Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Beurre blanc recepten (74) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Beurre blanc

Een heerlijke saus die voor veel gerechten, zoals vis, asperges etc. gebruikt kan worden. Het is een reductiesaus, als je slim bent dan maak je de reductie voor meer personen en vries je wat je over hebt in

INGREDIENTEN

De reductie:, 2 dl witte wijn, 1 dl witte wijn azijn of cider, 2 dl water, 2 sjalotten, 3 teentjes knoflook, enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 10 zwarte peperkorrels, , De beurre blanc, 4 eetlepels reductie, 150 gram boter, een scheutje room, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2014
  • Frans
  •  20-30 min.

Beurre Blanc

Lekker bij vis in zoutkorst.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes , 4 el witte wijnzijn , 4 el droge witte wijn , 250 g koude boter in kleine stukjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Beurre Blanc

Heerlijke botersaus, past goed bij bijvoorbeeld de gevulde groene kool die eveneens op mijn page staat.

INGREDIENTEN

1 sjalotje/ 1 dl. droge witte wijn/ 0,5 dl. witte wijnazijn/ snufje zout en peper uit de molen/ 250 gram koude gezouten boter in stukjes van ca. 25 gram.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Beurre Blanc

Een saus voor gepocheerde vis en schaaldieren, asperges, artisjokken etc.

INGREDIENTEN

80 gram goed gekoelde boter, 3 eetl. blanke azijn, 5 eetl. droge witte wijn,1 theel. gesnipperde sjalot, 1 eetl. creme fraiche, peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Beurre blanc

INGREDIENTEN

1 dl droge witte wijn, 1 el witte wijnazijn, 1 dl kippenfond (ongezouten), 3 sjalotjes, heel fijngesneden, zout, versgemalen zwarte peper, 300 g koude boter in blokjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Beurre Blanc

Voortreffelijk bij vis

INGREDIENTEN

2,5 el witte wijnazijn, 2,5 el witte wijn of citroensap, 1 el sjalot fijngehakt, mespunt witte peper, 1/5 tl zout, 2 el boter., 250 gr gekoelde boter in stukjes.Peper en zout, citroensap (eventueel)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Kreeftensalade met beurre blanc

INGREDIENTEN

Kreeftensalade met een beurre blanc, , 3 liter courtbouillon:, 3,5 liter water, 3 dl zeer droge wijn (Sauvignon), 250 gram uien schoongemaakt, 125 gram blad van bleekselderij, gewassen, 25 gram zout (1 eetlepel), een paar draaien van de pepermolen, 1 mespuntje cayennepeper, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 2 kreeften van 500 gram, , De Salade :, 1 lolo rosso, truffelolie, peper en zout, , Beurre blanc :, 0,5 dl visbouillon, 0.5 dl witte wijn, 150 gram roomboter,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met preistamppot en beurre blanc

Hollanders zijn dol op kabeljauw. Het is een veelzijdig product dat ook ideaal is om kinderen vis te leren eten. In de zomer en de herfst is kabeljauw volop in seizoen omdat ze zich moddervet hebben kunnen eten. Dit is een erg leuk herfst gerechtje dat niet alleen lekker is, maar ook een beetje feestelijk is. Het is echt niet moeilijk na te maken.

INGREDIENTEN

Preistamppot:, , 4 mooie verse preistengels, 1 flesje witbier, 1 grote ui, paar laurier (blaadjes), paar takjes verse tijm, verse room boter, vers gemalen zwarte peper, zeezout, 1 kg kruimige aardappels, , Beurre blanc van witbier:, , 1 sjalot, 150 gr verse roomboter, 1 scheutje witbier, 1 scheutje (kook)room, 1 citroen, , De vis:, , 4 mooie kabeljauw haasjes of dikke filets, klontje roomboter, vers gemalen zwarte peper, zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2016
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met beurre blanc

Een klassiek poldergerecht met mooie Hollandse kabeljauw en met de frisheid van wortel. 

