Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Balkan pannenkoeken recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Orehove Palacinke , dit is een recept uit Slovenie, een recept van mijn oma en moeder!

INGREDIENTEN

DEZE VULLING IS VOOR 10 PANNENKOEKEN!, 150 gram gemalen walnoten, 0,5 dl melk, 0,5 dl vloeibare slagroom, 1/2 tl kaneel, 1-2 etl. fijngemalen theekoekjes, 1 etl. bruine rum, 50 gr suiker, 20 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Balkan Nagerecht
  •  10-20 min.

Gratinirane Skutine Palacinke: Voor dit gerecht word er Skuta gebruikt (een soort dikke volle kwark) maar aangezien skuta hier niet verkrijgbaar is, waarschijnlijk wel zoiets in Duitsland en Belgie, heb ik een ander soort kwark (LidL) genomen. Het gerecht is lekker maar zeer machtig.

INGREDIENTEN

Pannenkoekenmix, 300 g kwark (Turks), 150 ml zure room, 1 ei, 1 grote el paneermeel, 1 grote el suiker, 1 zakje vanillesuiker, mespuntje zout, 2 grote el rozijnen (oorspronkelijk horen ze er niet in), 1 el roomboter (voor het insmeren van ovenschaal), 1/2 el roomboter (voor het gratineren)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ZAPECENE PALACINKE S MESOM: Een voortreffelijk gerecht uit Kroatie

INGREDIENTEN

PANNENKOEKENBESLAG:2 eieren, 3,75 dl melk, 200 g meel, 1/2 tl zout, zonnenbloemolieVULLING:400 g half om half gehakt (rund en varken), 1- 2 uien, zout zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 el milde paprika poeder, 1 el marjolein, 40 g zonnenbloemolie, wat bouillon van een bouillonblokje, 1 takje peterselieBECHAMELSAUS:125 ml slagroom, 3 eieren, 250 ml zure room, 40 g parmezaan (Lidl), geraspte emmenthaler, roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top