Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

40 banketletter recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze doet het prima met sinterklaas en kerst.

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 600 g amandelspijs, 2 eieren, losgeklopt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels slagroom, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voor ongveer 20 stukjes

INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gram amamandelspijs, 1 losgeklopt ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Banket letter zelf maken is leuk werk en heerlijk voor bij de koffie of thee of chocomelk

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 600 g amandelspijs, 2 eieren, losgeklopt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels slagroom +, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijke letter van banket

INGREDIENTEN

400 g amandelspijs, 2 eieren, 1-2 el geraspte citroen- of sinaasappelschil, 1-2 el slagroom, - 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter voor Sinterklaas of Banketstaaf voor Kerst of natuurlijk de Kerstkrans

INGREDIENTEN

-400 gr. Amandelspijs, -2 eieren, -1-2 el geraspte citroen of sinaasappelschil, -1-2 el slagroom, -7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een Sint-Nicolaas lekkernij

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, Een ingevette bakplaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekkere zelfgemaakte Banketletter

INGREDIENTEN

(? 20 stukjes), , 450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg - 500 gram amandelspijs - 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, , 2 eieren, , 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, , 1-2 eetlepel slagroom, , 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg .,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ieder jaar met sinterklaas wordt dit recept tenminste 1 keer gebruikt ( meestal veel vaker)

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 2 eetlepel slagroom, 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  •  
  •  20-30 min.

Banketletter 2

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, Een ingevette bakplaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs -, 2 eieren -, 1 a 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil -, 1 a 2 eetlepel slagroom -, 7 a 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met sinterklaas zelf je banketletters maken. Zelf maken is lekkerder dan uit de winkel.

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Overheerlijke Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Niet alleen lekker met sinterklaas!!!

INGREDIENTEN

350 gram (roomboter) bladerdeeg diepvries of zelfgemaakte(zie recept bij mijn recepten!),250 gram amandelspijs,gekocht of zelfgemaakt(zie ook recept bij mijn recepten!),2 eidooiers,1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel melk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gram bladerdeeg - 500 gram amandelspijs,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

KAN NATUURLIJK OOK VOOR DE KERST GEMAAKT WORDEN[DIT IS EEN MAKKELIJKE VERSIE}MET ECHTE AMANDELSPIJS NATUURLIJK

INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg{roomboterbladerdeeg kan ook}500 gram amandelspijs

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Met zelfgemaakt amandelspijs

INGREDIENTEN

- 100 gram gepelde amandelen, - 100 gram suiker, - 2 eieren, - sap van een halve citroen, - 250 gram bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, ? 500 gram amandelspijs, ? 1 losgeklopt ei, ? een ingevette bakplaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, een ingevette bakplaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g bloem, zout, 150 g boter, 0,75 dl koud water, 100 g amandelen, 100 g suiker, 0,5 citroen, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g gedroogde abrikozen, zonder pit, 50 g walnoten, een paar extra voor garneren, 1 eetl. sinaasappelrasp, 1 ei, losgeklopt, bloem om te bestuiven, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

(ong.20 stukjes)Met dank aan Knabbel

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, extra nodig: 1 bakplaat, ingevet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De Banketstaaf is een typisch recept voor Sinterklaas en Kerst. Dit zijn natuurlijk ideale momenten om zelf een banketstaaf of -letter te maken. En het maken van de banketstaaf is helemaal niet zo ingewikkeld. Het amandelspijs dat je eventueel ook zelf maakt, moet wel enkele weken rijpen. Begin dus op tijd..! Amandelspijs, is de basis voor de vulling van banket, gevulde koeken of gevulde speculaas. Amandelspijs blijft trouwens in de koelkast weken goed, dus als je te veel maakt is dit niet erg.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, 1 theel. Citroenrasp, dr Oetker, of zelf gemaakt, bloem, , maken van amandelspijs:, 250 gr. gepelde amandelen, 250 gr. suiker, 1½ ei, ½ theel. citroenrasp, citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gram bladerdeeg (diepvries), 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, boter om in te vetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

7 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 citroen, 400g amandelspijs(Baukje), 2 eieren, 2 eetlepels slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  •  
  •  30-60 min.

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: pepernoten, chocoladeletters… en banketletters! Zelf maken is het allerleukste en daarom heb ik voor jullie deze speciale banketletter gemaakt. De chocolade en pecannoten maken het helemaal af. Het ziet er zo luxe uit, maar is eigenlijk heel simpel! Je kunt dit recept bewaren voor 5 december… maar de letter ook gewoon lekker nu al maken en `m tussendoor eten als luxe gebak. Aldus Chantal. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

Men neme (voor een banketletter):, - 6 plakjes bladerdeeg, - 300 gram amandelspijs ( Kopen of zelf maken ), - 1 ei losgeklopt, - 2 eetlepels slagroom, - 1 reep pure chocolade, - 10 gram amandelschaafsel, - 30 gram pecannoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg-, 500 gram amandelspijs-, 1 losgeklopt ei.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een recept van Ramon Beuk, 1 van mijn favoriete televisiekoks! Zeker in deze tijd van het jaar lijkt me dit recept erg toepasselijk!

INGREDIENTEN

Voor de gehaktletter:, 6 plakken bladerdeeg, 1 eidooier, 300 g rundergehakt, 2 el verse oregano, zonder takjes, 1teentje knoflook, geperst, 100 gram pistachenoten, fijngehakt, zout, 1 el cayennepeper, 2 eierdooiers, Voor de groenten uit de oven:, 2 rode paprika?s, 4 gekookte aardappelen, in partjes, 5 tomaten, 20 zwarte olijven, zout/peper, 3 el olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een hartige banketletter is ook heerlijk voor bij sinterklaas avond.

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, kaas geraspt 60 gr., 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 2 eierdooier, beetje paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

Met koffielikeur en erg lekker.... met warme banketletter.

INGREDIENTEN

Poedersuiker, espressokoffie of oploskoffie voor espresso, (koffielikeur), magere chocolademelk, kaneelpoeder, 1 bekertje slankroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Eigenlijk gebruik ik deze altijd voor sauzijsenbroodjes , maar een banket letter is het origineel. lekkere hartige tegenhanger voor al het zoet op 5/12

INGREDIENTEN

Voor 1 banketletter:, 1 rol bladerdeeg vers, 100 g rookspek, klein klontje boter;, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 ei, mespunt tijm; zout en peper, 2 koffielepels mosterd, 2 koffielepels Worcester sauce, 1 eetlepel yoghurt, 2 tl cayenne peper, 500 g rundergehakt, ik gebruik half om half, minder droog, zet de vulling dan even op laag vuur om wat vet er uit te laten trekken, dep af met keuken papier voor het inrollen., 4 à 5 eetlepels broodkruim (panko of paneermeel), 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram Amandelspijs, 2 Eieren, 2 eetlepels Geraspte citroenschil, 2 eetlepels Slagroom, 8 plakjes Diepvriesbladerdeeg (ontdooid)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  •  
  •  20-30 min.

Met speciale pieten vulling en overgoten met chocolade!

INGREDIENTEN

Basisingredienten, zie mijn recept voor banketletter.Plus 1 eidooier,50 gram suiker en 75 gram chocoladehagelslag,100 gram pure chocolade,een paar chocolade pietjes en wat slagroom.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top