1. Home
  2. Recepten
  3. Beef Wellington

Beef wellington recepten (56) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Beef Wellington

Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Geschikt voor: *Noten-allergie *Nachtschade-allergie *kleurstoffen-allergie Niet geschikt voor: *Koemelk-allergie *gluten-allergie

INGREDIENTEN

600g Ossenhaas (1 stuk) 1el Franse Mosterd 100g Parmaham, in dunne plakjes 1 eierdooier (losgeklopt) 25g boter 250g champignons 4 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

Bestrooi de ossenhaas met wat peper en zout. Goed inwrijven. Smelt het klontje boter en bak hierin de ossenhaas aan alle kanten snel bruin in ca 2 minuten per kant. Smeer de ossenhaas in met mosterd. Bak de champignons in de achtergebleven boter ca. 10 minuten. Hak de champignons fijn. Doe de champignonpuree terug in de pan en bak nog eens 10 minuten zachtjes in de pan. Leg een paar lagen plasticfolie op het aanrecht en leg daarop in een vierkant de plakken parmaham. Verdeel daarover de champignonpuree. Leg de ossenhaas erop en rol de parmaham met de champignonpuree er omheen. Draai het geheel strak op met behulp van de plasticfolie en leg in de koelkast voor zon 1 a 2 uur. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkante lap van ca 3 mm dik. Bestrijk de randen met eierdooier. Haal de ossenhaas uit het plasticfolie en pak hem als een kadootje in het bladerdeeg. Snijd eventueel overtollig bladerdeeg weg. Bestrijk het pakketje met eierdooier. Leg het geheel met de naad naar beneden in een ondiepe ingevette Ovenschaal en schuif in de oven. Bak het geheel in 40 minuten goudbruin en rose van binnen.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Beef Wellington

Veel werk, maar erg lekker. Gemaakt met kerst 1997

INGREDIENTEN

1 ? kg malse rosbief een een stuk van gelijke dikte., 1 ? el cognac, zout, peper, 50 g boter of margarine, 2 uien zeer fijn gesneden, 350 g champignons zeer fijn gesneden, 1 pakje bladerdeeg (450 g), 175 g roompate (bijv. kip of eend), 2 eieren, losgeklopt, , voor de saus:, 1 kleine ui, fijngesneden, 50 g boter of margarine, 125 g champignons fijngesneden, 2 el bloem, 6 dl kalfsfond (pot ) of sterke vleesbouillon, 3 dl rode wijn,

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Beef Wellington

Een echte klassieker !!

INGREDIENTEN

200 gram gemengde paddestoelen, grofgesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 70 gram boter, zout, peper, halve dl. cognac, 500 gram tournedos (biefstuk van de haas), 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

beef wellington

Gehakt in bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 ons gehakt runds, 1 ui, bosje lente ui, 1 pakje kruiden boter, 8 plakken bladerdeeg, knoflook 2teentjes,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beef Wellington

De kastanjechampignons en de Ardennerham houden het vlees heerlijk sappig.

INGREDIENTEN

800 gram ossenhaas aan een stuk 250 gram kastanjechampignons 50 gram boter flink takje verse thijm 1 dl droge witte wijn 12 plakjes prosciutto (ik gebruikte Ardennerham) 1 pakje roomboter bladerdeeg 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Wellington

Spectaculair hoofdgerecht; als je een vleesthermometer gebruikt kun je hem precies laten garen tot wat je zelf lekker vind: rood (50-55 gr), rose of medium (55-60 gr) of doorbakken (65-70 gr).

INGREDIENTEN

11/2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, 2 el cognac, zout, peper, 50 g boter, 2 uien, gesnipperd, 350 g grotchampignons, gesnipperd, 1 pakje bladerdeeg ontdooid, 175 g eendepate, 2 eieren losgeklopt., voor de saus: 1 kleine ui fijngesneden, 50 g boter, 125 grotchampignons fijngesneden, 2 el bloem, 6 dl kalfsfond, 3 dl rode wijn

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout, versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Beef Wellington

Beef wellington is vernoemd naar Arthur Wellesley, de eerste Hertog van Wellington. Hij was een Britse premier van 1828 tot 1830 en was Britse bevelhebber bij de slag bij Waterloo. Arthur was naar verluid dol op rode wijn, rundvlees, champignons en truffels. Onderstaand recept gebruikt niet al deze heerlijkheden, maar is wel een aanrader!

INGREDIENTEN

600 gram kogelbiefstuk aan 1 stuk van gelijke dikte, 1 el olie, 25 g roomboter, 100 g sjalotten (fijngesneden), 250 g champignons (fijngesneden), 200 g portobello (fijngesneden), 2 cm gember (fijngeraspt), 1 tl tijmblaadjes, 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 100 g rauwe ham (in dunne plakken), 1 eierdooier (losgeklopt)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BEEF WELLINGTON

De Duke of Wellington zou bij zijn favoriete gerecht een Medoc hebben geschonken. De cepagewijn Cabernet Sauvignon is een aardig alternatief.

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef wellington

Named after Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington, some people suggest this was created to satisfy his love of beef, truffles, mushrooms, Madeira wine, and pâté, cooked in pastry. Whatever the reason for the creation of this impeccable dish, it makes a very impressive main course for a special occasion dinner party. Although this beef Wellington recipe is fairly time consuming to prepare, almost all of the preparation can be done well in advance, with only the final baking left to the last moment. Gourmet food........the EASY way!

INGREDIENTEN

1 x 3lb (1.35kg) fillet of beef (tenderloin), 2 tablespoons olive oil, 1oz (30g) unsalted butter, salt and freshly milled black pepper, 6oz (175g) pâté de foie gras, 4 ready prepared pancakes, 1 small egg, beaten, 1lb (450g) puff pastry, , MUSHROOM STUFFING (DUXELLE), 2oz (55g) unsalted butter, 1 small onion, finely chopped, 8oz (220g) flat black mushrooms, finely chopped, 3 tablespoons heavy (double) cream, 1 tablespoon chopped fresh parsley, salt and freshly milled black pepper, , MADEIRA & TRUFFLE JUS, ¾ cup (6 fl.oz) Madeira wine, ¾ cup (6 fl.oz) beef broth (stock), 2 tablespoons finely chopped black truffles, knob of unsalted butter, , TO SERVE, bunch watercress, washed

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Engels
  •  > 120 min.

Beef Wellington

Een heerlijk vleespakketje uit de oven.

INGREDIENTEN

4 stukjes ossehaas of varkenshaas, 1 ui, 1 bakje champignons, 150 g roonmpate, 1 plakjes bladerdeeg, 1 ei en een scheutje cognac., saus:, bloem, rode wijn, vleesboillon

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

600 gram ossenhaas (stuk van gelijke dikte), 25 gram boter of vloeibaar bakproduct, 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie, 4 sjalotjes, gesnipperd, 250 gram champignons, schoongeveegd en fijngehakt, 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en fijngehakt, 2 theelepel verse tijm of 1 theel. gedroogd, 100 gram rauwe ham, in plakjes, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, gesplitst in eidooier en eiwit, 1 eetlepel melk (Melkan),

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

200 g gemengde paddestoelen, grofgesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 70 g boter, zout, peper, 1/2 dl cognac, 500 g tournedos (biefstuk van de haas)e, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

* 1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, * naar smaak zout en versgemalen peper, * 50 gr boter, * 5 sjalotten of 2 kleine uien, * 250 gr oesterzwammen of champignons, * 150 gr roompate, * 1 eetl cognac, * 1 pakje bladerdeeg 450 gr, * 1 ei, * 1 eetl bloem, * 3 dl kalfsfond, * 2 dl rode wijn,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

? 200 gr gemengde paddestoelen,grofgesneden, ? 1 ui, fijngesneden, ? 1 teentje knoflook, fijngesneden, ? 70 gr boter of margarine, ? zout, peper, ? ? dl cognac, ? 500 gr tournedos (biefstuk van de haas), ? 6 plakjes bladerdeeg, ? 1 eidooier, ? bakplaat, bekleed met bakpapier,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beef Wellington

De ultieme verwennerij en altijd lekker. Dit is echt altijd lekker!

INGREDIENTEN

1kg kastanjechampignons, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 4 el paneermeel, , Vlees, , 1 kg stevige ossenhaas (gevliesd middenstuk), zeezout, peper, zonnebloemolie, , Voor het bladerdeeg, , 250 g koude boter, 250 g bloem, 125 ml ijskoud water, 4 g zout, , 300 g serranoham (iets dikker gesneden dan broodbeleg), 1 ei

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2016
  • Europees
  •  > 120 min.

****BEEF WELLINGTON****

**Beef Wellington** is een echte Kerstklassieker.    En het mooie is, je kunt het 1 dag van tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

=800 gram Ossenhaas, =300 gram Serranoham., =3 eetl.Olijfolie., =400 gram Kastanje Champignons.( in grove stukken., =250 gram gekookte Kastanjes., =200 gram Sjalotten. in grove stukken., =2 tenen Knoflook, schoongemaakt., =1 rol Bladerdeeg [270 gram], =2 takjes Tijm, de blaadjes., =4 eetl. Paneermeel. = 2 Eieren, gesplitst., =1 eetl. Engelse Mosterd., = Peper en Zout.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2018
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

beef wellington

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 4 biefstukken van de haas (ca. a 130g), 50g boter, 200g kastanjechampignons, 3 sjalotjes, 3 takjes peterselie, 1/2 bosje kervel, 1 eetlepel Worcestershiresaus, 1 eetlepel cognac, zout, versgemalen peper, bloem voor bestuiven,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Beef wellington

Feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

1 kg ossehaas, 1 eidooier, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 1 klein teentje knoflook, 2 jeneverbessen, peterselie, kervel, marjolein, rozemarijn, peper uit de molen, zout.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

beef wellington

INGREDIENTEN

? 500 gr half om half gehakt, 1 kuipje kruidenboter, 4 plakjes bladerdeeg (pakje van 10 uit het vriesvak), gehaktkruiden

  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Beef wellington

Beef wellington is natuurlijke een echte klassieker, ga jij hem deze kerst weer maken?

INGREDIENTEN

Ossenhaas, Peper en zout, Mosterd, Champignons, Parmaham, Bladerdeeg, 1 Ei

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2018
  • Europees
  •  > 120 min.

beef wellington

Tradioneel recept

INGREDIENTEN

- 4 kogelbiefstukken, - 100 gram gemengde paddestoelen, - bakboter, - 75 gram pate, - 4 plakjes bladerdeeg, - 1 ei, - zout, peper, - keukenpapier, keukenmachine of staafmixer, deegroller, bakpapier, ,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

1 kg ossenhaas, 100 g ganzenlever, 1 soeplepel olie, 500 g bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, , Champignonsaus :, 250 g paddestoelen (shii-takes, oesterzwammen), 2,5 dl room, zout, peper, nootmuskaat, 100 g boter, , Garnituur :, seizoengroenten

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BEEF WELLINGTON

INGREDIENTEN

750 g rosbief peper, zout 25 g boter of margarine 1 eetl. olie 100 g champignons 1 eetl. fijngehakte peterselie 9 plakjes bladerdeeg 1 st. geklopt ei

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Beef Wellington

Een overheerlijke manier om je rosbeef eens anders te eten. Dit is iedere keer weer een feest om op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

600 gram rosbeef, 250 gram kastanjechampignons, 1,5 el paneermeel, 50 gram boter, thijm en oregano, 1 dl droge witte wijn, 12 plakjes Seranoham, 1 pakjes roomboter bladerdeeg, 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef wellington

INGREDIENTEN

800 gram ossenhaas aan een stuk, 250 gram kastanjechampignons, 50 gram boter, flink takje verse thijm, 1 dl droge witte wijn, 12 plakjes prosciutto (ik gebruikte Ardennerham), 1 pakje roomboter bladerdeeg, 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water

  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Beef Wellington

Lekker met snijboontjes en gebakken krieltjes.

INGREDIENTEN

4 biefstukken (a 100 g), 6 eetlepels boter, snufje peper (uit de molen), 8 velletjes fillodeeg (ca.15x15 cm), 80 g roomkaas (met mierikswortel), , Garnering: 4 takjes tijm,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Beef Wellington

INGREDIENTEN

4 Hollandse biefstukken van 100 g per stuk *, 6 el boters *, Peper uit de molen *, 8 velletjes fillodeeg (ca 15 bij 15 cm) *, 80 g roomkaas met mierikswortel *, 4 takjes tijm voor de garnering

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Beef Wellington

Filet de boeuf en croute oftewel runderhaas in bladerdeeg

INGREDIENTEN

Voor het vlees: 1 ossenhaas van 1200 gr. of hertenfilet van 1200 gr.- bakboter, Voor de vulling: 150 gr. kastanjechampignons - 75 gr. rode paprika - 75 gr. gele paprika - 150 gr. courgette - 8 sjalotjes - 75 gr. doorregen rookspekreepjes - zout - peper - nootmuskaat - peterselie., Voor de flensjes: 1 zakje pannenkoekmix - Provencaalse kruidenmix (vers of diepvries) - (droge witte wijn) - bakboter., Voor het bladerdeeg: 700 gr. (roomboter)bladerdeeg - 1 ei

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Wellington

Kerstmis 2014

INGREDIENTEN

600 g ossenhaas (op kamertemperatuur), 30 g boter, 250 g kastanjechampginons, 13 g bieslook (bakje à 25 g), 10 g platte peterselie (bakje à 20 g), 160 g parmaham, 270 g bladerdeeg (koelvers), 1 ei

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Beef Wellington

Lekker vleesgerecht.

INGREDIENTEN

4 Hollandse biefstukken a 100 g, 6 el boter, peper uit de molen, 8 velletjes filodeeg (ca. 15 x 15 cm), 80 g roomkaas met mierikswortel, 4 takjes tijm voor de garnering,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Beef Wellington met Prosciutto

Dit is bij ons een van de favoriete kerstrecepten

INGREDIENTEN

1 kg Ossehaas bij voorkeur het middenstuk, 10 plakken prosciutto, 500 gram kastanje champignons, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 takje verse tijm, 1 dl droge witte wijn1 plak bladerdeeg van 30 bij 25 cm, 3 eetl. olijfolie, 50 gram boter, 2 eidooiers losgeklopt met wat water, peper zout,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  •  
  •  60-120 min.

Beef Wellington Uit Somerset

INGREDIENTEN

1 1/2 kg malse rosbief, aan een stuk van gelijke dikte, 1 1/2 eetlepel cognac, zout, peper, 50 gr boter, 2 uien, zeer fijngesneden, 350 gr champignons, zeer fijngesneden, 1 pakje bladerdeeg (450 gr), ontdooid, 175 gr roompate (bijv. van kip of eend), 2 eieren, losgeklopt, voor de saus:, 1 kleine ui, fijngesneden, 50 gr boter, 125 gr champignons, fijngesneden, 2 eetlepels bloem, 6 dl kalfsfond (pot), of sterke vleesbouillon, 3 dl rode wijn,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Engelse Beef "Wellington"

INGREDIENTEN

750 g rosbief, peper, zout, 25 g boter of margarine, 1 eetlepel olie, 100 g champignons, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 9 plakjes bladerdeeg, 1 geklopt ei

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Beef Wellington van Robin

Een klassieker, helemaal gemaakt zoals hij volgens Robin van Smulweb hoort te zijn!

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie, 1 el boter, 75g boter voor de ossenhaas, 375g dungesneden vetspek, 1 ei, 1 gesplitst ei, 350g kalfsbovenbil, 375g kastanjechampignons brunoise, 150g kippenlever, 1 kilo ossenhaas, 50g paneermeel, 250g pasham, 100 ml room, 100g ui, fijngesnipperd

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2016
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Engelse Beef 'Wellington'

Feestelijke rosbief in bladerdeeg

INGREDIENTEN

, 750 g rosbief, peper, zout, 25 g boter of margarine, 1 eetlepel olie, 100 g champignons, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 9 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei,

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Engels
  •  60-120 min.

