Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

20 balkan soep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1/2 rode paprika - 1 eetlepel olijfolie - 1 zakje grove soepgroenten - 200 gram rundergehakt - zout en peper - 1 pakje tomato frito - 1 dl. room culinair

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Balkan
  •  0-10 min.

Snelkookpan

INGREDIENTEN

200 gram witte bonen, , ? 2 wortelen, , ? mager rookspek, , ? 2 uitjes, , ? 450 gram sperziebonen (diepvries), , ? 1 groene paprika, , ? 1 teentje knoflook, , ? zout, , ? tabasco, , ? 0,5 theelepel paprikapoeder, , ? basilicum, , ? oregano.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Balkan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blik witte bonen in tomatensaus, 1 ui, 100 gr ontbijtspek, 1 1/4 liter water, bouillonpoeder, 2 tomaten, 4 el creme fraiche, paprikapoeder, tabasco, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

De echte goulash soep zoals je die in oosterijk / hongarij bestelt. Pittig en bomvol van smaak. Must have recept.

INGREDIENTEN

200 grams gerookte spek, 700 gram runderlappen, , 2 blokje runderboullion, 3 liter water, , 500 gram uien, 1 paprika, 3 aardappelen in dubbelsteentjes gesneden, , 4 laurierbladeren, 8 kruidnagels, 1 EL bruine basterdsuiker, 1 TL sambal, 1/2 TL cayennepeper, 1/2 EL tijm, 1/2 EL marjolein, 2 1/2 EL paprikapoeder, 1 EL zout, , 2 blikjes tomatenpuree, 1/2 EL mosterd, 1 EL ketjap manis, 2 EL azijn, , beetje bloem, ,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2014
  • Balkan
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter kalfsbouillon * 1 fazant * 150 gram boter * mirepoix * 1 teentje knoflook * paprikapoeder * 50 gram bloem * tomatenpuree * 1 dl koffieroom * aroma * knoedels.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2005
  • Balkan
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Olijf olie - cayenne peper-peper en zout - 250 gr. dobbelsteentjes vetspek - 250 gr.dobbelsteentjes mager spek., 3 grote uien - 2 rode paprika`s - 2 teentjes knoflook - 1 ltr. blik bruine bonen - 1/2 ltr potje witte bonen., 3 eetlepels tomatenpuree [of blikje]

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Balkan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze soep aten wij voor het eerst tijdens een wintesportvakantie in Oostenrijk en we waren direct verkocht. Pittige witte bonen soep met soepgroenten, spek en chorizo. Lekkerder als je hem de dag tevoren al maakt. De gedroogde witte bonen kun je eventueel vervangen door een blik. Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker

INGREDIENTEN

375 gram witte bonen - 2 liter water - 200 gram reepjes mager rookspek - 2 kleine winterpenen - 1 prei - 1/2 selderijknol - wat selderijgroen (i.p.v. deze groenten kun je ook een pak erwtensoepgroenten nemen) - 250 gram uien - 250 gram aardappelen - 1 blikje tomatenpuree (80-100 gr) - 1 theelepel gedroogde oregano - cayennepeper naar smaak - 1 eetlepel paprikapoeder edelsüsz - zout - 100 gram chorizo in dikkere plakjes gesneden - 1/8 liter zure room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Balkan
  •  20-30 min.

Een heerlijke rijk gevulde soep die je naar smaak kunt aanpassen.

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen of -poulet, 1 rode paprika, 2 uien, klein blikje tomatenpuree, pakje tomato fritto of blik gepelde tomaten (400 gram netto), 2 teentjes knoflook, 3 bouillonblokjes rundvlees, 2 theelepels majoraan, 2 theelepels karwijzaad (kummel), 2 kleine gedroogde chilipepers, 1 eetlepel paprikapoeder (mild), 1,5 liter water, zout en peper, ongeveer 250 gram aardappelen, evt. runderschenkel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bosnische Witte Bonen Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

3 potten witte bonen (Hak), 2 grote uien, 3 el milde paprikapoeder 2 knoflooktenen, 1/2 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 3 takjes peterselie, 750 g gerookte varkensribbetjes, 250 g magere spekjes, 1 laurierblad, 1 tl kummel (karwijzaad) 2 - 3 chilliepepers, 1 runderbouillon blokje, zout en zwarte peper, 400 ml water, zonnenbloemolie, eventueel aardappelzetmeel indien de soep te dun is

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten. Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Slovenië op vakantie was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de dag. Op internet kwam ik een soortgelijk recept tegen wat me weer deed terugdenken aan deze soep en met mijn (goede) herinneringen aan deze soep heb ik er mijn eigen versie van gemaakt.

INGREDIENTEN

- 150 gram gerookte spekreepjes, - 1 rookworst (grof), - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 liter vleesbouillon, - 400 gram zuurkool, - 4 aardappelen, - 1 blikje borlotti bonen (250 gram) of andere bruine bonen, - 1 laurierblad, - 1 tl karwij, - 1 el tomatenpuree of ajvar, - peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2017
  • Balkan
  •  20-30 min.

