1. Home
  2. Recepten
  3. Bavarois

Bavarois recepten (620) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Frambozen bavarois

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

INGREDIENTEN

350 gram verse frambozen 80 gram witte basterdsuiker 1 1/2 el. limoen- of citroensap 6 gelatineblaadjes 3 dl slagroom enkele munttopjes voor de garnering

Bereidingswijze

Kijk de frambozen een voor een na op ongerechtigheden. Spoel ze liever niet in water want juist daardoor kunnen ze veel van hun toch al tere smaak verliezen. Houd ongeveer 50 gram frambozen apart voor de garnering. Wrijf de rest van de frambozen door een zeer fijne zeef. Meng in een grote kom de puree met basterdsuiker en limoen- of citroensap. Laat intussen de gelatineblaadjes tenminste 5 minuten weken in ruim koud water. Breng in een pannetje 6 eetlepels water aan de kook. Neem het pannetje van de warmtebron en laat er onder voortdurend roeren de geweekte en daarna goed uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Roer het gelatinemengsel door de inhoud van de kom met de vruchtenpuree. Laat alles staan tot het mengsel wat lobbig begint te worden. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Ze moet dik maar nog wel vloeibaar zijn. Spatel de room zo luchtig mogelijk door de frambozenpuree. Doe hierna de massa over in met koud water omgespoelde vormpjes (eventueel hoge theekopjes). Dek de vormpjes af met plastic folie en laat ze tenminste 2 1/2 uur in de koelkast staan. Presentatie: stort de nagerechten op kleine bordjes. Schik de achtergehouden frambozen er rondom en leg er een of meer munttopjes bij. Tip: gebruik 1 rode en 5 blanke gelatineblaadjes.

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

bavarois

Heerlijke roompudding in diverse smaken

INGREDIENTEN

4 sinaasappels of 8 mandarijntjes, 1 zakje gelatine poeder, 2 eieren gesplitst in 2 dooiers en 2 eiwitten, 250 ml. slagroom, 2 eetlepels suiker,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-1998
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois

Zalige afsluiter van een etentje, of gewoon..... zomaar tussendoor!

INGREDIENTEN

300 gr fruit, 300 ml room, 3 eieren, 3 eetlepels suiker (=45 gr), 5 blaadjes gelatine.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

advocaat-bosvruchten bavarois

Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.eigen foto

INGREDIENTEN

250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Bavarois

Een ouderwetse zondagse bavarois. Het recept, van de befaamde keukenmeester Auguste Escoffier, is meer dan honderd jaar oud. Het is ietwat gewijzigd maar de smaak van de bavarois is onveranderd gebleven. U kunt er apart licht opgeklopte slagroom en/of cr?me fra?che bij geven (gelijke delen slagroom en creme fraiche). Zo'n gerecht laat zich ook graag omringen met verse rode (bos)vruchten zoals aardbeien, frambozen, bramen, rode en zwarte bessen. Een combinatie van ananas uit een blikje met sinaasappelpartjes en schijfjes banaan is, juist in deze tijd van het jaar, ook heel aantrekkelijk.

INGREDIENTEN

11 gram gelatineblaadjes;, 2 eieren, gesplitst;, 1 1/2 theel. custardpoeder of ma?zena;, 85 gram suiker;, 1 zakje vanillesuiker (5 - 8 gram);, 3 1/2 dl melk;, 2 1/2 dl slagroom.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Bavarois van

Bavarois van mandarijnlikeur met krokante chocolade .mmmm

INGREDIENTEN

4 eetl. mandarijnenlikeur, 50 gram chocolade, 1 dl., stijfgeklopte slagroom, 16 gram gelatine, 100 gram fijne tafelsuiker, 600 ml mandarijnensap

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois

Een overheerlijke bavarois op melkbasis.

INGREDIENTEN

Melk 1 liter, slagroom 0,5 liter, eierdooiers 4 stuks, suiker 200 gram, poedergelatine 25 gram, vanillestokje 1 stuk

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois

Als nagerecht altijd weer een succes

INGREDIENTEN

Halve liter slagroom, 4 eiwitten, blikje ananas (450 gr), 50 gr suiker, 5 blaadjes witte gelatine

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Bavarois

Lekkere vruchten bavarois.

INGREDIENTEN

16 gram gelantine, 1/2 dl water, 125 gram suiker, 3 dl vruchtensap, sap van 1 citroen, 3 eiwitten, snufje zout, 2 1/2 dl slagroom

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois

Bavarois van granaatappel met druivencompote

INGREDIENTEN

- 1 fles moscato, , - 1 tros witte druiven, , - 2 granaatappels, , - 4 takken munt, , - 2 ? dl. slagroom, , - 8 gram gelatine, , - 1 vanillestokje, , - 100 gram fijne tafelsuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois

Kaneel en honing

INGREDIENTEN

5 deciliter slagroom, 8 eetlepels acaciahoning, 1-2 theelepels honing, 6 blaatjes witte gelantine, 250 gram aardbeien, 4 eetlepels poedersuiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

bavarois

Ik maak hier altijd citroenbavarois van, maar het kan natuurlijk ook met andere vruchten. Niet met ananas of kiwi, dat gaat mis met de gelatine. Tenzij je het eerst kookt heb ik mij laten vertellen, maar nog niet uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

200-250 ml vruchtensap of vruchtenpuree, 125 ml slagroom, 250 gr. kwark, 100 gr. witte basterdsuiker, 1 eiwit, 4 bl. witte gelatine

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Bavarois

Heerlijke pudding!!!!!!

INGREDIENTEN

* 1 blikje aardbeien, of ander fruit, * 1 pakje slagroom, * 3 bl. gelatine, * 2 eetlepels suiker, * kneepje citroensap

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois

INGREDIENTEN

150 g snoepjes naar keus,30 stuks, 2 eieren, 1,5 dl suiker, 3 dl slagroom?* hagelslag of chocoladeschilfers.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois

Van geitenkaas en witte chocolade met een coulis van aardbeien

INGREDIENTEN

6 dl slagroom; 1 opengesneden vanillestokje; 125gr witte chocolade; 75gr verse zachte geitenkaas; 2 blaadjes gelatine; 100gr kristalsuiker; 500 gr aardbeien; sap van 1 citroen;

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eiwitten, ? liter slagroom, 6 blaadjes gelatine, 5 ml. vloeibare zoetstof, 1 eetlepel citroensap,

  • Montignac Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Montignac Nagerecht
  •  > 120 min.

Citroen-yoghurt bavarois

Lik je vingers maar vast af, want het is niet alleen heerlijk maar ook zeer snel bereid.

INGREDIENTEN

16(let op!) gram witte bladgelatine; 3,3 dl. volle yoghurt, 4 el. citroensap, 3 el. water, 1,65 dl. slagroom,4 eiwitten,135 gram poedersuiker.VOOR DE GARNERING: slagroom, vers fruit (citroen,mango enz), 3 dl. mangocoulis

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois met aardbeien

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 5 gram gelatine - 4 dl slagroom, , , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mojito Bavarois

Bavarois gemaakt met de smaken van de albekende cocktail, de Mojito.

INGREDIENTEN

4 blaadjes gelatine, 75 cl limoensap, bosje munt, 75/100 ml rietsuikersiroop, goede scheut rum (liefst Havana Club), 80/100 gram kwark, 3 dl slagroom

  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois appeltaart

Een appeltaart op een andere manier! Net dat ene andere ingredient erbij wat het zo speciaal maakt. Heerlijk fris en afkomstig uit Duitsland.

INGREDIENTEN

, BASIS, 100 gr. zachte boter, 70 gr. suiker, 1 ml. vanille, 150 gr. huishoudbloem, 80 gr. frambozenconfituur, , VULLING, 2x 250 gr. verse roomkaas (kamertemperatuur), 100 gr. suiker, 1 theelepel vanille, 2 eieren, , BELEG, 150 gr. suiker, 1 theelepel kaneel, 1 kg. appels in schijven, 85 gr.amandelschilfers,

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  • Duits
  •  60-120 min.

Sinaasappel-amaretto bavarois

Favoriet feestelijk nagerecht Eén dag voor gebruik maken, op de "feest"dag zelf geen werk!

INGREDIENTEN

Voor de sinaasappelgelei:, 6 blaadjes witte gelatine, schil van 1/2 sinaasappel, 1/2 liter sinaasappelsap, 1 el citroensap, stukje pijpkaneel 4cm, 1 kruidnagel, 75 g suiker, Voor de bavarois:, 4 1/2 blaadje witte gelatine, 3 eidooiers, 60 gr suiker, 1 1/2-2 dl melk, 1 eiwit, 2 dl slagroom, 15 g poedersuiker, 2 el amaretto

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Bavarois van tarbot

INGREDIENTEN

Bavarois, 1700 g tarbot (vuil) - of een goedkopere vis, sap van 1 citroen, ? komkommer, 3 tomaten, 4 blaadjes gelatine, 2 eetlepels creme fraiche, 2? dl slagroom, , Coulis, 700 g pomodori, 5 sjalotten, 2 eetlepels olijfolie, 2 dl visfond, 2 blaadjes basilicum, , Garnering, 1 komkommer, dille

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Milky-way bavarois

Een heerlijk zoete bavarois.

INGREDIENTEN

5 blaadjes gelatine, 5 milky-way`s, 2 dl. hete melk, 3 eieren, 100 gr. suiker, 6 dl slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Pepernoten bavarois

Lekker luchtig dessert of gewoon bij de koffie/thee/chocolademelk

INGREDIENTEN

- 6 eidooiers, - 150 gram suiker, - 400 ml melk, - 400 ml slagroom lobbig geklopt, - 8 blaadjes gelatine (kleurloos), - 200 gram pepernoten + ongeveer 10 voor garnering, - 60 ml amandellikeur, - cacao, - springvorm 21 cm,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

bavarois met mascarpone en pure chocolade

Een heerlijk Italiaans dessert

INGREDIENTEN

3 eigelen, 3 eiwitten, 5 soeplepels suiker, 2 kopjes sterke koffie, 500 gr mascarpone, 4 soeplepels amaretto, cacaopoeder, 2 blaadjes gelatine, 4 soeplepels room, 100 gr pure chocolade

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbei bavarois

INGREDIENTEN

¼ l. aardbeien puree, citroensap, 8 à 10 gr. gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 gr. suiker (afhankelijk van de zoetheid van de puree),

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois met Cantuccini

INGREDIENTEN

2 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 3 dl melk, 1 vanillestokje, 6 blaadjes witte gelantine, 100 g cantuccine, 150 g aardbeien, 2 1/2 dl slagroom

  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

chocolade bavarois

INGREDIENTEN

3 1/2 dl slagroom, 30 gram cacao, 75 gram suiker, 1/2 dl melk, 2 blaadjes gelantine

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois met aardbeien

Ontzettend lekker.!

INGREDIENTEN

3 eieren M ., 10 g gelatine ., 125 g poedersuiker., 2? dl melk ., 225 g gepureerde aardbeien ., 2? dl slagroom ., verse aardbeien .

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Bavarois met Aardbeien

(Bavarois aux Fraises)

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien150 gram suiker5 gram gelatine4 dl slagroomcitroensap

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade Bavarois.

Heerlijk verwennen

INGREDIENTEN

300 g suiker - 10 eierdooiers - 1 l melk - 1 vanillestok - 6 gelatineblaadjes - ? l room - 300 g pure chocolade

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Beerenburg bavarois

INGREDIENTEN

- 5 deciliter melk, - 6 eidooiers, - 200 gramsuiker, - 6 blaadjesgelatine, - 5 centiliterberenburg, - 4 deciliter room, - Aardbeien

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois Met Passievruchten

Een heerlijke Bavarois met verse passievruchten

INGREDIENTEN

4 passievruchten, 2 eidooiers, 1 blaadje gelatine, 15 g poedersuiker, 1 dl water, 1 dl room, ,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois Met Aardbeien

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 5 gram gelatine - 4 dl slagroom - citroensap

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade Bavarois

Dit is een dessert waar je van blijft eten!

INGREDIENTEN

*5-6 blaadjes gelantin *3 1/2 dl volle melk *150 gr fijne tafelsuiker *5 eieren, gesplitst *3 el cacao, gezeefd *250 gr melkchocolade, in stukjes *zout *2 1/2 dl slagroom, stijfgeklopt *2 el amandellikeur *150 gr pijnboompitten

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade Bavarois

Zo?n Chocolade Bavarois waarvoor ik weer een extra keer naar de sportschool moet als ik deze genuttigd heb.

INGREDIENTEN

150 gram pijnboompitten, 5-6 blaadjes gelatine, 150 gram tafelsuiker, 3 ? dl volle melk, 6 eieren gesplitst, 3 el cacao gezeefd, 300 gram melkchocolade in stukjes, zout 2 ? dl slagroom stijfgeklopt, 3 el amandellikeur

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Ananas bavarois

INGREDIENTEN

¼ l. ananassap, Enkele druppels citroensap, Gele kleurstof, 8 à 10 gr. gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 gr suiker, als garnituur gehakte ananas, als saus vanille-rum,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Bavarois Met Mandarijntjes

(Bavarois ` la Mandarine) Heerlijk fris voor warme dagen.

INGREDIENTEN

4 eidooiers - 125 gram suiker - 3,5 dl slagroom - 2,5 dl mandarijnensap - 2 mandarijntjes - citroensap - 1 vanillestokje - 2,5 dl melk - 9 gram gelatine

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-1999
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Bavarois met Aardbeien

Dit is pure verwennerij

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 4 dl slagroom - 5 gram gelatine - citroensap

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Beerenburger Bavarois

Een Fries toetje.

INGREDIENTEN

5 dl melk, 6 st eidooier, 200 gr. suiker, 6 blaadjes gelatine, 5 cl beerenburger, 4 dl room, aardbeien,

  • Regionaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Regionaal Nagerecht
  •  30-60 min.

bavarois van bitterkoekjes

INGREDIENTEN

150 gram bitterkoekjes, 1 vanillestokje, 1 liter melk, 50 gram amandelspijs, 11 gelatineblaadjes, 2 eieren, 100 gram suiker, 1 borrelglaasje bruine rum, 1/2 liter slagroom, , Voor de garnering:, 1/2 dl slagroom (eventueel), 8 of 12 bitterkoekjes

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste bavarois recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top