94 bastogne bodem recepten

Een taartje voor als je niet aan de lijn doet...

INGREDIENTEN

- 1 pak bastogne koeken, - 150 gr witte basterd suiker, - 2 pakjes monchou (voor koude gerechten), - 150 gr margarine, - 175 ml slagroom, - 1 blik kersen vlaai vulling,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2006
  •  …
  •  20-30 min.

Ja echt een recept om uit te proberen. Simpel om te maken en een oven komt er niet aan te pas. Echt een toppertje!!

INGREDIENTEN

VOOR DE KRUIMELKORST 175 gr bastognekoeken 125 gr gesmolten boter VOOR DE VULLING 200 gr zachte Mon Chou 200 gr basterdsuiker 2 el kirsch VOOR DE GARNERING 250 gr verse aardbeien.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Makkelijk, snelle en lekkere taart.

INGREDIENTEN

Bastogne koeken (1.5 pak), slagroom, 2 eetl. suiker, koffie-likeur

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk, smeuige Banoffie pie. Zachte structeren van caramel, banaan en room, gecombineerd met een knapperige bodem van Bastogne. Taart voor ieder moment.

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk (friesche vlag, er is maar één soort in de supermarkt), 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), Potje ongeklopte slagroom, Pak bastognekoeken (ongeveer 20 nodig), Suiker naar eigen voorkeur voor het verzoeten van de slagroom (niet nodig), Boter, Cacaopoeder/hagelslag (garnering)

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-04-2011
  • Nagerecht
  •  120 min. <

Men vindt dat de cheesecake tot de world`s greatest dessert genoemd hoort te worden. De cheesecake heeft een
lange geschiedenis, zo`n 2000 jaar voor Christus met het ontstaan in Ancient Griekenland. De bijzondere taart werd
zelfs geserveerd aan de atleten van de eerste Olympische Spelen. Sinds die tijd zijn er honderden versies van de
cheesecake rond de wereld in circulatie.

INGREDIENTEN

Bodem:, 1 pak Bastognekoeken, 55 grm boter, , Vulling:, 8 eieren, 250 grm suiker, 100 grm jus d`orange, Sap van 1 citroen, 1 kg roomkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Heerlijk verrassende en frisse cheesecake!

INGREDIENTEN

- Zakje verse cranberries; ongeveer, - 400gram, - 275g suiker, - 1 pak kandijkoeken (bastogne bv.), - 50g boter, - 400g roomkaas naturel (monchou), - 5 eieren, - 525 ml demi crème fraîche

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram gepelde walnoten, 150 gram boter, 150 gram Bastognekoeken, 200 gram monchou, 200 gram pure chocolade, 6 eetlepels bakgember, doosje Mikado

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cheesecake met Bastognekoekenbodem

INGREDIENTEN

5 Pakjes Monchou, 1 bekertje Creme Fraiche, 1 tl citroenrasp, Sap van kwart citroen, 4 eieren, 50g bastersuiker, Bodem:, 1 pak bastognekoeken, 50g boter

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-03-2013
  • Amerikaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Zelfbedacht taartje geinspireerd op de walnoot karamel taart van de Bakkerswinkel (waar ik zooo graag het recept van zou willen)
Ik moet er alleen nog een leuke naam voor verzinnen

INGREDIENTEN

Bodem:, -200 gram bastognekoeken, -60 gram roomboter, , Middenlaag (walnoot karamel):, -2 handjes walnoten, -150 gram suiker, -125ml slagroom, -snuf zout, , Top (chocolade fondant):, -200 gram pure chocolade, -250ml slagroom, -wat suiker (niet teveel want de chocolade is ook gezoet)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2014
  •  …
  •  30-60 min.

