Alles over Belgische recepten op Smulweb.nl

De Belgische keuken is ontzettend gevarieerd. Terwijl de thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk be´nvloed door de Franse keuken. Hier vind je alle authentieke recepten zoals stoemp, paling in het groen, koninginnenhapje, kip met leffe, Vlaamse mosselpan, konijn in kriek, karakollen, Vlaamse witloof, chocoladetruffels, Gentse waterzooi, spruitjessoep, Ardenner terrine, blinde vinken, wafels, truffeltaart en broodpudding.

Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Chocolade Meer Chocolade recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Suggesties kookboeken

Voor de basisgehaktbal : 1 ui gesnipperd 1 ei 750 gr gemengd gehakt (varkens-kalfs) paneermeel Voor de stoemp 1 kg aardappelen 5 wortels 1 courgette 1 bakje champignons 150 g erwtjes (diepvries) boter peper, zout en nootmuskaat Voor de Green Curry- saus 1 sjalot 1 appel (Boskoop) scheutje olijfolie 20 ├á 40 gr groene currypasta klein stukje gember, in kleine blokjes gesneden 2 limoenblaadjes (uit de diepvries) 1 l kokosmelk Voor de Balls & Glory-saus : 1 grote ui 1 wortel 50 g gerookt spek klontje boter 750 ml bruine fond (of bouillonblokje of -pasta) paar takjes tijm paar blaadjes laurier 60 g veenbessenconfituur 1 peer, geschild en in stukjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 28 dagen lekker eten. ** Vrijdag.** …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 2 eetlepels olie. * 700 gr verse witte vis(eigen keuze). * 2 uien. * 2 teentjes knoflook. * 1 eetlepel citroengras. * 1 eetlepel gember. * 2 eetlepels groene currypasta. * 40 cl kokosmelk. * 2 eetlepels limoensap. * 1 eetlepel geconcentreerde tamarinde. * 80 gr sojascheuten. * 250 gr peultjes. * 1 eetlepe koriander. * Peper & zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 2 uien * 1 of 2 teentjes knoflook * 2 eetl. olie * 400 g gehakt, half-om-half * 4 eetl. tomatenketchup * 2 eetl. sojasaus * 1 eetl. milde currypasta * 250 g gemengde roerbakgroenten (met paprika, ma├»s en doperwtjes) * 2 dl geconcentreerde vleesbouillon gemaakt van 1 tablet * zout en versgemalen peper * aardappelpuree voor 4 personen, zelfgemaakt of uit een pak * 100 g grof geraspte jongbelegen Goudse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Voor de salade:1 kg groene asperges 3 stengels selder2 rode uienzout Voor de dressing:1 teentje knoflook 10 g gemberwortel2 limoenen 1 theelepel rode currypasta 3 eetlepels vissaus 4 eetlepels druivenpitolie peper uit de molen Voor de garnalenkoekjes:15 rauwe scampi (gepeld)1 limoen1 eiwit 1 mango 1 rode paprika 2 eetlepels vissaus 1/2 theelepel rode currypasta 1 bosje koriander of gladde peterselie olie  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Bijzonder lekkere dipsaus.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Een komplete pittige vegetarische maaltijdsoep ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 2 uien * 1 of 2 teentjes knoflook * 2 eetl. olie * 400 g gehakt, half-om-half * 4 eetl. tomatenketchup * 2 eetl. sojasaus * 1 eetl. milde currypasta * 250 g gemengde roerbakgroenten (met paprika, ma├»s en doperwtjes) * 2 dl geconcentreerde vleesbouillon gemaakt van 1 tablet * zout en versgemalen peper * aardappelpuree voor 4 personen, zelfgemaakt of uit een pak * 100 g grof geraspte jongbelegen Goudse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 2 eetlepels olie. * 700 gr verse witte vis(eigen keuze). * 2 uien. * 2 teentjes knoflook. * 1 eetlepel citroengras. * 1 eetlepel gember. * 2 eetlepels groene currypasta. * 40 cl kokosmelk. * 2 eetlepels limoensap. * 1 eetlepel geconcentreerde tamarinde. * 80 gr sojascheuten. * 250 gr peultjes. * 1 eetlepe koriander. * Peper & zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Als de houtskool klaar staat, en de vleespennen geolied zijn, en het rooster is schoon, dan beginnen we aan het barbecueseizoen beginnen met dit waanzinnig lekker recept ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Voor de salade:1 kg groene asperges 3 stengels selder2 rode uienzout Voor de dressing:1 teentje knoflook 10 g gemberwortel2 limoenen 1 theelepel rode currypasta 3 eetlepels vissaus 4 eetlepels druivenpitolie peper uit de molen Voor de garnalenkoekjes:15 rauwe scampi (gepeld)1 limoen1 eiwit 1 mango 1 rode paprika 2 eetlepels vissaus 1/2 theelepel rode currypasta 1 bosje koriander of gladde peterselie olie  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Oosters gerecht- Lekker met basmatirijst - exotische vruchten en kroepoek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

* 28 dagen lekker eten. ** Vrijdag.** …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

2 uien - 1 a 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels olie - 400 gram gehakt - 4 eetlepels tomatenketchup - 2 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel milde currypasta - 250 gram gemengde groenten als paprika, mais en doperwtjes - 2 dl geconcentreerde vleesbouillon gemaakt van 1 tablet - zout en versgemalen peper - aardappelpuree voor 4 personen - 100 gram grof geraspte jongbelegen Goudse kaas  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

16 grote scampi's * Elixer d'Anvers * 2 fijngehakte sjalotten * gele currypasta of currypoeder * 0,5l visfond * 1dl verse room * 1dl droge witte wijn * 2 grote Jonagold-appels * bloemsuiker * verse koriander …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Lekker met pasta of rijst Vegetarisch!!!!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Voor de basisgehaktbal : 1 ui gesnipperd 1 ei 750 gr gemengd gehakt (varkens-kalfs) paneermeel Voor de stoemp 1 kg aardappelen 5 wortels 1 courgette 1 bakje champignons 150 g erwtjes (diepvries) boter peper, zout en nootmuskaat Voor de Green Curry- saus 1 sjalot 1 appel (Boskoop) scheutje olijfolie 20 ├á 40 gr groene currypasta klein stukje gember, in kleine blokjes gesneden 2 limoenblaadjes (uit de diepvries) 1 l kokosmelk Voor de Balls & Glory-saus : 1 grote ui 1 wortel 50 g gerookt spek klontje boter 750 ml bruine fond (of bouillonblokje of -pasta) paar takjes tijm paar blaadjes laurier 60 g veenbessenconfituur 1 peer, geschild en in stukjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Populaire Belgische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies