Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

146 bearnaisesaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk bij een lekkere steak en frietjes .

INGREDIENTEN

200 gr boter - 2 eierdooiers - 1 el dragonazijn - 2 el water - 1 tl verse gehakte dragon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2dl droge witte wijn,2dl dragonazijn,4fijngehakte sjalotten,5geplette peperkorrels,2eetl.gehakte dragon,6eidooiers,50gr boter,gehakte kervel(of dragon),zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 dl droge witte wijn, , 2 eetl wittewijnazijn sap van een 1/2, citroen, , 3 eierdooiers, , 200 g geklaarde boter, , 2 gesnipperde sjalotten, , 2 eetl gehakte dragon, , 2 eetl gehakte kervel, , zout en versgemalen witte peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Voor 4 personen Een klassieke saus voor bij de biefstuk. Ze is echter ook lekker bij groenten, zoals asperges en bij gekookte aardappelen of vis. Heerlijk bij zalmforel

INGREDIENTEN

4 el droge witte wijn, 4 el dragonazijn, 2 sjalotten, 2 takjes verse dragon, 2 takjes verse kervel, 3 eierdooiers, 200 g ijskoude boter, zout, cayennepeper, en versgemalen witte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Een heel mooi recept al zeg ik hetzelf

INGREDIENTEN

1 grote lepel gehakte sjalotjes, 2 eetl gehakte kervel, 2 eetl gehakte dragon, 1 takje tijm, een stukje laurierblad, 1/2 dl azijn, 1/2 dl witte wijn, zout en peper, 125 gr koude boter, 2 eidooiers, snufje cayennepeper, beetje citroensap,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

De klassieker bij uitstek bij een steak

INGREDIENTEN

-2 dl witte wijn-2 dl dragonazijn-een weinig gehakte dragon en kervel-gekneusde peperkorrels-zout-4 eierdooiers-250 gr boter-2 fijngehakte sjalotten-mespuntje cayenne

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Goddelijk bij gegrild vlees.

INGREDIENTEN

Voor de gastric: 1/2 dl witte wijnazijn, 1/2 dl witte wijn, fijngehakte sjalot, 2 eetlepels fijngehakte verse dragon, peper., , 4 eierdooiers, scheutje koud water, 250 gram gesmolten boter, 5 eetlepels dragon, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels witte wijnazijn - 2 eetlepels water - 1 gesnipperd uitje - verse takjes dragon - verse takjes kervel - 1 laurierblad - 6 gekneusde zwarte peperkorrels - 115 gram boter - 2 eidooiers - 1 eetlepel vers gehakte kruiden - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gegrilde biefstuk - gemengde sla,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers - 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - dragon - kervel - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Au-bain-marie betekent 'in het bad van Marie', een Franse naam voor een methode van verwarmen: indirect verwarmen in een pan die in een pan of ovenschaal staat met (bijna) kokend water. Ideaal voor gerechten die gebonden zijn met eierdooiers, zoals sauzen en pudding (ei stolt en wordt vlokkig bij gewoon koken en bakken), voor gerechten die lang zachtjes moeten koken, zoals warme puddingen en gerechten die lang in de oven moeten staan, zoals pates. Er zijn speciale au bain-marie-pannen, maar u kunt ook improviseren met uw eigen pannen.

INGREDIENTEN

1 dl sherryazijn of witte wijnazijn, 2 eetlepels droge vermout, 1 klein sjalotje, 1/2 theelepel gedroogde dragon, peperkorrels, 3 eierdooiers, 175 g boter, zout, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram boter - 3 eierdooiers - 1/2 eetlepel citroensap - 2 eetlepels heet water - 1/2 eetlepel fijngesneden dragon - peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een klassieke saus voor bij de biefstuk Smaakt erg lekker over vis (bij zalmforel) en gekookte groenten als broccoli en asperges

INGREDIENTEN

1 dl droge witte wijn, 1 el fijngehakte sjalotjes, 2 el fijngehakte verse dragon, 1 dl goede azijn, 2-3 eidooiers, 125 gram boter of margarine, citroensap, zout peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers - 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - dragon - kervel - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 1 sjalot, - 0,5 dl dragonazijn, - 0,5 dl witte wijn, - zout, - peperkorrels, - 500 gram boter, - 6 eidooiers, - witte peper, - citroensap, - 3 takjes kervel, 2 takjes dragon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram boter, 1 ui gesnipperd, 1 el fijngehakte dragonblaadjes, 1 el fijngehakte basilicumblaadjes, 1/2 tl zwarte peper, 1 el wijnazijn, 2-3 el witte wijn, 4 eierdooiers, zout, peper, suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Past uitstekend bij gebakken of gegrilleerd vlees of vis

INGREDIENTEN

3 grote eierdooiers, 2 el witte wijn, 1 el dragonazijn, 120 gr roomboter, 5g kervelblaadjes, 24 mooie dragonblaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gram boter, dragon, kervel, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl water - 1 dl dragonazijn - 7 peperkorrels - 4 eidooiers - 3 sjalotjes - 1 blaadje laurier - 300 gram boter - dragon - kervel - zout, peper - cayennepeper - worcestersaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g boter, 3 eidooiers, 1 dl alcohol of dragonazijn, 1 dl koud water, 30 g sjalotten, 2 soeplepels gehakte dragon, 1 soeplepel gehakte kervel, 1 afgestreken koffielepel geplette peperkorrels, zout, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dl droge witte wijn, 2 sjalotjes, 2 el witte wijn azijn, 3 eidooiers, 150 g boter, peper, zout, 1/2 el gehakte dragon, 1 el gehakte kervel, 1 el gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker bij steack

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 glas witte wijn, 1 scheut dragonazijn, 1 takje verse dragon(gedroogde kan ook), 2 eierdooiers van zeer verse eieren, 1 eetlepel.lauw water, 120 gram boter, eventueel wat peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Sjalot, peper, dragon, zout, azijn, eidooiers, dragon, kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Sausen op basis van een emulsie: De sausen worden gebonden door een fijne verdeling van vetstof en eierdooier.

INGREDIENTEN

1 eetlepel gehakte dragon, 1/2 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte kervel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 dl droge witte wijn, 4 el witte wijnazijn, 2 fijngehakte sjalotten, 15 gr gehakte dragon, 15 gr gehakte kervel, 3 eidooiers, - 200 gr koude boter, beetje citroensap, 2 tl fijngehakte dragon, 2 tl fijngehakte kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 grote eidooiers, 2 el witte wijn, 1 el dragonazijn, zout, versgemalen peper, 120 gr roomboter, 5 gr kervelblaadjes, 24 mooie dragonblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1,2 laurierblad, 2 dooiers, 125 g boter, zout, peper, 2 lepels dragonazijn, 3 lepels water, 3 zwarte peperkorrels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Geed de saus bij ossenhaas, filet, biefstuk of casselerib.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, kervel, dragon, 10 gekneusde peperkorrels, 1 dl azijn, 1 dl witte wijn, 4 eierdooiers, zout, 200 gram boter, peper, citroensap, peterselie, dragon, kervel, bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, 4 el azijn ( dragon ), 3 el droge vermouth, 100 gr boter, 3 el gehakte dragon, 3 el gehakte kervel, 2 eieren, citroensap, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gram boter, dragon, kervel, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g roomboter, 3 eierdooiers, 3 tl citroensap, 1 el gehakte dragon, 1 el gehakte kervel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter bearnaisesaus - 1 dl slagroom - 1 bosje peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Klassieke saus, blijft een topper..

INGREDIENTEN

4 entrecotes van 150 g., 200 ml. dragonazijn, 100 witte wijn, 2 eetl. gehakte dragon, 2 eidooiers, 100 g. boter, 1 theel. azijn, sap van 1/2 citroen, 1 sjalotje, laurier/peperkorrels/tijm, 1 komkommer, 1 theel. suiker, 150 g. rucola, pijnboompitten geroosterd, bake-off broodjes, zonnebloemolie, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g rosbiefzoutpeper4 eetl. knoflookboter1 zakje bearnaisesaus (bijv. Knorr)2 takjes peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tournedos * 100 gram boter * peper *zout * 2 1/2 dl béarnaisesaus * diverse gare groenten * pommes frites.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand wordt uit het midden van de haas gesneden en is twee keer, soms drie keer zo dik als gewone filet. Men zegt dat de naam chateaubriand is ontleend aan de Franse schrijver Chateaubriand, wiens kok Montmirail voor het eerst een biefstuk op deze manier zou hebben bereid. De bearnaise-saus is een afgeleide van hollandaisesaus, genoemd naar de landstreek Bearn in Zuid-Frankrijk.

INGREDIENTEN

1 chateaubriand van ca. 500 gram, peper en zout, 100 gr boter,, Voor de saus:, 4 el dragonazijn, 4 witte peperkorrels, licht gekneusd, 1 el gesnipperde ui, 1 el gesnipperde prei, 1-1/2 laurierblaadje, 4 takjes peterselie, grof gesneden, 1 takje dragon, 4 eidooiers, 200 gr gesmolten boter, zout en cayennepeper, citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el boter,6 biefstukken, 30 ml droge sherry., saus:60 ml dragonazijn, 60 ml appelcider, 2 sjalotjes gesnipperd,30 gr dragon, zeezout en zwarte peper, 3 eidooiers, 180 gr boter in blokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram rookspek in plakjes - 90 gram pesto - 700 gram runderfilet - Voor de saus : 60 ml witte wijnazijn - 8 zwarte peperkorrels - 1 lente-ui - 2 eetlepels water - 2 eetlepels fijn gehakte dragon - 3 eierdooiers - 200 gram ongezouten gesmolten boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kilo asperges, - 20 gram zout, - 2 eetlepels dragonazijn, - 1 sjalotje, - 6 gekneusde peperkorrels, - 2 eieren, - 150 gram boter, - 1 eetlepel dragon, - 1 eetlepel kervel,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De chateaubriand is het fijnste stuk rundvlees. Het is afkomstig van het middelste, dikste deel van de ossenhaas.

INGREDIENTEN

4 chateaubriands, peper, 75 g boter, zout, 1 tl citroensap, 1 sjalotje, 3 takjes dragon, 2 takjes kervel, 1/2 dl witte wijnazijn, 2 eidooiers, 150 g boter, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo asperges *, 10 gram zout *, 1/2 dl water *, 1/2 dl dragonazijn *, 1 sjalotjes *, 3 peperkorrels *, 1 laurierblaadje *, 2 eieren *, 85 gram boter *, 1/2 eetlepel dragon *, 1/2 eetlepel kervel *, zout *, cayennepeper *, Worcestershiresaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top