Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

16 basilicumsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Verrassend hoe lekker basilicum kan zijn!

INGREDIENTEN

- 2 bouillonblokjes (voor 1 liter water), - ong. 50 gram basilicum, vers of kookgemak basilicumtube van AH (75gr), - 250ml slagroom, - bloem (ong. 30gram), - klontje boter, - zakje (65gr) pijnboompitten, - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker, lekker en lekker. Gebruik Thaise basilicum als je dat kunt krijgen. Een bijzondere soep en toch snel klaar

INGREDIENTEN

1 grote aardappel, geschild in blokjes gesneden, 3 lenteuitjes, 400 cc groentebouillon, 1 beker zure room, 2 eetl. verse basilicum ( uit de diepvries is in de winter een goede vervanging, 2-3 eetl. Zonnebloemolie. Optioneel: 100 gram zalmsnippers,1 glas droge witte wijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Thais
  •  10-20 min.

Een mediterrane droom, heerlijk romig en kruidig.

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, zout, suiker, 5 el boter, 1 tl instant groentebouillon, 1 ui, 2 bosjes basilicum, 100 ml melk, 2-3 el bloem, 300 gr slagroom, peper, 1 tl citroensap.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Robuust

INGREDIENTEN

1 ui, 250 gr. aardapppelen, 1 eetylepel olijfolie, 1 vleesbouillontablet, 2 eetlepels pesto, basilicumsaus, 2 eetlepels fijngeknipte, basilicum.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton. Tussengerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

150 g kalfslever, 2 grote uien, 25 g bloem, 25 g boter, 3/4 l vleesbouillon (1,5 tablet), 4 el pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 el olijfolie, zout, peper,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.

Voor wie eens een anders soepie op tafel wil zetten. Jammie.

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 1 grote aardappel (ca 100 gr), 1 el olijfolie, 1 kippenbouillontablet, 30 takjes verse basilicum, 1 bekertje slagroom (125 ml), 1 ? tl currypasta, 50 gram zalmblokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een heerlijke kruidige en romige soep met een prachtig groene kleur.

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, 1 grote aardappel, 1 eetlepel olijfolie, 1 bouillonblokje, 16 takjes verse basilicum, 1 bekertje slagroom (125 ml), 1 1/2 theelepel Indiase kruidenpasta (Patak), 100 g gerookte zalm, in blokjes gesneden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een zomersoep uit de provence. Pistou is een verbastering van het Italiaanse woord 'pesto', de naam van een saus bestaande uit knoflook, basilicum, noten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Een variant van deze saus wordt aan deze soep toegevoegd waardoor de Soupe au pistou door de zeer speciale smaak een apart plaats onder de soepen inneemt.

INGREDIENTEN

1 ui, 3 tomaten, 300 gr snijbonen, 250 gr aardappelen, 1-2 eetlepels olijfolie, 1 liter water, 10 gr zout (2-3 theelepels), 40 gr vermicelli of pasta (5 eetlepels), 2-3 teentjes knoflook, veel verse basilicum, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie, stokbrood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 3 lente of bos uitjes in ringetjes, 2 aardappels (ca 100 g) geschild en in blokjes, 7 dl kippenbouillon, 2 eetlepels gehakte basilicum, 2 eetlepels groene pesto, 125 ml demi crème fraîche, 1 theelepel Indiase of Thaise curry pasta, 100 gr gerookte Noorse zalm in reepjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

Een geurig soepje met pestosaus en krokante croutons

INGREDIENTEN

150 g kalfslever, 2 grote uien, 25 g boter, 25 g bloem, 3/4 l vleesbouillon, 4 eetl. pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 eetl. olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton.

INGREDIENTEN

150 gram kalfslever, 2 grote uien, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3/4 liter vleesbouillon (1 1/2 tablet), 4 eetlepels pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een geurige soep met pestosaus en een krokante crouton

INGREDIENTEN

150 gram kalfslever, 2 grote uien, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3/4 l. vleesbouillon, 4 el. pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 el. olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram kalfslever, 2 grote uien, 25 gram boter, 25 gram bloem, ? liter vleesbouillon ( 1 ? tablet ), 4 eetlepels pestosaus, 2 witte boterhammen, 4 eetlepels olijfolie, zout, peper.,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 3 tomaten, * 1 kleine courgette, * 1 ui, * 2 eetlepels Bertolli olijfolie Delicato, * 1 zakje Knorr Tomaat Basilicumsoep, * 4 plakjes (diepvries)bladerdeeg, * 1 ei, * pizzakruiden, * extra nodig: 4 vuurvaste soepkommen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een vegetarisch hoofdgerecht uit de makkelijke keuken.

INGREDIENTEN

1 ui, 3 stengels bleekselderij, 1 kleine winterwortel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik AH Tomaten Basilicumsoep (800ml) 10 gram voorgekookte tarwe (Honig Tarly) 1 pot witte bonen, 1 ciabatta, (geraspte pittige kaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Olijvenbroodjes

INGREDIENTEN

1 pak bruinbroodmix, 3 dl lauwwarm water, 25 gr boter, 50 gr zwarte en 50 gr groene olijven zonder pit, 2 el zonnebloempitten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top