Zachte kaastaart van "Vifke"

INGREDIENTEN

60 gram boter, 170 gram bastogne koeken, 400 gram monChou Zacht & romig, 400 gram vanillekwark, 4 eieren, 50 gram suiker, de geraspte schil van 1 citroen, 4 eetlepels citroensap, 125 gram zure room, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram aardbeien.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze taart is zo makkelijk te maken, je moet alleen wel even geduld hebben.
De taart is zo goddelijk dat als je hem eenmaal hebt gemaakt, je hem vast vaker gaat maken.

INGREDIENTEN

1 blik gecondenseerde melk, 1 pak Bastogne amandelkoekjes, 90 gr boter, 3 bananen, 1 beker slagroom 200 ml+ 1 el suiker., zakje oplosespresso nescaffe, 1 plak pure chocolade.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-05-2013
  •  …
  •  120 min. <

Frisse citroen kwarktaart. Snel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 200 gram bastognekoeken, 7 blaadjes witte gelatine, 2 dl slagroom, 2 el suiker, 500 gram citroenkwark, 3 el citroensap, evt. aardbeien ter garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2013
  •  …
  •  0-10 min.

Een fris/zoete kwarktaart met lekkere verse zoete aardbeien!! De lekkerste kwarktaart, recept van mijn schoonmoeder.

INGREDIENTEN

1 bakje aardbeien snipperen (8 mooie grote aardbeien voor de garnering bewaren), 500 gram biologische (of magere frans) kwark, 100 gram witte basterdsuiker, 4 zakjes vanillesuiker, 2 bekertjes van 125 ml slagroom (1 bekertje slagroom voor de garnering), 1 pakje gelatine blaadjes, Citroen uitgeperst en de schil geraspt, Een klein blikje frambozen/ aardbeien of bosvruchten (100 ml vruchtensiroop v/h blikje, dus niet weggooien), Kruimelbodem Bauke + 75ml vl. Boter., (of een andere bodem van: plakjes cake, langevingers of gekruimelde bastogne koekjes + 75ml vl. boter), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Slagroom, vanille essence of vanille suiker, bastogne koekjes, evt zoetstof, bakpapier.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 pakken bastogne koeken, 2 zakjes banketbakkersroom, 2 pakjes slagroom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  •  …
  •  20-30 min.

Mijn kleindochters vinden cheesecake super lekker en die wilden ze graag eens samen met mij maken. Ik had nog nooit een cheesecake gebakken! Enfin, ik heb wat boeken van Nigella Lawson en in `How to be a domestic goddess` vond ik o.a. deze cheesecake.
Hij was zo lekker dat ik hem van de week weer gemaakt heb voor de verjaardag van mijn dochter. Deze keer net iets anders dan in Nigella`s boek. Ik heb dus tekst toegevoegd. die niet in het boek staat. De taart viel bijzonder in de smaak. Bij Nigella stond voor 8 personen maar dan heb je behoorlijk dikke punten. Voor de verjaardag hebben wij wat kleinere punten gesneden.
In het boek staat de oventemperatuur op 180°C graden (gewone oven) bij mijn oven was dat echt te hoog. De 2e keer heb ik de oven op 165 graden gezet en het laatste kwartier op 175 graden. De foto`s van beide cakes staan door elkaar het is onzin om opnieuw foto`s te nemen van al gemaakte plaatjes.

INGREDIENTEN

  • 150 g tarwebiscuits (2e keer heb ik Amaretti koekjes gebruikt, 3e keer probeer ik Bastogne koekjes),
  • 75 g boter (gesmolten of heel zacht geroerd) + wat extra om vorm mee in te smeren.,
  • 600 g roomkaas ( moet zacht en op kamertemperatuur zijn anders krijg je klontjes),
  • 150 g fijne kristalsuiker (bvb van Gilse),
  • 3 grote eieren,
  • 3 grote eidooiers (eiwitten vries ik in en maak er meringues van),
  • 1½ eetlepel vanille extract (of zelfde hoeveelheid aroma),
  • 1½ eetlepel citroensap,
  • Voor de bovenlaag,
  • 150 ml zure room,
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker,
  • ½ theelepel vanille extract,
  • Ps. Houdt er rekening mee dat Engelse thee en eetlepels groter zijn. 1 Engelse eetlepel is 15 ml en de theelepel is 5 ml.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-08-2012
  • Engels
  •  120 min. <

