Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

607 bavarois recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke roompudding in diverse smaken

INGREDIENTEN

4 sinaasappels of 8 mandarijntjes, 1 zakje gelatine poeder, 2 eieren gesplitst in 2 dooiers en 2 eiwitten, 250 ml. slagroom, 2 eetlepels suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-1998
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Zalige afsluiter van een etentje, of gewoon..... zomaar tussendoor!

INGREDIENTEN

300 gr fruit, 300 ml room, 3 eieren, 3 eetlepels suiker (=45 gr), 5 blaadjes gelatine.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.eigen foto

INGREDIENTEN

250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Een ouderwetse zondagse bavarois. Het recept, van de befaamde keukenmeester Auguste Escoffier, is meer dan honderd jaar oud. Het is ietwat gewijzigd maar de smaak van de bavarois is onveranderd gebleven. U kunt er apart licht opgeklopte slagroom en/of cr?me fra?che bij geven (gelijke delen slagroom en creme fraiche). Zo'n gerecht laat zich ook graag omringen met verse rode (bos)vruchten zoals aardbeien, frambozen, bramen, rode en zwarte bessen. Een combinatie van ananas uit een blikje met sinaasappelpartjes en schijfjes banaan is, juist in deze tijd van het jaar, ook heel aantrekkelijk.

INGREDIENTEN

11 gram gelatineblaadjes;, 2 eieren, gesplitst;, 1 1/2 theel. custardpoeder of ma?zena;, 85 gram suiker;, 1 zakje vanillesuiker (5 - 8 gram);, 3 1/2 dl melk;, 2 1/2 dl slagroom.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Bavarois van mandarijnlikeur met krokante chocolade .mmmm

INGREDIENTEN

4 eetl. mandarijnenlikeur, 50 gram chocolade, 1 dl., stijfgeklopte slagroom, 16 gram gelatine, 100 gram fijne tafelsuiker, 600 ml mandarijnensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Als nagerecht altijd weer een succes

INGREDIENTEN

Halve liter slagroom, 4 eiwitten, blikje ananas (450 gr), 50 gr suiker, 5 blaadjes witte gelatine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Een overheerlijke bavarois op melkbasis.

INGREDIENTEN

Melk 1 liter, slagroom 0,5 liter, eierdooiers 4 stuks, suiker 200 gram, poedergelatine 25 gram, vanillestokje 1 stuk

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaneel en honing

INGREDIENTEN

5 deciliter slagroom, 8 eetlepels acaciahoning, 1-2 theelepels honing, 6 blaatjes witte gelantine, 250 gram aardbeien, 4 eetlepels poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke pudding!!!!!!

INGREDIENTEN

* 1 blikje aardbeien, of ander fruit, * 1 pakje slagroom, * 3 bl. gelatine, * 2 eetlepels suiker, * kneepje citroensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Bavarois van granaatappel met druivencompote

INGREDIENTEN

- 1 fles moscato, , - 1 tros witte druiven, , - 2 granaatappels, , - 4 takken munt, , - 2 ? dl. slagroom, , - 8 gram gelatine, , - 1 vanillestokje, , - 100 gram fijne tafelsuiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Ik maak hier altijd citroenbavarois van, maar het kan natuurlijk ook met andere vruchten. Niet met ananas of kiwi, dat gaat mis met de gelatine. Tenzij je het eerst kookt heb ik mij laten vertellen, maar nog niet uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

200-250 ml vruchtensap of vruchtenpuree, 125 ml slagroom, 250 gr. kwark, 100 gr. witte basterdsuiker, 1 eiwit, 4 bl. witte gelatine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekkere vruchten bavarois.

INGREDIENTEN

16 gram gelantine, 1/2 dl water, 125 gram suiker, 3 dl vruchtensap, sap van 1 citroen, 3 eiwitten, snufje zout, 2 1/2 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g snoepjes naar keus,30 stuks, 2 eieren, 1,5 dl suiker, 3 dl slagroom?* hagelslag of chocoladeschilfers.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Van geitenkaas en witte chocolade met een coulis van aardbeien

INGREDIENTEN

6 dl slagroom; 1 opengesneden vanillestokje; 125gr witte chocolade; 75gr verse zachte geitenkaas; 2 blaadjes gelatine; 100gr kristalsuiker; 500 gr aardbeien; sap van 1 citroen;

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eiwitten, ? liter slagroom, 6 blaadjes gelatine, 5 ml. vloeibare zoetstof, 1 eetlepel citroensap,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Montignac Nagerecht
  •  > 120 min.

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

INGREDIENTEN

350 gram verse frambozen, 80 gram witte basterdsuiker, 1 1/2 el. limoen- of citroensap, 6 gelatineblaadjes, 3 dl slagroom, enkele munttopjes voor de garnering,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Lik je vingers maar vast af, want het is niet alleen heerlijk maar ook zeer snel bereid.

INGREDIENTEN

16(let op!) gram witte bladgelatine; 3,3 dl. volle yoghurt, 4 el. citroensap, 3 el. water, 1,65 dl. slagroom,4 eiwitten,135 gram poedersuiker.VOOR DE GARNERING: slagroom, vers fruit (citroen,mango enz), 3 dl. mangocoulis

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 5 gram gelatine - 4 dl slagroom, , , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bavarois gemaakt met de smaken van de albekende cocktail, de Mojito.

INGREDIENTEN

4 blaadjes gelatine, 75 cl limoensap, bosje munt, 75/100 ml rietsuikersiroop, goede scheut rum (liefst Havana Club), 80/100 gram kwark, 3 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.

