Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Banket recepten (61) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Luxe-koekje

INGREDIENTEN

500 g amandelen, 500 g suiker, 2 eitjes, 1/2 tl citroenrasp, boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

30 g gist, 3/4 l lauwe melk, 250 g tarwebloem, 125 g boekweitmeel, 1/2 tl zout, 2 eieren, 150 g krenten, 150 g rzoijnen, 150 g gerookt spek

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 gram Amandelspijs, 2 Eieren, 2 eetlepels Geraspte citroenschil, 2 eetlepels Slagroom, 8 plakjes Diepvriesbladerdeeg (ontdooid)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram fijn gemalen amandelen * 100 gram fijne suiker * 80 gram (1 1/2 ei).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bron: www.kerstfeesten.nl

INGREDIENTEN

Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, 1/4 cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap), geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

**Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , , **Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  •  
  •  20-30 min.

Streekgerecht.

INGREDIENTEN

100 gram fijn gemalen amandelen, 100 gram fijne suiker, 80 gram ei (1,5 ei).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Kerstkrans van banket

INGREDIENTEN

Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , , Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heimwee naar Holland Kookboekje van Hollandse immigranten uit Australie en Canada.

INGREDIENTEN

Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen *, 1/4 cup suiker *, 1 ei *, rasp van 1 citroen *, (diepvries)bladerdeeg., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gevonden op Internet

INGREDIENTEN

3/4 cup ontvelde amandelen, 1/4 cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint., , (diepvries)bladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , , Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Simpele versiering voor je banket

INGREDIENTEN

Poedersuiker, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ipv zoet een hartig versie.

INGREDIENTEN

Plak kaas van 50 gr., 300 gr halfomhalf gehakt, 2 el gehaktkruiden, zout peper, 2 eieren, paneermeel, 8 plakjes bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke krans om samen te delen bij de koffie.

INGREDIENTEN

1 Pak bladerdeeg,, 300 gram spijs uit pakje of zelf gemaakt,, franse kersen bakje,, 2 eieren,, beetje melk,, rasp van 1 citroen en beetje sap,, amandelschaafsel,, abrikozen jam

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  •  
  •  60-120 min.

Hiermee kan je je banket mooi versieren

INGREDIENTEN

1 pakje boter (250 gr), 1 eiwit, 300 gr poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker en snel, zoet en net wat anders

INGREDIENTEN

Filodeeg (van de turkse winkel), Boter, honing, 250 gram amandelspijs (voor 1 staaf), puntje kaneel, 1 eetlepel oranjebloesemwater (te koop bij turkse winkel)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Deze appeltaart vond ik in een allerhande, het is een recept van de bekentste banket bakkerij uit amsterdam, ik maak het recept met regelmaat om dat iedereen dit de allerlekkerste taart vind, iedereen die deze taart hier proeft vraagt altijd als ik hem wel zelf heb gemaakt? of als ik hem gekocht heb, voor mij is dat het grootste compliment die ik kan krijgen...dus deze allerlekkerste appeltaart krijgt hier van mij een ere plaatsje.

INGREDIENTEN

1/2 citroen, 125 g roomboter, op kamertemperatuur en in stukken + 1 el, 125 g witte basterdsuiker, 250 g zelfrijzend bakmeel, 1 1/2 kg friszure appels (bv. jonagold of elstar), geschild en in parten, 75 g blanke rozijnen, 10 g krenten, mespunt kaneel, gemalen, 1 eetlepel custard, 10 eetlepels abrikozenjam, 150 g amandelspijs (pak a 300 g), 1 eierdooier, poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Banket appel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), 100 gram rietsuiker, 15 gram boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Heerlijke kruimelvlaai, binnen 20 minuten klaar

INGREDIENTEN

300 gr gistdeeg. 5 dl banket bakkersroom, 150 gram basterdsuiker - 150 gram roomboter, 200 gram bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Omdat veel Nederlanders echte zoetekauwen zijn. heeft iedere streek of provincie wel een eigen gebaksoort. 'N'n opzat' heet deze prachtige soesjestaart uit Limburg, die gemaakt wordt van 40 tot wel 200 soesjes, als traktatie bij een communie of huwelijk.

INGREDIENTEN

60 kleine soesjes gevuld met banket bakkersroom, 500 g suiker, 50 g glucosepoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Donkere noga van gekarameliseerde honing

INGREDIENTEN

500 g honing *500 g amandelen met vlies * 50 g glucose (verkrijgbaar bij banket bakker)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

Basisrecept truffels (zie banket), geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 tl. whiskey, 2 tl. bittere sinaasappelmarmelade, cacaopoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

120 gr malse boter - 4 grote eieren - 110 gr paneermeel - 4 appels (type Jonagold) - 120 gr, griessuiker - 3 tl "gemengde kruiden" (voor banket) - 100 gr amandelpoeder - 2 el Calvados - 25 gr boter

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Ik vond nog een oud maar onwijs goed recept van gistdeeg. Dit recept komt nog uit mijn opleidings tijd voor brood banket bakker. [Paul de basicchef ] De uitkomst is een oliebol die niet te vet en niet te droog is en lekker luchtig. Ik heb het recept terug gebracht tot 8 oliebollen en 8 berliner bollen.

INGREDIENTEN

Gistdeeg, 500 gr bloem, 3 dl volle melk, 30 gr gist, 10 gr zout, 10 gram citroenrasp, 10 gram suiker, 1 ei, , Vulling voor oliebollen, 50 gr rozijnen, 50 gr krenten, 50 gr gedroogde cranberry`s, , Banketbakkersroom voor Berlinerbollen, 0,5 l volle melk, 33 gram suiker, 33 gram custardpoeder, 2 eidooiers, , appelbeignets, , 1 Pakje bladerdeeg2 Goudrenetten, 50 gr Amandelspijs, Kaneel, Suiker, 1 Eiwit

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker voor de zondagmiddag bij de borrel

INGREDIENTEN

Basisrecept zandtaartdeeg (zie banket), 125 gram zeekraal, 400 gram verse zalmfilet, in stukjes, zout, peper, 125 gram boter of margarine, 2 eidooiers, 1 el. dragonazijn, 2 el. witte wijn, 2 takjes dragon, blaadjes geplukt, zalmeitjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Wij hebben een originele tip voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijke taart die de Zwitsers in kleine porties als voorgerecht serveren, Of in grotere porties als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

185 gr volkoren-kruimeldeeg.( zie bij banket op mijn site. Dit deeg is snel en makkelijk te maken ), Voor de vulling:, 1 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1/2 theelepel paprikapoeder, 125 gr emmentalrer, geraspt, 125 gr gruyere, geraspt, 2 eieren, losgeklopt, 125 ml slagroom, 125 ml melk, 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, zout naar smaak, 1 el pompoenpitten, 1 el sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Ook lekker als nagerecht of banket

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 100 gram boter, 50 gram basterdsuiker, mespunt zout, 1 eidooier, 200 gram verse roomkaas, 1 dl. slagroom, 25 gram gesmolten boter, 100 gram basterdsuiker, 2 eieren, 1 el. maizena, 1 tl. kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 5 plakjes bladerdeeg, 1 eiwit, 1 eetl poedersuiker, 1 pakje banketbakkersroom, 1 blaadje gelatine, 500 gr aardbeien, 1 bekertje creme fraiche, 3 eetlepels aarbeien siroop, 1 dl water, 1 zakje taart gelei poeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Wat een verwennerij

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, in stukjes, ? l. melk, 6 eidooiers, 100 gram donkere basterdsuiker, 3 dl. slagroom, lobbig geklopt, 150 gram gehakte macadamianoten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Banketletter voor Sinterklaas of Banketstaaf voor Kerst of natuurlijk de Kerstkrans

INGREDIENTEN

-400 gr. Amandelspijs, -2 eieren, -1-2 el geraspte citroen of sinaasappelschil, -1-2 el slagroom, -7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een heerlijke gekruide wijn, koud te drinken dus het gehele jaar lekker!

INGREDIENTEN

1/2 theelepel gemberpoeder, 4 kaneelstokjes in stukken gebroken, de zaden uit vier kardamompitten, 1/8 theelepel peper, 1/4 liter goede droge rode wijn, suiker naar smaak, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Een typisch Scandinavische koek. Het is makkelijk te maken, in een uurtje klaar (incl. baktijd!) en heerlijk bij een kop koffie of melk op een koude winterdag.

INGREDIENTEN

Voor 24 grote of 36 kleinere stukken, , Bodem, 140 g bloem, 115 g boter op kamertemperatuur, 2 el ijskoud water, , Tweede laag, 250 ml water, 115 g boter, 140 g bloem, 3 eieren, 1 tl amandel extract, , Glazuur, 180 g poedersuiker, 3 el boter, op kamertemperatuur, 1 1/2 tl amandel extract, 1-2 el room of melk, , enkele eetlepels geschaafde amandelen om mee te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Superlekkere smulgebakjes met MonChou!!!! Je eet er echt je vingers mee op. Ook met aardbeien of frambozen is dit smullen.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg-, 2 zakjes vanillesuiker-, 250 g MonChou (mascarpone of ricotta is ook super)-, 1/2 ei, losgeklopt-, Bessen compote -, boter om in te vetten-, (basterdsuiker)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2006
  •  
  •  20-30 min.

Eigenlijk gebruik ik deze altijd voor sauzijsenbroodjes , maar een banket letter is het origineel. lekkere hartige tegenhanger voor al het zoet op 5/12

INGREDIENTEN

Voor 1 banketletter:, 1 rol bladerdeeg vers, 100 g rookspek, klein klontje boter;, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 ei, mespunt tijm; zout en peper, 2 koffielepels mosterd, 2 koffielepels Worcester sauce, 1 eetlepel yoghurt, 2 tl cayenne peper, 500 g rundergehakt, ik gebruik half om half, minder droog, zet de vulling dan even op laag vuur om wat vet er uit te laten trekken, dep af met keuken papier voor het inrollen., 4 Ć  5 eetlepels broodkruim (panko of paneermeel), 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik op internet gevonden met foto's en beschrijving, alles was duidelijk en het bladerdeeg recept was lekker. De meeste tijd gaat zitten in het wachten tussen het toureren. De benodigde tijd om het te verwerken duurt ongeveer 35 minuutjes. Als je het ooit een keer gemaakt hebt denk ik niet dat je het nog kant en klaar zult kopen. Want het smaakt echt zo heerlijk dat je dit er wel voor over hebt. Zo kun je het vullen met wat je wilt voor taartjes, saucijsjes of ander banket. Hebt je bladerdeeg over maak deel je het in grotere stukken en verpak je dit in aluminium foli en bewaar het in de diepvrieser tot je het nodig hebt. Verwerk het enigszins bevroren in de vormen die je nodig hebt, leg het ongeveer 10 minuutjes voor gebruik uit de vriezer. Veel plezier en succes bij het maken ervan. Hier volgt het recept.

INGREDIENTEN

Ingrediƫnten Basisdeeg, , 500 gram Bloem + zeker 1 eetlepel Bloem extra tegen plakken, 10 gram Suiker (2x1/2 theespoons blauwe kleur), 5 gram Zout (1 klein Likeurlepeltje Zoutpot), 30 gram Roomboter, 300 ml Water, , Roomboterpaketje, , 80 gram Bloem, 500 gram Roomboter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2015
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 5 dl volle melk, 5 grote eidooiers, 150 g fijne tafelsuiker, 2 el amandellikeur,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top