Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 balkan recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

[img]http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20060401031634.jpg[/img ]Een mooi en heerlijk kunstwerkje

INGREDIENTEN

280 g chocolade om te koken, 300 g ongezoete slagroom, 1 ei, 1 eigeel, 1 el water, 1 a 2 el bruine rum, kokos uit zakje (bijv. conimex)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-04-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  > 120 min.

Een uniek recept met een verassende smaak wat je smaakpappilen streelt. Gedronken in Vrsar, Istra, Kroatie in restaurant Dvi Palme

INGREDIENTEN

3 bolletjes citroen ijs, 1 bolletje vanille ijs, 10,6 ml wodka, 1/4 verse citroen, en 2 fijn afgesneden citroen schijfjes 2 kleine takjes peppermunt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Balkan Nagerecht
  •  0-10 min.

De combinatie van fruit en de bruine rum is heeeeeeerlijk!

INGREDIENTEN

1 kg vruchten bijvoorbeeld bosvruchten en aardbeien, 200 g lange vingers, witte basterd suiker naar smaak, bruine rum naar smaak, geklopte lichtgezoete slagroom of kant en klare spuitslagroom, hagelslag of geraspte chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  10-20 min.

Nagerecht, pannenkoeken met citroenvulling van de Balkan

INGREDIENTEN

Pannenkoekenmix (b.v Honig), melk, eieren, citroenkwark (mona), slagroom, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit is een nationaal Sloveens recept, het kan het hele jaar doorgegeten worden alleen de traditie zegt dat men het voor de kerst maakt en tussen kerst en oud en nieuw met een kop Jager thee (thee met rum en suiker) nuttigt. Dit recept vergt heel veel geduld men is een tijd in de keuken bezig, elk huishouden in Slovenie heeft een beetje zijn eigen aangepaste recept!

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:500 gram meel, 25 g verse gist, 250 ml melk, 70 gram roomboter, 70 gram suiker, 4 eidooiers, 1 tl zout, 1/2 el bruine rum, 1/2 el. citroenrasp, 1/2 theekopje zonnenbloemolieVOOR DE VULLING:500 gram goede kwaliteit gepelde walnoten (deze altijd even voorproeven in de winkel), 1/2 el. citroenrasp, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml vloeibare slagroom of melk of 150 ml melk en 100 ml vloeibare slagroom, 2 el. bruine rum, 2 eieren, 80 gram suiker, 150 gram rozijnenVOOR HET INSMEREN VAN DE ALUMINIUM OVENSCHAAL:20-30 g roomboter, 20-30 g paneermeel 1 ei (om de bovenkant van de orehova potica in te smeren), Poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  > 120 min.

Orehove Palacinke , dit is een recept uit Slovenie, een recept van mijn oma en moeder!

INGREDIENTEN

DEZE VULLING IS VOOR 10 PANNENKOEKEN!, 150 gram gemalen walnoten, 0,5 dl melk, 0,5 dl vloeibare slagroom, 1/2 tl kaneel, 1-2 etl. fijngemalen theekoekjes, 1 etl. bruine rum, 50 gr suiker, 20 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Balkan Nagerecht
  •  10-20 min.

Bij de koffie of als dessert

INGREDIENTEN

1 st eieren, 1 st eiwitten, 120 gr kristalsuiker, 15 gr boter, 100 gr dadels, 20 gr walnoten gepelde, 30 gr bloem, 1 tl bakpoeder.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Balkan Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes met een frisse romige vulling (recept uit een boekje van het Nederlands Zuivelbureau)

INGREDIENTEN

1/4 l slagroom - 60 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 el kwark - 1/2 tl citroenrasp - evt. 1 el perenlikeur - 1 eiwit. Voor het beslag: 75 g bloem - mp zout - 1 el suiker - 1/2 zakje vanillesuiker - 1 ei - 1/4 l melk - 50 g gesmolten boter.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Balkan Nagerecht
  •  30-60 min.

Zeer zacht cake

INGREDIENTEN

*1 pot yaourt(natuur), *9 soeplepels suiker, *2 eieren, *1 pot olie (de pot yaourt gebruiken), *3 potjes bloem, *1 zakje gist poeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  20-30 min.

Taart voor in de zomer te kunnen smullen

INGREDIENTEN

Een kilo appels(voor compote te maken), twee soeplepels water, een groote pakje petit beurre, een tas warme (sterk )koffie, een pot slagroom en suiker in bloem

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2006
  • Balkan Nagerecht
  •  10-20 min.

Walnotentaart, heerlijk voor noten liefhebbers.

INGREDIENTEN

Walnotencake, , 400gwalnoten, 1ei, 200gsuiker, 1elhoning, 1elmelk, 150gbloem, 0.5tlbakpoeder, 1mespuntjezout, , Walnotencre, , 1vanillestokje, 200gboter, 200gpoedersuiker, 200gcre frahe, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2014
  • Balkan Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top