INGREDIENTEN

4 x 150 gram kabeljauw, 800 gram opperdoezer aardappel, 2x bospeen, 150 ml witte wijn, 2x 50 gram boter, Water, Bosje kervel, Bosje bieslook, Zout, Peper, , Beurre blanc:, , 6 eetlepels witte wijnazijn, 100 ml witte wijn, 2 sjalotten, 50 ml room, 300 gram klontjes boter, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekookte asperges met beurre blanc.

Asperges op de heerlijke, traditionele manier met hardgekookte eieren en een botersaus.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen., , 3 eetlepels witte wijn, 3 eetlepels witte wijnazijn, 1 sjalotje, fijngesneden, Zout, peper, 2 eetlepels slagroom, 175 gram koude boter, Citroensap, 4 eieren, 1 ? kg asperges, geschild, Verse kervel., ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heilbot met beurre blanc en oesterzwammen

Een lekker visgerechtje voor de feestdagen

INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 2 eetl. olie, 5 takjes tijm, 200 ml droge witte wijn, 100 ml slagroom, 250 gram oesterzwammen, 1/2 knolselderij, 100 gr. koude boter, 2 eetl. koude boter, 4 heilbotfilets van 150 gr. per stuk, 5 takjes dille, zout en peper, 1 theel. mosterdzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  •  
  •  30-60 min.

Gekookte asperges met beurre blanc

Delicatesse

INGREDIENTEN

3 eetlepels witte wijn, 3 eetlepels witte wijnazijn, 1 fijn gesneden sjalotje, peper en zout, 2 eetlepels slagroom, 175 gram koude boter, citroensap, 4 eieren, anderhalve kilo geschilde witte asperges, takjes kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte asperges met beurre blanc

INGREDIENTEN

3 eetlepels witte wijn, 3 eetlepels witte wijnazijn, 1 fijngesneden sjalotje, wat peper en zout, 2 eetlepels slagroom, 175 gram koude boter, wat citroensap, 4 eieren, 1? kilo geschilde witte asperges, wat takjes verse kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snoekbaarsfilet met beurre blanc

Heerlijk, snel en simpel recept met een traditionele beurre blanc. Misschien voor sommigen aan de zware kant, maar bij vis is het WEL een supersausje!!

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, , 200 gr ongezouten boter voor de saus, 50 gr boter voor het bakken, 50 cl witte wijn, 100 gr gepelde knoflook, 4 snoekbaarsfilets van een vertrouwde leverancier. Ik koop vis in bij meerdanvlees.nl, 1 dl. crème fraîche, 2 grote sjalotten, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Beurre Blanc saus met tarbot

Lida eetclub

INGREDIENTEN

1/2 fles droge witte wijn, 1 pot visfond, 1 sinaasappel, 1 grapefruit, peper, zout, laurierblaadje, koude boter 80 gram, koksroom 1/4 liter, 4 tarbotfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalm met beurre blanc

INGREDIENTEN

4 zalmmoten, 4 sjalotten, 2 el witte wijn, 2 el wijnazijn, peper en zout, 200 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kruidensaus (beurre blanc)

Heerlijke saus van kruidenboter met room, bij veel gerechten toepasbaar.

INGREDIENTEN

Slagroom, kruidenboter, bouillonblokje, eventueel knoflook, paar druppels citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Gestoomde scholfilet met 'beurre blanc'

Zo maak je van een "simpele" scholfilet een heerlijke traktatie

INGREDIENTEN

300 gr scholfilet2 dl visbouillon1 prei150 gr wortel3 el witte wijn1 sjalotje100 gr boterpeperzout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sauce Beurre Blanc

INGREDIENTEN

Visfumet 3 dl. Noilly Prat 0,5 dl. witte wijn 1 dl. 2 theelepels wijnazijn 10 gr.sjalotjes (gehakt) 50 gr. koude boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Oesters met beurre blanc

INGREDIENTEN

12 verse oesters, 4 bosuitjes, 50 g koude boter, 2 dl droge witte wijn, zout, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Oesters met beurre blanc

INGREDIENTEN

12 verse oesters-, 4 bosuitjes-, 50 g koude boter-, 2 dl droge witte wijn-, zout en versgemalen peper-

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met beurre blanc

INGREDIENTEN

12 verse oesters, -4 bosuitjes, -50 g koude boter, -2 dl droge witte wijn, -zout en versgemalen peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sauce beurre blanc (witte botersaus)

Het hoofdbestanddeel van deze saus is boter. Gebruik voor botersauzen altijd roomboter. Dit natuurproduct heeft een betere, vollere smaak dan margarine. Botersauzen zijn ingekookte vloeistoffen met smaak- en aromastoffen, die je met koude boter bij 60 °C monteert (bindt).

