Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

342 bali recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk als hoofd- of bijgerecht met witte rijst

INGREDIENTEN

6 ons stevige vis (Victoriabaars of Tilapiafilet), 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote lombok (Spaanse peper), 2 stengels sereh (citroengras), 2 plakjes laos (evt. vervangen door 1 th.lepel gemalen laos), 1 stuk santen (kokos"boter" ), scheutje Ketjap Asin, mespunt Ve-tsin, 2 flinke eetlepels zonnebloemolie, kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hete kip

INGREDIENTEN

1 hele kip, teentje knoflook, zout peper, 1 bakje boemboe bali 1 bakje ajam peniki (beide van conimex of vogel) rijst, klontje boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oud origineel Indisch stoofgerecht

INGREDIENTEN

2 uien, -2 teentjes knoflook, -2 tl. Sambal oelek, -2 tl. laos, -4 geraspte kemiri noten, -2 tl. djahe, -olie, -750 gr. mager rundvlees (sucade), -2 el. ketjap manis, -water, -stukje santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lijkt errug heet maar valt best mee

INGREDIENTEN

9 kipdrumsticks, 3 eetlepels sambal, 3 uien, 3 theelepels djeroek peroet, 2 theelepels sereh, 1,5 theelepel trassi, 1 kopje ketjap, 6 teentjes knoflook, 1 kopje water, 2 eetlepels azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hebt je helemaal geen tijd om lang te koken, nou sneller ennnn.. lekkerder bestaat niet. Smullen maar..

INGREDIENTEN

300 gr. rijst,250 gr. mager rundvlees,1 sjalot, 2 tenen knoflook, 1 halve rode peper, 100 gr. peultjes, 2 eieren, 2 el. plantaardige olie, 200 gr. gesneden savooienkool (koeling), 1 zakje Knorr mix voor Nasi, 2 el. seroendeng, om te garneren, 2 el. gebakken uitjes (potje) om te garneren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere rode saus voor bij rijst

INGREDIENTEN

1/2 fles ketchup, 3 dikke uien, 6 theelepels suiker, 4 eetlepels azijn, 1 theelepel laos, 4 eetlepels zoete ketjap, 1 teentje knoflook en een 1/2 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Balinees varkensvlees.

INGREDIENTEN

250 gram mager varkensvlees, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl.olie, 2-3 theel.sambal oelek, 1 theel.laos, 1 theel.djahe, zout, 1-2 eetl.ketjap manis, 1 theel.citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Balinese Kip

INGREDIENTEN

- 6 Kippebouten of kip-karbonaatjes, - 1 ui in stukjes gesneden, - 2 teentjes fijngemalen knoflook, - 1 stukje gemberwortel (geraspt, - 4 kemirienoten, - 2 eetlepels zoete Ketjapmanis, - 2 theelepels bruine basterdsuiker, - 1 chilipeper en 1 stukje trassie (of 2 theelepels sambal, oelek), - 3 eetlepels citroensap, - 1 kopje kokosmelk (verkrijgbaar in de toko), - wat zout, - rijst genoeg voor 4 personen. (vaak 1 theekopje per, persoon), - tauge voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip op Balinese Wijze

INGREDIENTEN

? 1 groot braadkuiken ? 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, ? 1 ui, gesnipperd, ? 2 knoflookteentjes, uitgeperst, ? 1 el verse djahe, geraspt, ? 2 tl sambal oelek, ? 4 kemerienoten, gepoft en fijngestampt of, ? eventueel amandelen, ? 2 el ketjap bentang manis, ? 1 el bruine basterdsuiker, ? 3 el citroensap, ? 4 dl dunne kokosmelk (in blik), ? zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Een heerlijk rundvleesgerecht.

INGREDIENTEN

400 gram runderlappen, 6 el olie, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 2 tl sambal oelek, 2 el djahepoeder, 2 el laos, 2 el geraspte kemirienoten (of pinda's), 2 el ketjap bentang manis, 2 dl santen (of melk met zout), zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hamburgers met een Oosters tintje.

INGREDIENTEN

, * 500 gram rundergehakt, * 2 eetlepels pindakaas, * 1 ei, * 3 theelepels sambal, * 2 uitgeperste knoflookteentjes, * 2 eetlepels gewelde nasikruiden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Balinees vleesgerecht

INGREDIENTEN

* Runderlappen, in blokjes (500 gram) * Santen, dunne (2.5 deciliter) * Bouillon, van tablet (1.5 deciliter) * Lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan (2 stuks) * Uien (2 stuks) * Knoflook, gehalveerde (3 teentjes) * Djerekpoeroet (3 blaadjes) * Kemiriepasta (0.5 eetlepels) * Ketoembar (2 theelepels) * Laos, gemalen (1 theelepel) * Trassi (1 theelepel) * Djinten (1 theelepel) * Serehpoeder (0.2 theelepels) * Citroensap (1 eetlepel) * Olie (1 eetlepel) * Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 1/2 l. blik kapucijners, 2 el. olie, 2 teentjes knoflook, een stukje verse gember, 3 uien, 250 gr. gesneden witte kool, 1 tl. sambal oelek, 250 gr. taugè, 3 el. ketjap manis, 1 prei, selderieblad.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oorspronkelijk is dit recept voor eend bedoelt maar zelf maak ik het liever met kip.  

