Alles over Belgische recepten op Smulweb.nl

De Belgische keuken is ontzettend gevarieerd. Terwijl de thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk beďnvloed door de Franse keuken. Hier vind je alle authentieke recepten zoals stoemp, paling in het groen, koninginnenhapje, kip met leffe, Vlaamse mosselpan, konijn in kriek, karakollen, Vlaamse witloof, chocoladetruffels, Gentse waterzooi, spruitjessoep, Ardenner terrine, blinde vinken, wafels, truffeltaart en broodpudding.

Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Chocolade Meer Chocolade recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Suggesties kookboeken

Voor veel mensen zijn escargots eng om te eten, met dit recept verstop je de escargots met een dekseltje van bladerdeeg en is het een verrassing, eerst proeven voordat je bah roept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

IngrediĂ«nten : boter 100 gram broccoli('s) 350 gram bloemkool 350 gram gesnipperde sjalot(ten) 1 geraspte kaas 25 soeplepel(s) kalfsgehakt 800 gram verse gemalen peper puree 800 gram …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Broodpudding 150 g brood ( restjes ) 100 g suiker 1 theelepel kaneel 1/4 l melk 1 theelepel honing 50 g rozijnen 3 eieren  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Spaghettipompoen lijkt vreemd maar verdient om beter bekend te zijn. Het gerecht is licht en gezond op voorwaarde dat de begeleidende saus weinig vet bevat. Het lekkerste is het om het vruchtvlees puur als groente te eten, met een flinke klont boter, zeezout en vers gemalen peper. Maar u kunt hem ook au gratin opdienen, of met cheddar, belegen of oude kaas of een andere harde kaas. U kunt het vruchtvlees ook als vervanging van pasta gebruiken en opdienen met verschillende sauzen.Heerlijk, en zeker kindvriendelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een rol diepvries bladerdeeg, 750 gr pre in dunne ringen, 2 eetlepels boter of margarine, 3 eieren, 1 1/2 dl slagroom; 50 gr salami in reepjes, zout, peper, + 1 losgeklopt ei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Prima ovenschaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijk en makkelijk recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Bereidingstijd: ca. 20 minuten per stukje: 1100 kJ / 270 kcal, 2 g eiwit, 10 g vet, 42 g koolhydraten van "vifke" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

1 rosbief ? 1 kg (b.v. chateaubriand, 1e keuze) - 2 plakken uitgerold bladerdeeg (diepvries) - 250 g oesterzwammen - 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 8 eetlepels boter - 1 eigeel - instantsausbinder - 1 glas droge witte wijn - 1 dl madeirawijn - peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Broodpudding 150 g brood ( restjes ) 100 g suiker 1 theelepel kaneel 1/4 l melk 1 theelepel honing 50 g rozijnen 3 eieren  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Spaghettipompoen lijkt vreemd maar verdient om beter bekend te zijn. Het gerecht is licht en gezond op voorwaarde dat de begeleidende saus weinig vet bevat. Het lekkerste is het om het vruchtvlees puur als groente te eten, met een flinke klont boter, zeezout en vers gemalen peper. Maar u kunt hem ook au gratin opdienen, of met cheddar, belegen of oude kaas of een andere harde kaas. U kunt het vruchtvlees ook als vervanging van pasta gebruiken en opdienen met verschillende sauzen.Heerlijk, en zeker kindvriendelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Lekker en gemakkelijk ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

IngrediĂ«nten : boter 100 gram broccoli('s) 350 gram bloemkool 350 gram gesnipperde sjalot(ten) 1 geraspte kaas 25 soeplepel(s) kalfsgehakt 800 gram verse gemalen peper puree 800 gram …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

300 g gaar konijnenvlees van de bouten (of restjes konijnenvlees) - 250 g gehaktballetjes - 3 dl verse room - 1 eierdooier - 250 g gekookte champignonplakjes - vers gemalen witte peper - zout - 1 nootje bloemboter (half boter, half bloem) - vers gehakte peterselie - 4 bladerdeegpasteitjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Lekker, heel snel klaar, en zowel geschikt als lunch, voorgerecht,lichte avondmaaltijd of tussendoortje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Voor veel mensen zijn escargots eng om te eten, met dit recept verstop je de escargots met een dekseltje van bladerdeeg en is het een verrassing, eerst proeven voordat je bah roept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een rol diepvries bladerdeeg, 750 gr pre in dunne ringen, 2 eetlepels boter of margarine, 3 eieren, 1 1/2 dl slagroom; 50 gr salami in reepjes, zout, peper, + 1 losgeklopt ei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Populaire Belgische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies