3.167 biefstuk recepten

  • Eigen recept

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

75 g zilvervliesrijst, 150 g biefstuk, in repen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, in smalle ringetjes, 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan), 1-2 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels (wok)olie, 1/2 limoen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken.

INGREDIENTEN

Circa 1 kg aardappelen, Olijfolie, Knoflook (3 teentjes of meer), Peper, Zout, Ketjap, Chilipoeder, Paprikapoeder (eventueel pikant)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Biefstuk is van zichzelf mager vlees, alleen jammer dat mensen het zo verkeerd bereiden, dit recept levert erg weinig calorieen en de smaak van de biefstuk blijft (eigenlijk zelfs beter) behouden

INGREDIENTEN

100 gram biefstuk, champignons en lente uitjes (eventueel kunnen andere groenten ook worden toegevoegd en of vervangen!)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stroganoff zoals je hem nog nooit hebt gegeten!

INGREDIENTEN

*300 gram biefstuk in kleine blokjes gesneden (2x2 cm) *2 grote uien * doosje champignons *1 teen geperste knoflook *tipje sambal *beetje sojasaus * 250 ml zure room *ketchup *scheutje wodka of whiskey

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle pofaardappel

INGREDIENTEN

*2 grote aardappels,bijv.superbintjes*1 bekertje zure room of griekse yoghurt*1 klein teentje knoflook*1 el gehakte bieslook *zout/peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews.
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808
Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten!
Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door.

INGREDIENTEN

250 ml rode port, 250 ml droge witte of rode wijn, biefstuk of rosbief, 3 eetlepels ijskoude boter in blokjes, 1 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn van goede kwaliteit of balsamico crème, eventueel wat aardappelmeel met wijn om te binden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Biefstuk

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen.
snel een een heerlijk recept.
per persoon:290 kcal

INGREDIENTEN

4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere afwisseling op een broodje biefstuk.

INGREDIENTEN

2 biefstukjes (biologisch), Ciabatta (bijvoorkeur met tomaat of olijf), Potje geroosterde paprika (goede kwaliteit), Rucola, Mayonaise (gewoon uit een potje), Zout, Peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 biefstukken, Sap en rasp van 1 sinaasappel, Versgemalen, zwarte peper, 5 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. risottorijst, 750 ml. vleesbouillon, 300 gr. Gemengde paddenstoelen, 25 gr. boter, 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt, 3 eetl. Verse basilicum of platte peterselie, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit 1933, voor elctrisch koken.

INGREDIENTEN

500 g biefstuk, 100 g boter, zout, peper, melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Goede biefstuk van 150 gram p.p. 2 cm dikte bij voorkeur ossehaas /tournedos anders kogelbiefstuk, , (room) boter, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredi?nten zijn per persoon 1 biefstuk 4 champignons 1 ui melk 2 eetlepels bloem 2 eetlepels margarine bakboter peper zout paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 biefstuk van circa 125 gram, 300 gram spruitjes (of 200 gr panklare spruitjes), 1 kleine ui, 1 vleestomaat, 25 gram braadboter, zout en versgemalen peper, 1 eetl. sojasaus (ketjap), 1 mesp. kerrie of sambal oelek, 1 theel. azijn, 1 mespunt suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kleine stukjes biefstuk die worden ingesmeerd met de olijvenpesto, opgerold en gebakken. Je kan deze TAPAS koud of warm serveren

INGREDIENTEN

12 lapjes biefstuk van 60 gr. pepr en zout VOOR DE OLIJVENPESTO 50 gr zwarte olijven, 100 gr ansjovisfilets, 1 el kappertjes, 2 el bladpeterselie gehakt3 teentjes knoflook, gehakt, 4 el olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid.

INGREDIENTEN

-4 mooie kogelbiefstukjes van ca. 120 gr. ? 1? dl kippebouillon(van tablet) ? 0,6 dl ketjap ? 2 el vloeibare honing ? 2 tl maizena ? 3 tl geraspte verse gemberwortel ? 2 tl sesamolie ? 1 spaans pepertje, zaad verwijderd en fijngehakt ? 3 knoflooktenen, uit de knijper ? 2 el plantaardige olie ? 150 gr in plakjes gesneden champignons ? 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden ? 8 waterkastanjes uit blik, in dunne plakjes gesneden ? 100 gr kleine peultjes, gewassen en schoongemaakt.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  …
  •  120 min. <

Malse stukjes vlees (varkenshaas mag ook!)
met een romige, maar pittige tomatensaus met
krokante aardappeltjes

INGREDIENTEN

500 - 600 gram malse ossenhaas, biefstuk of, varkenshaas, 1 ui, 400 - 500 gram aardappel-, partjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 tenen, knoflook, 1 bekertje zure room, peper en zout, paprikapoeder (pikant), boter of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuk onder een dekentje van mosterd en basterdsuiker (klinkt vreemd, maar erg lekker!!!)