INGREDIENTEN

1 kip of 8 drumsticks, 3 uien, 6 knoflooktenen, 8 geraspte kemirienoten, 1 rode peper, 1 tl trassi udang, 1 schijf laos of 1 tl laospoeder, 1tl kurkuma, 1 cm kencur (toko), 4 el ketjap manis, 1 daon salamblaadje(toko), 2 jeruk perut blaadjes(toko), 4 el kokosolie of arachideolie, 3 dl heet water,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op z'n Indonesisch

INGREDIENTEN

* 500 gram kabeljauwmoten, * zout, peper, sap van 1 citroen, * 8 eetlepels olie, * 4 sjalotjes of kleine uitjes, * 1 teentje knoflook, * 1 tl sambal, * ? tl laos, * ? tl gemberpoeder, * mespuntje serehpoeder, * 1 tl bruine suiker, * 1 blaadje salam, * 2 el zoete ketjap, * zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balinese Gehaktrolletjes

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks , 450 - 500 g varkensgehakt , 4 el gedroogde bahmigroenten (sajoeran kering of zakje boemboe) , 75 g klapper (kokos) , 6-8 el (arachide) olie , 3 el koud water , 2 eieren , 2 el maizena , anderhalf tl sambal oelek , half tl djahe , half tl laos , zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kip op Balinese wijze

INGREDIENTEN

1 groot braadkuiken ca 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, zout, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 el verse, geraspte gemberwortel (eventueel Djahe), 2 tl sambal oelek, 4 kemirienoten, gepoft en fijngestampt (eventueel amandelen), 2 el Ketjap benteng manis, 1 el bruine basterdsuiker, 3 el citroensap, 4 dl dunne kokosmelk (bij toko in blik verkrijgbaar).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mild Indonesisch gerecht, per portie 305 kilocalorieën.

INGREDIENTEN

1 braadkip of 8 drumsticks, , 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 Spaanse peper of 2 à 3 theelepels sambal oelek, 2 theelepels laos, 1theelepel tamarine, 1 theelepel trassi, 1 eetlepel suiker, ketjap manis olie om te bakken, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eieren in een Balinees-sausje

INGREDIENTEN

6 eieren,hardgekookt en gepeld - 1 grote ui en knoflookpit,fijn gesnipperd - 4 lombok,een stukje trassi(fijn gewreven)- 2 el ketjap - 1 djerukperutblaadje - 1 sereh(gekneusd)- zout,suiker en asemwater naar smaak - wat slaolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 makreelfilet, olie, 2 uien en/of prei, 1 teen knoflook, 2 eetlepels sambal of chili garlic saus (die van Xenos is erg lekker), 2 eetlepels gember, tauge, 1 theel. laos, 4 eetlepels tomatenpuree, 100ml water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker visgerechte met eigenaardige ingredienten.

INGREDIENTEN

500 gram vis filet als zeewolf, zeeduivel, 1 struikje sereh, 1 klein bolletje verse gember, 4 sjalotjes, grof gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel laos, ? theelepel trassi, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal, Olie, 1 kopje water, Zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis in pikante Bali-saus

INGREDIENTEN

500 gr kabeljauw moten, zout, peper, sap van 1 citroen, 8 eetlepes olie, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel gemberpoeder, mespuntje serehpoeder, 1 theelepel bruine suiker, 1 blaadje salam, 2 eetlepels zoete ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 3 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 1 spriet sereh (citroengras), 1 tl. kentjoer(geelwortel), 1 tl laos, 1 cm verse gember, 1 tl ketoembar, 1/2 tl trassi, 1 tl Goela djawa (palmsuiker), 2 blaadjes djeroek poeroet, 1 bouillonblokje, ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak witte broodmix van Koopmans, 2 theelepels suiker 1,5 eetlepel suiker, 1 bakje boemboebali, 1 pond half om half gehakt, bouillonblokje, fles zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 gekookte eieren, 1 grote ui (gesnipperd), 1 teen knoflook (geplet en fijngesnipperd), 2 tl sambal, 1 tl trassipoeder, 2 el zoete ketjap, 2 blaadjes djeroek poeroet, 1 verse sereh, asemwater, zout, suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rundvlees - pittig

