Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.406 bechamelsaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bechamelsaus is een witte saus gemaakt met melk en gebonden met een roux. Deze saus wordt bij lasagne vaak gebruikt om met een beetje geraspte kaas te gratineren. In Nederland is dit de saus om over bloemkool te serveren

INGREDIENTEN

500 ml Bechamelsaus:, *30 g boter, *40 g bloem, *1 ui, *500 ml melk, *1 laurier blaadje, *1 citroen, *nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2013
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Bechamelsaus 1, 3 dl melk - 1 sjalotje - 1 worteltje - 1? stengel bleekselderij - ? blaadje laurier - 3 peperkorrels, gekneusd - 25 g boter - 3 el bloem - zout - peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker in de lasagne, 3 points p.p. Plus nog een versie voor maar 1 point p.p die je kunt gebruiken voor een pasta-schotel uit de oven.

INGREDIENTEN

Magere melk, 300 mlMaizena, 2 eetlepels (30 g)Volle yoghurt naturel, 150 mlGeraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels (60g)ZoutWitte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Basisrecept voor groot aantal andere sauzen waarvan er 4 in dit recept staan beschreven

INGREDIENTEN

30 g boter , 30 g bloem , 1 kleine ui , 1 dunne bleekselderij , kwart l bouillon , kwart l melk , mespunt tijm , zout, peper en nootmuskaat , Kaassaus:, 100 geraspte kaas (gruyere of belegen) , Roomsaus:, 1 dl room of slagroom , Citroensap , Zout en peper , Mornaysaus: , 150 g geraspte kaas , 1 dl room of slagroom , 2 eidooiers , A La Cremesaus bij Groente: , LET OP! Gebruik 50g boter 50 g bloem op half liter bouillon bij het maken van de bechamelsaus. , Anderhalf kilo groente (verse spinazie of andijvie) , Zout, peper en nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Genoeg voor 250ml saus

INGREDIENTEN

* 30 g boter, * 2 eetlepels bloem, * 300 ml melk, * 1 mespuntje nootmuskaat,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Klassieke veelzijdige witte saus.

INGREDIENTEN

50 g boter50 g bloem500 ml melk,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Voor de nieuwkomers in de keuken,de eerste sauzen!

INGREDIENTEN

Roux is de basis voor vele sauzen!==>50 gr.boter of margarine 35 gr.bloem., 1/2 lt.melk, Muskaatnoot,peper & zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Béchamelsaus Het verschil tussen Béchamelsaus en Veloutésaus is dat voor de Béchamelsaus als vloeistof altijd melk,eventueel met room, wordt gebruikt. De dikte van de saus wordt evenals bij de Veloutésaus bepaald door het doel waarvoor de saus is bestemd.Van beide sausen zijn veel andere sausen te maken, bijvoorbeeld kerrie-, tomaten- en peterseliesaus, maar ook mosterd-, boter en stroopsaus.

INGREDIENTEN

[*list]1/2 liter melk[*list]stukje ui[*list]enkele takjes peterselie[*list]50gr: boter[*list]50gr: bloem[*list]zout[*list]peper uit de molen[*list]nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Warme Sausen

INGREDIENTEN

250ml melk, 20g patentbloem, 15g margarine, geraspte ui, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Smaakt bij: Saus in lasagne en cannelloni Bindmiddel voor groente- of champignonkroketten Saus voor ovenschotels

INGREDIENTEN

Voor 750 gr:, 75 gr bloem, 75 gr boter, 1 laurierblad, 5 zwarte peperkorrels, 3/4 liter koude melk, zout, cayennepeper, versgeraspte nootmuskaat,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Het recept voor de bechamelsaus die ik gebruik voor lasagne

INGREDIENTEN

* 40 gram boter, * 40 gram bloem, * 2,5 dl melk, * 2,5 dl vleesbouillion, * peper, zout en paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Dit is de saus bij uitstek bij gekookte groenten zoals bloemkolen, schorseneren, wittekool,...

INGREDIENTEN

40 g boter (bakboter), 30 g bloem (tarwebloem), 2.5 dl melk (vol), nootmuskaat, peper, zout, , , , , ., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Voor de magnetron, een lekker sausje en snel gemaakt. De basis voor vele verrukkelijke varieteiten.

INGREDIENTEN

* 30 gram boter, , * snufje thijm, , * bouillonpoeder (i.p.v. zout), , * peper, , * nootmuskaat, , * 3 dl. melk, , * 30 gram bloem,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze saus wordt veel gebruikt, maar dient bovendien als basis voor een groot aantal andere sauzen.

INGREDIENTEN

30 gram boter, 30 gram bloem, 1 kleine ui, 1 dunnen bleekselderij, 1/4 liter bouillon, 1/4 liter melk, mespunt tijm, zout, peper, nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zachte witte romige saus. Belangrijk onderdeel van verschillende Italiaanse gerechten

INGREDIENTEN

- 1/2 liter melk, - 4 eetlepels boter, - 3 eetlepels bloem, - 1/2 theelepel zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Kcal. 30 per eetlepel saus

INGREDIENTEN

350 ml halfvolle melk - 20 gr bloem - 15 gr boter - peper - muskaatnoot - zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.

In Nederland is de Begamelsaus een typisch bloemkoolsausje. In Italie is het de basissaus voor onder ander lasagne en canelloni.

INGREDIENTEN

20 g boter, 20 g bloem, 2 1/2 dl melk, 1 theel bouillonpoeder, peper, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Bechamelsaus, oftewel witte saus, is een saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus, bijvoorbeeld in de Franse en in de Italiaanse keuken.

INGREDIENTEN

Voor 1 liter saus, 60 gr bloem, 50 gr margarine, 0.9 l melk, 1 laurierblad, 1 gr tijm, citroensap, zout en peper, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een saus voor bij de lasagne

INGREDIENTEN

40 gr boter 40 gr bloem 5-5 1/2 dl melk zout peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

De ideale saus, een basis waar alles aan toegevoegd kan worden.

INGREDIENTEN

500 ml halfvolle melk, 50 gram bloem, 1/2 thl zout, 1/2 thl peper, (1/2 thl nootmuskaat)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

25 gram boter 25 gram bloem 3 dl warme meelk 1 klein sjalotje fijngehakt 5 witte peperkorrels 2 takjes peterselie zout gedroogde tijm en geraspte nootmuskaat.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Met een pasta van een goede kwaliteit min. aan toevoegingen een heerlijke maaltijd Daarvoor deze saus voor allerlei pastagerechten

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 6 dl ****** 1 dikke plak ui 8 1 laurierblaadje * 1 foelieblaadje* 2 stengels peterselie *6 dl melk * 40 g boter * 40 g bloem * zout en versgemalen zwarte of witte peper *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

30 gram boter, 1 kleine ui, 1 dunnen stengel bleekselderij, 30 gram bloem, 1/4 liter bouillon, 1/4 liter volle melk, mespunt tijm, zout, peper, nootmuskaat.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik heb deze saus niet zelf uitgevonden maar wel de verhoudingen. Dit is een eenvoudige saus gemaakt met melk, boter en bloem die je bij verschillende gerechten gebruiken kunt. Smaakt lekker onder de lasagne of over de bloemkool of ander groente soorten met of zonder pesto.

INGREDIENTEN

Bechamelsaus, , 45 gram (room)Boter, 45 gram Bloem, 200 ml Melk, 2 eetlepels Pesto (zie recept Pesto)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2014
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

11/2 dl water, 11/2 dl melk, 1 eidooier, peper, zout, 3-4 koffielepels bloem, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

150 ml water - 150 ml melk - 1 eigeel - peper - zout - 3 ... 4 koffielepels bloem, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Italiaanse saus uit de magnetron

INGREDIENTEN

150 ml water - 150 ml melk - 1 eigeel - peper - zout - 3 tot 4 koffielepels bloem -

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Sauce Bechamel ; voor op de lasagna

INGREDIENTEN

40 gram boter, 40 gram bloem, 1/4 liter melk, peper en evt. nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor 3,1 dl.2 eetl. boter2 eetl. bloem2,5 dl. melk1/4 theel. zout1/4 theel. witte pepersnufje nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een heerlijk romige saus voor over diverse gerechten

INGREDIENTEN

Voor 5 dl.: 50 gram boter, 40 gram bloem, 5 dl. volle melk, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Saltsa Krema Besamel

INGREDIENTEN

1 kopje bloem * 2 kopjes melk * 1 kopje slaolie * 2 eieren * 1 kopje geraspte kaas (Kefalotyri of parmezaanse) * zout en peper * nootmuskaatpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Grieks
  •  0-10 min.

Lekker gewoon of als basis van een gerecht

INGREDIENTEN

1 kopje bloem,2 kopjes melk,1 kopje slaolie,2 eieren,1 kopje geraspte kaas(parmezaanse),zout en peper,nootmuskaatpoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

De saus voor over lasagne en moussaka

INGREDIENTEN

60 gram boter of margarine, 60 gram bloem, 5 dl. halfvolle melk, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter melk - 1 ui - tijm - nootmuskaat - zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Voor veel Italiaanse recepten heb je bechamelsaus nodig. Handig om een basisrecept bij de hand te hebben.

INGREDIENTEN

50 gr boter, 50 gr bloem, 500 ml melk, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Bechamelsaus is 1 van de meest gebruikte sauzen in de keuken.

INGREDIENTEN

- 30 gr boter, - 1 tl fijngehakte sjalotje, - 1 fijngehakte selderiesteel, - 30 gr bloem, - 1/4 l melk, - 1 takje tijm, - 1 laurierblad, - vers gemalen nootmuskaat, - peper/zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top