INGREDIENTEN

500 gr koude roomboter, 100 gr sjalot, gesnipperd, 5 dl witte wijn, 3 dl room, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gebakken Coquilles met bloemkoolpuree en beurre blanc

Elegant en toch eenvoudig. Kan in een meergangen diener ook dienen als voorgerecht of als klein gerecht voor 6-8 personen (met 18-24 coquilles)

INGREDIENTEN

12-20 coquilles, 225 gram boter, 1 bloemkool in roosjes, 100 ml creme fraiche, 30 g platte peterselie, fijn gesneden + extra takjes voor garnering, 1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden, 100 ml witte wijnazijn, 100 ml droge vermout, 1 sjalotje gehalveerd, 1 takje rozemarijn, 100 ml slagroom

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

rogvleugel met moster beurre blanc en pancetta

Rogvleugel heeft een heerlijke zachte smaak en een bijzondere structuur. In deze romige, pittige saus met dat licht fris-zure van de azijn wordt de vis nog lekkerder. De panchettachips even een lekker zout accent.

INGREDIENTEN

125 ml droge witte wijn, 2 sjalotjes, fijngesneden, 100 ml slagroom, 1 el kappertjes, 4 ansjovisjes, fijngesneden, 1 1/2 el grove mosterd, 120 g koude roomboter, in blokjes, 800 g rogvleugel*, schoongemaakt (p.p. 1 rogvleugel van ± 200 g), 2 dunne preitjes, elk in 5 stukken, 12 plakjes pancetta (Italiaans spek), 1 vleestomaat, ontveld en in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witte asperges met beurre blanc en beenham

INGREDIENTEN

1 kilo witte asperges - 125 gram koude boter - 1/2 sjalot - 4 eetlepels witte wijn - 2 eetlepels wijnazijn - zout en peper - 250 gram gebraden beenham

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gekookte Raapjes met Beurre Blanc en Tijm

INGREDIENTEN

400 g raapjes (zijn zo groot als een geplette golfbal en bij het steeltje zitten kleine blaadjes). , 3 el olijfolie , 50 g boter , 6 el kruidenazijn , 1 wijnglas witte wijn , klein handje verse tijm, alleen de blaadjes, fijngewreven , zeezout , zwarte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalm met bieslookpuree en een beurre blanc sausje

Iets nieuw!

INGREDIENTEN

600g verse zalmfilet, 100g gepelde grijze garnalen, 100ml melk, 1/2 plantjeverse bieslook, 50ml room, 50ml wit bier, 1 sjalot, 200g boter, aardappelpuree (diepvries), peper en zout, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kokkels met gekonfijte paddestoelen en beurre blanc

INGREDIENTEN

1 kg kokkels, 140 gr boter, 4 sjalotten, 1 theel tijm-rozemarijn, 1 blaadje laurier, 2 teentjes knoflook, 2 dl witte wijn, scheut olijfolie., Voor de gekonfijte paddestoelen:, 150 gr boter, 150 gr shiitake, 150 gr mergelchampignons, 150 gr pieds de moutons, 1 teentje knoflook, 1 theel tijm-rozemarijn, peper & zout, olijfolie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken zalmfilet met asperges en sauce beurre blanc

Gebakken zalmfilet met asperges en sauce beurre blanc!De combinatie van sauce beurre blanc en de asperges passen perfect bij deze zalmbereiding.

