17 rammenas recepten uit de Belgische keuken

Heerlijk bij gebraden rundsvlees

INGREDIENTEN

-1/2 liter bechamelsaus, -2 nootjes boter, -1/2 kopje verse room, -1/2 kopje geraspte rammenas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Ideaal bij kalfstong of gebraden rundsvlees

INGREDIENTEN

-1/2 l bechamelsaus, -2 nootjes boter, -1/2 kopje verse room, -1/2 kopje geraspte rammenas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Deze koude saus is indrukwekkend, niettegenstaande het recept erg makkelijk is; past bij alle gekookte vleesgerechten

INGREDIENTEN

-2 kopjes verse room, -1 mespunt cayennepeper, -zout, -1 el geraspte rammenas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pittig slaatje

INGREDIENTEN

-450 g rammenas (geschild en in doorzichtige plakjes gesneden), -zout, -1 rode zure appel (geschild en in dunne plakjes), -200 g komkommer (dun geschaafd), -1/4 l zure room, -witte gemalen peper uit de molen, -verse dille of kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g tagliatelle, , 250 g gedroogde ham, , 1 rammenas, , 4 cl olijfolie (extra vierge), , 10 cl balsamicoazijn, , 2 eetlepels mosterd, , 10 g suiker, , 0.5 dl water, , 20 cl olijfolie (extra vierge), , peper, , zout, , 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), , 1 eetlepel kervel (fijngehakt), , 1 eetlepel dragon (fijngehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Heerlijk zomerse saus voor paling of koude vleesgerechten

INGREDIENTEN

-1 kopje verse room, -1 el rammenas, -1 th lepel sterke mosterd, -2 el fijn gehakt bieslook, -sap 1/2 citroen, -zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 middelgrote scampi?s of langoustines, boter, peper en zout, 4 el fijngehakt bieslook, 4 el mayonaise, 3 el zure room, 1 kleine rammenas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een gerecht uit een kookboek van Jeroen Meus, een jonge Vlaamse chef met potenties.
Veel van de receptuur past in de categorie gastronomie.
Men eet niet zo traditioneel in de bekende driegangen sfeer, maar bouwt een copieus geheel met soms wel 5 of 7 gangen.
Is dit gerecht een voor of hoofgerecht...., misschien wel ergens er tussen in.

INGREDIENTEN

200 gr gerookte eend in plakjes, 200 gr eendenlever, in plakjes, peper en grof zeezout, enkele druppels calvados, voor de salade;, 1/2 half bosje koriander, 1/2 half bosje munt, 100 gr rammenas, 1 bosje waterkers, 1 el honing ( accacia), het sap van 1/2 citroen, 1 el lichte sojasaus, 2 el druivenpitolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300gr. rammenas,50 gr. deense bleu of roquefort,125 gr.platte kaas,1 eetlepel mayonaise,peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 gerookte paling, 4 toastbrood, ? kleine rammenas, 4 el zure room, 2 el geraspte mierikswortel, sojasaus, peper, kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Ideaal geschikt voor koud of warm varkensvlees

INGREDIENTEN

-300 g zure appelen (geschild en in kwartjes gesneden), -1/2 glas witte wijn, -2 el geraspte rammenas, -2 kopjes mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Gemakkelijk - voordelig

INGREDIENTEN

1/2 kg tomaten - 1 rammenas - 1 komkommer - 1 toefje peterselie - 1 krulandijvie en eikenbladsla - mozzarellabolletje - zwarte olijven., , Vinaigrette: 2 takjes tijm - 3 eetlepels wittewijnazijn - zout - peper- 2 geperste knoflookteentjes - 6 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 tomaten, 1 rammenas, 1 komkommer, 20 bosjes radijsjes, 1 takje peterselie, 1 krop sla, 250 g mozzarellakaas, 20 olijven (zwart), 2 takjes tijm, 3 cl wijnazijn (wit), peper, zout, 2 teentjes knoflook, 6 cl olijfolie (extra vierge), 10 sprietjes bieslook

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 tomaten, 1 rammenas, 1 komkommer, 20 bosjes radijsjes, 1 takje peterselie, 1 krop sla, 250 g mozzarellakaas, 20 olijven (zwart), 2 takjes tijm, 3 cl wijnazijn (wit), peper, zout, 2 teentjes knoflook, 6 cl olijfolie (extra vierge), 10 sprietjes bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Recept voor de feestdagen.Recept is van een topchef
Lekker!

INGREDIENTEN

* 4 fazantfilets, * 0.5 l fazantbouillon getrokken van boutjes en karkassen, * 200 g spruitjes (klassiek gekookt in gezouten water), * 1 eetlepel mosterd, * 2 dl room, * 1 daikon (Japanse rammenas) of grote winterwortel, * 0.5 kg witloof fijngesneden, * 1 ui fijngesneden, * 1 knoflookteentje geperst, * 1 eetlepel suiker, * 200 g boter, * 400 g aardappelen in blokjes gesneden, * 100 g reepjes gedroogde ham, * 1 eetlepel gehakt bonenkruid (eventueel gedroogd), * Peper, zout, muskaatnoot, * In tempura beslag (kant-en-klaar gekocht) gebakken selderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een wildrecept in de overtreffende trap (van chef Felix Alen); zalig recept en niet zo moeilijk om klaar te maken !

INGREDIENTEN

-4 fazantfilets, -0.5 l fazantbouillon getrokken van boutjes en karkassen, -200 g spruitjes (klassiek gekookt in gezouten water), -1 eetlepel mosterd, -2 dl room, - 1 daikon (Japanse rammenas) of 1 grote winterwortel, -0.5 kg witloof fijngesneden, -1 ui fijngesneden, -1 knoflookteentje geperst, -1 eetlepel suiker, -200 g boter, -400 g aardappelen in blokjes gesneden, -100 g reepjes gedroogde ham, -1 eetlepel gehakt bonenkruid (eventueel gedroogd), -Peper, zout, muskaatnoot, -In tempura beslag (kant-en-klaar gekocht) gebakken selderblaadjes, , Doe de spruitjes in de keukenrobot en voeg er 4 dl fazantbouillon en 1 dl room bij., Kruid met peper en zout bij (het geheel moet een lopend sausje worden)., Meng de rest van de room en de bouillon met de mosterd en verwam dit lichtjes ., Bak de fazantfilets in boter, kruid ze en laat ze, onder aluminiumpapier, een 10 tal minuten rusten., Vul ondertussen de cilindervormpjes met de aardappelen en de witloof., Snij de fazant in schijfjes en schik ze op de vormpjes., Lepel de spruitjessaus en de mosterdsaus er rond., Versier met de selderblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heel lekker sausje voor bij koude asperges.

INGREDIENTEN

Petit suisses,geraspte rammenas,gehakte tuinkruiden,citroensap.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies