1. Home
  2. Recepten
  3. Bami

Bami recepten (1.064) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet eerst in 16 wat grotere stukken(voor de sate) en de rest van de kip in dobbelsteentjes. Maak de marinade en roer de kipstukjes erdoor heen. Laat ongeveer een half uur de marinade goed in de kip trekken. dan bak je rustig de stukjes kip(eerst beginnen met de wat grotere stukken) en dan de rest van kip, in een koekenpan met een beetje olie erin.Lekker bruin bakken. Draai het gas uit en laat het rustig staan. Zet een grote pan heet water op en breng het water aan de kook. Pak een wok of een grote koekenpan, doe hierin 4 eetlepels olie en daarna de 3 grote gesnipperde uien. Bak ze lichtbruin. Snij de 2 grote preien in ringen. Even wassen en in een vergiet laten uitlekken. Roer ze daarna door de uien. Doe vervolgens de verse bamigroente, gesnipperde champignons en de gedroogde bami goring groente erbij en laat het niet al te gaar worden. Kook de mie 2 minuten korter dan op de verpakking is aangegeven. Roer de mie door de groente en de kip , behalve de grote stukken kip die houden we apart. Laat e.e.a rustig op een laag pitje staan. Maak de satésaus. Als de saus wat te dik is, wat heet water toevoegen en goed doorroeren tot de gewenst dikte bereikt is. Rijg dan de 16 grotere stukken aan 4 saté stokjes en verwarm ze nog even in de magnetron.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse bami

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.

INGREDIENTEN

- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami

INGREDIENTEN

Bami

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variatie op nasi van de chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bami

De allerlekkerste

INGREDIENTEN

1 pak eier mie-, 1 doosje champions-, tauge-, pak bami groenten-, knoflook-, sojasaus-, stukje trassie-of oesterasus-, 1tl laos-, 1tl serehpoeder-, stukje gemberwortel-, sambal-, 4 eieren, 1 dubbel kippenborst stukken klein gesneden en een uur vtv in een sojasaus gemarineerd

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bami

INGREDIENTEN

1pakje conimex mix voor Bami speciaal,500gr.gehakt,1prei,1paprika,1ui,1wortel,klein beetje sambal,tagliatelle

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

INGREDIENTEN

500 gr mie, 3 eieren, zout en peper, 8 el olie, 300 gr hamlappen, 1 vingerkootje gember, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 1 bouillonblokje, 1 el sambal oelek, 3 el zoute ketjap, 300 gr spitskool, 1 prei, 3 el gehakte selderie

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bami

Een lekkere snelle bami voor mensen die niet erg veel groenten lusten

INGREDIENTEN

1 pak bami, 1 winterwortel/ zak waspeentjes, bosje lente ui, 250 gram varkensvlees / kip (nasi / bamivleees), zout pepper, paprikapoeder, knoflookpoeder, sambal, ketjap., 1 zakje bami kruiden, 1 dikke plak ham ci 100 gram, 2 eieren, wok olie, water

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

Pittige bahmi

INGREDIENTEN

Boemboes Bami Goreng (conimex), Mix van groenten en kruiden voor Bahmi Goreng (conimex), sambal, kleine ui, scheutje ketjap, bami voor vier personen, 1 pei, 1/2 chinese kool, 250 gr champignons, pittige satesaus van calve, 2 kip-filet

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami

Overheerlijke bami

INGREDIENTEN

500 gr gehakt, 6 uien, 3 teentjes knoflook, bami groentepakket (overal verkrijgbaar in de supermarkt), 2 zakjes bami kruiden (improba), 1/2 fles ketchup, 2 tl sambal manis, 2el ketjap manis, peper, zout, bami nestjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op01-03-2014
  •  
  •  

Bami

INGREDIENTEN

1 pakje mix voor bami, 300 gr varkensvlees,zout,peper,75 gr boter,1 prei,1 tomaat,350 gr Honig mie,100 gr tauge,ketjap manis,sambal,50 gr ham,augurken

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bami

INGREDIENTEN

El olie, 300 gr bami, 3 uien, 1,5 tl trassi, 2 tl vetsin, 1,5 tl ketoembar, 0,5 tl sesamolie, 23 teentjes knoflook, 2,5 tl paprika, 0,5 tl gember, sambal oelek naar smaak, 200 a 300 gr varkens of kippenvlees (gaar), 100 a 150 gr garnalen, krab of kreeft., 100 a 150 gr groente (prei, tauge enz.), 2,5 el ketjap, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse bami

INGREDIENTEN

1 madam jeanette(zonder zaadjes,fijngesneden), Faja-lobie Bami(toko), 10 el olie, 2 takken selderij, 2 tl tomatenpuree, 500 gr spagetti, 250 gr kipfilet(in reepjes)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bami

INGREDIENTEN

Mie nestjes (1 pak 4 pers), Kip 700 gram, Groente bami pakket 100 gram, Spekjes 1 pakje, Ei, Taugé

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bami

Elke keer weer andere ingredienten maken het eten spannend, dit is weer een variatie op een oud thema.

INGREDIENTEN

Mix voor bami, 300 gr. varkensvleesblokjes, boter, 1 prei in ringen, 100 gr. tauge, 50 gr. ham in reepjes. mie.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami

Lekker makkelijk en snel

INGREDIENTEN

Knoflook,roerbakgroente,tauge,zes speklapjes,zoete ketjap manis,2 zakjes conimex bamikruiden en 1 pak bami

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

bami

INGREDIENTEN

1 ui, 1 prei, 2 tomaten, 1/2 paprika, 1 teen knoflook, 1 theelepel sambal badjak, 1 scheutje ketjap kental, 1 lepel (koki djawa) babi ketjap, 2 stukjes kipfilet, 1 pakje bami

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bami

Een lekkere bami is niet moeilijk om te maken. Je hebt er ook geen zakjes of pakjes voor nodig!

INGREDIENTEN

250g bami (of noodles, of spaghetti), 2 st kipfilets (ca 400g), 1/2 blikje ansjovis, Dikke (zoete) ketjap, 1 prei, 1 rode ui, 200g snijbonen, 2 teentjes knoflook, 3 rode pepers, 1 stukje gember (ca. 3cm ter dikte van een duim), 4 eieren, Olie om in te bakken

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bami

Heerlijke bami, krachtig van smaak!

INGREDIENTEN

- 500 gr. mie of spaghetti, - 4 tn. knoflook, - 4 blokjes laos van 1 cm, - zout naar smaak, - 6 el. ketjap, - 4 el. sojasaus, - stukje trassi, - 1/2 bosje selderij, - 6 tl. olie, - 1 ui, - 2 bouillonblokjes

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bami

INGREDIENTEN

Chinese mie, blokjes varkensvlees, prei, champignons bijv. kastanje, paprika, rode peper heel fijn gesneden zonder zaad, 1 trostomaat in stukjes, (optioneel: doperwtjes, tauge). knoflook 1-2 teentjes gekneusd, ketjap na-, sambal na-, bami kruiden( na-, koop ik op de albert cuyp markt in amsterdam)zwarte peper, lavas, beetje provencaalse kruiden.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bami

Met kip, chinese champignons en raapjes

INGREDIENTEN

Peper en zout,1/2 kipfilet, 1 ui, 1/2 bussel raapjes, 2 wortels, 1 koffiel. currypoeder, 1 bouillonblokje, 2 soeplepels olie (olijf of arachide), 150 gr bami (laten weken in lauw water), 10 tot 15 gedroogde champignons (shi take)(deze een half uur laten weken in koud water), 1 busseltjes lenteuitjes, 1 stengel soepprei, 1 koffielepel donkere soyasaus

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

INGREDIENTEN

- 1 pakje honig bami mix speciaal, - 1 pak honig mie, - 1/2 tot 3/4 ui, - 2 prei, middelgroot, - 500 gr gehakt

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami

Smaakte elke bami maar zo

INGREDIENTEN

350. gr. mie, 250 gr. varkensvleesreepjes, 1 pakje mix voor bami speciaal (honig), 1 gelderse rookworst (euroshopper), 1 zakje thaise mix (AH), 1 kleine prei, 1 ui, 1 teentje knoflook, peper, zout, knoflookpoeder, ketjap en zonnebloemolie.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami

Een lekker miegerecht met kip en groenten

INGREDIENTEN

Een pak mie, 1 pond kipfile, 1 zak chinese kool, eieren, mix voor bami goreng (van GO TAN zijn 2 zakjes), kruiden, ketjap, chilisaus, knoflook

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bami

Montignac vetmaaltijd uit snel en slank. cuisine M.Montignac van Ria Tummers

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 200 gr. magere hamlapjes,2 tenen knoflook, 1 plak gemberwortel,1 spaanse peper,1 prei, ? rode paprika, 2 stengels bleekselderij, 100 gr. peultjes, 100 gr.champignons, 100 gr. tauge, 1 kleine spitskool, peper en zout.

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

Een heerlijk recept van een oud-collegaatje van me.

INGREDIENTEN

Dunne mie of eiermie, boter, dubbelstukje kipfilet, 1 ui, teentje knoflook, 1/2 eetl. bumbu bamikruiden van Koningsvogel, 1/2 spitskool, 1 preitje, ketjap, sambal, peper en zout.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

Mama's bahmi is gewoon LEKKER LEKKER LEKKER!!!!!!! En super simpel!

INGREDIENTEN

, 2/3 pak eiermie (dat goedkope merk met de rode verpakking), 1 zakje bahmi kruiden/groentenmix van Inproba (ook al die goedkope), 2 kipfilets, in kleine stukjes, 100 gram magere spekreepjes, 2 flinke knoflooktenen, 2 uitjes, fijngehakt, 1/2 bakje champignons, doormidden gesneden, 1 prei, in smalle halve ringen, 1/2 spitskool, in hele fijne reepjes, 1 grote hand vol tauge, , Voor erbij:, 4 eieren, 2 a 3 kipfilets, in grove stukken voor 12 sateetjes, 1/2 zakje Conimex hot marinademix, melk, pindakaas, sambal, Voor erbij op tafel:, kroepoek, gebakken uitjes, sambal,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bami

INGREDIENTEN

500 gr mie,200 gr witte kool,2 uien,200 gr tauge, 500 gr gaar varkens of kippevlees,of ham.5 tenen knolook,1 theel djahe,olie,2 eetl ketjap manis, 1/2 boje selderie,zout,peper,ve-tsin. Je kan i.p.v de losse groente ook een bami groentepakket kopen .

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

Je lekker voleten aan Bami.

INGREDIENTEN

13-16 nestjes mie (probeer de chinese eiermie eens), 2 kipfilets, 2 schijven djahe of 2 theelepels djahepoeder, 5 ons varkensvlees (hamlappen), 250 gram champignons, 200 gram tauge, 250 gram witte kool, 250 gram groen of savooie kool, 250 gram prei, 250 gram uien, 4 teentjes knoflook, 3 maggiblokjes, 3 takjes selderie, peper, zout, nootmuskaat, 2 kopjes water, ketjap manis.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bami

Een simpele snelle bami die echt lekker smaakt en waar je toch niet al te veel ingredienten voor nodig hebt. Je kunt er het beste flink wat van maken, want het eet heerlijk weg !

INGREDIENTEN

- 1 pak spaghetti, mie, naar eigen keuze, - 400 gr. hamlappen (of: kipfilet), - pakje spekjes of plak ham in kleine blokjes snijden, - prei, - 2 tenen knoflook, - 1 ui, - maggie blokje, - zoete ketjap (bijvoorbeeld, ketjap A), - zonnebloemolie, - zout en peper

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bami

Bami banghang

INGREDIENTEN

Magere hamlappen, ketjap, ui,blik tomatenpuree.teentje knoflook, azijn, suiker, aardappelmeel, boter en peper

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

Simpel en lekker

INGREDIENTEN

Chinese eiermie.Ketjap met palmsuiker, onder de naam Kecap.Vijfkruidenpoeder., Beetje soja olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bami

INGREDIENTEN

, 500 gr. mie of spaghetti, 4 teentjes knoflook, laos (4 blokjes van 1 cm), zout, 6 eetl. ketjap, 4 eetl. sojasaus, stukje trassi, ? bosje selderij, 6 theel. olie, 1 ui, 2 bouillonblokjes

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

4 personen

INGREDIENTEN

350g mie - 250g magere varkenslappen - zout - citroensap - 3 e olie - 2 teentjes knoflook, fijn - 2 dikke prei in dunne halve ringen - bosje selderij, fijn - 100g tauge - 100g champignons in plakjes - 100g zeer fijn geschaafde witte kool - 100g gepelde garnalen - 1 e sherry - 1 mespunt Ve-tsin - 1 e ketjap - 2 eieren - boter - augurk, tot waaiertjes gesneden

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bami

Eenvoudige Bami als bijgerecht.

INGREDIENTEN

Zie recept voor eenvoudige Nasi. Gebruik alleen Mie i.p.v. rijst.

  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bami

Simpel en snel

INGREDIENTEN

2 bouillonblokjes, 1 enkele kipfilet, 1 ui, 2 teen knof, 1 rode peper zonder zaadjes, 500 gr bami, paprika, ketjap, 1 preitje, 100 gr tauge,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bami

Snelle en overheerlijke komplete bami, een komplete en gezonde maaltijd van oorsprong uit Suriname

INGREDIENTEN

-Snelkokende mie naar keuze, -Verse groenten, naar keuze, wat beschikbaar is zoals :, Paprika, Sperzieboontjes, Kouseband, Prei, Lente-uitjes, Kool, -200 gram kipfilet en/of wat gepelde garnalen en/of surimi-krabsticks, -Trassi, -Scheut ketjap, -1 bouillontablet, -Laos- en gemberpoeder, -1 ui, -2 teentjes knoflook,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami

INGREDIENTEN

500 gr mei, 250 gr varkensvlees, 100 gr gerookt spek, 150 gr gekookte ham, 3 eieren, 50 gr ui, 50 gr prei, 50 gr knolselderij, 100 gr Chinese kool, 50 gr olie, 4 teentjes knoflook, 2 tl djahe, 1 tl vetsin, ketjap, zout, peper

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste bami recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top