Taart van Bastogne koekjes en MonChou kaas

INGREDIENTEN

Bodem:, * 16 spijskoekjes zoals Bastogne koekjes;, * 150 gr. boter., , Vulling:, * ? ltr. slagroom;, * 125 gr. witte basterdsuiker;, * 100 gram Mon Chou., , Afwerking: vers fuit of jam.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr. Bastogne, 85 gr. Boter, , 500 gr. Slagroom, 125 gr. Suiker, , 350 gr. Boswandeling, 6 blaadjes Gelatine,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2011
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

10 bastogne koeken, 50 g boter, gesmolten, 250 ml room, 250 g kwark, 250 g mascarpone, 125 g fijne basterdsuiker, 500 g witte chocolade, gesmolten, vruchtvlees van 6 passievruchten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Onweerstaanbare witte chocolade cheesecake

INGREDIENTEN

De bodem:, 100 gram Maria koekjes, 200 gram Bastogne koekjes, 100 gram Boter, , De vulling:, 600 gram Mon chou, 120 ml room, 3 eieren, 200 gram witte chocolade, 200 gram suiker, Eetlepel bloem

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-05-2013
  •  …
  •  120 min. <

Eenvoudig en lekker nagerecht, net even anders

INGREDIENTEN

150 ml room en 15 ml melk, 1 vanillestokje, 50 gr basterdsuiker (bruin is leuker met koekjes, wit kan ook), 2 gelatinebladen, enkele koekjes, zoals bastogne

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een kwarktaart hoeft niet altijd met slagroom.

INGREDIENTEN

Voor de bodem: 200 gr. koek bastogne, 2 eetlepels rum of likeur, 3-4 eetl. rode jam., Voor de vulling: 3 eieren, 200 gr.kristalsuiker, 500 gr.kwark, 2 citroenen, 1 literblik perziken, 8 bl.gelatina.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Verrassend fris - romige aardbeien taart

INGREDIENTEN

Bodem: bastogne koeken + boter., Vulling: 500 gram griekse yoghurt, blikje gecondenseerde melk, sap van 1 citroen., Garnering: aardbeien

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2008
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Een taart om nooit te vergeten!

INGREDIENTEN

60 gr. boter, 170 gr. bastogne koeken, 400 gr. Mon Chou, 400 gr. vanillekwark, 4 eieren, 50 gr. suiker, geraspte schil van 1 citroen, 4 el. citroensap, 125 gr. zure room, 1 el. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr. aardbeien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 500 gr verse frambozen, , 159 gr suiker, , 500 gr kwark, , 20 gr gelantine, , 1000 gr gezoete slagroom, , 300 gr bastogne koeken, , 100 gr roomboter, , vorm 26 cm doorsnee

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-06-2007
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram aardbeien, 2 ½ dl slagroom, 3 zakjes vanillesuiker, 200 gram Monchou, 200 gram Bastogne koeken, 4 eetlepels abrikozenjam, Poedersuiker, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2009
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram bastogne, verkruimeld, 150 gram boter, 125 gram chocolade, 300 gram kwarkt, 125 gram witte basterdsuiker, 3 deciliter slagroom, stijfgeklopt, 3 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfbedachte Geweldige monchou taart.Iedere verjaardag weer een feestje!!

INGREDIENTEN

Bastogne koeken, 125g roomboter, 2 kleine pakjes monchou, 175 gr basterd suiker wit, 2 doosjes klop klop, 300 gr melk, 6 blaadjes gelatine, 1 blik kersen of aardbeienvulling

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2010
  •  …
  •  30-60 min.

Heerlijke cheesecake met bastognebodem. Fris en romig!

INGREDIENTEN

Ingrediënten Bodem, -1,5 Pak Bastogne koekjes, , Ingrediënten Vulling, -Flesje citroensap, -2 Bakjes magere kwark, -8 Eidooiers, -1 Blikje (400 gram) gecondenseerde melk (bijv. van Friesche Vlag - te vinden in het schap van de Oosterse gerechten),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr frambozen vers of uit diepvries, 300 gr bastogne koekjes, 1 ltr slagroom, 100 gr roomboter, 150 gr suiker, 11 blaadjes gelantine, 500 gr kwark

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2009
  •  …
  •  0-10 min.

Uiteraard niet uit een pakje maar zelf gemaakt

INGREDIENTEN

Rol kaakjes of pak bastogne koeken, ca. 80 gr. boter, 4 blaadjes witte gelatine, 1/4 liter houdbare slagroom, 2 eetlepels citroensap, 500 gr. magere kwark, pondje aardbeien.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-05-2004
  • Goedkoop en snel
  •  120 min. <

Heerlijke blauwe bessen monchou taart met bastogne koek bodem

INGREDIENTEN

Bodem,, 1 pak Bastogne koeken,, 125 gram ongezouten roomboter,, Mounchou laag,, 300 gram monchou,, 300 ml. slagroom,, 150 gram witte basterdsuiker,, 1 tl. vanillesuiker,, 1/2 tl. citroensap,, Blauwe bessenvulling,, 650 gram blauwe bessen, 1 dl. water,, 2 el maizena,, 100 gr kristalsuiker,, 1 el citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zo maakte mijn moeder vroeger een monchoutaart. En ik vind dit nog steeds een heerlijk recept. HOEFT NIET IN DE OVEN en vrij snel te bereiden. Heb er helaas geen foto van.

INGREDIENTEN

10 bastognekoeken 125 gram roomboter 200 gram monchou scheutje limonadesiroop 1 blikje ardbeienvlaai of kersenvlaai slagroom voor toefjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 1 dl Cointreau, 200 g pruimen, 150 g bastogne koeken, 75 g gesmolten boter, 4 blaadjes gelatine, 1/8 l slagroom, 25 g suiker, 8 ronde wafeltjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Je kunt het gebruiken bij de koffie en ook als nagerecht

INGREDIENTEN

250 ml. slagroom, 250 ml. melk, 1 pakje kloppudding v,Dr Oetker (caramel), 1 pak bastogne koeken, 1 pak belgische wafels, en een flinke scheut Advocaat

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke frisse kwarktaart. Snel gemaakt en erg lekker met dit warme weer.

INGREDIENTEN

500 gram volle kwark (naturel), 250 ml. slagroom (uit de koeling), 200 ml. melk, 80 gram boter, 160 gram biscuitjes (of bastogne koeken, wat je maar lekker vindt), 125 gram suiker, 2 zakjes vanille suiker, 7 witte gelatine blaadjes,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

385 kcal pp

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 200 gr krokante koekjes, bv Jan Hagel, speculaasjes of Bastogne, 100 gr boter, gesmolten, 75 gr suiker, , Voor de vulling:, 2 eidooiers, 300 ml slagroom, 300 gr pure chocolade, fijngehakt, 1 portie geconfijte mandarijn, , Geconfijte mandarijn:, 150 gr pitloze mandarijntjes, in partjes gesneden (met schik eraan), 65 gr suiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-11-2012
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

100g roomboter, 260g Bastogne koeken, 50ml espressokoffie, 200g suiker, 4 eetlepels maizena, 850g magere kwark, 2 eieren, 125ml slagroom, 4 handperen, 1 eetlepel roomboter, 1 eetlepel suiker., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

225 Gr witte basterd suiker, 1 blik vlaaivulling naar keuze, 1 zakje vanillie suiker, 2 pakjes monchou, 250 ml slagroom, 1 zakje klopvast, 1 pak bastogne koeken, 150 gr boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies