189 restjes recepten

  • Top 100

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Allerlei restjes en je weet niet wat daarmee te doen? Ik maakte er een quiche mee, succes alom, ook bij onze 15 maanden oude dochter!

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg; 2 kipfilets; 4 kleine tomaten; 1/2 grote courgette (of 1 kleine); enkele champignons; 1 groene paprika; 1 ui; 2 teentjes knoflook; enkele zwarte olijven; paneermeel; olijfolie; 1/2 bekertje creme fraiche; 3 eieren; peper; zout; basilicum; oregano; gemengde Italiaanse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige tortilla met restjes, voor eens snelle volledige maaltijd

INGREDIENTEN

Gekookte aardappelen, allerlei restjes van groenten (vers mag ook natuurlijk), hesp of spekjes, restjes worst enz..., peper, zout, tijm, eventueel geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Restjes... met een beetje verbeelding maken we er wat lekkers mee. 12 stuks: van "vifke"

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks: 9 vellen filodeeg, 30 g gesmolten boter, , Voor de vulling: 250 g gebraad (kalfs-,runder-, varkens-,of kip of kalkoen) in reepjes, 30 g boter, 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels droge sherry, 1 blokje kippenbouillon, 60 g amandelpoeder, 1/2 eetlepel bloemsuiker, 1/2 theelepel kaneel, plukje saffraan, kurkuma, cayennepeper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Alle heerlijke italiaanse recepten ten spijt: macaroni met ham en kaas staat nog steeds met stip op 1 bij mijn jongens!

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjesmacaroni, boter, 1/2 pakje boursin, een paar ons gekookte hamblokjes (ik gebruik hiervoor 1,5 pak hamblokjes van AH), een stuk kaas van een paar ons (ideaal om restjes op te maken), peper, geraspte kaas, kruidenpaneer.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze lasagne word gevuld met groente, ham en een kruidige tomatensaus met gehakt. (deze vulsel is ook geschik voor cannelloni)

INGREDIENTEN

500 g lasagne vellen van 10 X 6cm., 2 e olijfolie, 60 g boter, 1 grote ui, fijn, 1 groot grof geraspte winterwortel, 2 - 3 bleekselderij stengels in kleine blokjes, 150 g gesnipperde champignons (op de foto heb ik portabello champignons gebruikt voor een extra lekkere smaak), 450 g tomaten uit blik, fijn, 250 g rauwe ham in blokjes (of andere lekker soort ham), 250 ml sterke runderbouillon (van blokje), 40 g bloem, 150 ml witte wijn, 300 g kalfs of rundergehakt of gemengd), boter voor ovenschaal, 1 t zout, 3/4 t peper, 1 vol t aromat, 1 t nootmuskaat, 100 g parmezaanse kaas, (ik gebruik ook zoms gaar restjes varkensvlees met een neutralen smaak in kleine stukjes gesneden om door deze lasagne te doen)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gezonde groenten maar dan anders..

INGREDIENTEN

700 gr. sperciebonen, zout, 8 dunne plakjes goudse kaas (ca 200gr.) 8 plakjes bladerdaag, 1 eidooier.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hoe eenvoudig scones ook zijn, men wedijvert nog steeds om het beste recept. En ook met hetzelfde recept zal het resultaat van ieder die scones bakt weer anders zijn.

Vaak wordt in plaats van melk karnemelk toegevoegd.

INGREDIENTEN

Ca. 12 stuks, 275 gram zelfrijzend bakmeel, 3 eetlepels witte basterdsuiker, 1 theelepel zout, 60 gram harde boter of margarine, 2 eieren 1 eierdooier, 1? dl melk, ? liter slagroom, jam naar keuze (bij voorkeur zelfgemaakt), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oude kaas bestaat niet.

INGREDIENTEN

Restjes kaas in je koelkast

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een lekker recept met 101 variaties en...goedkoop

INGREDIENTEN

1 kg. aardappels, 1/2 dl melk, wat ontbijt spek, 10 gr. boter, 1 dl melk of room, zout, peper, 3 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


Een Engels hightea recept.

INGREDIENTEN

65 gr. gepelde hazelnoten300 gr. zelfrijzend bakmeel2 eetl. basterdsuiker1 theel.zout75 gr. harde roomboter2 eieren1 dl. karnemelk250 gr. mascarpone of 200 ml. creme fraiche1/2 post bosvruchtenjam200 gr. frambozen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Engels
  •  30-60 min.

Heerlijke broccolischotel die ook bereid kan worden met restjes kip en aardappel van de vorige dag.

