Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

70 bakkeljauw recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker voor bij de telo

INGREDIENTEN

250 gram bakkeljauw, 2 tomaten, 1 ui, 1 peper madam janet, 2 teentjes knoflook geperst, zout zwarte peper, en ietsje suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is niet het recept voor de standaard rood gekleurde bakkeljauw die de meeste mensen kennen. Ik heb deze bakkeljauw leren eten bij een vriendin van mij thuis, en vind deze zelf een stuk lekkerder.

INGREDIENTEN

250 gr. bakkeljauw, 1/2 grote halve ui (fijngesneden), 1 á 2 teentjes knoflook (geperst), 3 spaanse peper of 1/2 madam jeannet (fijngesneden)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Creools gerecht, lekker bij teloh

INGREDIENTEN

500 g bakkeljauw (zeer zoute en gedroogde stokvis), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 grote tomaat, 2 takjes bladselderij, verse peper naar smaak, olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse gebakken bakkeljauw voor op een surinaamsbroodje, een geliefd broodje bij menig nederlanders en surinamers.

INGREDIENTEN

500 gram Sunrise bakkeljauw*1 grote ui* 1 surinaamse peper* 2.5 dl olie*zwarte peper*1 tl ajij no moto*stukje komkommer en een rode ui voor op het broodje* 4 surinaamse broodjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Bakkeljauw, een gezouten gedroogde vis. Dit vind ik tot nu toe het lekkerste recept Bakkeljauw.

INGREDIENTEN

Bakkeljauwfilet ong. 450 gr., 1 Gele madame jeanet minder kan ook als je niet tegen heel pittig kan., 3 knoflookteentjes, 2 uien middel, 1 tomaat middel, 2 maggiblokjes, heel klein beetje trassi {faja lobie}, klein blikje tomatenpuree, Scheut zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 tenen knoflook., 1 eetlepel zonnebloemolie., 2 maggie bouillonblokjes., 2 eetlepels katjap manis., 2 eetlepels ketjap asin., 1 theelepel gemberpoeder., 2 eetlepels peterselie., 1 eetlepel tomatenpuree., Zout., Versgemalen zwarte peper., 1 madame jeanettepeper., 800 gram kabbeljouw filet., 1 ui., 2 dunne preien., 3 tomaten., 1 groene paprika., 1 gele paprika.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk surinaams visgercht, lekker voor tussendoor op een surinaams puntje

INGREDIENTEN

Pakje bakkeljau/filet, 1 madame Jeannet, 2 uiten, 2 tenen knoflook, 5 tomaten, 2 theelepels komijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Bakkeljouw is gezouten vis en wordt vaak met rijst opgediend

INGREDIENTEN

75 gram bakkeljouw (gezouten), 1/4 ui, 1/2 tomaat, 1/4 teen knoflook, 1 aardappel, 1 takje sellerie, 1/2 eetlepel margarine, 1/2 eetlepel olie, 3/4 cup water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gedroogde vis

INGREDIENTEN

Een pond gedroogde vis, bakkeljouw, te koop in een surinaamse toko., 2 grote uien, 1 peper(madamchenet), 1 theelepel djinten (komijn), 5 a 6 tenen knoflook, geperst, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Lekker pittig tussendoortje

INGREDIENTEN

Ruim 1 pond gedroogde bakkeljauw (Konmar) - 2 flinke uien - 2 teenjes knoflook - 2 flinke tomaten - 4 stukjes hete peper (madame jeanet)- zonnebloemolie - 10 harde surinaamse broodjes of puntbroodjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram bakkeljauw,1 ui,fijngesneden,1 spaanse peper,fijngehakt,2 dl olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk bij gebakken casave.

INGREDIENTEN

400 gr bakkeljauw, 1 eetl tom.puree, 1/2 zakje soepgroente, 1 sjalotje (gesnipperd), zonnebloemolie, eventueel een 1/2 madam jeanetpeper, klein gesneden zonder zaadjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heb geen woorden........