INGREDIENTEN

1 eetl. bruine basterdsuiker, 1 eetl. mosterd, peper, zout, biefstukje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr. biefstukreepjes, 2 eetlepels barbecue kruiden, rode ui, 200gr. haricots verts, 200gr. grote champignons, teentje knoflook, krielaardappels.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

360 kcal pp

INGREDIENTEN

Benodigdheden per persoon, , 100 gram biefstuk., 1 kopje rijst., 200 gram paksoy., 1 teentje knoflook., 2 sjalotten, Oestersaus / sojasaus (zoute ketjap) / peper / azijn / olijfolie / bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met peper-roomsaus

INGREDIENTEN

100g boter, 4 biefstukken, zout, peper, 10 el slagroom, 1 pakje Boursin (peper), 1 el verse groene peperkorrels (potje)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 biefstukken - 4 eieren - 2 uien - 50 gram boter - zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Frans gemarineerde Biefstuk

INGREDIENTEN

4 entrecotes, , Marinade:, 1 eetlepel tomaten ketchup, 1 eetlepel rodewijn, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Provencaalse kruiden., , Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor een goede biefstuk een oud recept

INGREDIENTEN

4 biefstukjes van 1,25 gr elk, boter of margarine, melk, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlike sampioensous vir biefstuk

INGREDIENTEN

1 pakkie knopiessampioene, 2 groot uie, 1 pakkie sampioenroomsop, 1 houertjie vars room, 1 koppie melk, knoffel (opsioneel), kaas gerasper (opsioneel), olie vir braai

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bak de perfecte biefstuk!

INGREDIENTEN

Biefstuk, versgemalen zwarte peper en zout naar smaak, zonnebloemolie of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Biefstuk met cognacsaus

INGREDIENTEN

4 biefstukken van 150 gr, grof gemalen peper, 2 sjalotjes, 1 eetlepel boter, 1 theelepel suiker, 2 dl bouillon, ? dl cognac, 40 gr boter, zout, 2 theelepels boter, 1 theelepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De 'a point' gebakken biefstuk behoort tot de hoogtepunten van de kookkunst. De beste voorwaarden voor het welslagen zijn een juiste pan, en goed bestorven rundvlees (te herkennen aan de matte bruinrode kleur) !

INGREDIENTEN

-2 el olie, -4 rundsfilets (4 a 5 cm dik), -2 el vloeibare boter, -zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Met champignons

INGREDIENTEN

2 biefstukjes, 10 g boter, 1 ui, 100 g champignons, tomatenpuree, tijm, bouillon, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

BIEFSTUK MET SJALOTJES IN RODE WIJNSAUS / BIEFSTUK IN RODE WIJN

INGREDIENTEN

50 gram sjalotjes, 1 eetlepel vloeibare honing, 100 gram ontbijtspek, 2 dl droge rode wijn, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 12 theelepels tijm, 80 gram koude boter, 2 laurierblaadjes, 4 biefstukjes (a 125 gram), 2 theelepels kaneelpoeder, 2 theelepels rozemarijn, 1 eetlepel bloem, zout, (versgemalen) peper, 12 dl vleesfond, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 biefstukjes a 100 g, zout, peper, 1 eetl. zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Op een andere manier

INGREDIENTEN

4 biefstukken van 150-200 g per stuk, 1/2 dl olie, 1 el rozemarijn, 1 tl peper, 5 middelgrote uien

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  •  …
  •  10-20 min.

Geflambeerd, met kaas/mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

1 dl slagroom of room culinair, 100 gram verse roomkaas, 1 eetlepel mierikswortel(potje), 2 kogelbiefstukken van ongeveer 150 gram, peper en zout, 25 gram boter, 1 glaasje cognac of whisky,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smoor met mosterd Bereidingstijd:
1 uurtje laten smooren
van"M."

INGREDIENTEN

4 baklapjes, 1/3e deel van een pot mosterd, 6 grote lepels suiker, peper en, zout, 2 teentjes knoflook,e en grote flinke ui.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? bakje magere kwark (125 g), 2 eetl. halfvolle melk, 1 eetl. peterselie (diepvries), 1 eetl. bieslook (diepvries), zout, peper, 1 eetl. olie, 4 biefstukken a 100 g.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk met een salade van spinazie

INGREDIENTEN

- 4 biefstukken, , - 6 rijpe tomaten, , - 1 kg spinazie (bij voorkeur jonge spinazie), , - 60 gram zongedroogde tomaten, , - 80 zwarte olijven zonder pit, , - 4 eetl. balsamico- of sherryazijn, , - 2 dl. olijfolie of druivenpitolie, , - 2 eetl. geroosterde pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuk met tomatensaus en gedroogde prei.Apart maar erg lekker.

INGREDIENTEN

4 biefstukken a 150g, peper en zout, 50g boter,, , Voor de tomatensaus:, 4 vleestomaten, 1 teen knoflook, 2 eetl. olijfolie extra vergine, 200ml vleesbouillon, 1 takje tijm,, , Voor de gedroogde prei:, 1 prei, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Biefstuk

Biefstuk

Biefstuk is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de Argentijnse keuken. Een biefstuk kan op veel verschillende manieren bereid worden. Je kunt een biefstuk geheel doorbakken, maar je kunt ook een biefstuk bakken zodat hij net niet meer rood is, of van binnen juist nog wel helemaal rood is. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat wanneer het over dit heerlijke vleesgerecht gaat. Biefstuk bakken kost weinig tijd en toch krijg je in die korte tijd een heerlijk vleesgerecht. Het is dan ook een gerecht dat bij veel grotere maaltijden wordt aangeboden en wat bij (bijna) alle maaltijden gegeten kan worden. Koop je biefstuk bij een goede slager, dan is de kwaliteit gegarandeerd en heb je een prima mals bieflapje.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies