Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6 basbousa recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Basbousa is een Egyptische cake, overgoten met een lekkere, zoete suikerstroop. De ingredienten voor deze cake zijn ook hier heel gemakkelijk te verkrijgen., , - 300 gram griesmeel, - 150 gram suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 3 eetlepels geraspte kokos, - 150 gram boter, - 150 gram Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt, - 1 zakje blanke amandelen, - 100 gram suiker, - 2 dl water, - 1 theelepel citroensap, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Arabisch
  •  30-60 min.

GRIESMEELCAKE MET CITROENDeze citroencake is populair van Turkije tot Egypte en wordt bij de thee of als nagerecht geserveerd. De traditionele versie bevat meer samneh dan deze, die veel minder vet is.

INGREDIENTEN

Grote kop zeer fijne tafelsuiker2 koppen griesmeel1/2 tl baksoda375 ml Griekse (Turkse) Yoghurt4 el samneh of gesmolten boter18-24 hele gepelde amandelenSIROOPgrote kop zeer fijne tafelsuiker4 el vers citroensapenkele druppels rozenwater

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Recept van Rudolph van Life & Cooking

INGREDIENTEN

300 gram griesmeel, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels geraspte kokos, 150 gram boter, 150 gram Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt, 1 zakje blanke amandelen, 100 gram suiker, 2 dl water, 1 theelepel citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

275 g suiker voor de stroop of iets minder honing, 75 ml water voor de stroop, 2 lepels citroensap voor de stroop, 300 g griesmeel, 200 g suiker, 75 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 75 g klapper, 125 g boter, 1,5 dl melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Dit gerecht van griesmeel en kokos stamt uit het Midden-Oosten, maar is ook zeer geliefd in Sudan

INGREDIENTEN

SIROOP, 275 g suiker (of honing, maar wat minder), ? dl water, 2 eetlepels citroensap, BASBOUSA, 300 g griesmeel, 200 g suiker, 75 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 75 g geraspte kokos, 125 g boter, 1? dl melk,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Recept van Rudolph van Life & Cooking; lekker bij de basbousa die ook op mijn pagina staat. LET OP: moet een nacht in de koelkast staan, dus al een dag van tevoren maken.

INGREDIENTEN

100 gram bruine suiker, 4 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 0,5 theelepel nootmuskaatpoeder, sap van 1 citroen, 100 gram gedroogde abrikozen, 100 gram gedroogde vijgen, 100 gram gedroogde pruimen, 100 gram gedroogde amandelen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top