Rollade (Beef) Wellington

70 min, voorbereiden 30 min, wachten 50 min Makkelijk kerstrecept of gewoon als je visite hebt. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) Energie:395 kcal Eiwit:42 g Vet:19 g Koolhydraten:14 g

INGREDIENTEN

1 bakje kastanjechampignons (250 g), 75 g boter, 1 pakje Prosciutto di Parma (vleeswaren 75 g), 1 (runder)rollade* (1 kg), 2 el mosterd fijn, 1 pakje bladerdeeg vers (275 g), 1 ei gesplitst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pièce de résistance; Beef Wellington

Krokant van buiten, mals van binnen. Hoofd gerecht voor circa 12 personen

INGREDIENTEN

* 11/2 kg rosbief, aan één stuk, van gelijke dikte, * zout&peper, * 50 g boter, * 2 uien, zeer fijn gesneden, * 300 g champignons, zeer fijn gesneden, * 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, * 150 g roompaté, * 2 eieren, losgeklopt

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Klassieke Beef Wellington, schandalig mals. Een feestmaal.

Werkelijk een klassieker deze boeuf en croute, die wel wat werk vereist maar dat is het echt dubbel en dwars waard. Pinky promise! Ik zou zeker niet een makkelijker recept pakken, al heb ik hem wat versimpeld op een aantal punten, ik vind dat voor zo'n mooi stuk vlees en het gerecht zelf het gewoon niet waard. Het inpakken van het vlees maakt dat het vlees in zijn eigen vocht boterzacht en gaar gestoomd word. Dit resulteerd in werkelijk een schandalig mals stuk vlees die je zonder moeite nog met je lepel aan kan snijden. Probeer het maar eens. Echt niet te geloven, zo gek gaar en mals is het wel. Het recept voor de boeuf is van Constant Fonk, maar ik heb de ganzenlever vervangen door kippenlevers en een roompate van varkenslever. Gebruik hiervoor minstens vrije uitloop, en besteed een euro meer voor een hele goede pate. Geschikt als feestmaal voor meerdere personen, Kerst, verjaardag, etc.

INGREDIENTEN

Vlees: Ossenhaas van 700 a 800 gram (let op de draadrichting), ongezouten boter, zwarte peper en zout. Duxelles: 700 gr paddenstoelen (champignons of aangevuld met een mix van paddenstoelen), 200 gr. sjalotten, olijfolie, zout en zwarte peper. Farce fine: 100 gr. kippenvlees, 100 gr. kippenlever, 4 a 5 el varkenslever pate, 75 cl room, zout en zwarte peper. Kruidenflens: 200 gr bloem, 75 gr gesmolten boter, ei, 20 gr zout, melk, kervel, dragon, bladpeterselie. Pasteideeg: 300 gr bloem, zout, 100 gr gesmolten boter, lauw water. Bladerdeeg uit het vriesvak. Rode wijnsaus: 4 sjalotten, takje tijm, 1 blaadje laurier, 75dl rode wijn, flinke scheut balsamico, 10 gekneusde peperkorrels of een flinke hoeveelheid uit de molen, 2 dc rundvleesfond, kookvocht van het aanbraden van de haas, olijfolie.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2016
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Beef Wellington

Beef Wellington

Dit Engelse gerecht met runderbiefstuk is een traktatie voor iedere vleesliefhebber! Het is eigenlijk een gerecht met biefstuk in bladerdeeg. Dit zorgt ervoor dat de vocht in de wellington blijft en dat je vlees zo meer smaak krijgt. Voor het gerecht maakt men daarnaast gebruik van een ganzenleverpastei en een duxelle. De combinatie van het bladerdeeg en de runderbiefstuk maken deze maaltijd tot een ontzettende lekkernij. Maar je kunt zelf natuurlijk ook gewoon een Beef Wellington maken. Laat je inspireren door de vele recepten die je hieronder kunt lezen.

Nieuwste beef wellington recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top