Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

279 balkan recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Mijn eigen versie van de rijst die je in vrijwel alle Balkanrestaurants geserveerd krijgt.

INGREDIENTEN

200 gram witte rijst, 4 eetlepels mooie olijfolie, 1 rode paprika, 2 sjalotten, bouillonblokje, paprikapoeder, laurierblad, 1 eetlepel tomatenpuree, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2011
  • Balkan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze salade wordt gegeten in alle Balkan landen, met verschillende kruiden doorheen en met of zonder toevoeging van de andere ingredienten. Wij vinden deze simpel ? en lekker!

INGREDIENTEN

600 gr witte kool, 1 citroen, ? tl karwijzaad (kummel ? geen komijn!), 2 el olijfolie - extra vergine, versgemalen peper en zout, 1 el suiker,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Balkan Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een makkelijke maaltijd gezien bij life and cooking

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode paprika, Blue Band Culinesse, Knorr Mix voor Gyros, 750 gram zuurkool, Knorr Rundvleesbouillonblokjes, 750 gram (geschilde) aardappelen, 125 mililiter Blue Band Finesse voor Verrijken, 1 Unox magere rookworst (300 gram), zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui* 1 rode paprika* 50 gr. margarine* ? eetl.milde paprikapoeder* 750 gr. zuurkool*2 theel. karwijzaad*2 dl bouillon*100 ml creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 a 500 gr.rundvlees in blokjes., 1 ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 blik tomaatstukjes met sap., cayennepeper., 1 zakje honig mix voor goulash.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500gr gehakt van mager lamsvlees-1 1/2 snee bruin brood zonder korst-wat citroensap-2 eieren -vers gemalen peper-zout naar smaak-2 teentjes knoflook uit de knoflookpers-2 mintblaadjes-ca.4 eetl.olie.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Indonesisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Hamburgers uit Bulgarije;MjamieMjamie!

INGREDIENTEN

-500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) - 4 tenen knoflook - 3 lepels gehakte peterselie - 2 sneden bruin brood - het sap van 1 citroen - 1 lepel bruine suiker - 1 ei - paprikapoeder, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 rode paprika - 1 eetlepel olijfolie - 1 zakje grove soepgroenten - 200 gram rundergehakt - zout en peper - 1 pakje tomato frito - 1 dl. room culinair

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Balkan
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Tomaat, gepelde (1 blikje (van 400 gram)) * Champignons, (250 gram) * 250 gr. Broccoli, * 1 rode Paprika, * 1 Ui, * Provencaalse kruiden * Paprikapoeder, * Zout * Peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Hongaars
  •  10-20 min.

Een hamburger maar net even anders.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 400 gr. varkensgehakt,200 gr. tartaar, 1 theel. oregano, 1 theel. zwarte peper, zout, mespuntje cayennepeper, snufje nootmuskaat, beetje boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Balkan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pittig Balkan kippetje

INGREDIENTEN

2 Kilo Kippepoten, Zout en Pepper, 2 lepels Paprika poeder, 2 lepels gedroogde CHili Peppers gemalen, 2 theelepels Cayenne pepper, Vegeta(groente Bouillon poeder bij turkse winkel]., Olie.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2013
  • Balkan Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1 blik stukjes tomaat, , *250 gram champignons, , *1 stronk broccoli, , *1 grote rode paprika, , *1 grote ui, , *provencaalse kruiden, , *paprikapoeder, , *zout, , *peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze balkansteak moet u zeker eens proberen als u houdt van hartige gerechten

INGREDIENTEN

-4 biefstukken, -6 eetlepels olie, -4 eetlepels zwarte peperkorrels, -zout, -witte peper uit de molen, -100 gr paprika in reepjes, -2 middelgrote uien, -2 teentjes look, -6 eetlepels cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 50 gram margarine, halve eetlepel paprikapoeder, 750 gram zuurkool, 2 theelepels karwijzaad, 2 dl bouillon, 100 ml creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) - 4 tenen knoflook - 3 lepels gehakte peterselie - 2 sneden bruin brood - het sap van 1 citroen - 1 lepel bruine suiker - 1 ei - paprikapoeder, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 paprika's-2 tomaten-2 uien-1/2 teentje knoflook-zout-4 eetlepels mayonaise-cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Uit de bulgaarse keuken

INGREDIENTEN

500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) 4 tenen knoflook 3 lepels gehakte peterselie 2 sneden bruin brood het sap van 1 citroen 1 lepel bruine suiker 1 ei paprikapoeder, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 1 kg aardappelen,2 eieren,zout,nootmuskaat, 200 gr bloem, Voor de vulling:, ca.300 gr balkangroente(diepfries), 200 gr gehakt,2 eetl.paneermeel,1 eierdooier, zout,peper,paprikapoeder,tabasco, 2 rode paprika's,200 gr geraspte kaas, 5 eieren,2 dl zure room,ketjap, 50 gr boter of margarine,4 eetl.room,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, - 1 rode paprika, - 50 gram margarine, - 0,5 eetlepel milde paprikapoeder, - 750 gram zuurkool, - 2 theelepels karwijzaad, - 2 dl (vlees)bouillon, - 100 cc (ml) creme fraiche, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g gehakt, 4 tenen knoflook, 3 lepels gehakte peterselie, 2 sneetjes bruin brood, citroensap, 1 lepel bruine suiker, 1 ei, paprikapoeder, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  •  
  •  20-30 min.

Lekker simpel!

INGREDIENTEN

250 g gehakt, 1 ei, 1 stick Verstegen Gehaktmix Stroganoff, boter, evt. tomatenketchup

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke saus, die je in potjes vrij lang in de koelkast kunt bewaren, maar ook warm serveren bij gegrillde gerechten.En wat denk je dat zit in/door de 'rode bolletjes' gekookte rijst, die je in vele Balkanresto's geserveerd krigt? Juist - Ajvar.

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 1 kg paprika?s, 1 aubergine, 500 g uien, 2-3 teentjes knoflook, 60 g suiker, 50 ml (olijf)olie, 50 ml azijn, 1 tl chilipoeder, peper en zout naar smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Balkan
  •  60-120 min.

Lekker met een snitzel

INGREDIENTEN

250 gram rijst, 1 liter tomatensap (pak), 200 gram gesnipperde uien, 2 groene paprika's in reepjes, 2 courgettes in plakjes, 1 tl paprikapoeder, 0,5 teentjes fijngehakte knoflook of meer, 20 gram boter, 1/8 liter (magere) yoghurt, 1 bosje fijngehakte peterselie, 75 gram geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 400 gram varkensgehakt, 200 gram tartaar, 1 theelepel oregano, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, zout, mespunt cayennepeper, snufje nootmuskaat, 750 gram aardappelen (aardappelpuree), 1 ui (aardappelpuree), 25 gram boter (aardappelpuree), 2 eetlepels gesnipperde peterselie (aardappelpuree), zout (aardappelpuree), peper (aardappelpuree)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram rijst *, , 1 liter tomatensap (pak) *, , 200 gram gesnipperde uien * 2 groene paprika's in reepjes *, , 2 courgettes in plakjes *, , 1 theelpel paprikapoeder *, , 2 teentjes fijngehakte knoflook *, , 20 gram boter *, , 1/8 liter (magere) yoghurt *, 1 bosje fijngehakte peterselie., , 75 gram geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik weet de naam eigenlijk niet zo goed van dit gerecht, weet wel dat iets soortgelijks veel in Turkije, Marokko, Griekenland e.d. word gegeten. Dit is eigenlijk meer een eigen brouwsel maar wel erg lekker. Vlees is dan ook naar eigen keuze, ik gebruik dus varkensvlees omdat ik dat gewoon ontzettend lekker vlees vind, ieder zijn smaak:-D. Probeer het maar...

INGREDIENTEN

- olijfolie, - 1 kilo schouderkarbonade, - 8 tomaten, - 1 bol knoflook, - 2 courgette en/of 2winterpenen, - 1/2 Turks brood p.p., - stoplicht paprika, - Evt. Spaanse peper, - 8 uien, - peper, zout, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2009
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze bekende spiesjes worden bij voorkeur boven houtskool geroosterd, maar in een hete oven of in een koekenpan worden ze ook heerlijk.

INGREDIENTEN

1-2 uien, 1 teentje knoflook, 500 gr. gehakt half-om-half, 1 eiwit, 1 eetl bloem, 1 eetl paprikapoeder, mespunt cayennepeper, mespunt kaneelpoeder, (1 theel majoraan), vers gemalen peper, zout, 3 eetl olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Balkan
  •  20-30 min.

