Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Biefstuk argentijns recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Argentijnse biefstuk met pruimensaus en paranoten .Mag ook andere bief zijn.

INGREDIENTEN

4 Argentijnse biefstukjes, 150 gr., 30 gram boter, peper,, 1 1/2 dl slagroom,, 200 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum, 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Origineel recept afkomstig uit Buenos Aires, een erg lekkere pittige biefstuk, die we serveren met rijst

INGREDIENTEN

- 4 biefstukken van elk 75-100 gram., - zout, - 2 eieren, - 50 gram bloem, - tabasco, - mespunt marjolein poeder, - teentje knoflook uit de knijper, - 10 eetlepels melk, - 8 eetlepels olie, - worcester saus, , , .

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4biefstukken, zout, eieren, 50gr bloem, mesput marjolijn, tabasco, 1teentje look, 10etl melk, 8etl olie, worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Malse stukjes vlees (varkenshaas mag ook!) met een romige, maar pittige tomatensaus met krokante aardappeltjes

INGREDIENTEN

500 - 600 gram malse ossenhaas, biefstuk of, varkenshaas, 1 ui, 400 - 500 gram aardappel-, partjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 tenen, knoflook, 1 bekertje zure room, peper en zout, paprikapoeder (pikant), boter of olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!

INGREDIENTEN

1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 4 Argentijnse biefstukjes, 30 gram boter of margarine, peper, 1 1/2 dl slag- of koksroom, 150 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit Argentinie of rum en 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 biefstukjes, 2 el roerbakolie, 4 el zoete chilisaus, 6 tomaten, 1/2 limoen, schoongeboend, 2 el koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 Argentijnse biefstukjes, 30 gram boter of margarine, peper, 11/2 dl slag-, of koksroom, 150 gram gewelde/gekookte pruimen, scheutje sterke drank uit, Argentinie of rum en 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chimichurri is de pittige saus die de Argentijnen steevast bij gegrild vlees serveren, elke kok heeft zijn eigen recept

INGREDIENTEN

* 2.5 dl olijfolie extra vierge, * 1.5 dl rode wijnazijn, * 1 (rode) ui fijngesneden, * 2 augurken fijngesneden, * 2 teentjes knoflook fijngesneden, * 1 eetl fijngesneden peterselie, * 2 eetl fijngesneden oregano, * 0.5 theel cayennepoeder, * grofgemalen zeezout, * grofgemalen zwarte peper, * 2 Biefstukken 150-200gr, * olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chimichurri is de pittige saus die Argetijnen bij gegrild vlees serveren.

INGREDIENTEN

*2,5 dl olijfolie extra vierge *1,5 dl rode wijnazijn *1 rode ui, fijngesneden *2 augurken, fijngesneden *2 teentjes knoflook, fijngesneden *4 el fijngesneden peterselie *2 el fijngesneden oregano *1/2 tl cayennepeper *zeezout grofgemalen *zwarte peper *2 hollandse biefstukken *olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.

INGREDIENTEN

VOOR DE CHIMICHURRY:, 2 rode uien (fijngesnipperd), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 flinke tomaten (in kleine blokjes), 2 groene Spaanse pepers (gesnipperd), 6 el peterselie (heel fijngesneden), 2,5 dl olijfolie, 1 dl witte wijnazijn, 1 el zout, 1 el zwarte peper, , 4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes), 2 el olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pond malse biefstuk, in reepjes gesneden, olijfolie, 1 grote ui, in stukjes gesneden, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 1 of 2 pepers, fijngesneden en evnt. ontpit, 2 tomaten, in blokjes gesneden, 1 paprika, in blokjes gesneden, 1 theel. oregano (of gehakte peterselie naar smaak), zout en peper, , frites, , gekookte witte rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Argentijnse "Corazon de cuadril"! SUPERstukje vlees! In principe hetzelfde als een Franse "coeur de rumpsteak" maar veel smakelijker. Ik heb er hetvolgende receptje mee geprobeerd te maken en dat is goed gelukt:

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, 4 corazon de cuadril van 200 gram, Versgemalen zwarte peper, 2-4 eetlepels zachte boter, Zout, , Voor de saus:, 1/2 Rode ui, 2 sjalotten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 glas rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Chivito is de Uruguayaanse variant op de hamburger. Het is snel en makkelijk te maken en bovendien overheerlijk! De Chivito omschreven in dit recept is Uruguayaans. Echter, de Uruguayaanse keuken wordt hier (nog) niet vertegenwoordigd, maar de Argentijnse(rio de la plata) keuken lijkt er sterk op.

INGREDIENTEN

1 plak biefstuk (churrasco de lomo), 1 blaadje sla, paar uienringen, 1/2 gesneden tomaatje in platte stukken, plakje bacon (panceta), 1/2 hard gekookt ei in plakjes, 1 plakje ham, 1 plakje kaas, 2 a 3 olijven zonder pit, 1/2 paprika gesneden in lange stukken, brood; flink wit puntje (hamburger brood is ook mogelijk).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top