Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Balinese kip recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

PITTIGE KIPFILET

INGREDIENTEN

3 kipfilets, , Peper en zout, , 1 grote ui, , 1 madame janet ( rood ), , Bakje champignons, , 100 gram tauge, , 1/2 liter bouillon (van een blokje), , Scheutje azijn, , 3 eetlepels suiker, , 4 eetlepels zoete ketjap, , 7 eetlepels tomatenketchup, , 1/2 zakje nasikruiden (conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk maar gemakkelijk gerecht!

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, rijst, kipfilet(gebruik net zoveel als je zelf wil), sperzieboontjes, gemberpoeder, een bodempje ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeer makkelijk en zeer smakelijk gerecht

INGREDIENTEN

, 1 pond kipfilet, , 1/2 pond gesneden champignons, , 2 uien, , 1/2 ltr Kip bouillon, , scheutje azijn, , sambal, , 1 zakje droge nasi kruiden, , 3 eetlepels suiker, , 7 eetlepels ketchup, , 1 theelepel laos, , maïzena, , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijk fris, romig en pittig!

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 1-2 uien, kleine groene paprika, 2 groene pepers, 1,5 cm verse gember of 1 tl gehakte stemgember, 2 sinaasappelen, 2 tl suiker, 1,5 dl kokosmelk.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 4 kippenpoten of 8 drumsticks, * zout en peper, * olie om te frituren, * 2 uien, * 1 theel sambal oelek, * 2 teentjes knoflook, * 1 blikje tomatenpuree, * 1 eetl palmsuiker (eventueel rietsuiker), * 1 theel djahe, * 1 theel trassi, * 3 eetl ketjap asin, * 5 dl kippenbouillon, * 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt), * 1 dl dikke santen, * koriander of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 uien, bakje champignons, tomatenketchup, ketjap, bruine basterdsuiker, azijn, sambal oelek, kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 soepkop bouillon, room, zout, peper, paprikapoeder, evt. mespuntje koenjit en sereh., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

(Siap Base Kalas)Indonesisch kipgerecht met kokoscreme,citroengras, chilipepers.........

INGREDIENTEN

1 kg kippenbouten gefileerd, 2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui gesnipperd, 3 grote teentjes knoflook gepeld, 2-3 grote rode chilipepers zonder zaadjes en fijngehakt, 1 stengel citroengras in ringetjes gesneden, 4 plakjes verse galangawortel gehakt, 1 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 500 ml kokoscreme, 375 ml kippenfond of water, 2 laurierbladeren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Lekkere mix met rijst. Lekker pittig. En ontzettend makkelijk te maken. Gewoon proberen dus.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 uien, 1/2 pond champignons, 1/2 liter bouillon (van bouillonblok), scheut azijn, beetje sambal, 1/2 zakje nasikruiden, 3 eetlepels suiker, 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel laos (conimex), 7 eetlepels tomatenketchup, 75 gram tauge, 1 blik perziken of ananas, evt. maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 tl. sambal oelek, 2 tl. laos, 3 geraspte kemirienoten, zout, olie, 2,5dl water, 3 el. ketjap manis, 1 el. azijn, 4 kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el rietsuiker, 1 kilo kip-braadsticks, 2 sinaasappelen, 2 uien, 3 el arachideolie, 3 groene Spaanse pepers, 3 cm verse gemberwortel, 3 dl kokosmelk, 5 teentjes knoflook, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 a 3 kipfilets peper en zout 1 grote ui bakje champignons 100 gr. tauge 1/2 liter bouillion (van een blokje) scheutje azijn 3 eetlepels suiker 4 eetlepels (zoete) ketjap 7 eetlepels tomatenketchup 1/2 zakje nasikruiden Conimex

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Verrassend gerecht met sinaasappel

INGREDIENTEN

1 kg kipbraadsticks, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3 cm verse gemberwortel, 3 groene spaanse pepers, 2 sinaasappelen, 3 el olie, 1 el suiker, 3 dl kokosmelk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo kip-braadsticks, , zout, , 2 uien, , 5 teentjes knoflook, , 3cm verse gemberwortel, , 3 groene Spaanse pepers, , 2 sinaasappelen, , 3 eetlepels arachideolie, , 1 eetlepel (riet)suiker, , 3 dl kokosmelk, , keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel rietsuiker, 1 kilo kip-braadsticks, 2 sinaasappelen, 2 uien, 3 eetlepels arachideolie, 3 groene Spaanse pepers, 3cm verse gemberwortel, 3dl kokosmelk, 5 teentjes knoflook, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

, , , , , , , 1 kilo kip-braadsticks, zout, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3cm verse gemberwortel, 3 groene Spaanse pepers, 2 sinaasappelen, 3 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel (riet)suiker, 3 dl kokosmelk, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg kippenbouten, gefileerd, 2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld, 2-3 grote rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 stengel citroengras, in ringetjes gesneden, 4 plakjes verse galangawortel, gehakt, 1 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 500 ml kokoscreme, 375 ml kippenfond of water, 2 laurierbladeren

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1/2 pond gesneden champignons, 2 uien, 1/2 ltr bouillon, scheutje azijn, sambal, 1 zakje droge nasi kruiden, 3 eetlepels suiker, 7 eetlepels ketchup, 1 theelepel laos, maizena, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De allerlekkerste kipsaté!

INGREDIENTEN

Balinese Kipsaté, 500g kippendijfilet zonder vel, in blokjes van 1-2 cm, 3 el ketjap manis, 1 el sambal, ½ limoen, geperst, 1 el arachideolie, , PINDASAUS, arachideolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 el sambal, of naar smaak, 8 afgestreken el (liefst pure), pindakaas, 250ml kokosmelk, 2½ el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 haantjes of kip (ik pak voor elk een kippepoot), 5 grote uien, 4 el. azijn, 4 el. ketjap, 2 el. tomatenketchup, 4 el. suiker, 2 mespunten laos, 3 el. sambal, 4 teentjes knoflook, olie om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 hele kip, ongeveer 1,5 kg, binnen- en buitenzijde goed drooggedept, hier en daar met een vork ingeprikt., 2 tl zout, 2 tl kurkuma, 2 stengels citroengras, geplet, in stukken van 4 cm gesneden., 60 ml limoen- of citroensap, 5 gr. blaadjes citroenbasilicum, fijngehakt, zout, naar smaak, partjes limoen of citroen, voor de garnering, **TOMATENSAMBAL**, 4 kemirienoten, fijngehakt, 2 cm verse galanga, fijngehakt, 1 stengel citroengras, in heel dunne ringetjes, 8 sjalotten, fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 grote rode chilipepers, in plakjes, eventueel zonder zaadjes, 1 el geprakte palmsuiker, 2 tl gedroogde-garnalenpasta, 2 el plantaardige olie, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze authentieke smaakvolle strir fry van verse ingredienten staat binnen 10 minuten op tafel. Altijd een succes en als basis gerecht makkelijk om mee te experimenteren.

INGREDIENTEN

- 2 plakken eiermie, - 200 gr. kipfilet in blokjes, - 1 geraspte wortel, - 1/2 fijngesneden witte kool, - 1/2 prei, - handje waterkers, - 1 hand taugeh, - 1 rode peper, - 3 eetl. kokos- of zonnebloemolie, - 2 eetl. ketcap manis (zoet), - 1 eetl. ketcap asin (zout), - 1 eetl. vissaus / nam pla, - 2 eetl. suiker, - 2 eetl. gebakken uitjes, - zout en witte peper naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Chinees/indisch buffet

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 thl geraspte gemberwortel (of 1/2 thl gemberpoeder), 3 rode pepers, 4 kemirinoten, 1 el ketjap manis, 1 braadkuiken (ca.1 1/4 kg), arachide-olie (of zonnebloemolie), 2 el bruine suiker, 2 el citroensap, 1/2 thl zout (of minder), 1 kop kokosmelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper, versgemalen 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui, gepeld 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren, losgeklopt 4 eetlepels bloem 2 eetlepels paneermeel 2 theelepels knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 deels ontbeende kipborstdelen met vel, 5 cm laos of gemberwortel (gehakt), 2 tenen knoflook, 1 grofgehakte stengel sereh, 2 kleine rode lombok rawit zonder zaad (gehakt), 2 theelepels djinten, 2 lepels versgehakte koriander, 6 gehakte lente-uitjes, 2 daun jeruk purut of limoenschil in reepjes, 75 g santen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 4 kipdrumsticks, 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor (Conimex, 100 g), 3 el geraspte kokos (Conimex), 250 g gele rijst (Lassie), zout, 2 bosuitjes, in dunne ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g kippenvlees, 2 wortelen, 2 lente-uien met loof, 6 oesterzwammen, Shiitake of andere paddestoelen, 8 toefjes broccoli, 1 stukje van 1 cm verse gember, 1 ei, 1 blokje tofu (150 g), 1 eetlepel suiker, 2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn, plantaardige olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een oosters recept van kip met tofu en shiitake. Je kan dit gerecht natuurlijk ook klaarmaken met andere paddestoelen. Voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g kippenvlees, 2 wortelen, 2 lente-uien met loof, 6 oesterzwammen, Shiitake of andere paddestoelen, 8 toefjes broccoli, 1 stukje van 1 cm verse gember, 1 ei, 1 blokje tofu (150 g), 1 eetlepel suiker, 2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn, plantaardige olie om te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g kippenvlees,2 wortelen,2 lente-uien met loof,6 oesterzwammen,shiitake of andere paddestoelen,8 bloemetjes broccoli,1 sm gember,1 ei, 1 blokje tofu van 150 g, 12 eetlepel suiker, 2,5 eetlepels sojasaus,2 eetlepels droge witte wijn of sake,olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top