Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Balkan recepten

De verschillende keukenstijlen in de landen die tot de Balkan worden gerekend maken het eten daar tot een culinaire belevenis die veel verder gaat dan de bekende goulash en cevapcici. De keuken van de Balkan kenmerkt zich vooral door een enorme variatie en het veelvuldig gebruik van kruiden. De streek staat vooral bekend om de paprika, zure room en rookspek in alle mogelijke varianten. Ook van de gril wordt veel gebruik gemaakt. Hier vind je alle Balkanische recepten zoals goulash, cevapcici, burek, sarma en bonensoep.

Balkan recepten Meer Balkan recepten recepten »
Meer Vlees  recepten »
Meer Groente  recepten »
Meer Soepen recepten »
Meer Desserts recepten »

Lekkere dikke jagersaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten. Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Slovenië op vakantie was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de dag. Op internet kwam ik een soortgelijk recept tegen wat me weer deed terugdenken aan deze soep en met mijn (goede) herinneringen aan deze soep heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Wie door de Balkan heeft gereisd zal ze ongetwijfeld hebben gegeten, en voor hen die er nog naartoe vertrekken met vakantie, loop ze niet voorbij! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Vanavond gegeten bij onze onderburen, zo lekker dat ik het recept natuurlijk mijn Smulvrienden niet wil onthouden. Echt top, weer eens een heel ander sausje waar je vis in gaar wordt gestoofd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Pilaf recept gekregen van meneer van der Graaf. Eén van mijn cliënten van de thuiszorg.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je zowel warm als koud eten.  Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk ook lekker bij kip of kalkoen, een braadworst of gehaktbal of in de zomer bij de bbq. Het fijne van deze kCook is dat je naar de saus geen omkijken meer hebt als alles eenmaal in het apparaat zit. dus kun je intussen je aandacht aan je vlees, groenten en aardappelen besteden. Ik heb voor deze saus het saus en soepprogramma gebruikt. Het recept is voor 4 personen. Omdat we die dag maar met z'n tweeën aten heb ik de helft in een glazen pot gedaan (zoals je jam in een pot doet) en dus hebben we nog voor een 2e keer wat achter de hand. Ideaal dus wanneer je een keer wat minder tijd hebt TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Lekker pittig gekruide smeuïge gehaktballen gaargestoofd in een heerlijke tomatensaus.  Erg lekker met rijst en boontjes of koud op een broodje.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Als je het vlees weglaat heb je nog steeds een overheerlijke en voedzame maaltijd. Je bent vrij te varieren om ingredienten weg te laten, toe te voegen of de hoeveelheid aan te passen en op die manier aan je eigen smaakpatroon te voldoen. Dit eerste probeersel beviel de tafelgenoten goed (De Liefde in de pan is de Glimlach aan tafel) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Een lekker zomerse stoofschotel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan

Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Balkan

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Deze soep aten wij voor het eerst tijdens een wintesportvakantie in Oostenrijk en we waren direct verkocht. Pittige witte bonen soep met soepgroenten, spek en chorizo. Lekkerder als je hem de dag tevoren al maakt. De gedroogde witte bonen kun je eventueel vervangen door een blik. Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Ajvar kunt je natuurlijk uit een potje kopen bij Turkse winkels, maar zelf maken is leuker en lekkerder volgens mij. Ajvar word gemaakt van geroosterd aubergine en paprika, als in de herfst deze groenten goedkoop zijn. En in potten houd het lang goed in koelkast.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Dit recept heb ik in 2007 op Smul gezet, gisteren (na toch alweer een tijdje) nog eens gemaakt en jawel, nog altijd een van onze eigen favorieten! Vandaar dat ik m nog eens plaats, ietsje aangepast maar niet veel... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Met als basis de orginele hongaarse goulash, aangepast voor een romige beleving. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Een heerlijke rijk gevulde soep die je naar smaak kunt aanpassen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan

Yummie, yammie dit is wel n van de lekkerste stukjes gehakt om te eten voor mensen die van gekruid en pittig gehakt houden. Het lijkt op Cevapcici, maar is het niet want hier zit meer smaak aan door gebruik van verschillende soorten paprika en pepers. Echt een gehakt smaaksensatie, niet droog, maar supermals. In de zomer ook prima en snel op de barbecue te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan
Top