Een appeltaart op een andere manier! Net dat ene andere ingredient erbij wat het zo speciaal maakt. Heerlijk fris en afkomstig uit Duitsland.

INGREDIENTEN

, BASIS, 100 gr. zachte boter, 70 gr. suiker, 1 ml. vanille, 150 gr. huishoudbloem, 80 gr. frambozenconfituur, , VULLING, 2x 250 gr. verse roomkaas (kamertemperatuur), 100 gr. suiker, 1 theelepel vanille, 2 eieren, , BELEG, 150 gr. suiker, 1 theelepel kaneel, 1 kg. appels in schijven, 85 gr.amandelschilfers,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  • Duits
  •  60-120 min.

Favoriet feestelijk nagerecht Eén dag voor gebruik maken, op de "feest"dag zelf geen werk!

INGREDIENTEN

Voor de sinaasappelgelei:, 6 blaadjes witte gelatine, schil van 1/2 sinaasappel, 1/2 liter sinaasappelsap, 1 el citroensap, stukje pijpkaneel 4cm, 1 kruidnagel, 75 g suiker, Voor de bavarois:, 4 1/2 blaadje witte gelatine, 3 eidooiers, 60 gr suiker, 1 1/2-2 dl melk, 1 eiwit, 2 dl slagroom, 15 g poedersuiker, 2 el amaretto

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Bavarois, 1700 g tarbot (vuil) - of een goedkopere vis, sap van 1 citroen, ? komkommer, 3 tomaten, 4 blaadjes gelatine, 2 eetlepels creme fraiche, 2? dl slagroom, , Coulis, 700 g pomodori, 5 sjalotten, 2 eetlepels olijfolie, 2 dl visfond, 2 blaadjes basilicum, , Garnering, 1 komkommer, dille

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker luchtig dessert of gewoon bij de koffie/thee/chocolademelk

INGREDIENTEN

- 6 eidooiers, - 150 gram suiker, - 400 ml melk, - 400 ml slagroom lobbig geklopt, - 8 blaadjes gelatine (kleurloos), - 200 gram pepernoten + ongeveer 10 voor garnering, - 60 ml amandellikeur, - cacao, - springvorm 21 cm,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een heerlijk Italiaans dessert

INGREDIENTEN

3 eigelen, 3 eiwitten, 5 soeplepels suiker, 2 kopjes sterke koffie, 500 gr mascarpone, 4 soeplepels amaretto, cacaopoeder, 2 blaadjes gelatine, 4 soeplepels room, 100 gr pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zoete bavarois.

INGREDIENTEN

5 blaadjes gelatine, 5 milky-way`s, 2 dl. hete melk, 3 eieren, 100 gr. suiker, 6 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

¼ l. aardbeien puree, citroensap, 8 à 10 gr. gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 gr. suiker (afhankelijk van de zoetheid van de puree),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 3 dl melk, 1 vanillestokje, 6 blaadjes witte gelantine, 100 g cantuccine, 150 g aardbeien, 2 1/2 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Ontzettend lekker.!

INGREDIENTEN

3 eieren M ., 10 g gelatine ., 125 g poedersuiker., 2? dl melk ., 225 g gepureerde aardbeien ., 2? dl slagroom ., verse aardbeien .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 1/2 dl slagroom, 30 gram cacao, 75 gram suiker, 1/2 dl melk, 2 blaadjes gelantine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

(Bavarois aux Fraises)

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien150 gram suiker5 gram gelatine4 dl slagroomcitroensap

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk verwennen

INGREDIENTEN

300 g suiker - 10 eierdooiers - 1 l melk - 1 vanillestok - 6 gelatineblaadjes - ? l room - 300 g pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

¼ l. ananassap, Enkele druppels citroensap, Gele kleurstof, 8 à 10 gr. gelatine, 50 gr. water, ¼ l. slagroom, 100 gr suiker, als garnituur gehakte ananas, als saus vanille-rum,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 5 gram gelatine - 4 dl slagroom - citroensap

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 dl melk - 2 eidooiers - 100 gram suiker - 7 gram gelatine - 50 gram bigarreaux - 25 gram oranjesnippers - 50 gram bitterkoekjes - 1/2 dl marasquin - 4 dl slagroom.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit is een dessert waar je van blijft eten!

INGREDIENTEN

*5-6 blaadjes gelantin *3 1/2 dl volle melk *150 gr fijne tafelsuiker *5 eieren, gesplitst *3 el cacao, gezeefd *250 gr melkchocolade, in stukjes *zout *2 1/2 dl slagroom, stijfgeklopt *2 el amandellikeur *150 gr pijnboompitten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram bitterkoekjes, 1 vanillestokje, 1 liter melk, 50 gram amandelspijs, 11 gelatineblaadjes, 2 eieren, 100 gram suiker, 1 borrelglaasje bruine rum, 1/2 liter slagroom, , Voor de garnering:, 1/2 dl slagroom (eventueel), 8 of 12 bitterkoekjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 5 deciliter melk, - 6 eidooiers, - 200 gramsuiker, - 6 blaadjesgelatine, - 5 centiliterberenburg, - 4 deciliter room, - Aardbeien

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke Bavarois met verse passievruchten

INGREDIENTEN

4 passievruchten, 2 eidooiers, 1 blaadje gelatine, 15 g poedersuiker, 1 dl water, 1 dl room, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 400 g bosbessen, , 1 1/2 glas volle melk, , 400 g verse room, , 3 eierdooiers, , 200 g fijne suiker, , 5 blaadjes gelatine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit is pure verwennerij

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien - 150 gram suiker - 4 dl slagroom - 5 gram gelatine - citroensap

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top