Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

40 baskische kip recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Pittige Kipfilet in tomaten/paprika saus

INGREDIENTEN

*150 gr. kipfilet, *100 gr. ham (in een dikke plak), *blikje tomatenblokjes, *gegrilde paprika (kun je bij de Albert Heijn kopen), *2 teentjes knoflook, *1 ui, *1 rood pepertje (of zoveel als je lekker vindt), *(olijf)olie, *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el bloem, 1½ tl piment d`espelette (of paprikapoeder), 1 kip (à 1,4 kg), in 8 stukken, 3 el olijfolie, 1 grote ui, in ringen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 rode paprika`s, in dunne reepjes, 2 gele paprika`s, in dunne reepjes, 50 ml witte wijn, 900 g tomaten, ontveld, in stukjes (of 2 blikken tomaatblokjes à 400 g), 750 ml kippenbouillon, ½ bosje tijm, samengebonden, 5 laurierblaadjes, sap van ½ citroen, ½ bosje peterselie, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Weer iets heel lekkers ! Een kipgerecht uit het grensgebied tussen Spanje en Frankrijk, dat heerlijk smaakt in de nazomer.

INGREDIENTEN

~400/500 gr kipfilet (4 mooie filets), ~Peper en zout, ~4 Tomaten, ~50 gr. champignons, ~1 dikke plak ham (a 100 gr), ~olijfolie, ~1 rode peper, ~1 teentje knofloo, ~2 dl witte wijn, ~2 el fijngehakte peterselie, (2 tl maizena)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 groene paprika's, 250 gr. champignons, 100 gr. rauwe ham, 4 kippenbouten, peper, zout, ca. 3 el. bloem, 4 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten (400 gr.) mespunt cayennepeper, 5 takjes peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 1 kg 800 gr. tomaten 2 groene paprika's 2 uien 3 tenen knoflook 5 eetl. olijfolie 1/2 dl kippenbouillon zout en versgemalen peper 250 gr. siamrijst 3 dl. water 1 eetl. paprikapoeder 11/2 theel. zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Verschrikkelijk lekker en bovendien erg makkelijk!

INGREDIENTEN

1 kg Kip (scharrel)in delen, 3-4 goede tomaten, 2-4 tenen knoflook, 1-2 rode paprika's, 70-100 gr. gerookte spekreepjes zout, peper, cayennepeper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip van ± 1200 gram, zout, versgemalen peper, 30 gram bloem, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 4 eetlepels olijfolie, 500 gram rijpe tomaten, 2 rode paprika's, 250 gram (gemengde) paddestoelen, (ik heb kastanjechampignons gebruikt), , 125 gram rauwe ham (dikke plak), , 1/2 kleine rode peper, , 2 eetlepels peterselie, fijngeknipt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 1500 gram - 100 gram rauwe ham - 50 gram boter - 4 rijpe, tomaten - 3 paprika's 1 bouquet garni - 1 teentje knoflook - 1 ui - 2, sjalotjes - zout - peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Smakelijk maar bewerkelijk recept

INGREDIENTEN

1 kip van 1500 gram, 100 g rauwe ham, 50 g boter, 4 rijpe tomaten, 3 paprika`s, 1 bouquet garni, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 sjalotten, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit 12 maanden lekker eten van de AH. Recept iets aangepast.

INGREDIENTEN

1 kip in 4 stukken, peper, zout, 2 groene paprika's, 4 tomaten, 100 g champignons, 1 dikke plak ham (100g), 2 el olijfolie, 30 g margarine, 1 rode peper (of meer naar smaak), 4 t knoflook, 2 dl witte wijn, 2 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote kip of 4 kipfilets, 1groene paprika,1 rode paprika,5 tomaten,100gram paddestoelen,plak ham 100gram,5 teentjes look,peper,zout,cayennepeper,komijn,chili,pili pili,maizena,peterselie,50 gram boter, 2 eetlepels olijfolie,6 aardappelen of 2 kookbuiltjes rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een éénpans kipgerecht met rijst en pittige chorizo-worst.