INGREDIENTEN

500 gram bakkeljouw, 2 tenen knoflook, 1 madame janet, 1 ui, bosje selderij, olie, water,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Banaan met vis heeeeeeel lekker.

INGREDIENTEN

6groene bakbananen 500gr.bakkeljauw, 300ml.Kotomisi cocosmelk 1 ui, stukje gr.peper 1 tomaat, 1 zakje soepgroente, 1 theel. ve-tsin

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g bakkeljauw, 1 ui, knoflook, olie, 1 tomaat, 2 takjes selderij, 1 madam jeanet

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Surinaams lekker recept

INGREDIENTEN

500 gr. bakkeljauw, 150 gr pindakaas, 1 kopje water, 1 gesnipperd uitje, 2 tomaten, 1 stukje madame janet zonder pitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse complete maaltijd

INGREDIENTEN

350 gr. bakkeljauw, 1 ui, gesnipperd, 2 tomaten, in stukjes gesneden, 1 verse peper, als je niet van heel scherp houdt rol dan de peper even tussen je handen, snijd het steeltje eraf en schud de zaadjes eruit., 3 eetl. olie, eventueel 1 a 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke gez.kabeljauw recept voor brood of rijst.

INGREDIENTEN

1pond bakkeljauw (toko of sur. winkel verkrijgabaar) 2eetle bruine suiker, wat tomaten puree, 1 grote ui,wat fijn gesneden celderij. Wat zwarte peper of verse peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram Rijst, 250 ml. kokosmelk, 250 gram Bakkeljauw, 0,75 liter water, 1 eetlepel olie, 1 ui, zwarte peper, 1 halve rijpe verse peper, bouillonblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cocktailhapje

INGREDIENTEN

1 kg gare cassave, 500 gr bakkeljauw, 1 madam janet (peper) zonder zaadjes, nootmuskaat,zout en paneermeel, 0,5 ltr olie, 1 ui, 1 el tomatenpuree, 1,5 dl melk, zwarte peper, 3 eieren, 50 gr boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 lt runderbouillon, 300 g bakkeljauw, 2 tomaten, 1 gele ui, 1 laurierblaadje, 200 g tajerblad, 10 grote Surinaamse okers, 1 Mme Jeanetpeper, 150 g ongekookte (pandan-)rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng (roerbakmix), 1/2 Madam Jeanette peper, 200 gram Bakkeljauw, 3 theelepels Knoflook, 3 kopjes Rijst, 3 theelepels tomatenpuree, 15 eetlepels olie, 100 gram doperwten, 3 takken selderij, 1/2 ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng (roerbakmix), -1/2 Madam Jeanette peper, -200 gram Bakkeljauw, -3 theelepels Exotimex Knoflook, -3 kopjes Kotomisi Rijst, -3 theelepels tomatenpuree, -15 eetlepels olie, -100 gram doperwten, -3 takken selderij, -1/2 ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse bakkeljauw is heerlijk op een broodje met zoetzure komkommer of voor bij de rijst.

INGREDIENTEN

Ca. 450 gr. bakkeljauw filet, 1 gele madame jeannet (minder als je niet tegen pittig kan), 3 knoflook teentjes, 2 uien (middel), 1 tomaat (middel), 2 maggiblokjes, klein beetje trassi (faja lobie), klein blikje tomatenpuree, scheutje zonnebloemolie, 1 tl aji-no-moto

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2017
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix -, 1/2 Madam Jeanette peper -, 200 gram Bakkeljauw -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 3 kopjes Kotomisi Rijst -, 3 theelepels tomatenpuree -, 15 eetlepels olie -, 100 gram doperwten -, 3 takken selderij -, 1/2 ui, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De Surinaamse bakkeljauw ookwel klipvis genoemd in Suriname, kennen wij in Nederland als de kabbeljauw vis. Naast bami en roti is dit toch wel een van de meest typische gerechten uit de Surinaamse keuken. (Recept van Surinaamsebami.nl)

INGREDIENTEN

400 gram gezouten bakkeljauw filet (Kies voor filet, hier zitten weinig tot geen graten in en dat scheelt een hoop werk!), 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 maggi blokje, zwarte peper, zonnenbloemolie, optioneel: chilipeper of madam jeanette.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2017
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g bakkeljauw, 1 ui, 1 rode peper, peper, kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken kabeljauw

INGREDIENTEN

500 gram bakkeljauw, 1 verse peper, olie, zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker Surinaams recept. Let wel op de bakkeljauw moet een paar uur van tevoren in water weken om te ontzouten.

INGREDIENTEN

500 g bakkeljauw olie 1 verse peper zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g. bakkeljauw, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 el. olie, 1 tomaat, verse peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Weer een variant

INGREDIENTEN

350 gr. bakkeljauw, 1 ui, 2 tomaten, 1 verse peper, 6 theel. olie, eventueel 1 a 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomaten gevuld met stokvis. Een Spaanse tapa, 1 a 2 dagen van te voren beginnen!!!

INGREDIENTEN

8 middelgrote tomaten, 300 gram stokvis (bakkeljauw), 1 ui, boter, bloem, geraspte kaas, olijfolie, melk, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Spaans
  •  > 120 min.

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Cassave -, 2 theelepels Exotimex Knoflook -, 100 gram Bakkeljauw -, 1/2 Madam Jeanette peper -, 8 eetlepels olie -, zout -, 1/2 ui -, mespuntje trassie -, 2 takken selderij -, 2 theelepels tomatenpuree, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Voorgerecht
  •  30-60 min.

Surinaams-Creools hoofdgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. bakkeljauw2 gele bakbananen2 groene bakbananen, 2 cassaves2 zoete aardappels (swietie petata)zout4 eieren, 125 gr. boter1 gesnipperd ui4 tomaten2 teentjes knoflook, 1 verse peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardvruchten samengekookt in 1 pan met bakkeljauw

INGREDIENTEN

Per persoon is nodig: 1 groene banaan, 1 rijpe banaan, 1 cassave of 1 zoete patate, 1 ei, 125 gr. bakkeljauw, 0,25 ui, 1 tomaat, 50 gr. margarine of 4 lepels olie, komkommer-, tomaten- of okersla.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 g bakkeljauw, 1/2 ui, boter, 2 takjes peterselie, 3 sneetjes oud brood, melk of water, 1 ei, zwarte peper, paneermeel, boter of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bakkeljauw, een creools gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr bakkeljauw, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 grote tomaat, 2 takjes bladselderij, verse peper naar smaak (madame chenette), 1/2 dl olie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heel oud Surinaams gerecht van maismeel

INGREDIENTEN

150 gr. zoutvlees, 150 gr. bakkeljauw, 1 eetl. margarine of boter, 1 ui, 1 tomaat, 1 groene peper in stukjes of zwarte peper, 1/2 l.water, 200 gr. maismeel, 1 takje selderij.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Bakkeljauw koekjes

INGREDIENTEN

250 GR bakkeljauw, 1 el tomatenpuree, 1/2 ui gesnipperd, bloem, 3-4 sneetjes oud brood zonder korst, stukje verse peper, zwarte peper, olie of margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Surinaams visrecept

INGREDIENTEN

400 g batjauw {bakkeljauw}, 1/2 ui, boter, 2 takjes peterselie, 3 sneetjes oud brood, melk of water, 1 ei, zwarte peper, paneermeel, boter of olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
Bakkeljauw

Bakkeljauw

Bakkeljauw is een gezouten en gedroogde versie van kabeljauw. Hierbij snijdt men de vis open en verwijdert men de ingewanden. Hierna wordt de vis gezout en te drogen gelegd. In Nederland staat bakkeljauw ook wel bekend als klipvis, omdat het door de oude Vikingen vaak op de klippen te drogen werd gelegd. Het is een populair gerecht in Suriname, waar de vis wordt gevangen en vervolgens meestal op roosters wordt gedroogd. Het is perfecte te combineren met rijst, groenten en andere Surinaamse lekkernijen. Je kunt zelf trouwens ook bakkeljauw maken! Hieronder vind je de leukste gerechten met bakkeljauw.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top