De kikkererwten moeten minimaal 8 uur weken en je bent ongeveer 3 uur bezig met snijden en koken. Maar dan heb je ook een potje ... het is het favoriete recept van mijn man (om te koken) en de familie (om te eten).

INGREDIENTEN

** 200 gram gedroogde kikkererwten, ** 1,5 liter water, ** 400 gram runderpoulet/stoofvlees, ** 200 gram zuurkoolspek, ** 200 gram chorizoworst, ** 1 ui, ** 1 rode paprika, ** 100 gram wortel, ** 100 gram selderijknol, ** 25 gram boter/olijfolie, ** 3 aardappelen, ** 3 tomaten, ** 200 gram witte kool, ** 1 teen knoflook, ** 4 kruidnagels, ** plukje saffraan, ** zout, ** peper, desnoods paprikapoeder/chilipoeder om het pittiger te maken,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Of deze maaltijdsoep werkelijk uit Servië komt weet ik niet. De worst is moeilijk aan te komen. Ik bestel het altijd bij de groothandel. Ooit heeft iemand de worst voor mij meegenomen uit Hongarije, daar schijnt het op elke straathoek in allerlei variaties te krijgen te zijn.

INGREDIENTEN

2 kolbasz worsten (vacuum verpakt in een duopak), 300 g magere runderpoulet, 2 runderbouillonblokjes, 1 klein potje witte bonen op tomatensap, 1 klein potje bruine bonen, 4 uien, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje soepgroenten, 2 aardappelen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2008
  • Balkan
  •  > 120 min.

Mijn moeder maakte dit zeer regelmatig. We aten dit met brood met kaas uit de oven. Mijn favoriet onder de soepen.

INGREDIENTEN

Rundergehakt, aardappelen, veel gesneden tomaten (ontveld), veel uien, eventueel 1 of 2 teenjes knoflook, Parika's meer rood dan groen, wat tomaten ketjap of tomaten puree, citroen en citroenschil, gembernat, bouillonblokje, wat karwijzaad, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Balkan
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr gerst of parelgort, 1/2 l boerenlandyoghurt, 4 eieren, 2 el bloem, 1 sjalotje, 2 el olijfolie, peper, zout, mint, peterselie, verse koriander, , Variatie:, Vervang de gort door 50 gr tarwekorrels en 25 gr roggegrutten en laat die 1 nacht weken. Verder als boven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Balkan
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram aardappelen *, 2 dl melk *, 100 gram geraspte kaas *, 1 eierdooier *, 4 sneetjes wit brood zonder korst *, 1 eetlepel gehakte peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Balkan
  •  30-60 min.

Gebonden soep

INGREDIENTEN

300 gram bieten * azijn * suiker * zout * 2 komkommers * 2 preien * 1 dl zure room * 2 eieren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Balkan
  •  30-60 min.

Gebonden soep

INGREDIENTEN

250 gram runderpoelet * halve eend * tijm * dragon * salie * laurierblaadje * paar kruidnagels * 1 ui * worteltje * prei * groenekool * bleekselderijstengel * 1 teentje knoflook * kervel * peterselie * 150 gram champignons * 5 saucijsjes * bieten * azijn.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  • Balkan
  •  > 120 min.

Een lekkere, stevige maaltijdsoep van de balkan!

INGREDIENTEN

1 pot witte bonen(zonder tomatensaus) ca.400gr., 250 gr. witte kool..kant en klaar gesneden.., 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 2 el. olie, 1 blik gepelde tomaten ca.400gr., 1L. vleesbouillon (zelf gemaakt, uit pot of van tabletten), 1 flinke teen knoflook, 2 el. maizena, 2 el. fijngehakte peterselie, 2 el. fijngehakte selderij, zout, vers gemalen peper., ca.250 gr, salami (niet te dun gesneden), 1 bekertje ceme frach, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Balkan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el citroensap, 1 1/2 l runderbouillon, 1 wortel, 1 meiknol, 1 ui, 180 gr erwten, 1 mergpijp, 1 eierdooier, 120 ml zure room, 1 el gehakte verse dille, 1 el gehakte verse peterselie, lavas of koriander, 1/2 el gehakt bieslook, 1 tl zout, , Voor de gevulde courgettes:, 6 kleine courgetjes, 250 gr mager rundsgehakt, 1 snee brood, 1 kleine ui, 1 ei, 125 gr rijst, 1/2 tl zout, 1/4 tl hete paprika, 1/2 el gehakte verse dille

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Balkan Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere maaltijd soep

INGREDIENTEN

250gr Witte bonen, 500gr Rundvlees, 1 grote Ui, 1 kleine Paprika, 1 groente Bouillon blokje, Zout, Olie, 3 lepels Meel, 1 scheut rode Wijn, 1 klein blikje Tomaten puree, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2013
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top