INGREDIENTEN

1 braadkip van 2 kg in acht stukken gesneden, 2 rode paprika in reepjes, 2 uien in reepjes, 50 gram zongedroogde tomaten op olie, 3 el(eetlepels) olijfolie, 2 grote tenen knoflook gesnipperd, 150 gram chorizo, 250 gr basmati rijst, ¿ liter kippenbouillon, 2 dl droge witte wijn, 1 el tomatenpuree, 2 el groene kruiden fijngehakt, 50 gram zwarte olijven,ontpit, ¿ sinaasappel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

HEERLIJK RECEPT, EENVOUDIG TE MAKEN IN 1 PAN. EEN ECHTE AANRADERIn een stoofschotel kunnen bouten vervangen worden door borststukken. Kies liever een borststuk met karkas dan een filet, zo blijft de kip sappiger. Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 grote kippenbouten, 1 kg tomaten, 2 groen paprika?s, 2 uien, 3 knoflookteentjes, 5 eetlepels olijfolie, ? dl kippenbouillon, zout, zwarte peper, 250 g rijst, 1 snuifje saffraanpoeder, 1 eetlepel mild paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip in 8 stukken, 2 groene paprika's, 4 gepelde tomaten, 50 gram champignons, 1 plak ham (100 gram), 2 eetlepels olie, 1 ui, 1 rode Spaanse peper, 2 tenen knoflook, 2 deciliter witte wijn, peper, zout en 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een spaans recept

INGREDIENTEN

2 groene paprika's, 100 gram rauwe ham, zout, 50 gram bloem, 1 fles sugo casa, 1 teentje knoflook, bakje champignons, 4 kippenbouten, zwarte peper, 4 eetlepels olijfolie, theelepel cayennepaper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en heerlijk stoofgerecht met kip lekker veel groenten, bacon en rode wijn. De kip wordt heerlijk mals door het stoven.

INGREDIENTEN

2 kippenbouten, 2 paprika's (1 rode en 1 groene), bakje champignons, 3 tomaten, 1 ui, 3 grote tenen knoflook, 1 ons bacon, olijfolie en 0,25 liter rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

*4 el olie, *200 gr gerookt ontbijtspek, *4 kipfilets, *3 uien, 3 tenen knoflook, *2 groene paprika's, *1 tl marjolein, *1 blik tomaten op sap (400 gr), *1,5 dl kippenbouillon, *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kip zout paprikapoeder 6 eetlepels olijfolie 3 fijngehakte uien 400 g tomaten 3 rode paprika's 150 g champignons 1 teentje knoflook tijm marjolein oregano cayennepeper peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-01-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote groene paprika - 1/2 bakje champignons - 50 gr rauwe ham - 2 kippebouten - 3 el bloem - 1 teen knoflook - 4 el olijfolie - 1 blikje tomaten - mespunt cayenepeper - peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk

INGREDIENTEN

1 a 2 kilo kippedrumsticks.2 paprika `s,dikke plak ham in blokjes,2 uien,2 knoflookteentjes,peper en zout en paprikapoeder,1 bouillonblokje,1 a 2 blikken gepelde tomaten in blik., aardappelen en witte bonen in tomatensaus (apart en naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg kipcarbonades, 4 tomaten, 2 groene en 2 rode paprika's, 1 flinke eetlepel magere spekblokjes, 100 gr champignons, 1d witte wijn, zout, peper, 2 theelepels paprikapoeder, mespunt cayennepeper, bloem, 1 teentje knoflook, 30 gr boter, 1 eetlepel olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker recept. Gevonden op de Belgische WW site. Als nu dat WW eens snapte. Geen idee hoe dat met die punten enzo werkt. maar ook gewoon lekker.

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 takjes peterselie, 3 sneetjes Bayonne ham, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, 4 koffielepels olijfolie, 1 hoevekip van 1,2 kg, in stukken gesneden, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, -8 tomaten, -2 paprika's (groen), -2 uien, -3 teentjes knoflook, -5 cl olijfolie (extra vierge), -0.5 eetlepels kippenbouillon, -peper, -zout, -250 g rijst, -1 doosje saffraanpoeder, -paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kipstukken, 3 rode en 3 groene paprika's, 8 tomaten, 2 flinke uien, 2 tenen knoflook, 2 a 3 theelepels cayennepeper, beetje peper en zout,olie, half bosje peterselie en selderij, 2 glazen rode wijn., Rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 8 tomaten, 2 paprika's (groen), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 5 cl olijfolie (extra vierge), 0.5 dl kippenbouillon, peper, zout, 250 g rijst, 1 potje saffraanpoeder, paprikapoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 8 tomaten, 2 paprika's (groen), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 5 cl olijfolie (extra vierge), 0.5 eetlepel kippenbouillon, peper, zout, 250 g rijst, 1 doosje saffraanpoeder, paprikapoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 8 tomaten, 2 paprika's (groen), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 5 cl olijfolie (extra vierge), 0.5 eetlepel kippenbouillon, peper, zout, 250 g rijst, 1 doosje saffraanpoeder, paprikapoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kippen in stukken verdeeld, 2 rode paprika's, 2 groene paparika's, 3 uien, 2 courgettes, 3 sjalotten, 6 tomaten, olijfolie, tijm, laurier, peper, zout, provencaalse kruiden of verse dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 8 tomaten, 2 paprika's (groen), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 5 cl olijfolie (extra vierge), 0.5 eetlepel kippenbouillon, peper, zout, 250 g rijst, 1 doosje saffraanpoeder, paprikapoeder, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 8 tomaten, 2 paprika's (groen), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 5 cl olijfolie (extra vierge), 0.5 dl kippenbouillon, peper, zout, 250 g rijst, 1 doosje saffraanpoeder, paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, peper,zout, 2 groene paprika's, 4 tomaten, 50 g champigons, 1 dikke plak ham(a 1oo gr), 2 eetl.(olijf)olie, 30 g boter, 1 rode peper (of 1/2 theelepel cayennepeper), 1 teentje knoflook, 2 dl witte wijn, (1 theelepel maizena), 2 eetl. fijn gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 takjes peterselie, 3 sneetjes Bayonne ham, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, 4 koffielepels olijfolie, 1 hoevekip van 1,2 kg, in stukken gesneden, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een baskisch gerecht.

INGREDIENTEN

0,2 liter ongekookte rijst, 1/2 komkommer, 3 grote tomaten, 1 ui, 1/2 rode peper, 2 gegrilde kippebouten, 2 gebakken eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een stoofgerecht met heerlijke Spaanse smaken. In plaats van blokjes serranoham kun je ook blokjes chorizo gebruiken.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 ui, gesnipperd, 1 plak serranoham à 75 g, in kleine blokjes, 1 rode paprika, in repen, 1 groene paprika, in repen, 1 tl pikant paprikapoeder, 3 dl gezeefde tomaten, 2 dl witte wijn, 3 takjes peterselie, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze zuiderse saus is gegarandeerd een succes als je ze serveert bij lamsvlees of gegrilde tonijn.  Wil je deze saus strikt vegetarisch houden? Gebruik dan een blokje groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 2 el Solo Vloeibaar, 250 ml water, 1 blokje Knorr Bouillon Kip, 1 el tomatenpuree, 1 takje tijm, 1 laurierblad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2016
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Kip op baskiche wijze is een recept van Tupperware!

INGREDIENTEN

1 aubergine (200 g)schoongemaakt en in mooie blokjes gesneden, 150 g) uien schoongemaakt en in mooie blokjes gesneden, 1 kleine paprika schoongemaakt en in mooie blokjes gesneden, 200 g)tomaten schoongemaakt en in mooie blokjes gesneden, 2 mespunten knoflook( vers), 1 eetl. tomatenpuree, 1 koffielepeltje zout, 2 snufjes peper, Peterselie, 1 eetl. olijfolie, 1 Panklare kip van 1 kg,de borstholte gekruid met zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 groene paprika`s, 250 gr champignons, 100 gr rauwe ham, 4 kippenbouten, zout, versgemalen zwarte peper, 50 gr bloem, 4 eetlepels olijfolie, 1 fles Sugo Casa, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

(fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham)

INGREDIENTEN

-1 scharrelkip van 1800 gr (of iets minder) in 12 grote stukken, -2 grote uien, -1 kg tomaten, -5 tenen knoflook, -1 kg paprika`s, -4 dikke plakken jambon de Bayonne (250 gr), -1 dl olijfolie, -zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 scharrelkip van 1200 gram, *zout en peper, *30 gram bloem, *1 teentje knoflook gehalveerd, *4 eetlepels olijfolie, *500 gram rijpe tomaten, ontveld, vruchtvlees verwijdert, in blokjes, *2 rode paprikas, zaad verwijdert, in repen, *250 gram diverse bospaddestoelen, *125 gram rauwe ham in dobbelsteentjes, *= kleine rode peper fijngesneden, *mespuntje cayennepeper, *2 eetlepels fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 scharrelkip van 1200g, zout,versgemalen peper, 30 g bloem, 1 teentje knoflook,gehalveerd, 4el olijfolie, 500g rijpe tomaten,gepeld,vruchtvlees verwijderd,in blokjes, 2 rode paprik's,zaad verwijderd,in repen, 250g diverse bospaddestoelen,schoongemaakt,in plakken, 125g rauweham,in dobbelsteentjes, 1/2 kleine rode peper,fijngesneden, mespuntje cayennepeper, 2el fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top