INGREDIENTEN

500 gr runder- of riblappen, 1 grote ui, 1 flinke teen knofllok, 1 ontpitte rode peper (lombok) of 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel verkruimelde trassi, 1 theelepel tamarinde (uit pot), 1/2 pinklengte verse laos of 1 theelepel laospoeder, 2 blaadjes daon salam, 1 stengel sereh of 2 theelepels serehpoeder, 2 theelepels goela djawa, 1,5 eetlepel ketjap manis, vleesbouillonblokje, olie of margarine om te braden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 teen knoflook; 1 ui; 1 bamipakket; 1,5 theel gemberpoeder; 1 eetl olie; 1 blik kapucijners; sambal oelek; 3 eetl ketjap manis; zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Het vlees van een flinke kip (rauw), 3 eetlepels fijngehakte uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 theelepels laos, 1/2 theelepel sereh, 1/2 theelepel djinten, 1 theelepel trassi, 2 theelepels zout, 2 fijngewreven juruk perut blaadjes, 4 kemiri, wat santen, olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zeer pittig kip gerecht!

INGREDIENTEN

1 Hele kip in stukken gesneden., 1 grote ui grof gesneden., 2 eetlepels sambal oelek., 2blaatjes derukperuk (citroenblad), 4 schijfjes gember., 5 tot 10 pethe bonen., 1 mespunt trassie, zout, olie om te bakken, Water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese gehaktrolletjes 12 stuks.

INGREDIENTEN

4 eetl gedroogde bamhi groenten(sajoeran kering)*450a500gr varkensgehakt*75 gr klapper/kokos*1.1/2thl.sambal oelek*1/2 thl.djahe*1/2 thl.laos*2 eieren losgeroerd met 3 eetl.water,*2 eetl.maizena *zout* 6a8 eetl(arachide)olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Heerlijk kip gerecht

INGREDIENTEN

- 1 groot braadkuiken ca 1.2 kilo in 8 stukken verdeeld, - 4 dl kokosmelk, - 1 ui, versnipperd, - 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, kan ook djahe, - 2 teentjes knoflook, fijn, - 2 theelepels sambal oelek, - 4 kemerienoten of amandelen, gepoft en fijngestampt, - 3 eetlepels citroensap, - 2 eetlepels Ketjap bentang manis, - 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Luchtig gerecht met champignons

INGREDIENTEN

De champignons en de bamboespruiten laten uitlekken., De gesnipperde ui lichtbruin bakken, de in plakjes gesneden champignons en bamboespruiten 3 min zachtjes meefruiten. Vervolgens afblussen met wijn en het geheel op smaak brengen met peper en ketjap., Hierna binden met maizena, tot slot de zure room er door roeren en alles goed doorwarmen (zonder te laten koken)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Dit gerecht kan ook worden bereid van kip

INGREDIENTEN

< 750 g runderlappen of 1 braadkip (plm 1 kg), < 2 el boter of slaolie, < 3 el gesneden uien, < 4 knoflookteentjes, < 2 el sambal oelek, < 1 stuk laos, < 1 stuk djahe of, < 1 tl gemberpoeder, < 1 struik sereh, < 1 tl trasi, < halve el asem of citroensap, < 1 el ketjap, < zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Luchtig gerecht met champignons

INGREDIENTEN

1/4 blikje champignons, 1/4 blikje bamboespruiten, 1 ui, 2 eetlepels olie, 1 glas witte wijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1/8 liter zure room, 1 eetlepel maizena, peper, , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken vis in lomboksaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch Varkensvlees gerecht Kan als onderdeel van een indonesische rijsttafel

INGREDIENTEN

600 gram mager varkensvlees 2 grote uien 5 teentjes knoflook 2 eetl citroensap 2 dl bouillon .2 eetl.olie, Kruiden: 1 eetl. sambal oelek 1 theel. djintan 1 theel. zout 1 theel. trassi 1/2 theel peper 1/2 theel. laospoeder

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram hamlappen, 1 sjalotje, 3 teentjes knoflook, 2? centimeter gemberwortel, 2 theelepels ketoembar, ? theelepel koenjit, ? theelepel djinten, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, zout en peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Ca. 3 dl

INGREDIENTEN

2 eetlepels santen mix, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 theelepels djahe, 2 theelepels sambal oelek, 4 kemirienoten geraspt, 1 eetlepel (arachide) olie, 3 eetlepels ketjap manis, ? eetlepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 2 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  •  
  •  10-20 min.

Kip op Balinese wijze

INGREDIENTEN

1 groot braadkuiken circa 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel (eventueel Djahe), 2 theelepels sambal oelek, 4 kemerienoten, gepoft en fijngestampt (eventueel amandelen), 2 eetlepels Ketjap bentang manis, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 3 eetlepels citroensap, 4 dl dunne kokosmelk (bij toko in blik verkrijgbaar), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top