INGREDIENTEN

600 g broccoli, boter, één enkele kipfilet in stukjes of restjes kip, 1 ui, 4 3/4 dl melk, 100 g geraspte kaas, eventueel wat gekookte aardappels (mogen ook restjes zijn), 2 el bloem, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker voor bij de brunch, of bij een Engelse Afternoon Tea (12 stuks)

INGREDIENTEN

275 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 1 el witte basterdsuiker, 1 tl zout, 60 g harde boter, 2 eieren plus 1 eidooier, 1,25 dl karnemelk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik bedacht toen ik na het maken van vanille ijs met 3 grote eiwitten bleef zitten.
Het bleek een topper te zijn.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 200 g kipfilet (of restjes vlees), restjes groenten (ca. 250 gram), 100 gram kaas (of een overgebleven korstje), 3 eiwitten, 1 ei, kruiden naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Onmisbaar bij een High Tea, maar ook heel lekker als je jezelf een keer wilt verwennen. De scones zijn vrij neutraal van smaak, maar de cream en jam maken het tot een echte delicatesse. Door karnemelk te gebruiken krijgen de scones een luchtigere structuur en zijn ze romiger van smaak dan bij gebruik van normale melk.

INGREDIENTEN

225 gram zelfrijzend bakmeel, 2 theelepels bakpoeder, snufje zout, 25 gram (basterd)suiker, 55 gram (room)boter, 150 gram karnemelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Engels
  •  10-20 min.

Dit is een perfect gerecht voor een dineetje, mijn vader heeft het bedacht en er zelfs een prijs mee gewonnen!

INGREDIENTEN

500 g kabeljauw (mag ingevroren), 1 bakje champignons, 1 citroen, wat witte wijn, provencaalse kruiden, ca. 300 gram restjes franse kaas (liefst ook blauwe kaas erbij),1 zakje oude kaas,500 g aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Broodpudding, 150 g brood ( restjes ), 100 g suiker, 1 theelepel kaneel, 1/4 l melk, 1 theelepel honing, 50 g rozijnen, 3 eieren, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Snel, simpel en lekker

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 blikje tonijn op water of olie, restjes groenten of soepgroenten en 2 plakken kaas, (meergranen)rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Snel, simmel en lekker

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 blikje tonijn op water of olie, restjes groenten of soepgroenten en 2 plakken kaas, (meergranen)rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bladerdeeg broodje van al je restjes uit je koelkast makkelijk en goedkoop en je hoeft niets meer weg te gooien

INGREDIENTEN

WAT hebt je nodig >, een paar plakken diepvries bladerdeeg ., alle restjes groente,wat vleeswaren en geraspte kaas een ei wat kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 pak witbroodmix, * 1 handvol restjes kaas, ham of salamie, * 2 takjes tijm alleen blaadjes, * 2 eidooiers, * naar behoefte bloem om te bestuiven, * naar behoefte boter om in te vetten,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Nederlands
  •  120 min. <

Geschikt voor diabetici

INGREDIENTEN

2 aardappelen (elk ong. 100 gr.), 1 middelgrote courgette, 2 tomaten (elk ong. een ons), 100 gram restjes vlees, vis of kip, 400 gram savooye kool, 2 tl. italiaanse keukenkruiden, 3 eieren, 1/4 liter yoghurt, 4 knoflooktenen, 150 gram oude kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heb je een keertje geen tijd/zin om te koken, maar wil je wel lekker eten? Probeer maar.

INGREDIENTEN

Diepvries spinazie, 0,5 bekertje zure room, stukjes oude kaas (restjes heb je vast nog wel in de koelkast), vega-gehakt, 1 doosje champignons, 1 ui, aardappelpuree uit een pakje, 0,5 beschuit

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpel en Goedkoop

INGREDIENTEN

Turks brood, wat blikjes tomaten puree, 3 grote uien, geraspte kaas, kruiden naar smaak( zout, peper, italiaanse pizza kruiden of oregano) en eventueel nog wat je in huis hebt, zoals wat champignons,paar olijven, ananasstukjes uit blik, wat restjes vleeswaren als ham of ontbijtspek, paprika.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige krokant gebakken schotel

INGREDIENTEN

E1 pond witlof, 1,5 kilo aardappelen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, flinke theelepel pittige kerrie, 1 rood pepertje,1 pakje bakbacon of spekjes, room of creme fraiche, 2 eieren, zout, 200 gram geraspte gratin kaas, of restjes andere kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2006
  •  …
  •  20-30 min.

Kerstbuffet, ideaal als u met de hele familie eet!
Kerst viert u het liefst met de hele familie en er eten ook kinderen mee? Ideaal is dan een 'lopend' buffet. Alles van tevorenmaken, mooi schikken op tafel en iedereen neemt wat hij lekker vindt. Met dit kerstbuffet hebt u het complete draaiboek bij de hand.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg; 1 eetlepel boter of margarine; 1 dunne prei; 2 stengels bleekselderij; 2 eieren; 1 kilo rundergehakt; 1 pakje prei-cremesoep(Honig); 3 eetlepels koffieroom; 4 eetlepels paneermeel; peper; ca. 1 eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

*** Met restjes vis ***

INGREDIENTEN

, , , * 1 knolselder * restjes gekookte witte vis bv.( kabeljauw- wijting- tong- schartong enz.) * restjes schaaldieren bv.( gekookte mosselen- garnalen- scampi's enz. ) * 1/2L visbouillon ( water blokje ) * 1/2 dl room * 25g boter * 25g bloem * gemalen kaas * zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker zelfgebakken broodje, voor bij de lunch

INGREDIENTEN

1 pond wit meel1 zakje gist, wellen in 1 kopje lauw water, 400 gr. kaas, restjes naar keuze, gemalen1 bolletje, mozzarella, in vieren gesneden200 gr. ontbijtspek2 eieren, geklutst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  •  …
  •  30-60 min.

