1. Home
  2. Recepten
  3. Banketletter

Banketletter recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Banketletter

Deze doet het prima met sinterklaas en kerst.

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 600 g amandelspijs 2 eieren, losgeklopt 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels slagroom bloem om te bestuiven

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 210 °C. De bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien. In een kom amandelspijs met een vork losmaken en 1 losgeklopt ei met citroensap en slagroom erdoor kneden tot alles is opgenomen en het spijs lekker smeuïg is. Het werkvlak en de deegroller bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar stapelen en met de deegroller uitrollen tot een dunne, lange lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang. Van de amandelspijs een rol vormen, die iets korter is dan de deeglap. De spijsrol in het midden van de deeglap leggen. Beide kanten van de deeglap rond de spijs vouwen en de naden met wat water vochtig maken en dichtplakken. De uiteinden eveneens dichtplakken. De deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat leggen en tot een letter vormen, bijvoorbeeld de S van Sint. De letter rondom bestrijken met losgeklopt ei en in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar bakken. De banketletter iets laten afkoelen en lauwwarm serveren. Of eerst volledig laten afkoelen en voor het serveren opnieuw opwarmen in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

Banketletter voor Sinterklaas of Banketstaaf voor Kerst of natuurlijk de Kerstkrans

INGREDIENTEN

-400 gr. Amandelspijs, -2 eieren, -1-2 el geraspte citroen of sinaasappelschil, -1-2 el slagroom, -7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Banketletter

Voor ongveer 20 stukjes

INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gram amamandelspijs, 1 losgeklopt ei.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

banketletter

Heerlijke letter van banket

INGREDIENTEN

400 g amandelspijs, 2 eieren, 1-2 el geraspte citroen- of sinaasappelschil, 1-2 el slagroom, - 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

Een lekkere zelfgemaakte Banketletter

INGREDIENTEN

(? 20 stukjes), , 450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

Banket letter zelf maken is leuk werk en heerlijk voor bij de koffie of thee of chocomelk

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 600 g amandelspijs, 2 eieren, losgeklopt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels slagroom +, bloem om te bestuiven

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

Banketletter

Banketletter 2

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, Een ingevette bakplaat,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

Overheerlijke Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

Een Sint-Nicolaas lekkernij

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, Een ingevette bakplaat

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, , 2 eieren, , 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, , 1-2 eetlepel slagroom, , 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg .,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

Niet alleen lekker met sinterklaas!!!

INGREDIENTEN

350 gram (roomboter) bladerdeeg diepvries of zelfgemaakte(zie recept bij mijn recepten!),250 gram amandelspijs,gekocht of zelfgemaakt(zie ook recept bij mijn recepten!),2 eidooiers,1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel melk.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg - 500 gram amandelspijs - 1 losgeklopt ei,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs -, 2 eieren -, 1 a 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil -, 1 a 2 eetlepel slagroom -, 7 a 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

banketletter

Ieder jaar met sinterklaas wordt dit recept tenminste 1 keer gebruikt ( meestal veel vaker)

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 2 eetlepel slagroom, 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  •  
  •  20-30 min.

Banketletter

Met sinterklaas zelf je banketletters maken. Zelf maken is lekkerder dan uit de winkel.

INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Banketletter

KAN NATUURLIJK OOK VOOR DE KERST GEMAAKT WORDEN[DIT IS EEN MAKKELIJKE VERSIE}MET ECHTE AMANDELSPIJS NATUURLIJK

INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg{roomboterbladerdeeg kan ook}500 gram amandelspijs

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Banketletter

Met zelfgemaakt amandelspijs

INGREDIENTEN

- 100 gram gepelde amandelen, - 100 gram suiker, - 2 eieren, - sap van een halve citroen, - 250 gram bladerdeeg

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

banketletter

INGREDIENTEN

? 450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, ? 500 gram amandelspijs, ? 1 losgeklopt ei, ? een ingevette bakplaat,

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  30-60 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, een ingevette bakplaat

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

450 gram bladerdeeg - 500 gram amandelspijs,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Banketletter

INGREDIENTEN

150 g bloem, zout, 150 g boter, 0,75 dl koud water, 100 g amandelen, 100 g suiker, 0,5 citroen, 1 ei

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Banketletter met abrikozenspijs

INGREDIENTEN

300 g gedroogde abrikozen, zonder pit, 50 g walnoten, een paar extra voor garneren, 1 eetl. sinaasappelrasp, 1 ei, losgeklopt, bloem om te bestuiven, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Banketletter S

INGREDIENTEN

450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter zoet

De Banketstaaf is een typisch recept voor Sinterklaas en Kerst. Dit zijn natuurlijk ideale momenten om zelf een banketstaaf of -letter te maken. En het maken van de banketstaaf is helemaal niet zo ingewikkeld. Het amandelspijs dat je eventueel ook zelf maakt, moet wel enkele weken rijpen. Begin dus op tijd..! Amandelspijs, is de basis voor de vulling van banket, gevulde koeken of gevulde speculaas. Amandelspijs blijft trouwens in de koelkast weken goed, dus als je te veel maakt is dit niet erg.

INGREDIENTEN

450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, 1 theel. Citroenrasp, dr Oetker, of zelf gemaakt, bloem, , maken van amandelspijs:, 250 gr. gepelde amandelen, 250 gr. suiker, 1½ ei, ½ theel. citroenrasp, citroensap

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Banketletter of Banketstaaf

INGREDIENTEN

450 gram bladerdeeg (diepvries), 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, boter om in te vetten,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Sinterklaas: banketletter

(ong.20 stukjes)Met dank aan Knabbel

INGREDIENTEN

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, extra nodig: 1 bakplaat, ingevet

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zoete banketletter

INGREDIENTEN

7 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 citroen, 400g amandelspijs(Baukje), 2 eieren, 2 eetlepels slagroom.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  •  
  •  30-60 min.

Banketletter de luxe

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: pepernoten, chocoladeletters en banketletters! Zelf maken is het allerleukste en daarom heb ik voor jullie deze speciale banketletter gemaakt. De chocolade en pecannoten maken het helemaal af. Het ziet er zo luxe uit, maar is eigenlijk heel simpel! Je kunt dit recept bewaren voor 5 december maar de letter ook gewoon lekker nu al maken en `m tussendoor eten als luxe gebak. Aldus Chantal. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

Men neme (voor een banketletter):, - 6 plakjes bladerdeeg, - 300 gram amandelspijs ( Kopen of zelf maken ), - 1 ei losgeklopt, - 2 eetlepels slagroom, - 1 reep pure chocolade, - 10 gram amandelschaafsel, - 30 gram pecannoten

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2013
  •  
  •  30-60 min.

Hartige banketletter met chorizo en tijm

Heerlijk voor de komende feestdagen! Maak deze met Sinterklaas voor de liefhebbers van hartige snacks.

INGREDIENTEN

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 400 g rundergehakt, 100 g pittige chorizo (stukje worst), 0,5 gele paprika, 3 el tijmblaadjes, 1 ei, Snufje zeezout en peper,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige banketletter met chorizo en tijm

Banketletters kunnen niet alleen tijdens sinterklaas. Deze hartige banketletter met chorizo en tijm kan het hele jaar door. Dit recept kan je als bijgerecht of tussendoortje serveren.

INGREDIENTEN

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 400 g rundergehakt, 100 g pittige chorizo (stukje worst), 0,5 gele paprika, 3 el tijmblaadjes, 1 ei, 1 snufje zeezout, 1 snufje peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketletter van de Sint

INGREDIENTEN

450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg-, 500 gram amandelspijs-, 1 losgeklopt ei.,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Hartige banketletter met groenten uit de oven

Een recept van Ramon Beuk, 1 van mijn favoriete televisiekoks! Zeker in deze tijd van het jaar lijkt me dit recept erg toepasselijk!

INGREDIENTEN

Voor de gehaktletter:, 6 plakken bladerdeeg, 1 eidooier, 300 g rundergehakt, 2 el verse oregano, zonder takjes, 1teentje knoflook, geperst, 100 gram pistachenoten, fijngehakt, zout, 1 el cayennepeper, 2 eierdooiers, Voor de groenten uit de oven:, 2 rode paprika?s, 4 gekookte aardappelen, in partjes, 5 tomaten, 20 zwarte olijven, zout/peper, 3 el olijfolie, ,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige banketstaaf

Eigenlijk gebruik ik deze altijd voor sauzijsenbroodjes , maar een banket letter is het origineel. lekkere hartige tegenhanger voor al het zoet op 5/12

INGREDIENTEN

Voor 1 banketletter:, 1 rol bladerdeeg vers, 100 g rookspek, klein klontje boter;, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 ei, mespunt tijm; zout en peper, 2 koffielepels mosterd, 2 koffielepels Worcester sauce, 1 eetlepel yoghurt, 2 tl cayenne peper, 500 g rundergehakt, ik gebruik half om half, minder droog, zet de vulling dan even op laag vuur om wat vet er uit te laten trekken, dep af met keuken papier voor het inrollen., 4 à 5 eetlepels broodkruim (panko of paneermeel), 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

hartige banket letter

Ipv zoet een hartig versie.

INGREDIENTEN

Plak kaas van 50 gr., 300 gr halfomhalf gehakt, 2 el gehaktkruiden, zout peper, 2 eieren, paneermeel, 8 plakjes bladerdeeg

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hartige Sinterklaas-letter

Serveer eens een hartige banketletter met Sinterklaas

INGREDIENTEN

250 gr. half om half gehaktgehaktkruiden1 ei (losgeklopt)4 plakjes bladerdeeg, 1/2 eetl. boter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

hartige banketstaaf

Een hartige banketletter is ook heerlijk voor bij sinterklaas avond.

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, kaas geraspt 60 gr., 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 2 eierdooier, beetje paneermeel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste banketletter recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top