INGREDIENTEN

Ingredienten, 75 gram boter, 5 zalmfilets van circa 125 gram, 5 plukjes dille, 25 st witte asperges, ? tl zout, ? tl suiker, , 500 gr krielaardappelen, 2 takjes fijngehakte peterselie, 15 gr boter *, Voor de saus:, Ingredienten saus, voor de beurre blanc saus, 325 gram koude boter, 1 sjalotje (klein), 2 dl droge witte wijn, 0,5 dl witte wijnazijn, ? theelepel zout, 2,5 mespunten vers gemalen peper, een paar druppels citroensap naar *

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauwhaasje met beurre blanc klassiek met subtiele lichte smaak

Beurré blanc is een klassieke saus uit Frankrijk. De saus wordt gemaakt op basis van roomboter, witte wijn en wijnazijn. Een heerlijke combinatie met een lekker stukje vis.

INGREDIENTEN

1 klein sjalotje, gepeld en gesnipperd, 50 ml droge witte wijn (ik heb een chardonnay gebruikt), 250 g koude boter in kleine blokjes gesneden (waarvan een klein deel voor het bakken van de kabeljauw), 2 kabeljauwhaasjes , peper, zout, 1/2 el bloem , fijngesneden platte peterselie, 1/2 el citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken zalmfilet met asperges en sauce beurre blanc

De combinatie van sauce beurre blanc en de asperges passen perfect bij deze zalmbereiding.

INGREDIENTEN

75 gram boter, 5 zalmfilets van circa 125 gram, 5 plukjes dille, 25 st witte asperges, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel suiker, , 500 gr krielaardappelen, 2 takjes fijngehakte peterselie, 15 gr boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kokkels met gekonfijte paddestoelen in beurre blanc

INGREDIENTEN

1 kg kokkels - 140 gr boter - 4 sjalotten - 1 theel tijm-rozemarijn - 1 blaadje laurier - 2 teentjes knoflook - 2 dl witte wijn - scheut olijfolie, Voor de gekonfijte paddestoelen : 150 gr boter - 150 gr shiitake - 150 gr grotchampignons - 150 gr pieds de moutons - 1 teentje knoflook - 1 theel tijm-rozemarijn - peper & zout - olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Beurre Blanc Sauce With Green Peas

Ierse Keuken

INGREDIENTEN

7 1 Glass Dry White Wine, 7 1/2 Glass White Wine Vinegar, 7 3 Finely Diced Shallots, 7 1/2 Pint Cream, 7 1/2lb Butter (Chilled), 7 Tablespoon of Green Peas, 7 Lemon juice, 7 Salt & Pepper, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kabeljauw Op De Huid Gebakken Met Beurre Blanc En Tapanade

INGREDIENTEN

4 stukken kabeljauw van, 150-200 gram elk, met, vel, peper en zout, 1/2 eetlepel olijfolie, 4 eetlepels beurre blanc, 4 eetlepels tapenade,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Coq au vin blanc

Een heerlijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 kip of, 8 drumsticks, 150 gram gerookte spekblokjes, 200 gram boter, 12 sjalotjes (gehalveerd, gepeld), 1 winterwortel of, 200 gram bospenen (in plakjes), 1 rode ui (gesnipperd), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 750 milliliter witte wijn, 200 milliliter kippenbouillon of, 200 milliliter gevogeltefond, 4 takjes peterselie, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 250 gram (kastanje)champignons, 50 gram bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gepocheerde tongfilets met beurr blanc saus

Prachtig gerecht waar ieder gek op is.

INGREDIENTEN

3 a 4 stuks tong ongeveer 1 1/2 kg tong., Tong laten fileren bij de visboer, en de graten menemen voor het maken van een visvond, die nodig is voor het pocheren van de tongfilets., Voor de saus, 1 sjalot, 1 dl witte wijn, 1/2 dl wittewijn azijn, 2 peterceli stengels, 1 blaatje laurier, stukje citroen,en peper uit de MOlen. 150 gram blokjes gekoelde roomboter, 6 geplette peperkorels.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

asperges oranjeband

Het is weer tijd om asperges te eten.

INGREDIENTEN

4 halve kippeborsten - 4 mandarijntjes - 24 asperges - 1 liter bouillon - 1,5 dl beurre blanc

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met kip

Gemakkelijk en lekker!!

INGREDIENTEN

4 halve kippeborsten - 4 mandarijntjes - 24 asperges - 1 liter bouillon - 1,5 dl beurre blanc,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top