Alles over Belgische recepten op Smulweb.nl

De Belgische keuken is ontzettend gevarieerd. Terwijl de thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk beïnvloed door de Franse keuken. Hier vind je alle authentieke recepten zoals stoemp, paling in het groen, koninginnenhapje, kip met leffe, Vlaamse mosselpan, konijn in kriek, karakollen, Vlaamse witloof, chocoladetruffels, Gentse waterzooi, spruitjessoep, Ardenner terrine, blinde vinken, wafels, truffeltaart en broodpudding.

Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Chocolade Meer Chocolade recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Suggesties kookboeken

Een Vlaamse klassieker (voorgerecht) uit de topgastronomie door Peter Goossens, sterrenkok van Hof van Cleve. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een belgische klassieker (voorgerecht) uit de topgastronomie door Peter Goossens, sterrenkok van Hof van Cleve. Naast de originele kasskroket wordt ook een variant met ham en witlof gepresenteerd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

• 150 gram (ongepelde) Hollandse garnalen • 1,5 dl room • 20 gram bloem • 20 gram roomboter • Gehakte peterselie • 2 eieren • 2 blaadjes gelatine • Paneermeel • Frituurvet • Peper & zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 200 gr kaas in blokjes van 5X3cm en 1cm dik. *6 plakken ham. * 1/2 flesje pils. * 2 eieren. * 80 gr bloem. * 1 snuifje zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 1 1/2 kg mosselen. * 1 eiwit. * 100 gr paneermeel. * 1 ei,hard gekookt en geplet. * 50 gr jonge spinazie. * Mengsel van kruiden:basilicum,bieslook,koriander,munt en bladpeterselie. VOOR DE VINAIGRETTE: * 2 eetlepels room. * 1 koffielepel mosterd. * 3 eetlepels olijfolie. * 1/2 citroen,sap. * 2 eetlepels mosselvocht. * Peper & zout. * …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 300 gr rauwe zalm,in brunoise zeer fijne gesneden. * 2 eetlepels olijfolie. * 1 koffielepel mosterd. * 1 eetlepel bieslook,gehakt. * 1 sjalotje,gesnipperd. * Peper & zout. VOOR DE GEFRITUURDE GROENTEN: * 1 aardappel. * 1 rode biet. * 1 wortel. * 1 prei. * 12 uiringen. * 1 stukje knolselderij. * 4 blaadjes basilicum. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijk nagerechtje of tussendoortje voor het gezin. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Heel luchtige cakeskes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Heerlijke en erg makkelijke cake ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

- 3 grote eieren - 100 gr. basterd suiker - 75 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder of 85 gram zelfrijzend bakmeel - 15 gram cacao - 1 eetlepel heet water Voor de vulling - 1 1/2 dl. slagroom met 2 dessertlepels poedersuiker of creme au beurre, waarvoor nodig - 60 gram boter - 90 gram gezeefde poedersuiker - klein zakje vanille suiker  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Deze cake is favoriet bij de hele familie. Ik was altijd erg blij als ik een stuk in mijn lunchtrommeltje vond. Ik beschouwde als een echte traktatie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Deze chocolade-mousse krijgen de klanten van de Sjeur in een poepchique glaasje geserveerd. Lilianne staat dan ook vaker dan vaak in de keuken,en ik...intussen ook! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

8 personen; bereidingstijd: 30 min., minstens 3 u voordien …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

1 kg. Appelen, 120gr. Boter, 120gr. Suiker, 120gr. Zelfrijzende bloem, kaneel, gemalen noten en 2 eieren …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Chocolade cupcakes met een mascarpone framboos vulling.Boven op de cupcake is een mengsel van mascarpone, slagroom en suiker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Populaire Belgische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies