129 amandelpoeder recepten uit de Belgische keuken

INGREDIENTEN

1 ananas, 4 soeplepels amandelpoeder, 8 soeplepels frambozencoulis, 4 bolletjes vanilleroomijs, boter.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk zoete amandelkoekjes. Lekker bij de koffie of gewoon tussendoor.

INGREDIENTEN

6 eiwitten;, 300 g bloemsuiker;, 300 g amandelpoeder.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

2 eiwitten, 250 g amandelpoeder, 250 g poedersuiker, 1/2 eetlepel citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Makkelijk en verfrissend nagerecht

INGREDIENTEN

-12 kiwi s, -1 mango, -4 el amandelpoeder, -8 el Engelse room, -poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk te maken en zalig lekker!

INGREDIENTEN

125gr. gemalen noten en/of amandelpoeder. 100gr. boter. 3 eieren. 1 zakje vanillesuiker. 175gr. kristalsuiker. 200gr. zelfrijzend bakmeel. snufje zout. 1 doosje room(25 cl.)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 8 EIEREN;, * 200 gr amandelpoeder., * 470 suiker., * 80 gr amandelschilfers., * 220 gr boter., * 35 gr maïzena., * Poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Perenclafoutis met honing, Ingrediënten, 1 eetlepel boter, 4 eetlepels vloeibare honing, sap van 1 citroen, 4 geschilde peren, 3 eieren, 4 eetlepels room, 150 g fijne suiker, 75 g amandelpoeder, 2 eetlepels maïszetmeel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 4 dl room, 100 g suiker, 100 g amandelpoeder, 100 g amandelschilfers, 2 eieren, 2 eierdooiers, 2 blaadjes munt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

12 eierdooiers, 1.2 dl water, 180 g suiker, 180 g amandelpoeder, 300 g broodkruim, kaneelpoeder, 100 g tarwebloem, 75 g roomboter, 25 g bakboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Alleen het koekje is al lekker;de vulling is naar eigen keuze

INGREDIENTEN

2 eiwitten,230g fijne kristalsuiker,80g bloem,20g amandelpoeder,2 eetl.melk,boter,olie,500g aardbeien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 4 dl room, 100 g suiker, 100 g amandelpoeder, 100 g amandelschilfers, 2 eieren>P>, 2 eierdooiers, 2 blaadjes munt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 150 gram griessuiker, 150 gram amandelpoeder, 3 eieren, 3 eetlepels zelfrijzende bloem, een paar druppels amandelaroma, een potje abrikozenconfituur, bladerdeeg uit het koelvak in de supermarkt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heerlijke koekjes waar je de boter in proeft

INGREDIENTEN

150 g bruine suiker, 75 g bloem, 75 g amandelpoeder, 75 g boter, 2 el water, 1 mespuntje maagzout (eventueel)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gram amandelpoeder; 50 gram boter; 10 cl slagroom; 200 gram zelfrijzend bakmeel; 3 eieren; 500 gram rode pruimen; 150 gram suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

12 eierdooiers, 1.2 dl water, 180 g suiker, 180 g amandelpoeder, 300 g broodkruim, kaneelpoeder, 100 g bloem (tarwebloem), 75 g boter (roomboter), 25 g boter (bakboter)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

12 eierdooiers, 1.2 dl water, 180 g suiker, 180 g amandelpoeder, 300 g broodkruim, kaneelpoeder, 100 g bloem (tarwebloem), 75 g boter (roomboter), 25 g boter (bakboter)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.



Weer een eenvoudig maar heerlijk recept van tv-kok Piet Huysentruyt uit "Lekker Thuis"

INGREDIENTEN

300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker) - 4 eieren - 80 gr suiker - 130 gr bloem - 75 gr gesmolten boter - 7,5 cl melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Belgisch; voor 4 pers. of 20 tot 22 koekjes; Heerlijk met een kopje koffie; 1 uur laten opstijven ; 30 minuten bakken in de oven

INGREDIENTEN

12 eierdooiers, 1.2 dl water, 180 g suiker, 180 g amandelpoeder, 300 g broodkruim, kaneelpoeder, 100 g bloem (tarwebloem), 75 g boter (roomboter), 25 g boter (bakboter)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 4 dl verse room, 100 g griessuiker, 100 g amandelpoeder, 100 g amandelschilfers, 2 eieren 2 dooiers, 4 takjes verse munt.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkere taart

INGREDIENTEN

1 uitgerolde taartbodem bladerdeeg of kruimeldeeg - 3 peren - 150 gr. amandelpoeder - 150 gr. suiker - 150 gr. boter of margarine - 3 eieren - 2 lepels zelfrijzende bloem - eventueel enkele druppels amandelaroma

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

120 g pure chocolade,90 g amandelpoeder,2 eetlepels poedresuiker,1 eiwit,1 eetlepel cognac,1 potje marasquinokersen uitgelekt,suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

500 gr rode pruimen - 3 eieren - 200 gr zelfrijzend bakmeel - 1 dl room - 50 gr boter - 50 gr suiker - 50 gr amandelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Vers fruit-250 gr boter-250 gr amandelpoeder-250 gr suiker-4 eieren-100 gr bloem

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor ongeveer 24 stuks, 200g boter-6 eiwitten-200g bloemsuiker- 80g bloem- 80g amandelpoeder-1 koffielepel vloeibare honing- 50g amandelschilfers- boter en bloem voor de vormpjes.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

G.B in Belgie

INGREDIENTEN

2 peren 4 velletjes bladerdeeg (? 15 cm), 1 ei 1 eigeel, 1 soeplepel bloem, 2soeplepels amandelpoeder, 2 soeplepels suiker, 150 g chocolade, 2 dl room

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 70 gr boter, 75 gr amandelpoeder, 75 gr bloem, 75 gr basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 mespuntje zout, ? citroenschil, , Voor de pruimengelei:, 12 pruimen, 1 kaneelstokje, 150 gr suiker, 1 vanillestokje,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg * 250 g volle platte kaas (kwark) * 200 g kristalsuiker * 3 citroenen * 50 g boter * 50 g amandelpoeder * 2 eieren * poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Recept voor een 30 tal kleine cakejes

INGREDIENTEN

150 gr boter 150gr suiker 4eieren, , 4 eetlepels youhourt 275gr zelfrijzende bloem 1 rijpe banaan 2eetlepels amandelpoeder 1 eetlepel citroensaap 1 kop poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

20 stuks

INGREDIENTEN

125 gr verse roomkaas, 300 gr gezeefde poedersuiker, 60 gr amandelpoeder, 250 gr bittere chocolade, 1 eetl bruine rum of cognac, cacaopoeder, chocolade hagelslag, geraspte kokos, 20 papieren bakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Degusteer met een kopje geurige, versgezette koffie, een vieruurtje zal nooit meer hetzelfde zijn

INGREDIENTEN

Voor de amandelbiscuit, 190 g amandelpoeder, 190 g suiker, 90 g eiwit (3 eieren), 250 g eiwit (8 eieren), 75 g suiker, 40 g tarwebloem, , Voor de creme au beurre, 125 g mix voor creme au beurre, 315 g boter, 125 g suiker, 315 ml water, mokka-aroma en chocoladeglazuur .

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Mmmm lekkerrrrr

INGREDIENTEN

100 g aardbeien, 100 g frambozen, 100 g braambessen, 100 g gemengde aalbessen, 50 g geroosterde amandelschilfers, , , , Voor de saus :, , , 6 eierdooiers, 150 g vloeibare acaciahoning, 125 g amandelpoeder, ? l volle melk

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

De vulling is heerlijk :-)

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 50 gr kristalsuiker, een rol bladerdeeg, 90 g naturel youhurt, 45 gr amandelpoeder, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 15 gr kristalsuiker, 30 gr kristalsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 peren, 0.5 citroen (alleen het sap), 100 g boter (op kamertemperatuur), 4 eieren, 150 g amandelpoeder (Estudiantes), 2 eetl. amandelschilfers, 180 g bloem, 150 g bloemsuiker, 30 g suiker, 5 eetl. abrikozenconfituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 g bloem (tarwebloem), 125 g kaas (oud), 90 g boter (bakboter), 0.75 dl room, 25 g amandelpoeder, 200 g Pas de Bleu-kaas, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Appelmoes,appelconfituur,appelsap,appelcake...wat kan ik nog doen met onze appeloogst,een recept dat ik onlangs vond gaf me weer eens een ander idee.

INGREDIENTEN

Kruimeldeeg van 200gr bloem, 100 gr boter, 2 eetlepels suiker, 1 1/2 dl water, een snuifje zout, , , 4 appelen, 150 gr suiker, 75 gr amandelpoeder, 1 ei, 1 dl room, 50 gr boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een heerlijk recept van Piet Huysentruyt.

INGREDIENTEN

100 gr boter, 200 gr bloem, 150 gr bloemsuiker, 3 eieren, 50 gr amandelpoeder, 30 cl melk, wat geklopte room, aardbeien.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr broyage (half amandelpoeder - half bloemsuiker), , 4 eieren, , 80 gr suiker, , 130 gr bloem, , 75 gr gesmolten boter, , 75 ml melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor 2 a 3 personen

INGREDIENTEN

200 g Torsi (SOUBRY), - 2 konijnfilets, - 2 witloofstronkjes, - 1/2 l kant-en-klaar kalfsfond, - 100 g boter, - 2 dl verse room, - 50 g amandelpoeder, - peper, zout, muskaatnoot

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Streekgebakje van Geraardsbergen

INGREDIENTEN

Bladerdeegrondjes van 10cm doorsnede, wat boter omvormpjes in te boteren, 2 liter volle melk, 2,5 deciliter karnemelk, 6 eieren, 300 gram kristalsuiker, wat amandelessence, 100 gram amandelpoeder, 1 eigeel om te bestrijken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een lekker gebak dat traditioneel met driekoningen gemaakt is.

INGREDIENTEN

500 gr bladerdeeg, 150 gr boter, , 3 eieren + 1 dooier, 20 gr amandelpoeder, , 150 gr fijne suiker, 50 gr bloem, , 1 grote droge boon, , , , .

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies