Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Balkan zuurkool recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een makkelijke maaltijd gezien bij life and cooking

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode paprika, Blue Band Culinesse, Knorr Mix voor Gyros, 750 gram zuurkool, Knorr Rundvleesbouillonblokjes, 750 gram (geschilde) aardappelen, 125 mililiter Blue Band Finesse voor Verrijken, 1 Unox magere rookworst (300 gram), zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr varkensvlees in blokjes - 750 gr zuurkool - boter - 2 uien - 1 rode paprika - zout - peper -1 bekertje zure room -1 1/2 dl bouillon van tablet - 5 jeneverbessen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Komt uit het BlueBandboek, maar ik wil het jullie niet onthouden. Het is zalig.

INGREDIENTEN

1 pak zuurkool naturel, 1 paprika, 1 ui, 1 bekertje creme fraiche, 1 vleesbouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, iets tijm, boter, 2dl water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 grote ui, *4 kipfilets, *peper, *zout, *50 gram boter, *1 teen knoflook, *? eetlepel paprikapoeder, *2 zakjes wijnzuurkool a 500 gram, *125 milliliter zure room, *2 theelepels tijm, *2 deciliter kippenbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui* 1 rode paprika* 50 gr. margarine* ? eetl.milde paprikapoeder* 750 gr. zuurkool*2 theel. karwijzaad*2 dl bouillon*100 ml creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 50 gram margarine, halve eetlepel paprikapoeder, 750 gram zuurkool, 2 theelepels karwijzaad, 2 dl bouillon, 100 ml creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, - 1 rode paprika, - 50 gram margarine, - 0,5 eetlepel milde paprikapoeder, - 750 gram zuurkool, - 2 theelepels karwijzaad, - 2 dl (vlees)bouillon, - 100 cc (ml) creme fraiche, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik uit de krant gehaald

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 1 rode paprika, 50 g. boter, 1 tl. paprikapoeder, 750 g. zuurkool, 2 tl. karwijzaad, 2 dl. bouillon, 1 dl. zure room

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

SEGEDIN GOLAZ : Een eenvoudig Sloveens zuurkool gerecht wat een dag van tevoren gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

1 kilo varkenslappen met een randje vet, 4 el zonnenbloemolie, 6 grote uien, 2 geplette knoflooktenen, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 el milde rode paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, 1 tl kummel (karwijzaad), 2 kleine chilipepertjes (gedroogd), 1 laurierblad, 700 g zuurkool (de zuurkool absoluut niet wassen!!!!), 250 ml bouillon (blokje)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mousaka...maar niet zoals je gewend bent!

INGREDIENTEN

1 kg wijnzuurkool (Aldi), 200 g kalfsgehakt, 200 g lamsgehakt, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl kummel (karwijzaad), 1 laurierblad, 1 bouillonblokje of vegeta naar smaak, 1 el milde rode paprikapoeder, 1 ei, 3 dl melk, zout, zwarte peper en cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een zuurkoolschotel van de Balkan (met foto)

INGREDIENTEN

1 grote of 2 kleine uien2 teentjes knoflook2 rode paprika′s400 gram chorizo of knoflooksalami2 eetlepels olie100 gr blokjes of reepjes rookspek1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels karwijzaad2 eetlepels tomatenpuree (of ketchup)1 dl bouillon van 1 theelepel bouillonpoeder1 bekertje creme fraiche (125 gr)zout en versgemalen peper600 gram zuurkool,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Frisse, wat zoetzure schotel - weer eens wat anders dan de geijkte stamppot!

INGREDIENTEN

1 pond zuurkool naturel, 1 flinke kipfilet, 1 middelgrote ui, ½ rode paprika, kipkruiden, 2-3 el (olijf)olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Balkan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=1 Zakje Zuurkool - 750 gram kruimige aardappelen,geschild=, =1,5 dl warme melk = zout en versgemalen peper = 1 rode, paprika, in reepjes = 1 groene paprika in reepjes = 1 Ui, in, ringen = 400 gram runderreepjes 2 eetl. milde paprikapoeder, =1 blikje tomatenpuree = 1 vleesbouillontablet = 4 eetl. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

= 1 zakje zuurkool = 750 kruiminge aardappelen,geschild, =, 1,5 dl. warme melk, = zout en versgemalen peper, = 1 rode, paprika, in reepjes = 1 groene paprika, in reepjes = 1 ui, in ringen, 400 gram runderreepjes,= 2 el. milde paprikapoeder, = 1 blikje, tomatenpuree, = 1 vleesbouillontablet, = 4 el olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik jaren geleden van een vriendin gekregen. Een heerlijke ovenschotel van zuurkool, rijst, gehakt, kolbaszworst en zure room. Proberen!!!

INGREDIENTEN

750 gr zuurkool - 300 gr gekookte rijst - 250 gr uien - 400 gr varkenssaucijzen - 250 gr spek in reepjes - 1 kolbaszworstje - 200 ml zure room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Balkan
  •  20-30 min.

Goulash uit de romertopf maar dan net even iets anders

INGREDIENTEN

5 ons varkenslappen, 50 gram boter, 1 ui, 1 el paprikapoeder, 750 gram zuurkool, 1 dl zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten. Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Slovenië op vakantie was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de dag. Op internet kwam ik een soortgelijk recept tegen wat me weer deed terugdenken aan deze soep en met mijn (goede) herinneringen aan deze soep heb ik er mijn eigen versie van gemaakt.

INGREDIENTEN

- 150 gram gerookte spekreepjes, - 1 rookworst (grof), - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 liter vleesbouillon, - 400 gram zuurkool, - 4 aardappelen, - 1 blikje borlotti bonen (250 gram) of andere bruine bonen, - 1 laurierblad, - 1 tl karwij, - 1 el tomatenpuree of ajvar, - peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2017
  • Balkan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 grote rode paprika, 150 gram chorizo, 3 eetlepels olijfolie, 500 gram zuurkool, 750 gram rosti, 100 gram geraspte belegen kaas.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Balkan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rijstbuiltje(125 gr),1 ui, 400 gr magere hamlappen, 59 gr boter, zout, peper, 1 eetlepel milde paprikapoeder, 500gr zuurkool naturel,150 gr plakjes chorizo, 325 ml creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De traditie in Slovenie is dat sarma met nieuwjaar wordt gegeten omdat de meeste mensen een kater hebben van de vorige dag.

INGREDIENTEN

20 spitskoolbladeren (spitskool kan met wat zout in een zuurkoolton zelf zuur worden gemaakt) of kant en klaar bij een Turkse toko halen, 800 a 900 gram half om half gehakt, 100 gram ui, 2 teentjes knoflook, peterselie, 1 thl. kummel (karwijzaad), 1 thl Marjolein kruid, 1 laurierblad, 10 gram hete paprika poeder, zout en zwarte peper, ei, 180 a 200 gram rijst, 500 gram wijnzuurkool of vers uit het vat, 800 gram gerookte ribbetjes, 1 dl yoghurt, 1,5 dl creme fraiche., Saus: 50 gram vet, 20 gram meel, zout, 1/2 thl. suiker, 10 a 20 gram hete paprika poeder, 20 gram tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top