Dit recept is goed voor twee vlaaivormen of 1 springvorm. Als hoofdgerecht voor ? 6 personen. Kan echter ook dienst doen als voorgerecht of op een buffet. Het recept voor wonderdeeg staat ook op mijn pagina

INGREDIENTEN

400 gram Wonderdeeg of 1 pakje diepvries bladerdeeg, 250 gram in reepjes gesneden rookspek, 750 gram in ringen gesneden uien, 250 gram in ringen gesneden prei, 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes, 250 gram geraspte belegen kaas, 10 eieren, 0,5 liter (keuken)room, 1 theel. nootmuskaat, Zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 eieren *, 150 gram suiker *, zakje vanillesuiker *, 125 gram bloem *, 25 gram maizena *, zout *, 100 gram zachte boter *, 200 gram poedersuiker *, 1 eetlepel melk *, 200 gram rode rolfondant *, 100 gram bruine rolfondant *, restjes diverse kleuren rolfondant *, zwarte Piet- en/of Sinterklaasfiguurtjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijk gevuld stokbrood met veel kaas en vleeswaren .Heel handig om restjes kaas en vleeswaren op te maken .

INGREDIENTEN

4 (kleine) afbak stokbroden, 150 a 200 gr geraspte kaas (restjes kaas voldoen ook prima), zakje parmezaandse kaas, ongeveer 1 ons vleeswaren mag van alles zijn van ham tot salami, 2 middel grote uien in ringen of stukjes, 2 eieren, zout,peper, eventueel wat italiaans keukenkruiden of andere kruiden naar keuze

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Combinatie van wat in huis was

INGREDIENTEN

1 pak pizza mix, 2 blikjes tomatenpuree,wat olijfolie, restjes groente zoals wat ui, courgette, broccoli,wat restjes vleeswaren als ham en/of spekreepjes, geraspte kaas en twee losgeklopte eieren, peper,zout en eventueel wat pizza of italiaanse kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker frisse cake met makkelijke en goedkope ingredienten

INGREDIENTEN

200 gr. yoghurt, 240 gr. suiker, 240 gram bloem, 4 eetlepels zonnebloemolie, 3 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

Voor het deeg : 350 g gezeefde bloem - 75 g spekvet - 75 g boter - snuifje zout - 3 eetlepels koud water - 1 ei., Voor de vulling : 300 g gaar konijnenvlees (bouten, restjes) - 100 g gekookte Meesterlycke ham - 200 g gekookte erwten en wortelen - 1 gehakte ui - 3 eieren - 1 dl verse room - versgemalen zwarte peper - zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Engels
  •  60-120 min.

Restverwerking van oud brood wit of bruin maakt niet uit (bij ons thuis blijven op een of andere manier altijd de kapjes in de vriezer liggen. ) (ivm het bloedgroep dieet gebruik ik voor mezelf dan gerstbrood of speltbood het ligt eraan wat ik op dat moment heb liggen)

INGREDIENTEN

Restjes oud brood wit of bruin maakt niet uit (bij ons thuis blijven op een of andere manier altijd de kapjes in de vriezer liggen. ) (ivm het bloedgroep dieet gebruik ik voor mezelf dan gerstbrood of speltbood het ligt eraan wat ik op dat moment heb liggen), 2 eieren, rozijnen, geraspte kokos (laat ik tegenwoordig weg ivm het dieet), vanille suiker, amandel essence (igv olie 1 druppel maar!!!), kaneelpoeder, margarine, suiker naar smaak, beetje zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  …
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

300 g gaar konijnenvlees van de bouten (of restjes konijnenvlees) - 250 g gehaktballetjes - 3 dl verse room - 1 eierdooier - 250 g gekookte champignonplakjes - vers gemalen witte peper - zout - 1 nootje bloemboter (half boter, half bloem) - vers gehakte peterselie - 4 bladerdeegpasteitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker herfstig verwen-tussendoortje met ingrediënten die je rond deze tijd van het jaar waarschijnlijk wel in huis hebt.
Veel variaties zijn mogelijk!

INGREDIENTEN

Voor crumble:, 100 gram bloem, 100 gram roomboter (kleingesneden), 100 gram suiker, Twee theelepels speculaaskruiden, , Voor de perenvulling, 4 peren (mogen nog een beetje hard zijn), Een handje gedroogde abrikozen, Een handje fijngehakte pecannootjes of walnoten, Het sap en de rasp van een halve citroen of sinaasappel, Een eetlepel suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g kruimige aardappels, in blokjes, 1 eetlepel Indiase currypasta mild (pot a 283 g), 25 g tuinerwten (diepvries, 250 g, biologisch), 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 2 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout, versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Frans
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies