Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

217 balsamicodressing recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

2 1/2 el balsamico-azijn, 2 tl mosterd, 1 tl suiker, zout, peper, 6 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Met venkel-sinaasappelsalade

INGREDIENTEN

2 sinaasappels - 1 venkelknol - 115 gram rucola - 50 gram zwarte olijven - Voor de dressing : 2 eetlepels extra vergine olijfolie - 1 eetlepel balsamico-azijn - 1 teentje knoflook - zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Sla-dressing die je 2 weken kunt bewaren.

INGREDIENTEN

* 0,75 dl balsamico-azijn, * 1,25 dl fruitige olijfolie, * 1 eetlepel bruine suiker, * 1 eetlepel basilicumblaadjes, * grofgemalen zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 1/2 el balsamico-azijn, 2 tl mosterd, 1 tl suiker, zout,peper, 6 el olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 2 eetlepels balsamico-azijn, , 1-1/2 afgestreken eetlepel vloeibare honing, , 2 volle eetlepels halvanaise of mayonaise (= 50 gram), , 1/4 theelepel peper, , 1/2 theelepel zout, eventueel:, , 1 volle theelepel verse tijmblaadjes, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Balsamico is een azijnsoort. Balsamico wordt van Trebbianodruiven gemaakt, die groeien in Modena, Noord-Italië en vrij laat geplukt worden. Acht jaar oude Balsamico-azijn Balsamico die de naam aceto balsamico tradizionale verdient moet minstens twaalf jaar oud zijn, maar sommige zijn meer dan honderd jaar oud. Voor zeer oude Balsamico betaalt men soms honderden euro′s voor een half kopje. Daar staat tegenover dat er slechts zeer weinig Balsamico nodig is om smaak te geven aan een gerecht. Ook kan men Balsamico kopen die jonger is dan 12 jaar, en daardoor veel goedkoper.

INGREDIENTEN

- Olijfolie 150 grm, - Balsamico azijn 140 grm, - Suiker 20 grm, - Franse mosterd 6 grm, - P/Z

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2013
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekkere dressing voor een zomerse salade

INGREDIENTEN

, 1,5 eetlepel balsamico azijn, 6 eetlepels (basilicum) olijfolie (ik had er een van de Aldi, mogelijk bestaan er meerdere merken, 1 teentje knoflook, gepeld en gehakt, 1 klein uitje, gesnipperd, 1 theelepel Dijonmosterd, zout en witte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Op basis van olijfolie

INGREDIENTEN

1.1/2 el balsamico-azijn, 1/2 tl zout, 1/2 tl versgemalen peper, 1 dl olijfolie (extra virgin)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  •  
  •  0-10 min.

Een lekkere dressing voor bij een salade

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 dl olijfolie van goede kwaliteit, 3/4 dl balsamicoazijn, 8 basilicumblaadjes, 1 el bruine suiker, verse peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 1,5 dl olijfolie van goede kwaliteit * 0,75 dl balsamicoazijn * 1 el bruine suiker * verse peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el balsamicoazijn, 6 el olijfolie, 1 rode peper, fijngesneden, 1 el verse oregano, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekker groentegerecht dat goed combineert met allerlei pasta's. Het is makkelijk te maken, maar ziet er toch heel mooi uit door de laagjes courgette. Is het lekkerst op kamertemperatuur dus prima van te voren te bereiden. Liever in een filmpje snel even uitgelegd krijgen? https://www.youtube.com/watch?v=nZNojmzxnUg  Groetjes, Claire 

INGREDIENTEN

- 3 courgettes, - olijfolie, - 2 teentjes knoflook, - gehakt, - 2 eetll balsamicoazijn, - zout, - zwarte peper, - handvol platte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 el pijnboompitten,- 200 gr carpaccio (vleeswaren),- 6 zongedroogde tomaten in olie,- ca 30 gr rucola,- 6 el balsamico (Bertolli),- 1/2 stokbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heb je familie die op snoekbaars vist? Hier is een recept!

INGREDIENTEN

, 4 stukken snoekbaarsfilets a 150 gr, zout en peper, 1-2 eetlepels olijfolie, , Dressing:, 2 eetlepels balsamico-azijn, 100 gr gezouten boter, zout en peper, 1 grote tomaat, ontveld, zaadjes verwijderd, in blokjes, , 1 eetlepel fijngehakte basilicum, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 verse vijgen, 50 g pittige kaas (bv. grana padano), in schilfers, enkele druppels crema di balsamico (Ca del cristo, flesje a 250 ml)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2010
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels balsamico-azijn, 1 theelepel honing, zout, versgemalen peper, 6 eetlepels olijfolie, 2 kropjes radicchio, 1 el pijnboompitten, 50 g oude kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zorg voor verse dunne carpaccio

INGREDIENTEN

4 eetlepels pijnboompitten 2 x 100 g carpaccio (vleeswaren) 6 zongedroogde tomaten in olie 1 zakje rucola (sla, 30 g) 6 eetlepels balsamicodressing (fles a 250 ml) 1/2 stokbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan

INGREDIENTEN

-4 grote vijgen of 8 kleine, -1 el balsamicoazijn, -extra vergine olijfolie, -12 dunne plakjes Parmaham, -150 g Parmezaanse kaas in grove stukken verkruimeld

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Altijd een succes!

INGREDIENTEN

30 gram rucola, 1 el. mosterd, 2 el. balsamicoazijn, 5 el. olijfolie, 300 gram carpaccio (laat je slager deze snijden), zout, (vers)gemalen peper, 4 el. grofgeraspte overjarige Goudse of Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote groene paprika's (400 gram), 2 middelgrote rode paprika"s (400 gram), 2 middelgrote gele paparika's (400 gram), 1 grote ui (300 gram), 2 middelgrote groene courgettes (240 gram), 1 grote aubergine (300 gram), , Balsamicodressing, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, geplet, 60 mililiter olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1eetlepel grofgehakte verse oregano,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Inplaats van kreeft kan je ook grote garnalen nemen.

INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften of grote garnalen,100 g ontbijtspek,2 teentjes knoflook, 4 takjes dragon, 500 g witlof of 4 struikjes., 2 eidooiers,zout,3 el.balsamico-azijn, 9 el olijfolie,2 el.kalfsfonds (potje),1 el.boter.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

HEERLIJKE FRISSE EN APARTE SALADE.

INGREDIENTEN

30 G PIJNBOOMPITTEN, 250 G AARDBEIEN, 400 G ANDIJVIE, VOORGESNEDEN, 200 G ROSBIEF, IN DUNNE PLAKJES, , , VOOR DE DRESSING:, 5 EL NOTENOLIE, 2 EL BALSAMICO AZIJN, 2 TL HONING, 1 TL MOSTERD, ZOUT,PEPER

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Basterdsuiker, balsamicoazijn, kikkoman-soyasaus, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

 75gr veldsla of rucola,  2 eetl pijnboompitten,  1 galiameloen,  150 gr parmaham,  8 cherry- of kerstomaten, gehalveerd,  blaadjes basilicum, , Voor de dressing,  4 eetl olijfolie,  2 eetl balsamicoazijn,  1 theel honing,  zout en versgemalen peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een simpele salade waar geen moeilijke ingrediënten voor nodig zijn

INGREDIENTEN

SALADE:, 350 gram gesneden rosbief, zak Rucola Melange, Parmezaanse kaas, Bakje cherrytomaatjes, Komkommer, , DRESSING:, 3 el. Balsamico azijn, 2 tl. Fijne mosterd, 1 tl. Suiker, 7 el. Olijfolie, Zout, Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kiwi's,*3 el.balsamicoazijn,* 2 el olijfolie,* 2 tl vloeibare honing,* 1 rijpe handpeer,* zout,* (vers gemalen zwarte peper).

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

30 g pijnboompitten, 250 g aardbeien, 400 g andijvie, voorgesneden, 200 g rosbief, in dunne plakjes broodbeleg., Voor de dressing:, 5 eetl. notenolie, 2 eetl. Balsamico azijn, 2 theel. honing, 1 theel. mosterd, zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

24 halve schelpen Oesters, 1 zakje Gemengde sla, 4 eetlepels Rijstmeel, 1 snufje Zout, 1 Sjalotje, Extra vergine olijfolie, 1 eetlepel kleine Kappertjes, 6 eetlepels Balsamico-azijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

30 gr.pijnboompitten., 250 gr.aardbeien., 400 gr.andijvie(voorgesneden), 200 gr.rosbief(in dunne plakjes broodbeleg), , VOOR DE DRESSING:, 5 eetl.notenolie., 2 eetl.Balsamico azijn., 2 theel.honing., 1 theel.mosterd., zout en verse peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 uitgebeende kwarteltjes, 1 bos rucola, Balsamicoazijn, Olijfolie, Sjalot, knoflook, mosterd, honing, peper en zout, Ciabatta, Tapenade,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Waarom een sjalot? De sjalot versterkt de smaak van dit gerecht en geeft het een bite.

INGREDIENTEN

250 g noedels, 3 sjalotten (75 g), ½ teentje knoflook, 2 artisjokken, ½ (groene) courgette, 2 trostomaten, 4 g korianderblaadjes (vers), ½ dl olijfolie, 1½ eetlepel balsamico azijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kiwi's, 3 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels (olijf)olie, 2 theelepels vloeibare honing, zout, (versgemalen) zwarte peper, 1 rijpe handpeer.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el. balsamico-azijn, 4 el. olijfolie, 2 theel. mosterd, peper en zout, 1 krop (frisee)sla, 4 tomaten, 1/2 blikje maiskorrels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  •  
  •  0-10 min.

Ongewone combinatie, maar wel lekker

INGREDIENTEN

75 gram gepelde walnoten, 2 trostomaten, 200 gram gemengde sla, 2 el. balsamico-azijn, 1 tl. dijon-mosterd, halve el. suiker, zout, peper, 2 el. olijfolie, 3 el. walnotenolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk slanke, zeer gezonde, lauwwarme maaltijdsalade

INGREDIENTEN

* 500 g gerookte kip in reepjes, * 2 eetl. olijfolie (met basilicum), * 1 eetl. Italiaanse kruiden, * 3 eetl. balsamicoazijn, * 1 rode en gele paprika in grove stukken, * broccoli in roosjes, * Parmezaanse kaas, * zakje gemengde sla, * balsamicodressing, * 2 bosuitjes in ringetjes, * verse basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Warm weer? Maak dan deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamico-dressing. De combinatie van fruit met het licht zoute van de ham en de kaas is verrrukkelijk. 2e Pinksterdag 2014 lekker buiten op ons terras hiervan genoten!

INGREDIENTEN

Kleine krop sla, 8 blaadjes basilicum, , 2 rijpe perziken, plm. 5 mooie rijpe ardbeien, blauwe bessen naar smaak, 6 plakken serranoham of Parmaham, , Pecorino kaas (liefst aan een stukje) (Kan ook Parmeaanse kaas of een hele oude Nederlands kaas zijn !, , Dressing:, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 3 eetlepels goede olijfolie, 1/2 eetlepel acacia honing, versgemalen peper en zout, mespunt pittige mosterd, 2 theelepels gedroogde oregano, , , Crema di balsamico om te garneren, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 tomaten in dunne plakjes, 15 g verse basilicum, 30 g mozzarella, geraspt, 2 el olijfolie, 75 g rucola, 8 kerstomaten, gehalveerd, 2 el balsamicodressing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 stronkjes witlof, olijfolie, 4 gedroogde tomaatjes in olie, geitenkaas, 3 el balsamicodressing

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top