 tl mosterd, 1 tl rozemarijn, 1 tl worcestersaus, 2 dl donker bier, bv. trappist, 1 el olijfolie, 1,250 kg spareribs, 1 el honing, Peper en zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 knoflookteentje, 1.5 dl bier, 200 gram geraspte jong, belegen Edammer, 1 eetlepel maizena, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor een pittig potje mosterd

INGREDIENTEN

4 eetlepels mosterdpoeder, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels bier, 1 teentje knoflook, theelepel suiker,1/2 theelepel zout, eetlepel olijfolie, , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  •  
  •  10-20 min.

Apart nagerecht

INGREDIENTEN

*2 flesjes bier (pils), *150 g suiker, *sap en schil van 1, citroen, *4 blaadjes of 18 g poeder gelatine, *500 g aardbeien, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

2 appelen - bloemsuiker - 250 gram bloem - plantaardig frituurvet of olie om te frituren - zout - 2 eetlepels olie - 1 eidooier - 1,5 dl niet te koud blond bier - 2 dl water - 2 eiwitten - wat suiker en kaneelpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een soep zoals u nog nooit gehad heeft

INGREDIENTEN

4 eetlepels meel, 1/2 liter bier, 1/2 liter bouillon, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 kop melk, 1/2 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel suiker, peper en zout., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr hamlappen in dobbelstenen. 3 uien in ringen gesneden, 50 gr. boter, 2 el ketjap, 2 tl knoflookpoeder, peper en zout. 1 pijpje belgisch bier,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 flesjes bier, *150 g suiker, *sap en schil van 1, citroen, *4 blaadjes of 18 g poeder gelatine, *500 g aardbeien.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr. runderriblappen in blokjes, 2 eetl. pittige mosterd, 50 gr. boter, 1 rode ui gesnipperd of in ringen, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 80 gr. spekreepjes, 150 gr. champignons in plakjes, 100 gr. zilveruitjes, 1eetl. bloem, 1 flesje westmalle dubbel (donkerbruin bier), 200 ml runderbouillon (van tablet), 2 eetl. azijn, 1laurierblaadje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker met Rode kool. Is ook een recept van!

INGREDIENTEN

750 gram hacheevlees, 4 uien, 2 bruine boterhammen, mosterd, 1 plak ontbijtkoek, 1 flesje bier, 2 bl. laurier, 1 mesp. tijm, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke stoofschotel met mals rundvlees, de kids zijn er dol op! Mama zit er echt bier in? :-))

INGREDIENTEN

500 gr Magere runderlappen, 2 eetlepels Franse mosterd, 3 uien, 6 grote champignons, Halve Winterpeen, Magere spekblokjes, gerookt, 1 eetl. Stroop, 2 eetl. Bloem, 2 plakken peperkoek, gekruimeld, Peper, Zout, Blikje bier (hertog Jan) 0,3 l, 0,3 l runderbouillon, Boter om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top