Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

201 bami goreng recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan!

INGREDIENTEN

1/2 zak Tai Ming Chinese wok mie (verkrijgbaar bij Jumbo en toko`s), 2 L kippenbouillon, 300 gr fricandeau (in kleine blokjes), 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 el gembersiroop, 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1 Spaans pepertje, 2 cm gemberwortel (geraspt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 tomaat (in blokjes), 1 flinke tl trassi, 1/2 el ketjap manis, 1 el zonnebloemolie, 400 gr Chinese roerbakgroente, 150 gr schouderham (plak, in blokjes), 2 eieren (geklutst), 125 gr roze garnaaltjes, 4 el bladselderij (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien;, naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2, mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper;, , Bereiding:, Kook de bami eerst gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de, bami af en roer deze glad met de helft van de olie. Laat dit nu afkoelen., Snij het varkensvlees in kleine blokjes, de prei en de spitskool in fijne, strips. Hak de selderij. Strip nu de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan, in de rest van de olie. Voeg het varkensvlees toe en laat deze garen met de, prei. Hier aan voegen we in nu de afgekoelde bami toe en bakken deze op., Tenslotte doen we er de spitskool bij met de ketjap. We mengen de bami op, smaak met peper en zout. En we eindigen met de gehakte selderij., , Bami Goreng (4 pers), hoofdgerecht, Ingredienten:, 500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien;, naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2, mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper;, , Bereiding:, Kook de bami eerst gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de, bami af en roer deze glad met de helft van de olie. Laat dit nu afkoelen., Snij het varkensvlees in kleine blokjes, de prei en de spitskool in fijne, strips. Hak de selderij. Strip nu de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan, in de rest van de olie. Voeg het varkensvlees toe en laat deze garen met de, prei. Hier aan voegen we in nu de afgekoelde bami toe en bakken deze op., Tenslotte doen we er de spitskool bij met de ketjap. We mengen de bami op, smaak met peper en zout. En we eindigen met de gehakte selderij., Bami Goreng (4 pers), hoofdgerecht, Ingredienten:, 500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien;, naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2, mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper;, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gewoon; Lekkere bami goreng zoals wij die eten.

INGREDIENTEN

1 Pak mie4 magere speklapjes100 gr. mager gesneden rookspek2 grote uien gesnipperd3 geperste teentjes knoflook1 theel. sambal trassistukje trassi van 1,5 bij 1,5 cm.2 dunne preien in ringetjes gesneden1/2 bosje selderie gehakt1 ons ham in blokjesomelet van 2 eieren in reepjes gesneden4 eierenketjapoliezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bami goreng: een beetje van alberthein en een beetje van mij

INGREDIENTEN

300gr kipfilet in kleine blokjes, 1/4 prei, halve wortel, 50 gr touge, 1 rode peper, 2 eetlepels ketjap manis, 1 teentje knoflook, 1 tl zambal, 1 zakje mix voor bami goreng alberthein., 250gr eiermie, satesaus., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk wokgerecht dat zo op tafel staat!

INGREDIENTEN

- 250 gram ongekookte noedels, - 300 gram kippendij in blokjes, - 450 gram wokgroenten, - 2 el olijfolie, - 1 rode peper, - 1 cm gember, - 2 sjalotjes, - 2 tenen knoflook, - Kumar's Bami Goreng boemboe

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zout en peper, 100 g peultjes, 1 prei, 2 teentjes knoflook, 50 g gerookte spekreepjes, 150 g rundergehakt, 100 g taugé, 250 g Noedels, 1 pakje Indonesische Bami Goreng Kruidenpasta van MeiAsia, 1 EL Wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wist u dat bami goreng letterlijk gebakken bami betekent? In dit recept wordt de bami ook daadwerkelijk gebakken. Kijk bij de serveertips voor wat variaties op dit bamirecept.

INGREDIENTEN

300 g dunne eiernoedels (mie); 6 el olie; 2 rode uien; 2-3 teentjes knoflook; 1 rode peper; 1 rode paprika; 1 el geraspte gemberwortel; 1/2 tl trassi (garnalenpasta); 500 g in reepjes gesneden varkensvlees; 200 g Chinese kool; 5 lente-uitjes; 1-2 el ketjap manis; zout; peper; gefruite uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g eiermie, 2 eetlepels olie, 2 eieren losgeklopt, 250 g gehakt, 400 g Chinese roerbakgroente, 1 zakje kruidenmix voor nasi goreng, 1-2 theelepels sambal oelek of badjak, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels fijngehakte selderij., , Om te garneren: rolletjes ham, spiegelei, kroepoek, seroendeng, blokjes komkommer.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere bami als basis voor een Indonesische tafel met verschillende bijgerechten.

INGREDIENTEN

voor bami, 400 g hamlappen in kleine reepjes of blokjes of spek reepjes, 100 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes, 2 verse rode pepers, in kleine reepjes of blokjes, 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool fijn geschaafd, 1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes, 1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes, 100 g taugé, 350 g mie, kippenbouillon, klein mespunt Ve-tsin (kan ook weggelaten worden), 100 g kleine garnalen uit blik of verse, 1 t komijnpoeder, 1 t korianderpoeder, 1 t sambal, 1+1/2 e ketjap manis ABC (niet te veel), 1 t zout, 1/2 t aromat, 1 zakje bami kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak), olie voor roerbakken, , koken van bami, 1. Kook bami gaar in kippenbouillon en ve-tsin., 2. Giet bami af en spoel koud. Bewaar onder koude water tot gebruik.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, 500 gr bami; 200 gr varkensfricandeau; 4 t knoflook; 1 st uien; 1 st preien;, naar smaak st spitskool; 2 el ketjap manis; naar smaak bos selderij (bos); 2, mp zout; 1 dl olie (dl ); 1 mp peper;

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken bami

INGREDIENTEN

, , < 1 pak bami, , < 100 g reuzel, , < 200 g baso (vleesballetjes), , < 3 eieren, , < 2 teentjes knoflook, , < 100 g gesneden prei, , < 50 g peultjes, , < 2 rode lomboks, , < 1 takje bladselderie, , < 1 el kecap asin, , < zout, , < 1 el plantaardige olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bami Goreng naar Indisch recept

INGREDIENTEN

500 gram Mie, 250 gr. varkensvlees, 100 gr. rookspek, 150 gr.ham, 50 gr. ui, 50 gr.selderij, 100 gr.kool, 50 gr. reuzel, 4 teentjes knoflook, mestuntje djahe, mestpuntje ve-tsin, ketjap, zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2007
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami Goreng

INGREDIENTEN

250 gram bami op ei-basis, 300 gram kippenvlees, 1 ui, 2 teentjes knoflook, zout en peper, vet-sin, 1 blokje kippenbouillon, 1 grote prei, 1 winterpeen, 1/2 spitskool (eventueel witte kool), ketjap manis, 2 tomaten, selderij, 4 eieren, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Snelle Bami of nasi goreng

INGREDIENTEN

3 a 4 ons schouderkarbonade, 100 - 150 gram champignons in kleine stukjes, 1 gesneden ui, 2 knoflookteentjes of 1 theelepel knoflook extract, 21 gram bouillonpoeder of twee fijngemaakte bouillonblokjes, 1 prei in ringen, 1/3 bosje selderie (vers), Bamipakket, 6 eieren, zonnebloemolie, sesamolie (wel lekker niet echt noodzakelijk), Ketjap Manis (20 ml).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr varkenvlees in blokjes, 1 grote ui, 6 teentjes knoflook, 1 pak bami, 100 gram prei gesneden, 100 gram selderie gesneden, 100 gram peultjes, 100 gram tauge, eventueel wat garnalen, 2 tl ve-tsin, zout, peper, 1 el ketjap vermengt met ? kopje water, reuzel, 3 eetlepels olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bereid met egg-noodle mie, verse wortel en prei.

INGREDIENTEN

250 gram egg noodle mie, 1 dubbele kipfilet in kleine stukjes, 150 gram gerookt spekreekpjes, 1 winterwortel, kleingesneden, 2 stelen prei, zeer fijn gesneden, 1 grote ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 1 dessertlepel sambal goreng, 1 eetlepel goela djawa, 1 theelepel trassi, ketjap kakatiga naar smaak, 2 eetlepels zonnebloemolie (of archide-olie)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olie teentje uitgeperst knoflook 150 gr. bamivlees, 100 gr. noorse garnalen, 3 eetl. fijngeneden selderie, 4a5 eetl.ketjap, 250 gr. gesneden chinese kool of een andere soort groene kool, 2 eetl. vetsin,peper en zout,1 goudbouillion,een halve pak bami.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Het geheim van de lekkerste bami goreng is om de mie al een dag van tevoren te koken. Daarna even afspoelen met koud water, laten uitlekken en omhusselen met wat zonnebloemolie, zodat hij niet gaat plakken. Roer de mie regelmatig even los, totdat hij volledig is afgekoeld. Bewaar de mie daarna afgedekt in de koelkast tot gebruik.Liever nasi goreng? Vervang de gekookte bami in dit recept door gekookte en afgekoelde rijst.

INGREDIENTEN

250 g mie, gekookt, afgespoeld met koud water en omgehusseld met een beetje olie, 2 eieren, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst, 4 plakjes ontbijtspek, opgerold en in repen gesneden, 150 g hamblokjes, 1 tl sambal manis, 100 g diepvriesdoperwten, 1 kippenbouillontablet, verkruimeld, Zonnebloem- of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2016
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Natriumarm hoofdgerecht van Frans Konings, arts

INGREDIENTEN

150 gr mie, 200 gr mager varkensvlees, 2 eetl olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 prei, 50 gr natriumarme bacon, 1/2 theel gemberpoeder, 200 gr witte kool, 75 gr tauge, natriumarm aroma, selderij, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr mie, 200 gram kippevlees (b.v. kipfilet), 100 gram ham, 100 gram gepelde garnalen, olie, 1 gesnipperde prei, 200 gram soepgroente, 100 gram tauge, 3 eetlepels gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel gehakte selderij, peper en zout, citroensap.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr mie, 250 gr varkensvlees, 100 gr gerookt spek, 150 gr gekookte ham, 3 eieren, 50 gr ui, 50 gr prei, 50 gr selderij, 100 gr chinese kool, 50 gr margarine of olie, 4 teentjes knoflook een tl knoflookpoeder, 2 tl djahe, 1 tl ve-tsin, ketjap, zout en peper naar smaak, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g dunne eiernoedels (mie), 6 el olie, 2 rode uien, fijngesneden, 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, fijngesneden, 1 rode paprika, in reepjes, 1 el geraspte gemberwortel, 1/2 tl garnalenpasta (trassi), 500 g mager varkensvlees, in reepjes, 200 g Chinese kool, in reepjes, 4 lente-uitjes, in ringen, 1-2 el ketjap manis, zout en peper, gefruite uitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lekkerste bami die ik ooit gemaakt heb.

INGREDIENTEN

200 gr fijn mie, 250 gram mager varkenslappen, 50 gram tauge, 1 prei, 4 sjalotten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 el olie, 3 el ketjap, 2 tl ketoembar, 1 tl djinten,peper, zout, 150 gram ham, 4 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

7 Propoints per portie Alleen voor mij

INGREDIENTEN

160 gr Mie, ongekookt, 1 snufje Zout, 1 bosje Lente-ui, 1 hele Chinese kool, 400 gr Taugé, 360 gr Varkensvlees, filetlapje, rauw, 1 el Olijfolie, 3 el Sojasaus, 1 hoeveelheid (naar smaak) Sambal, (oelek), 2 el Tomatenpuree

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

- Geef je Bami Goreng accent door verkruimelde kroepoek of knapperig gebakken uitjes over de rijst te strooien. - Maak met Sambal of Ketjap het gerecht naar eigen smaak af, tijdens de bereiding of aan tafel. - Houd je veel van gehakte knoflook? Bak het gerust mee in de wok.

INGREDIENTEN

250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 2 el Go-Tan Wokolie, 1 Ui (blokjes), 300g Gesneden kipfilet of varkensvlees, 1 Prei (schijfjes), 1 Winterwortel (schijfjes), Go-Tan Boemboe Mie Goreng, 2 Eieren, snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Bami . Gebruik een extra dunne mie voor dit gerecht.

INGREDIENTEN

300 gr. dunne mie,zout, peper,6 eetl. olie,2 uien fijngesneden,3 teentjes knoflook,1 rode peper fijngesneden,200 gr. spitskool of witte kool, bosje lenteui,200 gr. champignons, 250 gr. gepelde Noorse garnalen,300 gr. kipfilet of mager varkensvlees (fricandeau), 2 eetl. ketjap,3 theel. laos of 1 theel. djahe,halve theel. trassie, voor de garnering gefruite uitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wist je dat bami goreng letterlijk gebakken bami betekent?

INGREDIENTEN

300 g dunne eiernoedels (mie), 6 el olie, 2 rode uien, fijngesneden, 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, fijngesneden, 1 rode paprika, in reepjes, 1 el geraspte gemberwortel, 1/2 tl garnalenpasta (trassi), 500 g mager varkensvlees, in reepjes, 200 g Chinese kool, in reepjes, 4 lente-uitjes, in ringen, 1-2 el ketjap manis, zout, peper, gefruite uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr mie, 250 gr varkensvlees, 100 gr gerookt spek, 150 gr gekookte ham, 3 eieren, 50 gr ui, 50 gr prei, 50 gr selderij, 100 gr Chinese kool, 50 gr margarine of olie, 4 teentjes knoflook, 2 tl djahe, 1 tl ve-tsin, ketjap, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken mie-gerecht

INGREDIENTEN

500 gr Mie (liefst geimporteerde), 200 gr kippevlees (bv. kipfilet), 100 gr ham, 100 gr gepelde garnalen, olie, 1 gesnipperde prei, 200 gr soepgroente, 100 gr tauge, 3 eetlepels gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 1 a 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel gehakte selderij, peper en zout, citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker Bami Goreng lekker Oosters.

INGREDIENTEN

250 gr. mie,1 zakje Inproba sajoeran kering, 250 gr. varkensvlees,(hamlappen),ham of kipvlees, , 4 eetl. olie, 4 eieren, Eventueel zout en knoflookpoeder, Inproba kejap manis, Inproba sambal oelek, , Eventueel exstra naar wens: prei,ui,tauge,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste bami die ik tot nu toe at.

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 5 sjalotjes, 1 rode paprika, 400 gram speklapjes, 2 theelepels djahe (gember) poeder, 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap kentel manis, 1 kleine spitskool, 500 gram dunne egg noodles, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g fijne mie, 250 g magere varkenslappen, 50 g tauge, 1 prei, 4 sjalotten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels plantaardige olie, 3 eetlepels ketjap, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djinten, peper, zout, 150 g ham, 0,5 bosje peterselie, 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gr. mie, 250 gr. champignon, verse, petit, 100 gr. tauge, 0.5 stuk courgette, gele, 0.5 stuk komkommer, 0.5 stuk spitskool, 1 stuk ui, in ringen, 2 stuks preien, in ringen, 2 teentjes knoflook, geperste, 1 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde, 1 tl. trassi, 1 tl. laos, gemalen, 1 tl. serehpoeder, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. sambal oelek, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el wokolie, 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g), 2 uien, gesnipperd, 1 tl sambal oelek, 250 g winterpeen, in dunne halve plakjes, 1 prei, gewassen en in halve ringen, 2 zakken noedels wokmix (a 2 x 150 g), 3 el ketjap manis,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 pakken mie,200 gr kipfilet,150 gr speklappen,200 gr hamlappen,500 gr paksoi(groente),2 tenen knoflook,1 prei,1 ui,mespunt gember,ketjap asin,zout,peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2-3 el olie, uien, 1-2 tl trassi, 2-3 tl ve-tsin, 1-2 tl ketoembar, ?-1 tl sesamolie, 2-3 teentjes knoflook, 2-3 tl paprika, ?-1 tl gember, sambal naar smaak, 250-300 gr varkensvlees of kip (gaar) en/of 100-150 gr garnalen, kreeft of krab, 100-150 gr zachte groente zoals prei, selderij, tauge, Chinese kool, witte kool, 2-3 el Chinese ketjap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2-3 el olie, uien, 1-2 tl trassi, 2-3 tl ve-tsin, 1-2 tl ketoembar, ?-1 tl sesamolie, 2-3 teentjes knoflook *, 2-3 tl paprika, ?-1 tl gember *, sambal naar smaak, 250-300 gr varkensvlees of kip (gaar) en/of 100-150 gr garnalen, kreeft of krab, 100-150 gr zachte groente zoals prei, selderij, tauge, Chinese kool, witte kool, 2-3 el Chinese ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top