Snelkookpan

INGREDIENTEN

300 gram kalfsvlees (in blokjes), , ? 300 gram varkensvlees (in blokjes), , ? 2 eetlepels olie, , ? 2 uien, , ? 4 paprika's, , ? 2 courgettes, , ? 2 aubergines, , ? 4 tomaten, , ? 250 gram sperziebonen, , ? 2 preien, , ? zout en peper, , ? basilicum, , ? tijm, , ? 1-2 aardappelen (in blokjes), , ? 1 glas witte wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr varkensvlees in blokjes - 750 gr zuurkool - boter - 2 uien - 1 rode paprika - zout - peper -1 bekertje zure room -1 1/2 dl bouillon van tablet - 5 jeneverbessen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 biefstukjes,1 bekertje zure room,3 eetlepels bloem,mespuntje paprikapoeder,1 ons ontbijtspek,boter,3 kleine worteltjes,i rode en 1 groene paprika,1 ons champignons,stuk selderijknol,2 blaadjes laurier,1 bosje peterselie,2 kruidnagels,peper,zout en maizena

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ff werk,maar heerlijk + weinig calorieen Ca 20 kcal per 100gr salade

INGREDIENTEN

1 witte kool, zout (12 gram per 500 gr gesneden kool), evt. yoghurt of karnemelk, evt. laurierblad, jeneverbessen, peperkorrels,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Slanke keuken
  •  > 120 min.

Snelkookpan

INGREDIENTEN

200 gram witte bonen, , ? 2 wortelen, , ? mager rookspek, , ? 2 uitjes, , ? 450 gram sperziebonen (diepvries), , ? 1 groene paprika, , ? 1 teentje knoflook, , ? zout, , ? tabasco, , ? 0,5 theelepel paprikapoeder, , ? basilicum, , ? oregano.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Balkan
  •  10-20 min.

Komt uit het BlueBandboek, maar ik wil het jullie niet onthouden. Het is zalig.

INGREDIENTEN

1 pak zuurkool naturel, 1 paprika, 1 ui, 1 bekertje creme fraiche, 1 vleesbouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, iets tijm, boter, 2dl water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kcal 142 pp

INGREDIENTEN

200 g Noordzee-garnalen - 1 ui - 1 teentje knoflook - 2 groene paprika's - 250 g tomaten - 20 g margarine - zout, witte peper - 1/8 l witte wijn - snufje safraan - 1 el citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 grote ui, *4 kipfilets, *peper, *zout, *50 gram boter, *1 teen knoflook, *? eetlepel paprikapoeder, *2 zakjes wijnzuurkool a 500 gram, *125 milliliter zure room, *2 theelepels tijm, *2 deciliter kippenbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

400 gr mager lamsvlees zonder bot, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode en 1 groene paprika, 1 groene Spaanse peper, 3 dl bouillon van tablet, 150 gr champignons, 4 tomaten, 3 eetlepels fijngehakte verse munt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel maozena, zout, peper, fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 middelgrote uien, 2 groene paprika's, 2 rode paprika's, 1 teentje knoflook, 1/8 selderieknol, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 50 gram boter, 4 eetlepels kleine blokjes doorregen spek, 4 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels zout, 1 middelgrote aubergine, 350 gram varkenshaas, 2 eetlepel olie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blik witte bonen in tomatensaus, 1 ui, 100 gr ontbijtspek, 1 1/4 liter water, bouillonpoeder, 2 tomaten, 4 el creme fraiche, paprikapoeder, tabasco, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr rundergehakt - 250 gr lamsgehakt - 1 ei - 1 tl kaneel - zout - peper - 1 el paprikapoeder - 2 el verse majoraan - 1 gesnipperde ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 kg kalfsvlees in grote dobbelstenen,, 2 bakjes champignons,, 100 gr okra,, 2-3 uien,, 2-3 tomaten,, 3-4 witpunt paprika's in reepjes,, 100 gr rijst,, 1-2 aardappelen,, 1/8 liter witte wijn,, 1 theelepel paprikapoeder,, peper,, peterselie,, 1 3/4 dl zonnebloemolie,, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top