Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

100 bananencake recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd !

INGREDIENTEN

120 g boter - 150 g griessuiker - 10 g vanillesuiker - 2 eieren - 3 bananen - 200 g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 1 dl melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een heerlijke minder vette cake met banaan.

INGREDIENTEN

1 kleine rijpe banaan (ong.100 gram)100 gram dieetmargarine, b.v. Becel.175 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel citroenrasp, 2 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder,4 eetlepels halfvolle melk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de bananencake:, 400 gram bananen, 3 kleine eieren, 225 gram zonnebloemolie, 300 gram suiker, 240 gram bloem, 7 gram bakpoeder, mespunt zout, mespunt kaneel, , Voor de garnering:, geklopte slagroom en karamelsaus, Voor de karamelsaus:, 100 gram suiker, 1.5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze cake is heerlijk om als nagerecht te eten, met een bolletje vanille-ijs, maar kan ook uitstekend bij de koffie geserveerd worden.

INGREDIENTEN

100 gram ongezouten boter, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram suiker, 2 eieren, 3 bananen, 1 eetlepel citroensap, 50 gram gemalen kokos, 50 gram gehakte walnoten, een mespunt zout, 1/2 theelepel kaneel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Mjammie lekker vinden onze kids

INGREDIENTEN

75 gr boter, 125 gr lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, 2 eieren, 1 grote (rijpe) banaan of 2 kleintjes, 3 el geraspte kokos, 225 gr zelfrijzend bakmeel, 2 el melk,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 350 gr suiker, * 200 gr becel, * 3 grote eieren, * 1 eetl vanielle extract, * 3 overrijpe bananen, * 350 gr bloem, * 1 zakje bakpoeder, * 1/2 theel kaneel, * 1/2 theel nootmuskaat, * zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Bananencake

INGREDIENTEN

, 350 g suiker, 200 g Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, 3 grote eieren, 1 el vanille extract, 3 overrijpe bananen, 350 g bloem, 1 zakje bakpoeder, 0.5 tl kaneel, 0.5 tl nootmuskaat, zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

BananencakeBron:www.Becel.nl

INGREDIENTEN

350 g suiker *, 200 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden *, 3 grote eieren *, 1 eetl. vanille extract *, 3 overrijpe bananen *, 350 g bloem *, 1 zakje bakpoeder *, 1/2 theel. kaneel *, 1/2 theel. nootmuskaat *, zout *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Het luchtige, zachte gebak, dat cakedeeg geeft leent zich bij uitstek voor veel gevarieerde recepten. Dit is er een van.

INGREDIENTEN

200 gram roomboter, 125 gram kristalsuiker, 1 mespuntje zout, 2 afgestreken theelepels gemberpoeder(djahe), 4 eieren, 225 gram gezeefd cakemeel, enkele bolletjes Australische(de zachtste, de lekkerste!) of Chinese gember (in totaal 75 gram). Je kan ook gembersnippers nemen uit een potje. 3 of 4 al goed gele bananen (licht gespikkelde zijn zoeter!), (vers) citroensap.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  •  
  •  > 120 min.

Bananencake Bron:Becel!

INGREDIENTEN

350 g suiker *, 200 g Becel voor koken,(roer)bakken en braden *, 3 grote eieren *, 1 el vanille extract *, 3 overrijpe bananen *, 350 g bloem *, 1 zakje bakpoeder *, 1/2 tl kaneel *, 1/2 tl nootmuskaat *, zout *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Je zou deze wat stevige, compacte cake ook wel een bananenbrood kunnen noemen! Ideaal recept voor opmaken van overrijpe bananen die je anders niet meer zou opeten!

INGREDIENTEN

3 zeer rijpe of overrijpe bananen, 225 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 175 gr. boter, 175 gr. basterdsuiker, 1/2 tl. kaneel, 1/2 citroen of wat citroensap, snufje zout, 125 gr. wal- of pecannoten, grof gehakt, 100 gr. rozijnen, 1 ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  •  
  •  60-120 min.

Cake met banaan, walnoten en rozijnen.

INGREDIENTEN

75 g rozijnen, 1 dl rum, 4 rijpe bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 el citroensap, 125 g boter, 125 g poedersuiker, 2 eieren, 125 g zelfrijzend bakmeel, 100 g fijngehakte walnoten,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  •  
  •  60-120 min.

Het originele recept voor dit bananenbrood vond ik online, maar toen mijn versie na een foutje meer als cake uit de oven kwam bleek dat minstens zo lekker te zijn! Het recept bevat geen melk, boter of olie en is dus zo goed als vetvrij.

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 80 gram suiker, 1 zakje bakpoeder, snufje kaneel en nootmuskaat, 3 bananen, geprakt, 1 ei (of twee eiwitten), 5-6 eetlepels appelmoes, (Hoe meer appelmoes, hoe kleveriger de cake), Rozijnen of noten naar eigen smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2014
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 g suiker, 200 g boter, 3 grote eieren, 1 el vanille-extract, 3 overrijpe bananen, 350 g bloem, 1 zakje bakpoeder, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl nootmuskaat, zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  •  
  •  60-120 min.

*** Een lekkere, maar zware vuller ***

INGREDIENTEN

, , Voor 4 tot 8 personen - 4 bananen - 150g chocolade - 4 eieren - 250g suiker - 250g zelfrijzende bloem - 250g boter - 8 eetlepels kokos.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Zoete cake zonder suiker

INGREDIENTEN

- 2 kleine rijpe bananen, - 2 eieren, - 100 gram ongeharde plantaardige margarine, - eetlepel honing, - 100 gram havermout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Biologisch
  •  60-120 min.

Mijn Engelse vrienden hadden bananen die echt opgegeten moesten worden omdat ze al een beetje te rijp waren geworden, Zo is hun recept ontstaan! Het is een succes in onze familie geworden!

INGREDIENTEN

125 g boter, 1 theelepel vanille essence, 185 g suiker, 2 eieren, 185 g bloem (gezeefd), 1½ theelepel bakpoeder, 1 theelepel zuiveringszout (verkrijgbaar bij apotheek en drogist en dit maakt de wat zware cake luchtiger), Heb je geen zuiveringszout kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken OF je voegt nog 1 theelepel bakpoeder toe aan de gewone bloem., 2 grote of 3 kleine bananen., snufje zout., , Eventueel wat citroenrasp. (1 theelepel), Eventueel 1 eetlepel rum plus 1 eetlepel citroensap.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Geen uitleg nodig

INGREDIENTEN

75 gr rozijnen, 1 dl rum, 4 rijpe bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 el citroensap, 125 gr boter, 125 gr poedersuiker, 2 eieren, 125 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr fijngehakte walnoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ze doen echt hun best dat zie je zo....

INGREDIENTEN

75 gr. rozijnen, 1 dl. rum, 4 rijpe bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 el. citroensap, 125 gram boter, 125 gram poedersuiker, 2 eieren, 125 gr. zelfrijzend bakmeel, 100 gr. fijngehakte walnoten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Afkomstig van GB Supermarkten1u15 van "Heidi "

INGREDIENTEN

Banaan (-anen): 4, boter: 250 gram, chocolade: 150 gram, zelfrijzend bakmeel: 250 gram, ei(eren): 4, suiker: 250 gram, cacao: 8 soeplepel(s),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkere cake met banaan

INGREDIENTEN

75 gr rozijnen, 1 dl rum, 4 rijpe bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 el citroensap, 125 gr boter, 125 gr poedersuiker, 2 eieren, 125 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr fijngehakte walnoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  60-120 min.

Een heerlijke romige cake en nog eens zeer snel klaar ook.

INGREDIENTEN

4 rijpe bananen - 3 eieren - 3 theelepels geraspte sinaasappelschil - 200 gr. cakemeel - 190 gram suiker- wat poedersuiker - 200 gram boter op kamertemperatuur

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 75 gr rozijnen, - 1 dl rum, - 4 rijpe bananen, - 1 zakje vanillesuiker, - 1 el citroensap, - 125 gr boter, - 125 gr poedersuiker, - 2 eieren, - 125 gr zelfrijzend bakmeel, - 100 gr fijngehakte walnoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gebruik voor deze cake kleine zoete bananen, deze zijn 5 keer zoeter dan de gewone banaan

INGREDIENTEN

8 eieren, 400 gr boter, 400 gr zelfrijzend bakmeel, 400 gr suiker, 6 tot 8 zeer rijpe bananen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  • Portugees
  •  30-60 min.

Afkomstig van GB Supermarkten (be)

INGREDIENTEN

Banaan (-anen): 4, boter: 250 gram, chocolade: 150 gram, zelfrijzend bakmeel: 250 gram, ei(eren): 4, suiker: 250 gram, cacao: 8 soeplepel(s),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g suiker150 g bloem1 kl gist100 g boter2 bananen2 bananen100 g zwarte chocolade2 eierenboter voor de bakvorm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr boter of margarine-180gr suiker-1 snuifje zout-2 niet te rijpe bananen-schil en sap van 2 citroenen-2 koffielepels bakpoeder-2 snuifjes gember en kaneel-350gr bloem-boter of margarine om de vorm in te vetten.VOOR DE VERSIERING:3tot4 niet te rijpe bananen-een beetje citroensap-een paar pistaches.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

In alle opzichten bijzonder

INGREDIENTEN

Voor een cakevorm met een inhoud van 1 liter (gebruik voor een mooie ronde cake een leeg blik van limonadesiroop met daarin een velletje bakpapier), 75 gram boter, boter voor de vorm, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, desgewenst 1 flinke theelepel, gemberpoeder, 2 eieren, 1 grote rijpe banaan, 3 eetlepels geraspte kokos, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk, poedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker zoete cake voor bij de thee of koffie.

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 gram suiker, 200 gram boter, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 3 rijpe bananen, scheut amaretto

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een cake zonder koemelk, kippenei, soja, pinda en noten. Zeer geschikt voor diverse diëten. Je kunt er ook heel goed kleine cakejes (muffins) van bakken, kinderen zijn er dol op en ze zijn lekker snel klaar.

INGREDIENTEN

300 g tarwebloem; snufje zout; 150 g margarine (evt. vloeibaar); 1 zakje bakpoeder; 75 g rietsuiker; 500 g goed rijpe bananen (let op: gewogen als de schil er al af is); evt. scheutje citroensap; evt. 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gr boter;150 gr witte basterdsuiker;3 rijpe bananen;2 theel geraspte sinasappelschil;2 eieren,losgeroerd;175 gr zelfrijzend bakmeel;poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

75 g rozijnen; 1 dl rum; 4 rijpe bananen; 1 zakje vanillesuiker; 1 el citroensap; 125 g boter; 125 g poedersuiker; 2 eieren; 125 g zelfrijzend bakmeel; 100 g fijngehakte walnoten.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Zeer geschikt zijn bananen die overrijp zijn.

INGREDIENTEN

125 ml boter, 250 ml suiker, 2 eieren, 500 ml bloem, 10 ml bakpoeder, 4 tot 6 bananen (heel rijp, veel zwart op schil), 5 ml vanille aroma, 2,5 ml zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

6 personen land : Liberia gerechtsoort : gebak bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore van "dzjen"

INGREDIENTEN

500 g bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel zout, 2 theelepels dubbelkoolzure soda, 150 g suiker, 100 g boter, 200 ml karnemelk, 6 rijpe bananen, geprakt tot moes, 50 g rozijnen,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

75 gr rozijnen,1 dl rum,4 rijpe bananen,1 zakje vanillesuiker,1 eetl citroensap,125 gram boter,125 gram poedersuiker,2eieren,125 gram zelfrijzend bakmeel,100 gram fijngehakte walnoten.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 g boter, 1 dl slagroon, 4 rijpe bananen (ca 600 g), --, 250 g tarwebloem, 2 afgestreken theel. bakpoeder, 1 afgestr. theel. maagzout, --, 2 eieren, 250 g kristalsuiker, 1 pakje vanillesuiker, --, 150 g pure chocola, 75 ml slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2013
  •  
  •  30-60 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Week de rozijnen in rum gedurende 1 nacht.Prak de bananen fijn met het citroensap en e vanillesuiker.Roer boter en suiker romig. Klop er de eieren door.Giet de rozijnen af boven de banenpuree en roer de rum door de puree.Schep afwisselend het bakpoeder en de puree door het beslag.Voeg als laatste de rozijnen en de noten door het deeg Schep het deeg in een ingevette cakevorm. Bak de cake gaar in 75 minuten op 175 graden. Snipper de chocolade,verhit de room voeg de chocolade toe en roer tot de snippers zijn opgelost.Serveer de warme saus met de taart eventueel samen met vanille ijs

INGREDIENTEN

75 gr rozijnen,1 dl rum,4 rijpe bananen,1 zakje vanillesuiker.1 el citroensap,125 gr boter,125 gr poedersuiker,2 eieren,125 gr zelfrijzend bakmeel,50 gr fijngehakte walnoten,100 gr pure chocolade,1 dl slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zeer geschikt zijn bananen die overrijp zijn.

INGREDIENTEN

125 ml boter, 250 ml suiker, 2 eieren, 500 ml bloem, 10 ml bakpoeder, 4 tot 6 bananen (heel rijp, veel zwart op schil), 5 ml vanille aroma, 2,5 ml zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Tip voor als er banaen blijven liggen die bruin geworden zijn en je het toch zonde vind om ze weg te gooien

INGREDIENTEN

310 gr. suiker, 40 gr. vanille suiker (5 zakjes), 200 gr. boter, 350 gr. bloem, 3 grote eieren, 3 overrijpe bananen, 1 zakje bakpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel nootmuskaat, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top