Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

15 bastilla recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Vulling;, 500 gr visfilet (kabeljjauw, koolvis, 500 gr garnalen, 1 pak filodeeg, 1 pak mihoen, 250 gr champignons, 1 rode paprika, , Marinade;, 1 klein bosje peterselie, 1 klein bosje koriander , 1 stuk saffraan 2 theelepels zwarte peper , 2 theelepels gember , 2 theelepels paprikapoeder , 1 citroen, kleine soepkom olijfolie, 1 ui, snufje zout, 2 visbouillon, een beetje sambal, knoflook, boter,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bakpapier

INGREDIENTEN

4 el olijfolie + extra voor bestrijken, 4 kippenpoten zonder rugstuk, 2 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl kardemom, 2 tl gemberpoeder (djahé), 1 tl chilipeper, 1 tl kruidnagel, 1 grote ui, gesnipperd, 1 buisje saffraan (zakje 0.05 g), 1 citroen, schoongeboend, 1 bakje koriander (15 g), blad fijngesneden, 2 sneetjes witbrood, verkruimeld, 5 vellen filodeeg (diepvries), 1 ei, losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepel Olijfolie - + extra, 4 Kippenpoten - zonder rugstuk, 2 theelepel Djinten, 2 theelepel Kardemompoeder, 2 theelepel Djahé, 1 theelepel Chilipoeder, 1 theelepel Kruidnagels, 1 Uien - grote, gesnipperd, 0,05 gram Saffraan, 1 Citroen - schoongeboend, 15 gram Koriander - fijngesneden, 2 sneetje Witbrood - verkruimeld, 5 vellen Filodeeg, 1 Eieren - losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Benodigheden vulling:750 gr vis naar keus,1 pak mihoen, 1 pak filodeeg,250 gr champignons,1 rode paprika., , Benodigheden marinade:1 kl bosje peterselie,1 stuk saffraan, 2 theelp gember,1 citroen,1 ui,2 visbouillonblokjes,knoflook,1 kl bosje koriander, 2 theelp zwarte peper,2 theelp paprikapoeder, kleine soepkom olijfolie,snufje zout,sambal, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 3 uien, 350 gram kipfilet, 2 handjes vol amandelen, 3 eieren, bosje peterselie, 3 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, halve tl ras el hanout, 1 tl kerriepoeder, snufje zout, water, halve tl kaneel, 1 el suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Bastilla is van Andalusische oorsprong. Maar in Marokko is dit gerecht waarmee je indruk maakt op je gasten!

INGREDIENTEN

6 vellen brickdeeg; 1 braadkip in stukken; 1 spaanse ui, fijngesneden; 400 g gepelde amandelen; 3 el suiker; 3 eieren; olijfolie; 1 bosje bladpeterselie, gehakt; 1 tl kaneelpoeder; 1/2 tl zwarte peper; 1/2 tl gemberpoeder; 1 mespunt safraanpoeder; zout; bloemsuiker en kaneelpoeder om af te werken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditioneel Marokkaans gerecht. Moeilijk te evenaarden omdat hij overal anders word samengesteld. Vandaar mijn naam erachter!

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 grote tomaat, halve courgette, 1 bakje tauge, 1 kleine winterpeen, 3 schijfjes gember, 1 doosje amandelen, 1 klein bosje koriander en peterselie, 2 pakken filodeeg. Suiker, kaneel, 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djahe, peper en zout, half pakje echte boter. Olijfolie. 4 eieren. 4 kipfilets. 3 kipbouillon blokjes. Kopje bouillon bewaren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-07-2009
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Lekkere pasteitjes

INGREDIENTEN

5 grote vellen fillodeeg, 2 stuks kippenborst, 4 gehakte uien, 2 geraspte courgettes, 3 geraspte wortels, 250 gr tuinerwtjes, 2 gesneden rode & 2 groene paprika's, gesneden champignons, klein potje gesneden groene olijven, peper, zout, 1tl saffraanpoeder, 1 tl gember, 1 tl kurkumapoeder, takjes gehakte koriander en peterselie, 1el olijfolie & 1el zonnebloemolie, eventueel 1 peper voor de liefhebber. 1 a 2 geklutste eieren.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een Marokkaans gerecht om indruk te maken op je gasten

INGREDIENTEN

6 vellen brickdeeg, 1 braadkip, 1 ui, 400 gr gepelde amandelen, 3 eetl. suiker, 3 eieren, olijfolie, 1 bosje peterselie, 1 theel. kaneelpoeder, 1/2 theel. zwarte peper, 1/2 theel. gemberpeoder, 1 mespunt saffraanpoeder, zout, bloemsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Ik ben dol op de combinatie van zoet, hartig en kruidig die veel in de Marokkaanse keuken te vinden is. Deze bastilla is daar een goed voorbeeld van.

INGREDIENTEN

1 halve flespompoen, 4 el olijfolie, versgemalen peper, zout, paar blaadjes gedroogde salie, 2 flinke kippenbouten, 2 grote uien, in ringen, 1 mespunt ras el hanout, 1/2 tl gemberpoeder, 1 1/2 tl kaneel, 1 bosje verse koriander, grof gesneden, 50 g blanke amandelen, 75 g roomboter, gesmolten, 7 grote vellen filodeeg, ontdooid, 1 eidooier, poedersuiker en kaneel voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2016
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een paar jaar geleden zag ik een youtube filmpje van een vrouw die bastilla maakte. Dat zag er echt geweldig uit, dus sindsdien wil ik het maken / eten, maar het filmpje kon ik niet terugvinden. Wel veel recepten gevonden, maar ja, eigenwijs, toch het een beetje anders willen. Dit is dan deel 1.

INGREDIENTEN

Zie recept

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2017
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 grote kip, * 8-10 uien, * 6-8 eieren, * half bosje peterselie, * half bosje koriander, * 100 gram boter, * kaneel, * peper, * gember, * ras elkhanout, * saffraandraadjes, of saffraan, * zout, * 400 gram ontvelde en in olie gebakken amandelen. (mag ook minder, als je er niet zo van houdt), * poedersuiker, * 1 pak filobladerdeeg, * gesmolten boter om het deeg te bestrijken, * 1 of 2 eigeel, * een grote ronde metalen ovenschaal, * bakpapier, alluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Vulling:, 500 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, e.d.);, 500 gram Garnalen, 250 gram champignons, 1 ui, 1 groene, 1 rode paprika, pakje mihoen, , Vulling:, 1 bosje gehakte verse koriander;, 1 bosje gehakte platte peterselie;, Saffraan, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 Kommetje olijfolie, 1 Citroen, knoflook, Zout, 2 vis bouillonblokjes, Boter, 6 vellen Filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2012
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verrassing in filodeeg.

INGREDIENTEN

Vulling:, 500 gram visfilet, 500 gram gekookte garnalen, filodeeg, 250 gram champignons, 1 groene en 1 rode paprika geroosterd, pakje mihoen,, Marinade :, saffraan of 1tl kurkumapoeder, 2 tl peper, 1 tl gember, 1 tl paprikapoeder, beetje komijn, scheut olijfolie, 1 citroen, beetje sambal, geraspt teen knoflook, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen. Naast de bekende harira-soep is pastilla ook een populair gerecht.

INGREDIENTEN

6 vellen filodeeg., Vulling:, 500 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, e.d.), 500 gram gekookte, gepelde garnalen, 250 gram champignons, in plakjes gesneden, 1 ui, 1 groene en 1 rode paprika, in blokjes, pakje mihoen bereid volgens de gebruiksaanwijzing., Voor de marinade:, 1 bosje gehakte verse koriander, 1 bosje gehakte platte peterselie, 1 zakje saffraan, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel gemalen komijn, Kommetje olijfolie, Citroen, knoflook, Zout, 2 visbouillonblokjes, Boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2010
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top